Bildirim
345 kurumsal ayt fizik yapamadıgım sorular
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
hocam cevapları neler doğruysa açıklayayım -
Unutmusum cevapları
Çembersel hareket B
Alternatif akim D
Uydu sorusu E
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hocam alternatif akımda eğer sığaç ve lamba seri bağlı ise sıkıntı yok devamlı yanar paralelse de yanar sığaçla beraber sürekli yanmadığı tek durum doğru akımda seri bağlı olmalarıdır çünkü depolar başta yana sonra söner. yani k lambası yanar engel yok ama diyot tek yönden geçirmeye çalışacak ama alternatif akım iki yönden de gelecek orada bir engelleme var diye biliyorum -
1.soru ivmeler zıt yönlerde olacak - işaretinden dolayı. 1 turunu tamamlamamış t sürede o zaman t sürede yarısını almıştır. 2t sürede tamamını alır periyot 2t frekans 1/2t.
-
uydu sorusunda ben de çekim kuvvetini anlayamadım bilen biri gelirse iyi olur -
-
Hocam acısal momentum neden korunmuyor orayı anlamadım sadece
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SsCoulson -- 28 Mayıs 2019; 18:6:0 >
Hocam diyotun oldugu kisimdan akim geçer ama sürekli gecmez bu durumda da sürekli yanmaz diye ezbere biliyorum ama mantigini bilen biri anlatabilirse çok daha iyi olur
Soru kökünü yanliş anlamısım.Tesekkürler
Hocam diyot tek yönlü akım geçirir. Alternatif akımda da sürekli yön değiştiriyor akım. Mesela akım soldan girdiğinde lamba yanıyor ama akım sağdan girdiğinde yanmıyor. Yanıp sönüyor yanıp sönüyor yani. -
İlk turunu tamamlamıştır diye mi okudunuz? Ben ilk seferde öyle okuyup nasıl yav olmuştum da -
Hocam açıklamaya çalışırken aklını karıştırabilirim belki de yanlış çözmüş de olabilirim o yüzden Ertan hocaya sormak lazım.quote:
Orijinalden alıntı: SsCoulson
Hocam acısal momentum neden korunmuyor orayı anlamadım sadece
@ertansinansahin -
Aynen hocam nasıl t sürede 1 tam tur atar diyerek boş bırakmıstım.
t sürede yarım tur atmış ki ivme yön değiştirmiş. yani periyodu 2t olmalı bu durumda. -
Hocam 0 soruyu hallettik.3.resimdeki uydu sorusunda neden açısal momentum korunmuyor orayı anlamadım
hocam uydu sorusunu anladınız mı bana da anlatır mısınız anladıysanız -
Hocam tam doğrumu bilmiyorum ama bir arkadaşla üstünde kafa yorunca şöyle bir sonuca ulastık.Uydunun dönme yönüne etki eden bir tork olmadigindan dolayı uydunun acısal momentumu korunacak.Ama uydu 2 farkli parçaya bölündüğü icin 2 parçanın toplam acisal momentumu ilk haline esit olucak.Dolayisiyla uydunun tek bir parçayken olan açısal momentumu son halindeki momentumundan daha büyük olucak.quote:
Orijinalden alıntı: animallover.
hocam uydu sorusunu anladınız mı bana da anlatır mısınız anladıysanız
2.ve 3. öncüller kolay zaten
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X