Şimdi Ara

3500 TL laptop tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
1.868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Maksimum bütçem 3500 TL. Donanım işlerinden kendimi bildim bileli pek çakmiyorum o yüzden internette biraz aradım lakin çok kararsız kaldım. Kriterlerim basit;

-Ana sebebim, iş amaçlı kullanacagim. Uzun süre donma, takılma gibi arizalar çıkarmayacak, çıkardığı taktirde bir formatla eski haline getirebilecegim (eski kafa ) stabil uzun ömürlü bir bilgisayar,

-Oyun da oynayacağım ama forumdaki bazı arkadaşlar gibi 60-70 fps'ler, ultra çözünürlükler beklemiyorum, GTA 5 bandinda kaliteli oyunlari 30-40 fps orta, orta-üst ayarlarda oynayabilmek. Oyun olarak çok beklentim yok. Yakın zamanda Rise online adlı MMORPG çıkacak mesela. Gta5 kalitesi bandinda ve bazı MMORPG oyunları sorunsuz oynatabilecek bir laptop yeterli.

Umarım derdimi anlatabilmisimdir. Tavsiye verecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• murtrax kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de düşündüm 2. Eli de 2. El piyasasındaki artış da "üstüne az daha koyar 0 alırım" mantığına itti. Belki bu kadar az Değildir aradaki fark ama böyle düşündüm. Yanılıyor da olabilirim.

Attığınız laptoplar hakkındaki görüşleriniz nedir hocam? Kötüye de benzemiyorlar çünkü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr. solucan -- 6 Mayıs 2020; 4:5:59 >
  • istediğin özelliklerdeki laptoplar 4000 tl yi geçiyor en ucuzu
    bu ara çok pahalı herşey (beklemeni tavsiye ederim)
    tavsiyem

minimum alman gereken system

ssd şart m2 ssd li laptop almalısın 128 gb da olsa aldığında içinde olması lazım

ram 8gb altı tavsiye etmem ama alabirisin(sonra eklenebilir)

en önemlisi de işlemci ve ekran kartı

10. 9. nesil i3 yada 3. nesil ryzen amd almalısın

ful hd alman daha iyi olur

ekran kartı min. mx 110
    mx130 ,mx230,
    rx340
    acer swift 3 (klavye aydınlatma lı parmak izi okuyucusu var .

asus vivobook x512

asus d509 da

lenovo s145

gibi laptopları tavsiye ederim (her modelin farklı değişiklikleri var özelliklerine tektek bakman lazım)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murtrax -- 6 Mayıs 2020; 6:11:55 >
  • Lenovo s145 aldım mediamarktan gelmesini bekliyorum.8 GB Ram i var ama paylaşımlı (2 Gb Ekran Kartına Gidiyor)
    512 GB SSD var.Ryzen 5 3500U işlemci var ama 500 TL üstüne çıkman gerek bütçenin.

• quote:

Orijinalden alıntı: murtrax

istediğin özelliklerdeki laptoplar 4000 tl yi geçiyor en ucuzu
    bu ara çok pahalı herşey (beklemeni tavsiye ederim)
    tavsiyem

minimum alman gereken system

ssd şart m2 ssd li laptop almalısın 128 gb da olsa aldığında içinde olması lazım

ram 8gb altı tavsiye etmem ama alabirisin(sonra eklenebilir)

en önemlisi de işlemci ve ekran kartı

10. 9. nesil i3 yada 3. nesil ryzen amd almalısın

ful hd alman daha iyi olur

ekran kartı min. mx 110
    mx130 ,mx230,
    rx340
    acer swift 3 (klavye aydınlatma lı parmak izi okuyucusu var .

asus vivobook x512

asus d509 da

lenovo s145

gibi laptopları tavsiye ederim (her modelin farklı değişiklikleri var özelliklerine tektek bakman lazım)
    Saydığım özellikler yanlış anlaşıldı sanırım, çok ahım sahim bir PC istemiyorum. Gta5 çalıştıran, sorunu olmayan, yüksek fps ve çözünürlük beklemedigim standart bir laptop. Kuzenie konuştuğumda bu fiyata aradığım tarz bir laptopu "rahat" bulabileceğimi söyledi ?

Ayriyeten bu dönemde beklemek ne kadar uygun bilemiyorum, dolar formula 1 arabası gibi ve bundan sonra düşmesi pek mümkün gözükmüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: MrFlash16

Lenovo s145 aldım mediamarktan gelmesini bekliyorum.8 GB Ram i var ama paylaşımlı (2 Gb Ekran Kartına Gidiyor)
    512 GB SSD var.Ryzen 5 3500U işlemci var ama 500 TL üstüne çıkman gerek bütçenin.
    Beklentilerin neydi? Memnun kaldın mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr. solucan -- 6 Mayıs 2020; 13:21:49 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2000 TL SSD TAVSİYESİ
    3 ay önce açıldı
    4000 TL MONİTÖR TAVSİYESİ
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam daha gelmedi maalesef :(

• quote:

Orijinalden alıntı: MrFlash16

Hocam daha gelmedi maalesef :(
    Anladım. Umarım beklentini karşılar.

• MrFlash16 kullanıcısına yanıt
    aynı laptopu almayı düşünüyorum. bu pazar günü bitiyormuş indirimi. elinize geçip bilgisayarı kullanmaya başladığınızda özelden ya da bu konudan bana mesaj atabilir misiniz?
  • Tamamdır.Bugün kargoya verildi yarın ya da cumartesi ulaşır diye düşünüyorum.

• murtrax kullanıcısına yanıt
    2. El de ne çıkacağı belli değil. Temiz bulmak zor.

• quote:

Orijinalden alıntı: yksln

2. El de ne çıkacağı belli değil. Temiz bulmak zor.
    Bulursam alacağım şahsın yanında biraz inceleyeceğim hocam zaten. Ama sizce şu 2. El piyasasında yine de bulunabilir mi uygun bir şey ?

• quote:

Orijinalden alıntı: mr. solucan

Bulursam alacağım şahsın yanında biraz inceleyeceğim hocam zaten. Ama sizce şu 2. El piyasasında yine de bulunabilir mi uygun bir şey ?

Alıntıları Göster
    Bulunur da uygun olur mu bilmiyorum.

• Buyur hocam bu ürün indirimde. Senin işlerini görmeye en yakın notebook budur. Kendim de aldım zaten uygun fiyata düşünce. Benzer özellikler 4000den başlıyor. Bu, 3250ye dolar kuru göz önünde bulundurunca her türlü alınır.

• quote:

Orijinalden alıntı: kobra16

Buyur hocam bu ürün indirimde. Senin işlerini görmeye en yakın notebook budur. Kendim de aldım zaten uygun fiyata düşünce. Benzer özellikler 4000den başlıyor. Bu, 3250ye dolar kuru göz önünde bulundurunca her türlü alınır.
    https://www.hepsiburada.com/acer-aspire-a315-42-r5y3-amd-ryzen-5-3500u-8gb-256gb-ssd-linux-15-6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-nx-hf9ey-004-p-HBV00000T2AAM
    Tavsiyeniz için teşekkür ederim ama notebook yerine standart laptop daha iyi olmaz mı hocam? Çünkü aynı fiyata alacağınız laptop, notebook'dan daha kaliteli olur diye biliyorum (notebook daha küçük olduğu için ekstra maliyet)
    Sizce de böyle değil mi? Varsa laptop tavsiyenizi de alırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr. solucan -- 8 Mayıs 2020; 4:17:26 >

• mr. solucan kullanıcısına yanıt
    Ne dediğinizi anlamadım. Notebook-laptop aynı manada kullanıyorum ben yanlış anladınız sanırım. Yukarıda önerdiğim ürün de standart laptoptur zaten. 15.6" ekran boyutu ve performansı da yüksektir. 4000 seviyelerine kadar daha güçlü bir cihaz alma şansınız yok bu piyasada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kobra16

Ne dediğinizi anlamadım. Notebook-laptop aynı manada kullanıyorum ben yanlış anladınız sanırım. Yukarıda önerdiğim ürün de standart laptoptur zaten. 15.6" ekran boyutu ve performansı da yüksektir. 4000 seviyelerine kadar daha güçlü bir cihaz alma şansınız yok bu piyasada.
    Kusura bakmayın notebook diyince küçük laptoplardan bahsediyorsunuz sandım

Güzel duruyor hocam, daha detaylı inceleyeceğim, tavsiyeniz için teşekkür ederim.

• mr. solucan kullanıcısına yanıt
    Rica ederim yardımcı olabildiysem ne mutlu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gelecegindoktoru44

aynı laptopu almayı düşünüyorum. bu pazar günü bitiyormuş indirimi. elinize geçip bilgisayarı kullanmaya başladığınızda özelden ya da bu konudan bana mesaj atabilir misiniz?
    Hocam yardımcı olmak isterdim ama Aras kargo sağolsun ürünümü araçtan indiremiyor.
    3500 TL laptop tavsiyesi

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.