Şimdi Ara

351. DÖNEM (NİSAN 2013) KD. ve YD. SUBAY ADAYLARI [441 YÜREKLİ ASKER !!!] (178. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15.644
Cevap
137
Favori
686.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 176177178179180
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bizim alaşehir inzibat okuluna çıkma ihtimalimiz var mı ?
  • Ben de bilgisayar mühendisiyim.
    Beşiktaş/İst.
  • quote:

Orijinalden alıntı: istanbulondon

Forumdaki 345. dönem (Nisan 2012) için yazılanların hemen hemen bütün hepsini okudum
    kısa dönem gitmek isteyen biri için Nisan celbi şansız bir dönem olduğu aşikar özellikle bir çok
    kişinin sağlık sorunları olduğu halde komadan ve uzun çıkması çok üzücü olmuş, moralleri çok kötüydü
    en azından yazılanlardan bunu anladm,
    ayrıca yok sınavda full yap kısa dönem işaretle, yada hepsini yanlış yap kısa dönem işaretle, son gün git sevk evraklarını almaya son gün git yok sınava son gün gir yok ilk gün git şeklinde bir sürü taktik veren arkadaş var, kısa dönem işaretlemenin tabiki bir yararı vardır fakat her sonuca açık olmak gerekir
    bunların hepsi hikayeden öteye geçemiyor, üzgünüm ama işimiz biraz lotoya kalmış durumda, şansızmı şanslımı olduğumuzu anlayacağımız bir dönem olucak
    en azından benim gibi kısa dönem gitmek isteyenler için.

Bölüm; işletme
    yaş; 27
    tercih; kısa dönem İNŞALLAHHHH :)

kısa olsun bizim olsun

uzun isteyip de kısa çıkan var mı? ben kısa işaretledim ama inş. uzun çıkar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Roland Deschain

quote:

Orijinalden alıntı: unfortunate_hero

asteğmenleri çatışmanın, terörün olduğu yerlere gönderiyorlar mı? sıcak çatışmaya girme olasılıkları nedir?

bir parçam oralarda olmayı istiyor, sanki yapılan tüm askerlikler manasız ve boş sadece terör bölgelerinde askerlikler anlamlı gibi

Benim Nisan celbinde gitmeyi istememdeki yegane amaç terör bölgesinde yedek subay olabilme hayali idi.

Gel gelelim kısa zamanda Allah bana öyle şeyler gösterdi ki yapılacak tüm fedakarlıkların boş olduğunun farkına vardım.

Yakın zamanda şehit olan kardeşlerimiz, ağabeylerimiz; Bilal Özcan, Furkan Işık, Mehmet Bozkuş, Burak Erdi Uysal, Mesut Uzun ve daha niceleri. Bu kardeşlerimizin hikayelerini açıp internetten okuyun.

Kimi isteyerek, kimi istemeyerek yedek subay olarak görevlendirildi. Allah mekanlarını Cennet, ruhlarını şâd eylesin.

Şehit Asteğmen Mehmet Bozkuş'un notlarından kısa bir bölüm:

quote:

“Bugün var ya aşkım... Bu terörün bitmeyeceğine bir kere daha şahit oldum. Gözümüzün önünden on katır on kişi geçiyor, ‘gidelim öldürelim' diyoruz göndermiyorlar. Helikopter çağırıyoruz yollamıyorlar. Bi de bunun üzerine adamları telsizlerinden de dinliyoruz. Hala elimizi kolumuzu bağlı tutuyorlar, çıldırıyoruz. Adamlar resmen önümüzden geçiyor. Biz de öyle salak saçma dağ başında bekliyoruz, neye kime hizmet ettiğimizi bilmiyoruz, ilk defa burada bulunuşumuzun boş olduğunu anladım.”

“O sabah sana demiştim ya terörist ve dolu katırlar gördük bir şey yapamadık diye, şerefsizler ellerini kollarını sallaya sallaya gittiler yüklerini boşaltıp geri döndüler ve biz gene bir şey yapamadık. Emir vermedi üstlerimiz. Gene ‘gidelim' dedik ‘bırakın gitsinler' dediler. Başlarım böyle işe dedik, elimizi kolumuzu bağladık. Ne kadar saçma bir şey. Çıldırdık çaresizlikten. On tane adam vardı, parçalardık şerefsizleri. Manyak gibi durduk yerimizde.”

İnan hepsini internetten aratıp az da olsa yaşamlarından kesitler okudum.

Allah ruhlarını şâd eylesin.

Akşam vakti bir hüzün çöktü üstüme
  • quote:

Orijinalden alıntı: JETAACK

Birde bende şöyle bir durum var yaşım 25 bugüne kadar bulunduğum çevreden zar zor ayrıldım ayrıldıklarımda 3 haftayı geçmez ondada sıkıntı yoktu tatil ve keyif vardı ilk defa böyle bir ortama girecem
    belim sıkıntılı[daha önce fıtık gördü şu an iyi MAŞALLAH] ama askerde ağır yükde ne olcağı belli değil,ayaklarım yarı düz taban bugüne kadar 1 km koşmuşluğum yok,20den fazla şınav çekemem barfiks nedir bilmem 106 kilo 1.87 boyundayım :)
    Anlayacağız bugüne kadar keyifler içinde gül bebek büyüdük tamam çalışdık ama kimsededen de emir ve baskı görmedim
    Yani bugüne kadar tek bir tokat yemişliğim yok o duygu nedir bilmem

Bir maceraya giriyom ama nasıl bir macera bunu ALLAH bilir ama bir tarafdanda seviniyorum ilk defa yabancı birileriyle aynı ortamda geceleri konaklayacam baskı eziyet süründürme yani çile görecem farklı bir duygu yani benimkisi :)
    ALLAH tüm askerlerimizin yanında olsun

Ben de fiziksel yapı dışında (175 boy, 67 kilo) senden farklı değilim.

Aileden uzak kaldığım süreleri toplasam 2 hafta anca eder. Belki daha da az.

Allah'a çok şükür ki hali hazırda ciddiyet oluşturacak herhangi bir sağlık sorunum yok. Veya ben öyle biliyorum.

Yürümeyi çok severim, yeri geldiğinde koşmayı da... Gel gelelim İstanbul'da koşmayı bırak yürüyecek yer dahi yok. Burada kaldırım diye yürüdüğümüz şeylerin resmini çekip buraya koysam kahkahalarla gülersiniz. Gerçi belki de çoğunuz için vaziyet aşağı yukarı aynıdır.

Bizim doğu kültüründe baskı da vardır dayak da. Dayak çocuklukta kaldı. Baskı her daim devam etmekte. Baskıya alışkın bir yapıdayım. Nispeten de sabırlı olduğumu söyleyebilirim. Ancak Allah sabır taşımızın çatlamasına sebep olacak ağır olaylar ile bizleri sınamasın diyorum.

Askerliği bir çok konuda ders çıkarabileceğim ve hayat tecrübesi edineceğim bir yer olarak görüyorum. İnşallah düşüncemin aksi çok olumsuz durumlarla karşı karşıya kalmayız. Vatana hizmet için gidiyoruz. İnşallah komutanların, rütbelilerin veya her nelerin stres topu olarak kullanacakları, ezecekleri, küçük düşürecekleri durumlara düşmeden kalplerimizdeki temiz niyetlerimizin karşılığını buluruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrc57

quote:

quote:

asteğmenleri çatışmanın, terörün olduğu yerlere gönderiyorlar mı? sıcak çatışmaya girme olasılıkları nedir?

bir parçam oralarda olmayı istiyor, sanki yapılan tüm askerlikler manasız ve boş sadece terör bölgelerinde askerlikler anlamlı gibi

Benim Nisan celbinde gitmeyi istememdeki yegane amaç terör bölgesinde yedek subay olabilme hayali idi.

Gel gelelim kısa zamanda Allah bana öyle şeyler gösterdi ki yapılacak tüm fedakarlıkların boş olduğunun farkına vardım.

Yakın zamanda şehit olan kardeşlerimiz, ağabeylerimiz; Bilal Özcan, Furkan Işık, Mehmet Bozkuş, Burak Erdi Uysal, Mesut Uzun ve daha niceleri. Bu kardeşlerimizin hikayelerini açıp internetten okuyun.

Kimi isteyerek, kimi istemeyerek yedek subay olarak görevlendirildi. Allah mekanlarını Cennet, ruhlarını şâd eylesin.

quote:

“Bugün var ya aşkım... Bu terörün bitmeyeceğine bir kere daha şahit oldum. Gözümüzün önünden on katır on kişi geçiyor, ‘gidelim öldürelim' diyoruz göndermiyorlar. Helikopter çağırıyoruz yollamıyorlar. Bi de bunun üzerine adamları telsizlerinden de dinliyoruz. Hala elimizi kolumuzu bağlı tutuyorlar, çıldırıyoruz. Adamlar resmen önümüzden geçiyor. Biz de öyle salak saçma dağ başında bekliyoruz, neye kime hizmet ettiğimizi bilmiyoruz, ilk defa burada bulunuşumuzun boş olduğunu anladım.”

“O sabah sana demiştim ya terörist ve dolu katırlar gördük bir şey yapamadık diye, şerefsizler ellerini kollarını sallaya sallaya gittiler yüklerini boşaltıp geri döndüler ve biz gene bir şey yapamadık. Emir vermedi üstlerimiz. Gene ‘gidelim' dedik ‘bırakın gitsinler' dediler. Başlarım böyle işe dedik, elimizi kolumuzu bağladık. Ne kadar saçma bir şey. Çıldırdık çaresizlikten. On tane adam vardı, parçalardık şerefsizleri. Manyak gibi durduk yerimizde.”

diyelimki böyle bir durumda kaldık(allah gecinden versin) üst komutan ellemeyin dedi.

ben astek olarak oradaki askerlerin canından ve kendi canımdan sorumlu olarak emre itaat etmedim. ve gidip dağıttık grubu. çıkan mallarda rpg kalaşnikov vb silahlar.

böyle bir durumda hakkımızda nasıl bir işlem yapılır.

bilen bi arkadaş varsa(avukat falan) cevaplasın bu durumu

Şehit olsak arkamızdan ağlar başımızdakiler göstermelik, ama gitsen tek başına 1000 kişi öldürsen emre itaatsizlikten içeri atarlar. Burası TÜRKİYE... Öyle bi haber çıkmıştı emre itaat etmedi vurdu diye mahkemelik olmuştu askerin biri.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: JETAACK

Birde bende şöyle bir durum var yaşım 25 bugüne kadar bulunduğum çevreden zar zor ayrıldım ayrıldıklarımda 3 haftayı geçmez ondada sıkıntı yoktu tatil ve keyif vardı ilk defa böyle bir ortama girecem
    belim sıkıntılı[daha önce fıtık gördü şu an iyi MAŞALLAH] ama askerde ağır yükde ne olcağı belli değil,ayaklarım yarı düz taban bugüne kadar 1 km koşmuşluğum yok,20den fazla şınav çekemem barfiks nedir bilmem 106 kilo 1.87 boyundayım :)
    Anlayacağız bugüne kadar keyifler içinde gül bebek büyüdük tamam çalışdık ama kimsededen de emir ve baskı görmedim
    Yani bugüne kadar tek bir tokat yemişliğim yok o duygu nedir bilmem

Bir maceraya giriyom ama nasıl bir macera bunu ALLAH bilir ama bir tarafdanda seviniyorum ilk defa yabancı birileriyle aynı ortamda geceleri konaklayacam baskı eziyet süründürme yani çile görecem farklı bir duygu yani benimkisi :)
    ALLAH tüm askerlerimizin yanında olsun

Ben de fiziksel yapı dışında (175 boy, 67 kilo) senden farklı değilim.

Aileden uzak kaldığım süreleri toplasam 2 hafta anca eder. Belki daha da az.

Allah'a çok şükür ki hali hazırda ciddiyet oluşturacak herhangi bir sağlık sorunum yok. Veya ben öyle biliyorum.

Yürümeyi çok severim, yeri geldiğinde koşmayı da... Gel gelelim İstanbul'da koşmayı bırak yürüyecek yer dahi yok. Burada kaldırım diye yürüdüğümüz şeylerin resmini çekip buraya koysam kahkahalarla gülersiniz. Gerçi belki de çoğunuz için vaziyet aşağı yukarı aynıdır.

Bizim doğu kültüründe baskı da vardır dayak da. Dayak çocuklukta kaldı. Baskı her daim devam etmekte. Baskıya alışkın bir yapıdayım. Nispeten de sabırlı olduğumu söyleyebilirim. Ancak Allah sabır taşımızın çatlamasına sebep olacak ağır olaylar ile bizleri sınamasın diyorum.

Askerliği bir çok konuda ders çıkarabileceğim ve hayat tecrübesi edineceğim bir yer olarak görüyorum. İnşallah düşüncemin aksi çok olumsuz durumlarla karşı karşıya kalmayız. Vatana hizmet için gidiyoruz. İnşallah komutanların, rütbelilerin veya her nelerin stres topu olarak kullanacakları, ezecekleri, küçük düşürecekleri durumlara düşmeden kalplerimizdeki temiz niyetlerimizin karşılığını buluruz.

Ben de ailemden dört sene üniversite için ayrıldım. Biraz alışığım o disipline zira ne kadar askeriye gibi olmasa da belli kurallar vardı,
    Boy:174 cm Kilo:88 idi iki haftadır spor sonucu 86 oldum inebildiğim kadar inecem size de tavsiye ederim koşu en azından ciğerleri açıyo ,
    Disipline aileden de alışık olduğumdan zorlanacağımı sanmıyorum,

ALLAH hepimizin yardımcısı olsun tertipleeer
  • bilgisayar mühendisliği mezunu arkadaşım geçen sene nisanda gitmiş yedek subay olarak.bitliste karakol komutanı olarak yapmış. rütbem varmı yokmu ne olduğumu anlamadım dio epey zor geçmiş askerliği.
  • Bu arada sayımız hiç de az değil.

Sanırım her dönem az başvuru olmuş efsanesi bir şekilde yayılıyor. İçimizdeki o İrlandalı kim? Çıksın hemen ortaya.

İlk sayfada 219 kişi olduğumuz yazılı. Aralık döneminde dahi 400 küsür kişi vardı. Nisan celbi için bu sayı fazla bile.
  • quote:

quote:

quote:

içim içimi yiyor arkadaşlar, birsürü şey yazdım ama sildim, malum en ufak şeyde provakatif mesaj diye uyarı alıyoruz. bu olayları askerden dönenlerden çok dinliyoruz, Allah bu milleti önce kendi içindeki hainlerden korusun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ysk8919

quote:

quote:

quote:

içim içimi yiyor arkadaşlar, birsürü şey yazdım ama sildim, malum en ufak şeyde provakatif mesaj diye uyarı alıyoruz. bu olayları askerden dönenlerden çok dinliyoruz, Allah bu milleti önce kendi içindeki hainlerden korusun.
    AMİN.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ESkişehirli26

quote:

Orijinalden alıntı: istanbulondon

Forumdaki 345. dönem (Nisan 2012) için yazılanların hemen hemen bütün hepsini okudum
    kısa dönem gitmek isteyen biri için Nisan celbi şansız bir dönem olduğu aşikar özellikle bir çok
    kişinin sağlık sorunları olduğu halde komadan ve uzun çıkması çok üzücü olmuş, moralleri çok kötüydü
    en azından yazılanlardan bunu anladm,
    ayrıca yok sınavda full yap kısa dönem işaretle, yada hepsini yanlış yap kısa dönem işaretle, son gün git sevk evraklarını almaya son gün git yok sınava son gün gir yok ilk gün git şeklinde bir sürü taktik veren arkadaş var, kısa dönem işaretlemenin tabiki bir yararı vardır fakat her sonuca açık olmak gerekir
    bunların hepsi hikayeden öteye geçemiyor, üzgünüm ama işimiz biraz lotoya kalmış durumda, şansızmı şanslımı olduğumuzu anlayacağımız bir dönem olucak
    en azından benim gibi kısa dönem gitmek isteyenler için.

Bölüm; işletme
    yaş; 27
    tercih; kısa dönem İNŞALLAHHHH :)

kısa olsun bizim olsun

uzun isteyip de kısa çıkan var mı? ben kısa işaretledim ama inş. uzun çıkar

işin enterasan tarafıda o zaten, uzun isteyip kısa giden bir çok insan var (mühendis, avutkat ... olmalarına rağmen)
    fakat kısa isteyip uzun cok çıkanda çok insan var (işletme, iktisad, maliye ... mezunu olmalarına rağmen)

Tabiki mühendislik, spor akademisi, öğretmenlik mezunu olanların oranı uzun gidenlerde daha çok fakat
    bizede loto vurabilir

şahsen ben kesinlikle kısa çıksın istiyorum
  • quote:

Bu arada sayımız hiç de az değil.

Sanırım her dönem az başvuru olmuş efsanesi bir şekilde yayılıyor. İçimizdeki o İrlandalı kim? Çıksın hemen ortaya.

İlk sayfada 219 kişi olduğumuz yazılı. Aralık döneminde dahi 400 küsür kişi vardı. Nisan celbi için bu sayı fazla bile.

inşallah daha çok olur bu dönemdede hem ortamımız olur hemde kısa gideriz
  • quote:

Orijinalden alıntı: uralaltay1914

bilgisayar mühendisliği mezunu arkadaşım geçen sene nisanda gitmiş yedek subay olarak.bitliste karakol komutanı olarak yapmış. rütbem varmı yokmu ne olduğumu anlamadım dio epey zor geçmiş askerliği.

her nekadar 3 aylık eğitimden geçselerde bence bitlis gibi bi yerde karakola komutan olarak verilmesi en basitinden çok profosyonelce bi yaklaşım değil
    Tabiki oraya gidicek daha profosyonel biri yoksa biz gidip ülkemize hizmet edicez ....
  • quote:

Orijinalden alıntı: shintai

quote:

Orijinalden alıntı: omer_loopus

quote:

Orijinalden alıntı: shintai

İzmir askeri hastanesi pazartesi günu baya kalabalıktı. Hastaneye sevk alacak varsa, şubeden hastaneye en kısa zamanda ve en erken saatte gitmesini tavsiye ederim. KBB ve Göz için olan muayene ve rapor işini saat sabah 10'dan 14.30'a kadar anca halledebildim. Saat 12-13.30 arası öğle arası var.

sülüsü alırken bide hastaneye mi gidicez???..Bunu bilmiyodum

Ben sülüs almaya gittiğimde dedim ki, daha önce muayene olduğum zaman göz rahatsızlığımı söylemedim. Bu yüzden beni askeri hastaneye sevk edin lütfen dedim. Onlarda 16 adet foto ile beraber git dediler, yanıma sevk kağıtlarını verdiler.

Ben istediğim için askeri hastaneye gittim. Hani ciddi bir durum olduğu için ve raporum olsun diye. Yoksa herkes askeri hastaneye gitmiyor, merak etmeyin

heee oke o zman bende dedim bide onlamı uğraşıcaz diye..
  • kardeş yaz beni de :)

hatay-iskenderun

işletme :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chewrim -- 7 Mart 2013; 22:41:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: contavolta

arkadaşlar yedeksubay sitesinde formu doldurursanız, aynı yer falan çıkarsa iletişime geçilebilir. iyi bi database olmuş olur orda da. google da aratırsanız çıkıyor. sitenin tam adresini veremiyorum burda.

bi de ben merak ediyorum bilgisayar mühendisi kaç kişi var. uzun dönem çıkma ihtimali yüksek midir bilgisayar mühendislerine?

arkadasamı o sıtedekı ıstatıstıklere baktım aşağı yukarı gıdecegımız yerler neresı bellı gerısı sansımıza kalıyo kastamonu hatay manısa ankara kutahya
    benım gecen nısanda kısa donem gıden arkadasım hataya gıtmıstı bakıyorum yuzde 12 nın ıcındeymıs :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: alp1010

quote:

Orijinalden alıntı: contavolta

arkadaşlar yedeksubay sitesinde formu doldurursanız, aynı yer falan çıkarsa iletişime geçilebilir. iyi bi database olmuş olur orda da. google da aratırsanız çıkıyor. sitenin tam adresini veremiyorum burda.

bi de ben merak ediyorum bilgisayar mühendisi kaç kişi var. uzun dönem çıkma ihtimali yüksek midir bilgisayar mühendislerine?

arkadasamı o sıtedekı ıstatıstıklere baktım aşağı yukarı gıdecegımız yerler neresı bellı gerısı sansımıza kalıyo kastamonu hatay manısa ankara kutahya
    benım gecen nısanda kısa donem gıden arkadasım hataya gıtmıstı bakıyorum yuzde 12 nın ıcındeymıs :)

bi ben bulamadım şu siteyi
    isim veremiyoruz bari hangi kelimelerle arabileceğimizi söylermisiniz arkadaşlar
    zahmet olmazsa

• quote:

Orijinalden alıntı: ysk8919

quote:

quote:

quote:

ama Allah intikamlarını aldı.34 tanesi geberdi gitti.Mehmetçiğin kanı yerde kalmadı
  • ya arkadaşlar ben kısa dönem talebi falan vermedim onu ne zaman veriyoruz?
  • 
Sayfa: önceki 176177178179180
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.