Şimdi Ara

35 günde edebiyattan 30 net yapılırmı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Fem el kitabı aldım 300 sayfa, hergün 10 sayfa çalışıyorum en geç 1 ayda biter bi aksilik olmazsa, yani 10 haziranda falan bitecek. 15 haziranda mat-geo sınavı var. Sınavdan sonra son 7 gün kalacak o 7 gündede güzelce bi tekrar yapsam, 30-35 net görebilirmiyim arkadaşlar? Çok korkuyorum edebiyattan, matematikten bile bu kadar korkmuyorum açıkcası, coğrafyadanda korkmuyorum, çalışınca anlıyorum, rahatlıklada çözüyorum. Ama edebiyat ilgi alanımın tamamen dışında olduğu için ve saçma bulduğum için, çok zorlanıyorum.

• Edebiyat bilgileri,yazarlardan belli yere kadar ve özellikle öncelikli çıkanları çalışırsan ve türkçen iyiyse 40-45 net de olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Filomel -- 16 Mayıs 2014; 23:40:17 >
  • Hocam bende senle aynı durumdayım farkımız yok. Has tmciler 1 ayda 45 üstü yaparsın diyorda öyle olmuyor. Tam 1 haftadır durmadan edebiyat kasıyorum bugün çıkmış soruları bi çözeyim dedim açtım. Açmaz olaydım sen yazar eser çalışıyorsun ama sorular ve konular senin çalıştığından tamamen farklı. Yaptım 25 net oturdum. Şuanda bunalıma girmiş durumdayım hayattan bi beklentim yok. Dedim sonra şu çıkmış yazarlara el kitabından(fem edebiyat)bakayım. Sana yemin ederim sordukları yazarların bazıları el kitabında yok. Anlayacağın sende benim gibi has tmci değilsen 25 30 belki yaparız şu 1 ayda
  • quote:

Orijinalden alıntı: tralast

Hocam bende senle aynı durumdayım farkımız yok. Has tmciler 1 ayda 45 üstü yaparsın diyorda öyle olmuyor. Tam 1 haftadır durmadan edebiyat kasıyorum bugün çıkmış soruları bi çözeyim dedim açtım. Açmaz olaydım sen yazar eser çalışıyorsun ama sorular ve konular senin çalıştığından tamamen farklı. Yaptım 25 net oturdum. Şuanda bunalıma girmiş durumdayım hayattan bi beklentim yok. Dedim sonra şu çıkmış yazarlara el kitabından(fem edebiyat)bakayım. Sana yemin ederim sordukları yazarların bazıları el kitabında yok. Anlayacağın sende benim gibi has tmci değilsen 25 30 belki yaparız şu 1 ayda

Cumhuriyet dönemi edebiyatini bitirdin mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rapsodi_381 R kullanıcısına yanıt
    Yarısından fazlasını bitirdim. Ama herbirinin yazarından eserinden çok eserlerinin konusu soruluyor. Yani en azından 3 senelik bi yemek vermek lazım. Kitapta olmayan yazarların eserlerini bile sormuşlar
  • quote:

Yarısından fazlasını bitirdim. Ama herbirinin yazarından eserinden çok eserlerinin konusu soruluyor. Yani en azından 3 senelik bi yemek vermek lazım. Kitapta olmayan yazarların eserlerini bile sormuşlar

Cumhuriyet dönemini tamamen bitiriiceksin ..
    Yazarlarin en bilindik eserleri sorulur sorularda onlarin sadece sifreleyerek ezber yapip geciceksin yani kaçinci yüzyilda yazildigina belli isim ve olaylara dikkat ederek ezber yapip eserleri gececiksin..

Genelde önemli eserler ilk eserler yada olay yaratmis yada yazarin en taninmasinda katkisi olan eserleri sorulur ..

Kitapta olmayan yazarlar önemli değil orda şıklarda önemli bilindik yazari verirler ordaki metindede bilgiyi zaten sana verir o bildiğin yazari diger yazarlari eleyerek bulmani sağlar  

Bunlari yaptigin surece 40+ net yaparsin

O yüzden 1 ayda halledilip yapilir has tm ci olarak söyleyebilirim .. sen acemi isen bunun farkinda olmaya bilirsin 1 ayda ciddi calismayla 45 civari net cikartirsi iz zorlarsan 45+ yapilabilir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rapsodi_381 -- 17 Mayıs 2014; 0:33:27 >

• rapsodi_381 R kullanıcısına yanıt
    Bak sana Behçet Necatigilin tüm eserlerini sayarım ama ''Behçet Necatigil'in eski ve yeniyle biçim ve tema arasında ki uyumu gösteren şiirleri nelerdir?'' böyle bi soruyu hayatta yapamam. Her eserin konusu ve içeriğini soruyorlar genelde ve bu soru çıkmış bir soru. Soru bile değil sadece şık. Eserleri ve yazarları ezberlemek kolay ama içerik sıkıntı işte
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Bak sana Behçet Necatigilin tüm eserlerini sayarım ama ''Behçet Necatigil'in eski ve yeniyle biçim ve tema arasında ki uyumu gösteren şiirleri nelerdir?'' böyle bi soruyu hayatta yapamam. Her eserin konusu ve içeriğini soruyorlar genelde ve bu soru çıkmış bir soru. Soru bile değil sadece şık. Eserleri ve yazarları ezberlemek kolay ama içerik sıkıntı işte

Türkçe ile karıştırdi gi n icin böyle düşünüp yanlış yapiyosun ..

Edebiyat ile türkçe ayri düşünce farki vardir bunu beynine uyari olarak sinyal vermen lazim .. beyini ona göre planlarsan programlarsan sen farkinda olmadan daha farklı düşünmeni sağlar. .

Edebiyatta sorularinda bazi sorular hariç şıklara gore gidersen yanlış olur adam metinde bilgiyi veriyo sana zaten ona göre eleme yöntemiyle gidersin .. 5 tane şık dan hic biri hakkinda bir bilgin yoksa edebiyati yapamazsin .. Çünkü metindeki bilgiyi kullanarak şıklari eleyerek gidilmesi lazim .. yani demem o ki şifreleme yöntemi yap ..

Orden ahmet kutsi tecer bu adami 2 dakika ezberledim .. bir kitap saolsun kanat yıldız sifreliyorum kitabi gerçekten cok güzel kolay ogrenip aklinda kaliyo..

Umarim demek istedigimi sana anlatabilmisimdir

• quote:

Orijinalden alıntı: rapsodi_381

quote:

Edebiyat ile türkçe ayri düşünce farki vardir bunu beynine uyari olarak sinyal vermen lazim .. beyini ona göre planlarsan programlarsan sen farkinda olmadan daha farklı düşünmeni sağlar. .

Edebiyatta sorularinda bazi sorular hariç şıklara gore gidersen yanlış olur adam metinde bilgiyi veriyo sana zaten ona göre eleme yöntemiyle gidersin .. 5 tane şık dan hic biri hakkinda bir bilgin yoksa edebiyati yapamazsin .. Çünkü metindeki bilgiyi kullanarak şıklari eleyerek gidilmesi lazim .. yani demem o ki şifreleme yöntemi yap ..

Orden ahmet kutsi tecer bu adami 2 dakika ezberledim .. bir kitap saolsun kanat yıldız sifreliyorum kitabi gerçekten cok güzel kolay ogrenip aklinda kaliyo..

Ben senin demek istediğini anlıyorum ama sanırım ben anlatamadım. Demek istediğim şey şifreleme olayı tamam bi yere kadar gidiyor ama sonra? Diyorsun ki şıkları eleyerek gideceksin paragrafta bilgi var falan tamam eyvallah ama daha deminki soruda paragraf yok sadece aşağdakilerden hangisi yanlşıktır? var onuda geçtim. ''Orhan Kemalin Baba Evi yapıtı aşağdakilerden hangisiyle konusu yönden bi bağlantı kurulamaz?'' A)Kurt Kanunu B)Kayıp Aranıyor C)Kopuk Takımı D)... E)...'' böyle gidiyor soru. Şimdi sana soruyorum bu soruyu google'a yazsan yine cevabını bulamazsın. Şıklarıda eleyemezsin. Yazarlarını sor desen hepsini tektek yazarım. Adamlar direk içerik sormuşlar.

Tamam şimdi diyeceksin ki ''full yapamazsın zaten kimse yapamıyor, eleyici bir soru'' falan ama 30. sorudan sonra nerdeyse bütün sorular böyle. Ve sana direk ''AŞAĞDAKİLERDEN HANGİSİ SAİT FAİK'in bi eseridir?'' diyede sormuyor eserin bi bölümünü veriyor temasını veriyor sonrada şıkların hepsine sait faik'in eserlerini koyuyor adamın sayısız eserleri var ve bunların hepsini soruyorlar.

• Dil mezunuyum hiç edebiyat görmedim. 1 haftada 21 netten (Tamamı Türkçe) 47 nete çıkardım. Nasıl diye pm atmayın Dil mezunu olmanın avantajı. Hayatımız kelime ezberiydi. İstemsiz ezber gelişmiş

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: rapsodi_381

quote:

Ben senin demek istediğini anlıyorum ama sanırım ben anlatamadım. Demek istediğim şey şifreleme olayı tamam bi yere kadar gidiyor ama sonra? Diyorsun ki şıkları eleyerek gideceksin paragrafta bilgi var falan tamam eyvallah ama daha deminki soruda paragraf yok sadece aşağdakilerden hangisi yanlşıktır? var onuda geçtim. ''Orhan Kemalin Baba Evi yapıtı aşağdakilerden hangisiyle konusu yönden bi bağlantı kurulamaz?'' A)Kurt Kanunu B)Kayıp Aranıyor C)Kopuk Takımı D)... E)...'' böyle gidiyor soru. Şimdi sana soruyorum bu soruyu google'a yazsan yine cevabını bulamazsın. Şıklarıda eleyemezsin. Yazarlarını sor desen hepsini tektek yazarım. Adamlar direk içerik sormuşlar.

Tamam şimdi diyeceksin ki ''full yapamazsın zaten kimse yapamıyor, eleyici bir soru'' falan ama 30. sorudan sonra nerdeyse bütün sorular böyle. Ve sana direk ''AŞAĞDAKİLERDEN HANGİSİ SAİT FAİK'in bi eseridir?'' diyede sormuyor eserin bi bölümünü veriyor temasını veriyor sonrada şıkların hepsine sait faik'in eserlerini koyuyor adamın sayısız eserleri var ve bunların hepsini soruyorlar.

O tür soruları ancak full cejmek amaçlı kişilerin hedefinse olan sey.. 45 net değil doğru cikarsan bu tür sorular 5-6 soru arası .. hepsi böyle degil 3 sorusu bu tarzda.. 3 soruyu ya boş birakicaksin yada en az yanlış ile kurtarmaya.calisican .. sonuçta sınav adı üstünde elemek icin yapılıyor bu tarzlar.. bazı noksanliklarin farkinda olunmasi lazim.. full cejmek icin dedigin gbi 3 yil civarinda emek lazim.. ben 1 ay icinde 45 civari met cikartabilecgni söylüyorum

• Lys sorularını bir incele zaten görürsün.Belki yeni soru tipi çıkabilir ama 3-4 soru tipinden vazgeçmezler de.Dediğinde haklısın ama hep böyle sormuyorlar.
  • Edebiyat kısmında mutlaka hatırlamadığın şeyler olur.2500+ eser var..Türkçede eksik varsa onları da bir yandan hallet.Ordan 15 net falan gelir artık.Edebiyat kısmında ise 35 soruluk kısımdan 25 falan çıkartılır bence.

Divan edebiyatı, serveti fünün, tanzimat, milli edebiyat, fecri ati.Bunları otursan bir günde ciddi ciddi ezberlersin

40 bulursun belki 38 falan olur ama yakın olur.45+ sonrası kesinlikle önceden hatırlama ve Edebiyatı ciddensevme ile ilgili

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.