Şimdi Ara

349. DÖNEM (12 ARALIK 2012) KD. ve YD. SUBAY ADAYLARI (162. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
26.093
Cevap
153
Favori
1.188.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 160161162163164
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Vakit gelsede gitsek moduna girdim.Askere gidincede askerlik bitsede gitsek moduna gireceğim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Onur__

quote:

Orijinalden alıntı: Svquare

quote:

Orijinalden alıntı: webmasterrizmir

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Utkuhan

Arkadaşlar ben torun lafını sevmediğim için arkadaşlar diyiyorum hayırlısıyla askerliği hemen yapın gelin inanın yaptıktan sonra insanların size karşı olan davranışları bile öyle değişiyorki inanamassınız,benim askerliğim zor geçti yüzüne tükürecek kadar bile değer vermiyeceğim insanlarla aynı koğuşta kaldım 1 ay oldu geleli nerdeyse halen bazen sinirlenirim ama çok şükür atlattım.

Askere gidip geldikten sonra cidden bi güven geliyor,daha bi erkeksi hissediyorsunuz kendinizi iş başvurusunda bile askerliği yaptım lafını gururla söylüyorsunuz sizle konuşmayan kızlar bile sizi potansiyel bi koca olarak görüyor,bu ülkede askerlik cidden herşey ben doğuda oturuyorum Elazığda burda cidden askere gitmeyene adam demiyorlar bunu geldikten sonra anladım,hatta askerliğini yapmıyanla sohbet bile etmiyenler var.

Allahın izniyle sağsalim gidin gelin bakın bunu hiç unutmayın özellikle usta birliğinde diğer kısa dönem arkadaşlarınızla birbirinize destek olun yoksa uzun dönemler çekilmez zindan ederler o askeriyeyi size hayırlı teskereler

Hocam o yüzüne tükürülesi in...sanları düşündükçe, aynı yerde kaldığımı düşündükçe sinirlerim geriliyor, Rabbim bol sabır versin bizlere

aynen Allah o sabrı versin bize aramızda astek olanlarında kısa dönemleri kollayacagından eminim bizlerde usta birliğinde kd ler ile birlik olmamız şart

Kesinlikle tertip...

Hayatımda hiç kimseden nefret etmedim, kimseyle sohbet etmemezlik yapmadım, böbürlenmedim, kibirlenmedim. Sakin, uyumlu ve akılcı biriyim. Özellikle askerde fazlasıyla böyleydim..

Hayatımda TEKTİR Acemi birliğinde bir ASTEĞMEN'den nefret edişim.

Sakın ola Asteğmendir, kısa dönemi korur vs. demeyin. Her insan evladı bir değil (hoş ona insan da demem ama)
    Söyledikleri, yaptıkları öyle dokunur ki, sinirden stresten 10 yıl yaşlanırsınız.

Daha acemi askerim ve acemilikte de ilk günlerim. Şuan bile hayatımda kimseye, hiçbir şeye etmediğim kadar küfür ediyorum içimden o ............. Asteğmene.

Olayın ne olduğu veya neden dolayı olduğu hiç önemli değil. Sadece benden size bir öğüt; dedenizden :))

Sakın kimseyi kendiniz gibi düşünmeyin, kimseye askerlik harici bir tutumda bulunmayın, adam sizle gelip sohbet etse bile, el ense g.. parmak bile olsa, siz askerliğinizi unutmayın, duruşunuzu, hitap şeklinizi bozmayın.

Askerliğinizden ödün vermezseniz sıkıntı yaşamanız çok düşük bir ihtimal, askerliğinizi düzgün yapmazsanız bu sefer sıkıntı yaşamama ihtimaliniz çok düşük olur, tamamen şans olur.

Çok şükür o şeref yoksunu, insan görünümündeki yaratıktan sonra çok güzel bir askerlik geçirdim, çok güzel işler yaptım, fazlasıyla olumlu ve güzel hatırlıyorum askerliği.

Belki içimizden hiç öyle düşünmeyenler bile o rütbeyi takıp o zorluklardan geçtikten sonra bahsettiğim asteğmen gibi de olabilirsiniz, büyük konuşmamak lazım, askerlik farklı bir psikoloji çünkü.

Ancak lütfen uzman çavuştur bizden düşüktür, küçüktür, astsubay çavuştur çömezdir gençtir, asteğmendir bizimle aynıdır tribine girmeyin. Sonra üzülen siz olursunuz.

sana o as.tek yetmiş zatenn buraya bile yazarken ne kadar sinir hali yaşadığını tahmin edebiliyorum kardeşim.Aslında bu işin rütbesi yok her rütbeden saydığın adamlar çıkabilir karşımıza. Dediğin gibi duruş çok önemli bencede hiç birşey yapamıyorsak adamına göre davranıcaz bizde tabi bu rütbeli olunca haklı bile olsan eli mahkum emrini yerine getirmek zorundasın her şekilde ne derse yutmak zorundasın zor bir durum

• quote:

Orijinalden alıntı: Onur__

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: webmasterrizmir

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Utkuhan

Arkadaşlar ben torun lafını sevmediğim için arkadaşlar diyiyorum hayırlısıyla askerliği hemen yapın gelin inanın yaptıktan sonra insanların size karşı olan davranışları bile öyle değişiyorki inanamassınız,benim askerliğim zor geçti yüzüne tükürecek kadar bile değer vermiyeceğim insanlarla aynı koğuşta kaldım 1 ay oldu geleli nerdeyse halen bazen sinirlenirim ama çok şükür atlattım.

Askere gidip geldikten sonra cidden bi güven geliyor,daha bi erkeksi hissediyorsunuz kendinizi iş başvurusunda bile askerliği yaptım lafını gururla söylüyorsunuz sizle konuşmayan kızlar bile sizi potansiyel bi koca olarak görüyor,bu ülkede askerlik cidden herşey ben doğuda oturuyorum Elazığda burda cidden askere gitmeyene adam demiyorlar bunu geldikten sonra anladım,hatta askerliğini yapmıyanla sohbet bile etmiyenler var.

Allahın izniyle sağsalim gidin gelin bakın bunu hiç unutmayın özellikle usta birliğinde diğer kısa dönem arkadaşlarınızla birbirinize destek olun yoksa uzun dönemler çekilmez zindan ederler o askeriyeyi size hayırlı teskereler

Hocam o yüzüne tükürülesi in...sanları düşündükçe, aynı yerde kaldığımı düşündükçe sinirlerim geriliyor, Rabbim bol sabır versin bizlere

aynen Allah o sabrı versin bize aramızda astek olanlarında kısa dönemleri kollayacagından eminim bizlerde usta birliğinde kd ler ile birlik olmamız şart

Kesinlikle tertip...

Hayatımda hiç kimseden nefret etmedim, kimseyle sohbet etmemezlik yapmadım, böbürlenmedim, kibirlenmedim. Sakin, uyumlu ve akılcı biriyim. Özellikle askerde fazlasıyla böyleydim..

Hayatımda TEKTİR Acemi birliğinde bir ASTEĞMEN'den nefret edişim.

Sakın ola Asteğmendir, kısa dönemi korur vs. demeyin. Her insan evladı bir değil (hoş ona insan da demem ama)
    Söyledikleri, yaptıkları öyle dokunur ki, sinirden stresten 10 yıl yaşlanırsınız.

Daha acemi askerim ve acemilikte de ilk günlerim. Şuan bile hayatımda kimseye, hiçbir şeye etmediğim kadar küfür ediyorum içimden o ............. Asteğmene.

Olayın ne olduğu veya neden dolayı olduğu hiç önemli değil. Sadece benden size bir öğüt; dedenizden :))

Sakın kimseyi kendiniz gibi düşünmeyin, kimseye askerlik harici bir tutumda bulunmayın, adam sizle gelip sohbet etse bile, el ense g.. parmak bile olsa, siz askerliğinizi unutmayın, duruşunuzu, hitap şeklinizi bozmayın.

Askerliğinizden ödün vermezseniz sıkıntı yaşamanız çok düşük bir ihtimal, askerliğinizi düzgün yapmazsanız bu sefer sıkıntı yaşamama ihtimaliniz çok düşük olur, tamamen şans olur.

Çok şükür o şeref yoksunu, insan görünümündeki yaratıktan sonra çok güzel bir askerlik geçirdim, çok güzel işler yaptım, fazlasıyla olumlu ve güzel hatırlıyorum askerliği.

Belki içimizden hiç öyle düşünmeyenler bile o rütbeyi takıp o zorluklardan geçtikten sonra bahsettiğim asteğmen gibi de olabilirsiniz, büyük konuşmamak lazım, askerlik farklı bir psikoloji çünkü.

Ancak lütfen uzman çavuştur bizden düşüktür, küçüktür, astsubay çavuştur çömezdir gençtir, asteğmendir bizimle aynıdır tribine girmeyin. Sonra üzülen siz olursunuz.

Anlattığın gibi biri isen bu şahıs sana nasıl bir kötülük yaptı da bu kadar dolusun?

Şöyle kıyısından köşesinden anlatsan biraz. En azından askere gidecek olanlar ne gibi insanlarlar karşılaşacakları konusunda az da olsa bir fikir sahibi olabilirler.

• Allah bizi iyi insanlarla karşılaştırsın gerek askerde gerekse sivilde...
  • Arkadaşlar okumanızı tavsiye ederim, çok kötü oldum

------------------------------

Kaynak:http://askerleranlatiyor.blogspot.com/2011/07/yasayan-oluyum-artk.html?m=1

Yaşayan Ölüyüm Artık
    1997-98 Siirt Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığı'nda (Dadaşlar) şehit Jandarma Uzman Onbaşı (Ağabeyim)ile beraber görev yaptım. Beraber onlarca operasyona katıldık.

1998 Nisan ayında Bestler Dereler bölgesinde 89 teröristin öldürüldüğü operasyonda beraber çatışmaya girdik.Diyarbakır'da başlatılan operasyonda beraberdik. Bingöl'de beraberdik. Bir kere olsun vatan savunması için canımızı düşünmedik. Her operasyondan yüzümüzün akı ile geldik. O dağlarda ekmeğimizi paylaştık, suyumuzu paylaştık.

En son Çukurca'ya doğru intikale başladık. Şırnak Beton Karakolunda ilk mola verildiğinde abim ve arkadaşları çay demlemişler, beni de çağırdılar. Beraber sohbet edip karnımızı doyurduktan sonra istirahat ettik. Sabah tekrar Çukurca'ya doğru yola çıkmak için araçlara bindik O gün sabah abim bir tarafına battaniyeyi açık bir şekilde atmış, bir tarafında sırt çantası karakoldan çıktı ve selamlaştık. O dağınık hali halen gözümün önümden gitmez. Timler sayıldıktan sonra Çukurca'ya doğru yola çıktık. Saat 4-5 gibi Çukurca'nın Köprülü Karakolu'na vardık. Abim Land'ın arkasında oturuyordu yanımdan geçerken el salladı, ben de ona asker selamı verdim. Onların timler Çukurca'daki alayın içine yerleştiler; bizler ise Köprülü Karakolu'na.

3-4 gün bu karakolda kaldıktan sonra operasyon başladı. Araçlarla beraber Çukurca'nın Işıklı Karakolu'na gittik, oradan da Skorskylerle Kuzey Irak Zap bölgesine atıldık. Bizi attıkları tepede bir özel kuvvet taburu ve 25-30 peşmerge vardı. Tepeden 11-12 civarında intikale başladık sabaha kadar yürüdükten sonra arama tarama faaliyeti yaptık. Bir grup peşmerge de bizim emniyetimizi alıyordu. Peşmerge tarafından aniden bixi ile gideceğimiz tepeye uygulama ateşi açıldı. Telsiz irtibatında görüntü alındı denilse de teröristle temas sağlanmadı fakat yerleşeceğimiz tepede tuzaklanmış mayın ve el bombaları bulundu. Burada 7-8 gün tıkama ve pusu faaliyeti yapıldı. Tepedeki son günümüzde sabaha doğru mevzilerden ayrılırken ilk temas sağlandı. Ben mevziyi yıktım. Bizim mevziye ateş açıldı. Hemen mevzi alıp karşılık vermeye başladık. Bizim üst tarafımızdaki uçaksavar timi de yoğun baskı kurunca 5 terörist öldürüldü. Çatışma bitip emniyet alındıktan sonra tekrar intikal başladı. O gün yaralı ve şehit verilmedi. ancak bizim geçtiğimiz patikalardan ortalama 1 saat arkamızdan gelen Kayseri Komando Birliği'nden bir askerin mayına bastığı telsiz anonslarında duyuldu. Mayınlar eski, kimde patlayacağı belli olmaz.

Saat 3-4 gibi tabur çök verdiğinde yani istirahat verildiğinde arkadaşlar 2-3 erlik gruplar halinde oturup sohbet etmek, su içmek, yemek yemek için biraraya toplanmışlarken ben de biraz aşağılarda bir ağacın dibine gölge diye oturdum. Bir şişe su açtım, içerken bir el mermi sesi duydum. Mevzi alıp dere yatağına doğru ateş açtım. Ateşin nerden geldiği gündüz belli olmazdı. Daha sonra tim komutanı bağırmaya başladı,vurulan var mı diye. Bizim timden arkadaşlar bağırdılar vurulduk diye. Benim de vücudumdaki terin yaraya gelmesi ile boynumda bir yanma oldu. Elimi attım: kan. Ben de vurulmuştum. Başımdaki bandanayı çıkarıp boynumdaki yaraya bastırdım, terle ıslanan bandana yarayı daha da yaktı. Taburda görevli doktorun müdahele ederken "mermi bir taraftan girip öbür taraftan çıkmış, bu ölür" dediğini duydum. Kendimde idim. Helikopter çağırıldı. Geç de olsa gelen helikopter yaralı olanlarımızı Çukurca'daki hastaneye bıraktı. Buradaki tedaviden sonra Hakkari Asker Hastanesine götürüldük. Durumum iyiydi.

Gece 11 civarında abimgilin timler yani Dadaşlar 350-400 kişilik terörist grubu ile çatışmaya girmiş. Abimle beraber 7 şehit 12-13 de yaralı vermişti. Ben hastaneden Siirt'teki tabura, oradan da memlekete gönderildim. Ancak 1 hafta sonra gönderildiğim için cenazesini göremedim. Birçok çatışmaya beraber girdiğim, ekmeğimi ve suyumu paylaştığım, bana ilk kez ayakkabı alan abim şehit olmuştu. Onunla görev yapmak gurur vericiydi. O benim abim derdim. O en iyi askerdi, cesurdu, kahramandı. Cüraf'da, Çaçi'de, Herekol'da, Bestler'de, Diyarbakır'da, Bingöl'de, Şırnak'ta, Hakkari'de 35-40 operasyonda omuzomuza beraberdik.Halen her gece o çatışmalar gözümün önüne geliyor, patlamalarla uyanıyorum. Bir türlü üzerimden o psikolojiyi atamadım. Boynumda bir mermi ile yaşıyorum yaşamak denirse. Hayat benim için 98'de bitti, o günden sonra gülmeyi unuttum. Yaşayan ölüyüm ben artık.

İsimsiz, bize ulaşan eski asker

-----------------

http://askerleranlatiyor.blogspot.com/?m=0

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: volwox

bende aralık'ta aranızdayım arkadaşlar.

memleket denizli listeye beni de ekler misiniz.

bu arada ben muayenemi askeri doktorda oldum aile hekimine göndermediler ve dr. komando olamaz raporu verdi.

benzer rapor alan arkadaş var mı aranızda ? bir de bu rapor askerliğin rahat geçmesi açısından bir fayda sağlar mı ?

Hemşeri sayılırız tertip, bu arada niçin komando olamaz raporu verdiler?

Ege'de bir yoğunluk var gibi zaten kardeşim. özellikle izmir'li arkadaşlar baya kalabalık :)

ben saf saf gittim işin aslı doktora. hiç aklıma bile gelmedi komando olamaz raporu çıkacağı.

sol gözde 1 numara astigmat var bir de boy kilo dan yazdı. boy 1.86 kilo 84 aslında ama çok sorgulamadım zaten.

raporu evde okuyunca vay be dedim.

ama uygulamada ne kadar işe yarar o kısmını bilmiyorum tabi.

• quote:

Orijinalden alıntı: darkdead06

muayene olduktan sonra doktora yardım eden asker

benım formun zerıne a33fo1 (kilolu) yazdı oyle bı kıloda yok bende

vucudumda cızık kesık falan hıc bısey yok ne anlama gelıyor aarkadaslar bı bılgınız varmı bu a33f01 ?

dostum bu kodun anlamı yanlış bilmiyorsam askerliğe elverişli / fazla kilolu anlamına geliyor.

dolayısıyla asker olur ama komando olamaz anlamına gelmesi lazım.

ama tam emin değilim konu hakkında daha detaylı bilgisi olan arkadaşlar bilgi verecektir.

şöylede bir bilgi var :

http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=a%2F33+f-1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volwox -- 9 Ekim 2012; 16:27:58 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Z-Klavye

quote:

Orijinalden alıntı: cihanabana

;Arkadaşlar benide ekleyin Kastamonu'dan
    Aöf İşletme Bölümü Mezunuyum Aralık 2012 Celbine başvurdum. (cihanabana)

Yedek subay veya kısa dönem olma olasılığım nedir? Zira tek çocuğum ve babam vefat etti. Herkes gibi kısa dönem askerlik yapıp bir an önce gidip gelmek istiyorum.

şuana kadar aöf 'lilerin uzun dönem yaptığına dair net bir bilgi yok. keza olsa bile kasım ayı, en yoğun olunan dönem. çıkma olasılığı çok daha az olacaktır..

buarada kd 'ler bulaşık yıkar mı diye soran arkadaşlar.. evet yıkarlar.. en azından benim arkadaşım 345. kısa dönem denizci olrak yıkamış. şansına o günde, sucuklu yumurta varmış.. varın siz düşünün kokuyu

Sucuk demişken; geçen senelerde askeriyede ki etler hakkında haber vardı, yanlış hatırlamıyorsam il tekirdağ dı; etler domuz eti at eti çıkmıştı, iğrenç bir durum, inşallah öyle birşey başımıza gelmez

Askerde devletin ocağında at eti biraz düşündürücü

• Arkadaşlar düştüğümüz yerleri 10 Aralık akşamı yazalım da aynı yere düşersek en azından birbirimize destek oluruz.Burda da fazla muhabbetimiz olmasa da DH deniz hepimiz :) Benim korktuğum olay ben az asabiyim.Az değil bayağı.Orda dayak yerim muhtemelen :)
  • Orada size verilecekler: Birliğinize teslim olduğunuzda size askeriye tarafından makul bir ücret karşılığında verilen çantada aşağıdaki malzemler bulunur:
    Yaklaşık olarak (25cm)X(25cm)X(50cm) boyutlarında fermuarlı lacivert bir çanta.
    Bir kutu kendinden cilali siyah ayakkabı boyası.
    Bir sabun kutusu ve bir sabun.
    Bir banyo havlusu.
    İki tane elbise askısı.
    Palaska.
    Ufak bir dikiş kutusu.
    Traş malzemelerinizi, diş fırçanızı vs. koyabileceğiniz kapaklı plastik bir kutu.
    Bir çift plastik terlik.
    Bir çift siyah çorap (kışlik değil).
    İki adet fanila, askeri yeşil renkte.
    İki adet külot
    Kepinize dikmeniz gereken renkli düğme (nüfte )
    Postal için tabanlık keçe
    Bir çift eldiven (kış dönemi için).
    Çengelli iğneler.
    Mehmetcigin El Defteri, içinde marşlar, yemin metni, rütbeler, takvim, adres yazacak yer vs. olan küçük bir defter.
    Boyuna asılan cinsten para kesesi.
    Götürürseniz çok iyi olacaklar: Yukarıdakiler haricinde ihtiyacınız olacak şeyleri aşağıdaki listede bulabilirsiniz. Bunların hemen hepsini birlikte (parayla) temin edebilirsiniz, ama hazırlıklı giderseniz çok daha rahat edersiniz.
    Türk Telekom Aile Kart (Gideceğiniz her birlikte bulunan ankesörlü telefonlardan rahatça kullanabilirsiniz. Üstelik görüşme ücretini sevenleriniz öder, harçlığınız cebinizde kalır.)
    İki adet ufak kilit (biri postal için diğeri çantanın fermuarını kilitlemek için)
    Pijama; mevsime göre eşofmanlar aynı işi görebilir
    Eşofman alt/üst
    Siyah çorap (Yıkamak ve özellikle kurutmak kolay değil; ayağının terlemesini hesaba katıp, bütün gün postalın içinde olacağını da düşünerek, ne kadar götüreceğinize karar verin. Soğuk dönemler için masraftan kaçınmayıp dağcıların kullandığı çoraplardan alabilirsiniz.)
    Postal için tabanlık (ortopedik alırsanız ayağınız daha rahat eder, yalnız o durumda postalınızı iki boy büyük almayı unutmayın)
    İç çamaşırı (Aynen çoraplarda oldugu gibi yıkama zorluğunu unutmayın, mümkün olduğunca çok bulundurun.)
    Bir çift eldiven veya eldiven içi
    Havlu, banyo ve yüz için
    Pilli traş makinasi, pil
    Traş köpüğü, jilet kullanıyorsanız elbette
    Kolonya
    Diş fırçası, diş macunu
    Sabun, şampuan
    Krem veya benzeri cilt kurumasını önleyici malzeme
    Vitamin (İlaç ve vitaminler girişte kontrol ediliyor, fazla bulurlarsa sizin isminiz altında
    Plastik bardak
    Tırnak makası
    Ayak için pudra
    Yara bantı, postal vurması halinde kullanılacak cinsten ortasi delikli nasır bantları
    Kulak tıkacı (koğuştaki horlamaya karşı)
    Göz bağı (koğuşlar her zaman karanlık değil, özellikle ranzanın üst katında yatıyorsanız)
    Kalem, kağıt
    Ameliyat raporları (sağlık nedeniyle yapılmaması gereken şeyleri belgelemek için)
    Çantanızın ve diğer eşyanızın (mesela kepiniz) üzerine numaranızı yazmak için koyu renkli bir marker
    Pilli, ufak okuma lambası. Traş olmak, dikiş ya da okumak için kullanışlı olabilir.
    Üniformalardaki dikişler kolay sökülebilir. Dikiş yerlerini tutturmak için bir miktar tutkal.
    Yasak Olanlar
    Fotoğraf makinası ve her türlü elektronik cihaz (özellikle radyo).
    İçinde uyuşturucu madde olan ilaçlar.
    Askeriye tarafından sakıncalı olarak listelenmiş kitaplar

• quote:

Orijinalden alıntı: Midgardian

Arkadaşlar düştüğümüz yerleri 10 Aralık akşamı yazalım da aynı yere düşersek en azından birbirimize destek oluruz.Burda da fazla muhabbetimiz olmasa da DH deniz hepimiz :) Benim korktuğum olay ben az asabiyim.Az değil bayağı.Orda dayak yerim muhtemelen :)

tertip birşey olmaz ne dayak ye ne dayak atar duruma gel yoksa bitmez o askerlik benim ne deli manyak arkadaşım vardı kuzu gibi oldular orda mecburen sabır sabır sabır taşı olacaz orda şahsen bende damarıma basıldığında kimseyi gözüm görmez ama askerlik bu geride bekleyenim çok bir gün bile çok önemli benim için o yüzden ne ceza alalım şafak atsın nede orda eziyet çekelim aklımızda hep oradan çıkacağımız günü ve güzel günlerin bizi beklediğini düşünelim orda ne yaşarsak yaşayalım bence en iyi yöntem bu

• quote:

quote:

quote:

bende aralık'ta aranızdayım arkadaşlar.

memleket denizli listeye beni de ekler misiniz.

bu arada ben muayenemi askeri doktorda oldum aile hekimine göndermediler ve dr. komando olamaz raporu verdi.

benzer rapor alan arkadaş var mı aranızda ? bir de bu rapor askerliğin rahat geçmesi açısından bir fayda sağlar mı ?

Hemşeri sayılırız tertip, bu arada niçin komando olamaz raporu verdiler?

Ege'de bir yoğunluk var gibi zaten kardeşim. özellikle izmir'li arkadaşlar baya kalabalık :)

ben saf saf gittim işin aslı doktora. hiç aklıma bile gelmedi komando olamaz raporu çıkacağı.

sol gözde 1 numara astigmat var bir de boy kilo dan yazdı. boy 1.86 kilo 84 aslında ama çok sorgulamadım zaten.

raporu evde okuyunca vay be dedim.

ama uygulamada ne kadar işe yarar o kısmını bilmiyorum tabi.

Evet egemizde bir yoğunluk var anlamadım ne hikmet Allah şifa versin tertip...

• quote:

Orijinalden alıntı: JETAACK

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Z-Klavye

quote:

Orijinalden alıntı: cihanabana

;Arkadaşlar benide ekleyin Kastamonu'dan
    Aöf İşletme Bölümü Mezunuyum Aralık 2012 Celbine başvurdum. (cihanabana)

Yedek subay veya kısa dönem olma olasılığım nedir? Zira tek çocuğum ve babam vefat etti. Herkes gibi kısa dönem askerlik yapıp bir an önce gidip gelmek istiyorum.

şuana kadar aöf 'lilerin uzun dönem yaptığına dair net bir bilgi yok. keza olsa bile kasım ayı, en yoğun olunan dönem. çıkma olasılığı çok daha az olacaktır..

buarada kd 'ler bulaşık yıkar mı diye soran arkadaşlar.. evet yıkarlar.. en azından benim arkadaşım 345. kısa dönem denizci olrak yıkamış. şansına o günde, sucuklu yumurta varmış.. varın siz düşünün kokuyu

Sucuk demişken; geçen senelerde askeriyede ki etler hakkında haber vardı, yanlış hatırlamıyorsam il tekirdağ dı; etler domuz eti at eti çıkmıştı, iğrenç bir durum, inşallah öyle birşey başımıza gelmez

Askerde devletin ocağında at eti biraz düşündürücü

Askeriye ihale ile et alıyor, komutanlardan birinin tanıdığı vs vs varsa almış olabilirler oradan

http://zaman.com.tr/haber.do?haberno=1212353

http://www.sabah.com.tr/Gundem/2011/12/09/mehmetcike-domuz-ve-at-eti

http://www.analizmerkezi.com/etiket/tugay.html

• Kaç oldu bizim şafak ya?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Roohans

Kaç oldu bizim şafak ya?

kasım ayı gelene kadar boşver şafağı tertip 347 ler orda gelmek için biz burda gitmek için şafak sayıyoz zaten kasım ortalarına dogru bütün üyeler burda olur gibime geliyor en az 250 kişi yardırırız
  • quote:

vucudumda cızık kesık falan hıc bısey yok ne anlama gelıyor aarkadaslar bı bılgınız varmı bu a33f01 ?

selam tertip benim boy 1,75 kilo 76 bana kilo fazlası olarak yazdılar bende şaşırdım ama çok önemli değil dediler onların belirli bir ölçüleri var sanırım onları aşanlara kilolu diye yazıyorlar.
  • arkadaşlar bende varım ekleyebilirsiniz
  • gençler beni yazın bakım mersinli yoktu hıc koca lıstede bıde mersınlı olsunn =) =)

1- amon_sul (Darıca/KocaEli)
    2- Keremaa
    3- freestyler7
    4- Gentlement39 -(Pehlivanköy/Kırklareli)
    5- bm34 (İstanbul-Avcılar-Esenyurt)
    6- stunt
    7- handsome29 (Bağcılar/İstanbul)
    8- turgut_3444 (K.çekmece/İstanbul)
    9- Gündüz06
    10- byfortius (Beyoğlu/İstanbul)
    11- dobermann
    12- serhonsi (Kadıköy/İstanbul)
    13- KEMal04 (Kütük: Ağrı - İkamert: Siirt)
    14- dj_ozzy86 (İstanbul / Esenyurt)
    15- orde_r (Çankaya/Ankara)
    16- malibulife
    17- meo35 (İzmir)
    18- JETAACK
    19- aragorn_89 (Avcılar/İstanbul)
    20- Trabzon'lu (Çarşıbaşı/Trabzon)
    21- 1NoFear1 (Ankara)
    22- hayal@17 (Kütahya)
    23- _FATİH__ (Bursa/İnegöl)
    24- Roohans (Merter/İstanbul)
    25- webmasterrizmir
    26- FotoGrafikCeto
    27- muradiye2
    28- kral1840 (Çankaya/Ankara)
    29- DH Konsey
    30- izmir3500
    31- elrohiralcarin (Pendik/İstanbul)
    32- blckhm (Altıntepe/İstanbul)
    33- FRAGile (Yüreğir/Adana)
    34- genc2012 (Sultanbeyli/İstanbul)
    35- arifmurat (Sakarya)
    36- canery (İzmir/Buca)
    37- Aydın 09 (Aydın/Söke)
    38- yep_53 (İstanbul/Beşiktaş)
    39- orkun85 (ANTALYA/İbradı)
    40- ist.1987 (İstanbul/Bağcılar)
    41- ismetserdaruzun(İstanbul/Kağıthane)
    42- cemkaraman (İstanbul/Bağcılar)
    43- mannical
    44- BuMé®@NG (İstanbul/Zeytinburnu)
    45- yildizli45
    46- burakcetin_ (İstanbul/Fatih)
    47- Niyet 0070 (Üsküdar/İstanbul)
    48- DiSaSteR_ (Tokat/Merkez)
    49- Destuana (Başakşehir/İstanbul)
    50- aremeron
    51- ozguraksoy (ANKARA/ALTINDAĞ)
    52- goktug429 (Konya)
    53- icav84 (Konya)
    54- eker16 (İnegöl/Bursa)
    55- ..::KaRTaL::.. (Ümraniye/İstanbul)
    56- dicey_celo (İstanbul)
    57- esatbor
    58- atalay58 (İstanbul/Mecidiyeköy)
    59- sessizce16 (Bursa/İnegöl)
    60- tuintu
    61- jenas (Ümraniye/İstanbul)
    62- Highgen(denizli/Merkez)
    63- kswagga (chicago/kadikoy-ISTANBUL/urfa)
    64- zamet (YALOVA)
    65- alex07 ( Konyaaltı / ANTALYA )
    66- osman8660 ( Bağcılar- İstanbul )
    67- HSNBTR27 ( Oğuzeli / Gaziantep )
    68- they_use (izmir)
    69- VictorMature(İstanbul-Ümraniye)
    70- H-B-V (Diyarbakır )
    71- bursa_okan2002(BURSA)
    72- ReDTwiSteR (K.Çekmece/İstanbul)
    73- Angeleo (İstanbul/Mecidiyeköy)
    74- degirmenciemrah (Üsküdar/İstanbul)
    75- KEMAL04 (Siirt)
    76- kralerx (Kırşehir)
    77- halicc
    78- murathoca4444 (Malatya)
    79- bahadir_0188 (Adana/Çukurova)
    80- ismetserdaruzun
    81- mustafaguler_07a (Antalya/Merkez)
    82- KAKÁ
    83- sportifsan (Sakarya)
    84- kuyugozu (Tekirdağ-Malkara)
    85- wallkee çiğli (İzmir)
    86- sariefe (Çanakkale-Biga)
    87- isterolist ( Parseller - Avcılar / İstanbul ) kütük ( Çatalzeytin / Kastamonu )
    88- remo7 (Kayaşehir - Başakşehir / İSTANBUL ) kütük ( KARS / ARPAÇAY )
    89- freeagle (Kütahya / Merkez)
    90- hayalci983 ( İZMİR - merkez )
    91- mek38 (Ankara, Kütük: Kayseri-Sarıoğlan )
    92- Eagleofworld / İzmir
    93- Vaio ist/maltepe - kütük afyon/bolvadin
    94- durukan38 - Kayseri/DeVeli
    95- MAX_EVANA - Küçükçekmece/ İSTANBUL
    96- Lokmamu - (Üsküdar/ İSTANBUL)
    97- hellogoodbye - (İzmit/Kocaeli)
    98- ikrcnr - (Bilecik/Merkez)
    99- Bywind (Sultangazi/İSTANBUL)
    100- ardozs (istanbul)
    101- tuintu
    102- djhayal - ( Eskişehir / Merkez )
    103- Conboo - (Ümraniye/ İstanbul)
    104- yildize - (Çekmeköy/İstanbul)
    105- etaner - (Küçükçekmece/İstanbul)
    106- perfectchoic3 (Bahçelievler/İstanbul)
    107- Tabutta Rövaşata ( Şahintepe / Başakşehir / İstanbul)
    108- BeQuietDark - (Şahinbey/Gaziantep)
    109- kurakrituel (istanbul)
    110- Sawsco
    111- Svquare (Üsküdar - İstanbul - Uşak)
    112- McMayki (Antalya/Muratpaşa/Şarampol)
    113- Destuana
    114- treaic (Üsküdar/İstanbul)
    115- harVeyy
    116- screamed
    117- vires
    118- muhti
    119- _fatih__
    120- kurtsutu (Bakırköy/İstanbul)
    121- az sonra (Antalya)
    122- fb1907_birol (Bursa/İznik)
    123- zekiozalp (İzmir) )
    124- Sapesunmaksts (Küçükçekmece/İstanbul - Kütük: Kars/Sarıkamış)
    125- aslanyıldırım (Bayrampaşa/İstanbul)
    126- m.acar kütük erzincan / ikamet izmir buca
    127- oss2 (Bursa)
    128- closer_232 ( Fındıklı / RİZE )
    129- sammykunny (Çukurova/Adana)
    130- Pcbuilder (Buca/İZMİR)
    131- selamiduyar (Sultanahmet/İSTANBUL)
    132- greenstonee (Ankara)
    133- sanal03 (Afyonkarahisar)
    134- kelime.zinciri (Denizli)
    135- as-k-er (Aydın)
    136- SOUL1234-(ANKARA / MAMAK) ÇANKIRI / ATKARACALAR
    137- Indigo
    138- empire_loups (ankara)
    139- mavilim0696 ANKARA / ALTINDAĞ
    140- redgoblin44 (Gündüzbey-Yeşilyurt/MALATYA)
    141- alfora41 Gebze /KOCAELİ)
    142- paxal- Kahramanmaraş
    143- spacebox - EDİRNE Uzunköprü
    144- oso
    145- Byzasz -Kocaeli/izmit
    146- vedatt859 - Gaziantep/Şehitkamil
    147- Response.Write
    148- sirmuzzy
    149- oguz8888
    150- cheem İZMİR/Buca
    151- heroo-23
    152- Quantum10 - Küçükçekmece/İstanbul
    153- teken - ANKARA
    154- JMAİL- TRABZON*BOZTEPE
    155- sbrimpreza - ANKARA/ÇANKAYA
    156- sezermsk - İst- Pendik
    157- tahsin18_03 -AFYONKARAHİSAR/MERKEZ
    158- principino
    159- natakanatakan -Kayseri
    160- Jn6n. - Sakarya/Adapazarı
    161- tago35 -İzmir/Karabağlar kütük: çanakkale/ayvacık
    162- jmail
    163- bilircan -İzmir/Karşıyaka kütük : izmir/foça/gerenköy
    164- tekkral34
    165- lausset İstanbul/tuzla
    166- DIESEL
    167- RedArow Ankara/Etimesgut
    168- BuRaK - istanbul/zeytinburnu
    169- 35ozgur35 - İzmir/Bornova , kütük Manisa/Akhisar
    170- yolgezer44 - Malatya
    171- erAn_ - Tokat/Ankara, Kütük: Kars/Merkez
    172- untouchables221 - Gaziosmanpaşa / İstanbul
    173- alptug.55
    174- S.BLaSTeR
    175-darkdead06 Ankara-kütük sivas
    176-serkan83_83
    177-mesuthaksoy - Bursa / Yıldırım
    178- klomex- Kütük İstanbul
    179- propesyonel
    180- ALBERTO87 İSTANBUL-BAHÇELİEVLER
    181- cengo_19
    182-tolgasubasi - Şarkışla/ Sivas
    183 - isobjk1903 BİLECİK / Merkez
    184- mühendis_bey Bağcılar/ İstanbul
    185-xxmavix Ankara
    186-mezarmaker/ ist-kütük sivas
    187-Omr87 - Avcılar/İstanbul
    188- Sempazze İslahiye/Gaziantep
    189 - Z-klavye Yeşilyurt/İzmir
    190 - delann Beylikdüzü, kütük Bahçelievler/İstanbul
    191- Intr.Architecture Çankaya / Ankara
    192- Alpitunga Kepez / Antalya
    193- kavaklı_alper Kavak/SAMSUN -Çaycuma/ZONGULDAK
    194- ilker369 -gaziosmanpaşa / istanbul
    195- Midgardian -Artvin-Arhavi
    196- Efe-Söke/Aydın
    197- İsmo35 - Torbalı / İZMİR
    198- Gökhan19 - Adana
    199-genelkurmay89 - İzmir/bornova (Kütük: Manisa/Salihli)
    200-dsilva istanbul/bayrampaşa kutuk : dıyarbakır
    201 - smozcn Pendik / İstanbul
    202- Kereem
    203- rainmann05 - yozgat-kütük:amasya
    204- kumrulordu / Kumru-ORDU
    205- blauzahn / Ankara-Sincan
    206- cemalkat Ankara/ Kütük:İzmir
    207- cihanabana kütük İnebolu - Kastamonu
    208-serkannn_86-mersin

• quote:

Orijinalden alıntı: ismetserdaruzun

quote:

selam tertip benim boy 1,75 kilo 76 bana kilo fazlası olarak yazdılar bende şaşırdım ama çok önemli değil dediler onların belirli bir ölçüleri var sanırım onları aşanlara kilolu diye yazıyorlar.

askeriyede ideal kilo 1.80 e 80 kilo 1.75 e 75 kilo gibi değerler var diye biliyorum. Boya göre alınan oranla bu kilonun üstündeki değerler fazla olarak kayıt ediliyor tabiki üst sınır askeri heyete göre 30 - 45 kg değerlerinde değişiyor 1.75 boyunda olup 120 kg olan birini isterlerse muaf tutabiliyorlar isterlersede tecil ettirip zayıfla gel diyebilirler tabi bunun zayıflık olarakda sınırları mevcut. Sende de 1 kg fazlalık oldugu için sisteme girmek zorundalar ama dedikleri gibi hiç önemli bir şey değil o .

• izmir tepecik şubede işler nasıl ilerliyor potansiyel nasıl aynı günde iş bitermi muayene için hastaneyemi gonderdiler yoksa aile hekimine mi
  • 
Sayfa: önceki 160161162163164
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.