Şimdi Ara

349. DÖNEM (12 ARALIK 2012) KD. ve YD. SUBAY ADAYLARI (535. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26.093
Cevap
153
Favori
1.189.443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 533534535536537
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bm34

:::::::::::::::::::: 349. DÖNEM KRAL DEVRE EN GÜNCEL LİSTE...:::::::::
    13.11.2012----14:08

İsmi henüz eklenmeyip araya kaynamış olanlar olabilir malum forumda sıkıntı vardı söyleyin ekleyelim

1. sayfadaki listedeki son girdi

400- Laylaylom_ua - - İstanbul - Göztepe - - -Gümüşhane

1. sayfaya eklenecek tertipler

401- VTS* İzmir
    402- hotlevel - sube ve kutuk : İstanbul-Şişli
    403- djcenk18 şube-kütük: Bozüyük/Bilecik
    404- chomar -Bursa
    405- mujjkksss sefaköy
    406- zakide ikametgah ankara kütük fatsa/ordu
    407- zagor59 kütük: Kırklareli/Kofçaz ikamet: Tekirdağ/ Çorlu
    408-vedathan kayseri
    409- aliugurluoglu06 - kütük:yozgat , ikamet :ankara
    410- Silpius - Antakya/HATAY
    411- Donanımcı Aras - Aras (istanbul)
    412- heraclitus - Evren (izmir)
    413- melo3452 - Kütük ve ikamet İSTANBUL/BEYKOZ
    414- Kaju89 K.çekmece/İSTANBUL
    415- çılgıntürk06 ikamet: keçiören/ankara-- kütük şereflikoçhisar /ankara
    416- mstbayar Kütük ve ikamet BURSA
    417- Kaan0513 Çanakkale/Merkez
    418- darksidici ikametgah: İstanbul, kütük: Rize/Pazar
    419- kacak363 küçükçekmece/Sefaköy
    420- selo_07 kütük : Isparta Şehir : Alanya
    421- phatign ikamet manisa
    422- anilsen5 kütük ve ikamet ankara çankaya
    423- caglardamla kütük ardahan/göle ikamet izmit
    424- kral1102 konya
    425- rst1903 pendik
    426- ByZer0 / Mersin
    427- krajuaz Kutuk : Sakarya/ Ikamet: Bayrampasa-Istanbul
    428- ognuzn beylikdüzü
    429- focus78 safranbolu/Karabük
    430- Feanorien istanbul
    431- clever_ -kütük: Konya ikamet: Bursa..
    432- vedat1307-Kütük : Konya.İkametgah : İzmir.
    433- yunusbeen
    434- xetux (Hatay/Antakya)
    435- inspector349
    436- theosy Kütük Çankırı , İkamet İstanbul/Ümraniye
    437- asker_349 Mekan :İstanbul Vatan :Malatya
    438- C2H5OH - Ankara, kütük: Bolu-Mengen
    439- NoName! - Çanakkale/çan

Hay maşallah tertip 500 oluruz herhalde

• quote:

Orijinalden alıntı: NoName!

Tertip beni 2 kere eklemişsin

NoName!-Çanakkale/Çan

listeye göre 2 kere gideceksin tertip yapcak bişey yok
  • umraniye sube nerde arkadaslar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TR_Cloud

quote:

Tertip beni 2 kere eklemişsin

NoName!-Çanakkale/Çan

listeye göre 2 kere gideceksin tertip yapcak bişey yok

Birinciyi gidelim de önce tertip
  • quote:

Orijinalden alıntı: webmasterrizmir

tertipler az önce belkide şirkette son müşterimi yolcu ettim.Web sitesini yapmak üzere tanıştık , işlemleri hızlı yapmamız gerektigini askere gideceğimi söylerken oğlumda çanakkale de asker ağustos ayında gitti dedi. Bizim 347 lerden . Laflaşrken sıkıntılı bir şekilde bizim oğlan ceza aldı şuan dedi.Hayırdır derken uzun dönemlerden çok şikayetçiymiş cep telefonu kullanırken bunu gammazlamışlar geçen hafta. Komutanda sevmiyor sanırım diyor kısa dönemleri 13 gün göz hapsi cezası verilmiş.Bayada hüzünlü şekilde anlattı kötü oldum öle görünce adamı içim darlandı . Ben bu devreciliğin , uzun dönem bebelerin , ego tatmin eden komutanların

Uzun dönem giden bir arkadaşım 18 gün hapis yattı arkadaşlar bu telefon işine biraz bulunduğunuz yeri kontrol edip öyle girmek lazım. Başta uyarı almış sonra tekrar yakalayınca komutanı vermiş askeri savcıya o da cezayı basmış.

• quote:

Orijinalden alıntı: utkuyzc

quote:

tertipler az önce belkide şirkette son müşterimi yolcu ettim.Web sitesini yapmak üzere tanıştık , işlemleri hızlı yapmamız gerektigini askere gideceğimi söylerken oğlumda çanakkale de asker ağustos ayında gitti dedi. Bizim 347 lerden . Laflaşrken sıkıntılı bir şekilde bizim oğlan ceza aldı şuan dedi.Hayırdır derken uzun dönemlerden çok şikayetçiymiş cep telefonu kullanırken bunu gammazlamışlar geçen hafta. Komutanda sevmiyor sanırım diyor kısa dönemleri 13 gün göz hapsi cezası verilmiş.Bayada hüzünlü şekilde anlattı kötü oldum öle görünce adamı içim darlandı . Ben bu devreciliğin , uzun dönem bebelerin , ego tatmin eden komutanların

1 ay acemilik, kalan 4 ay 5 gün usta birliği, dayanırsın çok dert etme. ayrıca benim telefon götürmeme sebeplerimden biri de bu, kural dışı hareket yapmayayım ki biri bana yaptığında rahatlıkla şikayet edeyim. hiç takma kafana, adam gibi hareket ettiğin sürece illa ki bi yolunu bulur hakkını alırsın. hiç olmadı zaten onlar amele gibi izlerken sen askerliğini bitirmiş eve dönmek üzere kapıdan çıkıyor olacaksın.

yok benim derdim telefon kullanmak değil.Zaten kullanmıyacagım bilerek gerek yok.Ama bu tarz olayla oldumu ayarım kaçıyor arkadaş.Orada belli tüm uzun dönemlerin kı.ında bir telefon var ebe merhametsiz yapacaksan herkese ceza ver adam niye kayırıyorsun .Bu şekilde devreciliğe denk gelirsek işimiz var yaş gelmiş 30 'a ya bunlar askerliği bitirtmeyecek bana önüme gelene dersini vereceğim yada en kralından sabır taşı olup geleceğim ordan

• arkadaşlar üç gündür alamıyorum sarı zarfı ,kaçtane şubeye gittim hepsi aşırı kalabalık.
  • tertipler bu sınav gününün önemi yok dimi ilk günde gtsek son günde gitsek fark etmez...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aragorn_89

arkadaşlar üç gündür alamıyorum sarı zarfı ,kaçtane şubeye gittim hepsi aşırı kalabalık.

Uzun dönemlerin işlemleri var 21 kasımda gidiceklermiş herhalde askere. Haftaya gidersen daha rahat olur.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: calculus07

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: calculus07

tertipler şimdi izmirli tertiplere sorularım var cevaplarsanız sevinirim.şimdi ben antalyadan sınava girmek için gelicem 2.gün girmeyi düşünüyorum şimdi pamukkalede biletlere baktım ayın 1 inde saat 19.30 da araç var o gece 2.30 da izmirde oluyomuş sınav gaziemirdeymiş galiba gaziemir otogar arasıda 1 saat sürüyomuş 3.30 -4.00 gibi sınav yerinde olurum birde saat 22.00 da burdan otobüs var o da 6.15 te otogarda oluyomuş şimdi sizce nasıl yapayım çok giren oluyormu saat kaç gibi sınav yerinde olsam iyi olur

terip otogar gaziemir arası 1 saatten fazla sürer. Gece 00.00 dan sonra otobüs , metro vs. çalışmaz ancak taksiyle gidebilirsin özel araçla gitmeyeceksen sıkıntı olur yüklü para ödersin.En iyisi 6.15 gibi otogarda olursan daha iyi olur. En kötü akşam saat 17:00 gibi biter işlemlerin geriye dönersin.

tertip pamukkaleye sordum her yarım saatte bir gaziemire servis varmış beleş yani

o güzel bak tertip. Ama gaziemir çok soğuk olur bilgin olsun. Sabaha kadar nasıl bekliyeceksin tertip.Ben senin yerinde olsam burdan o saatte gidecek olan tertiplerle irtibata geçerim orda en azından arabada oturur beklersiniz. Yada sabah otogarda iner gaziemire gelirim yinede sen bilirsin.

tertip mesaj yazdım bi bakıver

• quote:

Orijinalden alıntı: vires

quote:

Orijinalden alıntı: Aragorn_89

arkadaşlar üç gündür alamıyorum sarı zarfı ,kaçtane şubeye gittim hepsi aşırı kalabalık.

Uzun dönemlerin işlemleri var 21 kasımda gidiceklermiş herhalde askere. Haftaya gidersen daha rahat olur.

anladım tertip sağolasın,birde bizim bu avcılar şubesi iki gün ugraştırıyor,ilk gün gidip randevu alıyormuşuz,ikinci gün anca alıyormuşuz zarfı

• quote:

tertipler bu sınav gününün önemi yok dimi ilk günde gtsek son günde gitsek fark etmez...

Maltepe'de öğlen sonrası 1.30'da gittim 4.30'da çıktım dün.
  • Herkese selamlar tertiplerim. Ben de 12.12.12 ayrıcalığını yaşayacak tertiplerinizden birisiyim. Şov başlasın diyorum
    Müzik öğretmeniyim içimizde müzik öğretmeni olan var mı acaba? Bu arada son dönemlerde müzik öğretmenleri ve konservatuar mezunları için
    yapılan bir uygulama varmış. Tüm müzik öğretmeni ve konservatuar mezunlarını Konya'da topluyorlarmış ve dağıtımı yapılan bir müzik sınavına göre
    bandolara ve moral ekibi olarak yapıyorlarmış. Bu konu ile ilgili bilgisi olan var mı? Tekrar tüm tertiplerime selamlar olsun. Silah arkadaşı olmak demek kardeş gibi olmak demek biz babadan böyle gördük;) Selamlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Niyet 0070

Benim mantığıma göre kahverengi gözlülerin de rapor alması gerekirmiş. Bu hastalık değil, farklılıkmış.

Umarım sorun yaşamam ter konusunda. Zarfı almaya gittiğimde askeri hastaneye sevk isteyeceğim o zaman değil mi?

Zarfı almaya gittiğinizde danışın oradaki memurlara belki bir yol gösterirler. Olmazsa teslim olduğunuz birlikte revire çıkarsınız, oradaki doktora derdinizi anlatırsınız. O da olmazsa usta birliğinde bir daha katılış muayenesi olacak, orada yine anlatırsınız durumunuzu. O da olmazsa yapacak bir şey yok. Sporda komutanın aşırı terlediğini görürse belki seni başka bir göreve verebilir ancak askerde öyle ya da böyle fiziksel aktivitenin içinde olacaksınız.

Doktorun rapor vermemesi gerçekten garibime gitti yalnız. Sonuçta ortada bir rahatsızlık var ve bunun belgesini istiyorsunuz. "Askerliğe elverşli değildir" tarzı bir rapor istemiyorsuz ki. Teşhisi koyuyor, tedavi uygulayıp parayı götürürüyor, rapor vermeye gelince "farklılık" deyip geçiyor. Bravo.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okhay -- 13 Kasım 2012; 14:50:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: TR_Cloud

quote:

Orijinalden alıntı: ismetserdaruzun

quote:

Orijinalden alıntı: Anıl61

arkadaşlar askerlik sebebi ile işten çıkıyoruz ya askerden sonra aynı işyerine dönmek istersek bizi alma zorunluluğu var mı?

Yok hocam tazminatı aldıktan sonra şirket ile hukuki anlamda bağ kopar.

Arkadaşlar bu hukuki süreci çalıştığım şirkette insan kaynaklarına baktığım için ben bakıyorum. Yasada madde madde bile söyleyebileceğim şey şu. iş kanunu 31. maddesi gayet net durumu anlatıyor. Eğer çalıştığınız yerde 1 yılı doldurduysanız askerlik nedeniyle ayrıldığınız taktirde tazminatınızı işveren vermek zorunda! İşçi askerlik hizmetinin bitmesinin takiben 8 hafta içerisinde eski çalıştığı yere dilekçe vererek tekrar işe başlamak istediğini bildirmelidir. Bu doğrultuda işveren eğer kadro varsa aynı işine veya benzer yerlere eski çalışanı almak durumundadır. Bu süreçte eski çalışanın başvurusunu dikkate almayıp değerlendirmeyen işveren, işciye 3 aylık maaşı kadar tazminat ödemek durumundadır.
    O yüzden işten ayrılırken tazminatı şirkette bırakıp dönünce devam edeerim gibi halk arasında çok yaygın olan bu düşünceden kaçının. Askere giden personel 1 yılını doldurduysa işveren mutlaka tazminatını vermek zorundadır.

http://www.turkhukuksitesi.com/mevzuat.php?mid=1112

konuyla ilgili Ali Tezel'in yorumlarını okuyabilirsiniz.

aynı dilekçeye cevap olarak kadro yeterli diye seni almamazlıkta yapabilir. yani kesin bir durum değil. dikkate alır derki kadro sayım yeterli senin yerinede alır birisini der ki adam tam

• Ya arkadaş sokmayıverin telefon olsun bitsin:) 5 ay zaten kafa dinlersiniz.Kız arkadaşın arar,arkadaşların
    arar akrabaların arar zırt pırt dert anlat millete sürekli.Bi de onun stresini yaşayacaksın.Zaten yoğun bi
    baskı hissedeceksiniz üzerinde askerlik psikolojisinden ötürü.Herhangi bi kabahatiniz olmamasına rağmen
    "ulan başıma her an bişey gelir mi acaba" diye paranoyaklık saracak çoğu zaman :) Boşverin beyler riske
    gerek yok . Kafayı rahat tutmaya bakın ve sivildeki statünüzü bi kenara bırakın 5 ay o zaman çabucak geçer.
    Şu an pek birşey ifade etmeyebilir dediklerim ama gidince daha iyi anlayacaksınız dediklerimi.
  • Merhaba, bizden sonraki dönemlere yardımcı olması açısından, yedek subaylık sınavı günü neler yaşadığım, neleri götürmenin gerekli olup olmadığı, yapılan işlemler ve sınavın içeriği hakkında biraz bilgi vermek istiyorum. Benim dönemim 343. dönem olarak geçiyor ve Aralık 2011 döneminde gidiyoruz. Bu yüzden sınav da 1-2-3 Aralık tarihlerindeydi ve ben de sınava, yanda armasını gördüğünüz Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığı, Etimesgut/Ankara‘da girdim…

İnternet üzerinden yaptığım araştırmalar doğrultusunda ve Karabük’teki askerlik şubesindeki memurun da tavsiyesi üzerine 2. gün sınava girme kararı aldım. Yani sınava dün girdim. Hafızamdakiler tazeyken bu gün de buraya yazayım dedim. Zonguldak’tan gelen ve üniversitedeyken hem ev hem de sınıf arkadaşım olan Serbay Duyar’la beraber, sabah saat 05:30′da Karabük-Ankara arabasına bindik. Saat 08:15 civarında AŞTİ’ye indik. İkimiz de Ankara yabancısı olduğumuz için otogarda biraz dolandık ve bir iki kişiye sorduktan sonra birliğe nasıl gideceğimizi öğrendik. “Nasıl gittiniz?” derseniz, otogarın üst tarafından geçen ana yola çıktık. Orada otobüs durakları var, “Sincan” minibüsüne bindik ve yaklaşık 15-20 dk’da birliğe vardık. Bu arada minibüs ücreti, kişi başı 2,3 TL.

Birliğe vardığımızda saat 09:00 gibiydi. Edindiğimiz bilgiler doğrultusunda bir sıraya ismimizi yazdırmamız gerektiğini biliyorduk. Biraz dolaştıktan sonra listeyi bulduk ve 612-613 olarak isimlerimizi yazdırdık. Sabah saat 9′da 612. olduk, siz düşünün millet kaçta gelmiş. Tabi millet içerde durmuyor, girişin karşısında bir boş arazide toplanıyor. Arada 2-3 görevli asker var ve o isim listesine göre 50′şerli gruplar oluşturup 5′erli sıraya koyuyor. Girişten onay geldiğinde grubu gönderiyor, yeni grup oluşturuyor. Yaklaşık 10 dk’da bir yeni bir grup alıyorlar içeri. İlk grup girdiğinde öğrendik ki, sıra 350 civarındaymış. Yaklaşık 1-1,5 saat oyalandık orada. Çay, poğaça, kalem, ıvır zıvır satan işportacılar da mevcut. Sıra 550′lere gelmişti ki, nedenini hala bilmiyoruz, herkesin girmesi istendi. Girişte cep telefonu bırakmak isteyenlerden oluşan başka bir kuyruk oluştu. Neyse ki biz telefon götürmemiştik ve o esnada yaklaşık 50 kişinin önüne geçmiş olduk. Tavsiyem, telefon götürmeyin. Okuduğuma göre başka bazı yerlerde telefona izin vermişler, bizde topladılar. Bir de, gerçi fazla uzun saçlı olan yoktu; ama kimsenin saçına, sakalına karışmadılar. Önümdeki arkadaşın gayet uzun keçi sakalı vardı, kimse bir şey demedi. Tabi bu durum ve diğer tüm durumlar sınava girdiğiniz yere göre değişebilir. Benim amacım sadece, orada neler olup bittiğini size özetleyebilmek.

İçeri girdikten sonra tek sıra bir kuyruk olduk. O kuyrukta beklerken saat 11:00 olmuştu. Kuyruğun ucunda yapılan işlemse, küçük bir kağıdın üzerine sıra numarası ve isminizin baş harflerini yazmak. Benim kağıdımda “1571 K.K.” yazıyordu. O kağıdı bir müddet saklıyorsunuz. Kağıdı aldıktan sonra ziyaretçi salonuna alındık. İşlemlerin yapılacağı yer biraz uzak olduğundan, askeri bir otobüsle götürüyorlardı. İlk seferde 1532′ye kadar aldılar. Yaklaşık 15 dk sonra ikinci seferi de 1580′e kadar aldılar. İkinci seferle bir binaya girdik. Oraya girişte bir meyve suyu ve kek verdiler. Aldığımız numaralara göre sandalyelere oturduk. Önde 3 görevli vardı ve boşalan koltuğa sırası gelen oturuyordu. Kimliğinizi hazırlamanız yeterli, bir de zarfı bu esnada açıyorsunuz, hazır oluyor. Kimlik bilgileriniz sisteme girildikten sonra, bir arka aşamadaki 3-4 görevlinin önüne geçip dosyalarınızı koyuyorsunuz, o da diplomanızı vs. kontrol ediyor.

Kontrolü biten kişiler 10′arlı gruplar halinde bir asker eşliğinde başka bir yere götürülüyor. Bu arada 10 kişilik grubun oluşmasını beklerken orada kantinden yiyecek içecek alabilirsiniz. Ayrıca eğer yanınızda götürmediyseniz “Siyah tükenmez kalem, kurşun kalem ve silgi” yi de buradan temin edebilirsiniz ve mutlaka etmelisiniz. 10 kişilik grupla geldiğiniz yeni binanın girişinde, yeni bir numara veriyorlar, hatta üzerinize iğneliyorlar (buradan itibaren eski kağıt bir işe yaramıyor, üzerinde “1571 K.K.” yazan). Yeni verilen numara ise aday numaranız. Bu numarayı çıkana kadar ezberliyorsunuz zaten. Çıktıktan sonra işe yarayacak mı emin değilim, belki sınav sonuçlarına bakmak için gerekli olabilir. Yeni numarayla beraber, aynı numaranın üzerinde yazıldığı bir de dosya zarfı veriyorlar.

Ardından 4 kişilik masaların bulunduğu bir alana girdik. Yalnız ondan önce 10 kişilik grup bir doktorun yanına gidiyor (aynı alanda), doktor da “Dosyanızı şubenizden aldığınız günden bu yana ameliyat, hastalık vs. geçiren var mı, şubeden askeri hastaneye sevkedilen var mı?” şeklinde birkaç soru soruyor. Sonra sıra numaranıza göre 4 kişilik masalara oturuyorsunuz. Masalarda bolca izin kağıdı var. 3 tane alıyorsunuz, ancak tavsiyem kimse bir şey söylemeden doldurmaya başlamayın. Yapmanız gerekeni, yazmanız gerekeni asker söylüyor zaten. Birini askerin de yardımıyla Siyah Tükenmez Kalem ile dolduruyorsunuz, ardından diğer ikisini de kendiniz aynı şekilde dolduruyorsunuz. Siz doldururken asker sorular soruyor: “Aranızda hakim, avukat olan var mı? Askerlik sözleşmesini feshedip buraya gelen var mı?” şeklinde. “Var!” diyene ne yapıyorlar onu göremedim. Bu işlemi de hallettikten sonra, dosyanızdan çıkan optik form haricindeki diğer tüm kağıtların sağ üst köşesine az önce almış olduğunuz aday numaranızı Kurşun Kalem ile yazıyorsunuz. Sonra, doldurduğunuz izin kağıtlarından birini topluyorlar, biri sizde kalıyor, diğerini de diğer dosyalarınızla birlikte yeni aldığınız zarfa koyuyorsunuz. İstikamet sınav salonu…

Sınav süresi 60 dk ve 25 sözel, 25 sayısal olmak üzere 50 soru var. Sayısal, sözel diye ayırmışlar; ancak sizi temin ederim ki 50 sorunun neredeyse 40 tanesi mantık sorusu. Bir veya iki tane Türkçe dil bilgisi sorusu vardı, sayısalda da 4-5 tane problem ve grafik sorusu vardı. Gerisi tamemen mantık sorusu. 4 yanlış 1 doğruyu götürüyormuş. Eğer sınavı ciddiye alıp tüm soruları yapmak isterseniz, zaman 5-10 dk az gelebiliyor haberiniz olsun. Ona göre, sorular üzerinde fazla oyalanmayın. Sorularla ilgili birkaç örnek verebilirim; ama suç olup olmadığını bilmiyorum. O yüzden şöyle genel bir örnek vereyim: mesela 2-3 tane “x y z sayıları bir sıraya göre dizilmiştir. Buna göre a b ? diziliminde ? yerine ne gelmelidir?” şeklinde soru vardı. Onun haricinde karmaşık cümle soruları vardı, şöyle ki: “x, y’nin teyzesidir, z de t’nin amcasıdır; bilmem ne neyin nesiyse, şu şunun neyi olur?” şeklinde sorular vardı. Aslında çok kolay sorular, yani soruyu okurken tek tek müsvette kağıt üzerinde çizim yaparsanız anında cevaba ulaşıyorsunuz. Bu arada soru kitapçığı üzerine karalama veya işaretleme yapmak yasak. Çünkü sınav sonunda kitapçıkları toplayıp, sizden sonraki gruba dağıtıyorlar. Müsvette kağıdı onlar veriyor.

Sınavdan çıktığımızda saat 13:25 idi. Sınavdan sonra, sınav arkadaşlarımızla (yaklaşık 40 kişi), U şeklinde dizilmiş masaların etrafında toplandık. Birkaç açıklama yapıldı. Yine burada da “Hakim, savcı olan var mı?”, “Yüksek lisans yapmış olan var mı?” tarzında sorular soruldu. Bir de farklı olarak, “Dil sınavına girmiş olan var mı?” sorusu soruldu. Ben de Ekim ayındaki ÜDS sınavına girmiştim. Şubede formun üzerinde yabancı dil kısmını görünce doldurayım bari demiştim. Şubedeki adam da bana, “Ne olur ne olmaz, yanında giderken sonuç çıktısını da götür.” demişti, ben de götürmüştüm. “Dil sınavına girmiş olan var mı?” denince ben el kaldırdım. “Eğer şuben, sınav sonucunu dosyana koymamışsa, yanında çıktın varsa onu masanın üzerine koy.” dedi. Ayrıca onun da sağ üst köşesine aday numaramı yazmam istendi. Sonra herkes, diploma fotokopilerinin birini diğer dosyalardan ayırıp masanın üzerine koydu. Ardından, geri kalan tüm dosyalar, aday numaramızın yazılı olduğu zarfın içine koyduruldu. Sıra numarasına göre diploma ve varsa diğer belgelerimiz (dil sınavı belgesi gibi) toplandı, zarfımıza mühür vurulup bantla yapıştırıldı. Son olarak da, diplomamızın fotokopisini oraya bıraktığımıza dair isim ve imzamızı aldılar. Sonra da otobüsle beraber bizi girişe geri bıraktılar. Saat tam 14:00 idi. Biz de önce otogara sonra Karabük’e geri döndük. Tabi bir de telefonunu emanete bırakanlar, çıkışta yine bir kuyruk oluşturdular.

Sonuç olarak özetlemek gerekirse;

2. gün olmasına rağmen epey kalabalıktı. Her şey dahil, toplam 5 saatimizi aldı.
    Sabah gider gitmez, isminizi listeye yazdırın. Yoksa boşuna beklersiniz.
    Giderken yanınıza, siyah tükenmez kalem, kurşun kalem, silgi, kimlik ve dosyanızı, varsa dil sınavı sonucu çıktınızı mutlaka alın. Cep telefonunuzu da bence almayın. Soğuk olabilir endişeniz varsa bere ve eldiven alınabilir.
    İçeri girdiğinizde kendi kafanıza göre iş yapmayın. Yapmanız gereken her şeyi askerler zaten söylüyorlar. Bir de şunu belirteyim, gördüğümüz tüm askerler ve üstleri hepimize çok iyi davrandılar. Buyrun vs. gibi kelimelerle bizi hoş karşıladılar.
    Sınavı ciddiye almışsanız, süreyi iyi kullanın.
    Çıkışta da dosyanızı ve izin kağıdınızı alın çıkın. Artık askersiniz ve 12 Aralık saat 17:00′ye kadar izinlisiniz. Hayırlı uğurlu olsun. Sonuçların 10 Aralık’ta açıklanacağı söyleniyor.
    Anlatacaklarım bu kadar. Sonuçlar açıklandığında, sonucumu da yazarım, sonra doğru askere. Bir süre blog yazısı falan yok; ama döndüğümde askerliğin nasıl bir şey olduğunu anlatan bir veya birkaç yazı yazmayı düşünüyorum. Bu arada, ben yedek subaylığı tercih ettim ve sınavda da yapabildiğim tüm soruları yaptım. Hayırlısı neyse, göreceğiz 1 hafta sonra…

bir Blog sitesinde rasladım Arkadaş yedek subay sürecisini tamemen anlatmış..
    parano1ac / İZMİR

• quote:

Orijinalden alıntı: cihanabana

quote:

Orijinalden alıntı: Feanorien

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: WOoBER

quote:

arkadaşlar askerde her ay 30 gün sayılır deniliyor bu sene şubat 28 çekiyo ve aralık döneminde gidenler o yüzden daha önce evlerinde oluyomuş şubat ayında şafak olarak 30gün askerlik yapmış gibimi olcak yoksa 28 gün mü düşülecek şafaktan:D

30 hocam her ay 31 çekende 30 28 çekende 30

31 çeken artı 1 cepte yani:D

31 +1 cepte değil, Her ay 30 gün sayılıyor. Yani 28 çeken şubat için +2 cepte diyebiliyoruz ki kısa dönemler içinde bu yüzden en güzeli aralık celbi!

2 gün erken geleceğiz...

iyice kafam karıştı yahu
    bak şimdi :D

31 aralık
    31 ocak
    30 şubat olsun
    31 mart
    30 nisan
    30 mayıs
    bak bunların toplamı 183 gün buluyorum 2 gün şubattan çık 181 gün daha sonra 24 gün çıkıyorum 157 çıkıyor ama bu bulduğum gün le 17 mayıs veya 16 mayıs tutmuyor 158 çıkıyor her defasında :D

31
    31
    30
    31
    30nisana kadar 153 gün çıkarr 12 gün baştan 141 daha sonra kadalan mayıstan 17 günü ekliyorum 158 1 gün fazla buluyorum ben hep

Hocam hesap basit:

Kısa dönem askerlik 6 aydır (5 ay 5 gün diyenlere bakma)
    Her ay 30 gün sayılıyor

yani 6x30=180 gün

Resmi olarak 1 Aralıkta askeriz ancak sınıv vs den dolayı 12 gün geçiyor

180-12=178

her ay için 2 şer gün yani toplam 12 gün daha izinliyiz

178-12=156

30 mayıs resmen görev sonu - 12 gün
    18 mayıs + yol izni 1 gün
    17 mayıs!

Kısacası 155 imdat!

Bu arada dediğim gibi şubat 28 çektiğinden +2 gün kazancımız var :) ha çok mu önemli? benim gibi sivilde bir statün varsa çok çok önemli:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Feanorien -- 13 Kasım 2012; 15:18:56 >

• ALDIM ZARFIMI mutlu mesut bahtiyarım

Samsun ilkadım askerlik şubesine 10 gibi gittim 1130 gibi işlemlerim bitti.

Zarf da baya büyükmüş yaa bükmeden muhafaza edeyim.işyerimden izne ayrılacağım dedim bir tane daha sevk kağıdı hazırladılar
    sıra geldi 1 aralığa.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: utkuyzc

quote:

1 ay acemilik, kalan 4 ay 5 gün usta birliği, dayanırsın çok dert etme. ayrıca benim telefon götürmeme sebeplerimden biri de bu, kural dışı hareket yapmayayım ki biri bana yaptığında rahatlıkla şikayet edeyim. hiç takma kafana, adam gibi hareket ettiğin sürece illa ki bi yolunu bulur hakkını alırsın. hiç olmadı zaten onlar amele gibi izlerken sen askerliğini bitirmiş eve dönmek üzere kapıdan çıkıyor olacaksın.

yok benim derdim telefon kullanmak değil.Zaten kullanmıyacagım bilerek gerek yok.Ama bu tarz olayla oldumu ayarım kaçıyor arkadaş.Orada belli tüm uzun dönemlerin kı.ında bir telefon var ebe merhametsiz yapacaksan herkese ceza ver adam niye kayırıyorsun .Bu şekilde devreciliğe denk gelirsek işimiz var yaş gelmiş 30 'a ya bunlar askerliği bitirtmeyecek bana önüme gelene dersini vereceğim yada en kralından sabır taşı olup geleceğim ordan

Tertip bende gidere gider yaparım falan diyorum tabi biz şu anda sivilde olduğumuzdan rahat konuşuyoruz bi kavga ettiğinde sende ceza alırsın bunu unutma ayrıca komutan devreciliğe izin veriyorsa kavga çıktığında devrecilik yapan askeri kollayacaktır.Sonuçta senin durumun o komutanın verdiği rapora göre şekillenecek biz sabır çekelimde tertip gerisini boşver valizini alıp oradan ayrılırken hepsi arkamızdan bakacak nasılsa inşallah aynı yerlere düşerizde hiç yoktan birbirimize destek oluruz

• 
Sayfa: önceki 533534535536537
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.