Şimdi Ara

350w psu için ekran kartı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
49
Cevap
0
Favori
2.727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Salondaki htpc de oyun da oynamak için ekran kartı takmayı düşünüyorum. Şu an onboard var ve 1920 x 1200 çözünürlükte fifa bile oynanmıyor. çok takılıyor. Bense crysis warhead oynanabilir olsun istiyorum düşük ayarda da olsa o çözünürlükte akıcı takılmadan oynanması yeterli.

psu 350w highpower coolmax. işlemci athlon 640. 8 adet de 3.5 hdd takılı. 1 adet 6 pin çıkışı var psu nun. aşağıdaki modeli buldum en uygun fiyatlı bu kart iş görür mü ve psu bu karta yeter mi?

http://www.vatanbilgisayar.com/ekran-karti/vtx3d-vx5750_1gbd5-dh-hd5750-gddr5-1gb-128bit-ati-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=44683

Aslında elimde 450 w coolmax da var ama bu durumda ups i değiştirmek gerekebilir diye korkuyorum powercom 600 ups var max 360w diyor üstüne bir de tv yi bağlıyorum bu ups e.

• 4770 alınabilir .
    2. elde 100 tl ye bulunabiliyor .
  • quote:

Orijinalden alıntı: basturk9027

4770 alınabilir .
    2. elde 100 tl ye bulunabiliyor .

4770 de directx 11 var mı acaba?
  • Malesef yok .
    Zaten bu seviyedeki kartlar için dx11 e gerek yok .
  • yani dx 11 destekli yeni oyunları da 4770 ile düşük kalitede oynatabilir miyim? En az 2 sene alacağım kartı değiştirmeyi düşünmüyorum çünkü
  • Tabiki dx9 - 10 da oynayabilirsiniz .
    Dx 11 destekli oyun denince sadece dx11 ile kullanılabilirlik anlaşılmasın : )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi basturk9027 -- 31 Ağustos 2011; 15:47:57 >
  • peki 350w psu için ne diyorsunuz kaldırabilir mi bu kartı
    sizce 450 w olanı takmam işe yarar mı ya da ups in kapanmasına sebep olur mu aşırı yükten çünkü bir de tv bağlı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran karti ve psu
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bence gereksiz .
    4770 max 85w güç çeken gayet tararruflu bir kart 350w psu da sorunsuz çalışacaktır.
    Ayrıca o/c ile ilgiliyseniz kartın potansiyeli bu konua yüksek

Eğer incelemek isterseniz bi bakmanızda fayda var
    http://www.techpowerup.com/reviews/ATI/HD_4770/31.html
  • quote:

Orijinalden alıntı: telliibrahim

Salondaki htpc de oyun da oynamak için ekran kartı takmayı düşünüyorum. Şu an onboard var ve 1920 x 1200 çözünürlükte fifa bile oynanmıyor. çok takılıyor. Bense crysis warhead oynanabilir olsun istiyorum düşük ayarda da olsa o çözünürlükte akıcı takılmadan oynanması yeterli.

psu 350w highpower coolmax. işlemci athlon 640. 8 adet de 3.5 hdd takılı. 1 adet 6 pin çıkışı var psu nun. aşağıdaki modeli buldum en uygun fiyatlı bu kart iş görür mü ve psu bu karta yeter mi?

http://www.vatanbilgisayar.com/ekran-karti/vtx3d-vx5750_1gbd5-dh-hd5750-gddr5-1gb-128bit-ati-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=44683

Aslında elimde 450 w coolmax da var ama bu durumda ups i değiştirmek gerekebilir diye korkuyorum powercom 600 ups var max 360w diyor üstüne bir de tv yi bağlıyorum bu ups e.

sen naaaaaptın hacı? 8 harddisk bağlarsan 350 watt psuya 4770 ile sorun çıkarabilir ayrıca bahsettiğin çözünürlükte fifa ile crysis ve crysis warhead oynayacaksan crysisiçin biraz oc yapman lazımki psu yetmez normal şartlarda da 8 harddik ile biraz zor çünkü bir hardiskin ihtiyacı 10-20 watt gibi birdeğer

• quote:

Orijinalden alıntı: snakessss

quote:

Orijinalden alıntı: telliibrahim

Salondaki htpc de oyun da oynamak için ekran kartı takmayı düşünüyorum. Şu an onboard var ve 1920 x 1200 çözünürlükte fifa bile oynanmıyor. çok takılıyor. Bense crysis warhead oynanabilir olsun istiyorum düşük ayarda da olsa o çözünürlükte akıcı takılmadan oynanması yeterli.

sen naaaaaptın hacı? 8 harddisk bağlarsan 350 watt psuya 4770 ile sorun çıkarabilir ayrıca bahsettiğin çözünürlükte fifa ile crysis ve crysis warhead oynayacaksan crysisiçin biraz oc yapman lazımki psu yetmez normal şartlarda da 8 harddik ile biraz zor çünkü bir hardiskin ihtiyacı 10-20 watt gibi birdeğer

htpc olunca hd filmler falan 8 hdd ile ancak oluyor işte :)) peki kaç olması lazım psu nun 450 lik yeter mi? en düşük ayarda oynatmaz mı 4770 o çözünürlükte varsın yapraklar dikdörtgen gibi görünsün:)

• 450 watt psunun 12v kanalında kaç amper verdiğiniz yazarmısın ona göre bir daha bakalım
  • quote:

450 watt psunun 12v kanalında kaç amper verdiğiniz yazarmısın ona göre bir daha bakalım

350 w olan psu 10 A ve 13 A yazıyor
    450 w olan psu iki kanaldan da 20A yazıyor bana biraz fazla gibi geldi bu yazan
    ikisi de high power coolmax serisi

bu arada 4770 yeni bulamadım 2.el de almak istemiyorum sonra bozulur falan uğraşamam tekrar. Onun yerine elimdeki 5670i denedim psu çok ısınmadı tam yükte 350w olan ama crysis warhead i o çözünürlükte en düşük ayarda ancak oynatıyor bir üst ayarda takılmaya başlıyor onun yerine 5750 düşünüyorum açıkçası 86 w mış max gücü 5670in de 60w civarıydı. Ama kafamı karıştıran 5670 ayrıca güç bağlantısı istemiyor pci-ex den alıyor gücü fakat 5750 6 pin ile bağlanıyormuş bu durumda işlemci ile aynı kanaldan mı bağlanmış olur? güç kaynağının 6 pin çıkışı var 1 adet

• 5770 al bir sorun olmaz yada 6850 tabi bütçen varsa kullanan arkadaşlarım var sorunsuz çalışıyor onlarda
  • vtx in 5750 si sapphire den 25 tl daha ucuz ikisinin teknik özellikleri de aynı (soğutucu vs. hariç tabii). vtx e güvenilebilir mi özellikle servis ve satış sonrası destek konusunda?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi telliibrahim -- 1 Eylül 2011; 16:33:48 >
  • pci express yuvası 75 watt çeker sene 5750 alıp ekran kartını bağlayınca o da ayrıyeten güç girişi gerektiren bir kart olduğu için psunun 12 volt hattından ek güç çeker 12 volt hattı hem işlemciye hem anakarta hem ekran kartına güç beslemesi yapar sen 5750 al ama 12 voltda 20 amper 8 harddiskli o sisteme yetmeyebilir tüm sisitemi yaz da yardımcı olalım
  • quote:

http://www.hepsiburada.com/Liste/high-power-cool-max-450w-aktif-pfc-12cm-fanli-silent-black-power-supply-hpc-450-h12s/ProductDetails.aspx?prod eğer sendeki psu bu ise sorun olmaz kardeşim

evet bendeki aynen o psu :) peki max 360w yazan powercom 600VA ups aşırı yüklemeden kapanma yapar mı bu durumda tv yi upsden çıkarıp akım koruma prizine taksam tvye zarar gelir mi acaba elektrik gidince falan?

• yapmaması lazım 360 watt yazması en fazla 360 watt güç verebilir demek sen işlemciye ve ekran kartına fazla yüklenme 8 harddisk az birşey değil 20 amperi iki kanaldan veriyor o psu 12 voltdan 350 watt veriyor yani işlemci ekran kartı ve anakart 350 wattdan fazla harcamasa iyi olur
  • hocam aynı sıkıntıyı bende yaşıyorum. Güç kaynağım asus 350 watt değerleri şu şekilde;
    +3,3v 15A
    +5v 13A
    +12V1 18A
    +12V2 18A
    -12v 0.5A
    +5VSB 2A
    350wat wit PFC yazıyor ne anlama geliyorsa?

bilgisayarımın tüm parçalarının specificasyonlarını tek tek web sayfalarından bulup tüm sistemin yük altındaki watt larını hesaplamaya çalıştım

işlemci intel core duo 6300 65watt
    asus P5B anakart 110watt
    4 hard disk 24watt
    ramler 10watt

total 210 watt gibi aşağı yukarı hesaplıyorum..

ben bu sisteme doya doya 100 watlık bi ekran kartı takabilirmiyim ne dersiniz?

yoksa o atıl kalan watt değeri kullanamazmıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volpii -- 2 Eylül 2011; 1:39:06 >
  • http://www.pclabs.com.tr/2005/06/14/pfc-nedir-ne-kadar-onemli/ kesinlikle 100 watt takma 4 adet hdd ve o işlemci anakart ile en az gerçek 450 watt a ihtiyacın var ki sistemlerine ilave bileşen ve yükseltme yapan arkdaşlar ileriyi de düşünerek 500-600 watt kaliteli psular alması gerekir 4hddveya 8 hdd veya ekstra ses kartı gibi bileşenler güç tüketimini arttıracaktır.... psu ise çok afedersiniz zırt pırt değiştireceğin bir bileşen değil

bu sebeple bir kere kaliteli bir psu al uzun süre rahat edersin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snakessss -- 2 Eylül 2011; 2:00:19 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.