Şimdi Ara

345. DÖNEM (NİSAN 2012) KD. ve YD. SUBAY ADAYLARI (363. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7.370
Cevap
12
Favori
407.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 361362363364365
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ConquerorIron

Beyler Merhaba.

345 Kısa dönem askerim. Terhis tarihimizi tam olarak bilen var mıdır ? (01.10.2012 mi yoksa 30.09.2012 mi ?)
    Terhis Mahiyetinde izin'e (T.M.İ) hangi sabah çıkıyoruz ? 17.09.2012 mi , 18.09.2012 mi ?

Tüm 345 KD'ler 17 Eylülde çıkacağımıza inanıyoruz. Ama emin olamıyorum. Neden derseniz, Lanet olası Excel'de hazırlanan hazır terhis şablonlarında çıkış tarihimiz 18 Eylül görünüyor. Çünkü 31.03.2012 Duhülü tarihimiz. Üzerine formül olarak "6 ay" eklenilmiş. 6 Ay eklenildiğinde ise, Terhis tarihimiz : 01.10.2012 yapıyor. 12 gün izin + yol izni (1) dahil ettiğimde, çıkış tarihimiz 18 Eylül oluyor.

Biri benim bu tezimi çürütsün lütfen. Bana 17 Eylülde çıkılıyor ve kaynak da şurası şurası desin.

31.03.2012 Duhülü tarihimiz ve tezkere tarihi 30.09.2012. 12 gun izni duştuğunde 1 gun yol izni alan bile 17 eylulde cıkıcaz.yani izin kullanmayanlar en gec 17 eylul sabahı cıkıyor.bilgi kesindir böluk komutanıyla konustm.

• quote:

Orijinalden alıntı: suicide

quote:

Orijinalden alıntı: ConquerorIron

Beyler Merhaba.

345 Kısa dönem askerim. Terhis tarihimizi tam olarak bilen var mıdır ? (01.10.2012 mi yoksa 30.09.2012 mi ?)
    Terhis Mahiyetinde izin'e (T.M.İ) hangi sabah çıkıyoruz ? 17.09.2012 mi , 18.09.2012 mi ?

Tüm 345 KD'ler 17 Eylülde çıkacağımıza inanıyoruz. Ama emin olamıyorum. Neden derseniz, Lanet olası Excel'de hazırlanan hazır terhis şablonlarında çıkış tarihimiz 18 Eylül görünüyor. Çünkü 31.03.2012 Duhülü tarihimiz. Üzerine formül olarak "6 ay" eklenilmiş. 6 Ay eklenildiğinde ise, Terhis tarihimiz : 01.10.2012 yapıyor. 12 gün izin + yol izni (1) dahil ettiğimde, çıkış tarihimiz 18 Eylül oluyor.

Biri benim bu tezimi çürütsün lütfen. Bana 17 Eylülde çıkılıyor ve kaynak da şurası şurası desin.

30 kasım askere katılma tarihimdi, 30 mayıs terhis tarihim. yol izin vs. toplam 4 gün tmi aldım ve 26 sı sabahında çıkıp gittim.
    yani 6 ay ekleme olayı doğru, 31 marttan 6 ay sonrası 31 eylül yapar ki eylül 30 gün olduğuna göre sizin terhis tarihiniz 1ekim olmalı.

hesap ortada olduğuna göre 12+1 şeklinde tmi alırsan 18i sabah çıkarsın gibime geliyor malesef.

eylul 30 olduğu için 1 ekim olur diye bişey yok.ayın kac gun olduğu önemli değildir martın son gunu askerlik başlıyorsa eylulun son gunu biter.eğer ayın kac gun olduğu önemli olsaydı biz aralık tertibinden 2 gun cok askerlik yapmazdık(subat 28 cektiği için)

şafak 42(1 gun yol izni)

hayırlı tezkereler devrelerim:)

• atarsa 36 lannnn başka da yok

Adı ve Soyadı İHSAN EMRE MUTLU

Kuvveti Kara Kuvvetleri Komutanlığı
    Sınıfı P.Komando
    Statüsü Yedek Subay Komando
    Branşı KOL.K.
    İlk Katılışını Yapacağı Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi P. OKL. K.LIĞI
    TUZLA İSTANBUL
    İlk Katılışını Yapacağı Tarih 12 Ağustos 2012
    Temel Eğitimini Müteakip Katılış Yapacağı Esas Birliği / Görev Yeri -
    - -
    DİKKAT En geç 12 Ağustos 2012 günü mesai bitimine kadar P. OKL. K.LIĞI(TUZLA/İSTANBUL) NA KATILINIZ.
    Broşür Birlik bilgilendirme broşürüne ulaşmak için tıklayınız.

Var mı ankara'dan gitcek?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: hcalkar

quote:

Orijinalden alıntı: gaybo55

Herkese selam . Ben spor salonu çavusu oldum usta birliğinde . Salonda tektim ne yanımda bir er ne bir komutan şunu yap bunu yap diyen ben bi şey lazım oldugunda komutanı arardım oda hallederdi...

Hafta içi fişekdi . Salonu 8 de açardım 11 30 a kadar kimse gelmezdi . çay tv gazete kitapla vakity geçirirdim. 11 30 dan 1 e kadar komutanlar gelir kafalarına göre sporlarını yapar giderlerdi . Bende gene devam ederdim onlar gittikten sonra çay kahve faslına .. bazen komutana söyler yemege çıkıyom der 2 saat geri gelmezdim . Zaten 1 den sonra kimse ugramazdı salona. Hafta içi tek derdim gece 2 saat nöbetti.

Hafta sonları ise gün geçmezdi. kozalak topla 5 saat nöbet tut. çarşı ayda 1.5 gündü o yüzden hiç hafta sonu olsun istemezdim...

Günler böyle geçerken salonun yanındaki 4 yol a çiçekler döşediler ve sulamasını bana verdiler ... Hortumlar patlak tutmuyoır fiskiye yok mecbur elle suluyordum . bir basladımmı 2 3 saat bitmiodu her tarafımda çamur oluodu.
    Bakdım böyle olmicak parmagımdada eklemde şişlikler vardı dedim viziteye cıkim belki doktor çamurda takılma mikrop kapmasın der de sulama işinden yırtarım die düşündüm. Ama sonra olanlar bana bile süpriz oldu.

Viziteye çıkdıgım gün askeri hastaneye sevk edildim. ordanda gataya sevk ettiler. Gatada doktor 45 gün hava değişimi verdi. Bölüğe döndüm komutan kalan günleri subende yap gelme dedi çıkısımı verdi .

Ne oldugunu anlamadım walla şaka gibiydi bir anda askerlik bitti :) şimdi evimde kafama göre takılıom sıkılıom arasıra kayseriyi özlüom ama özgür olmak gibiside yok :=)

sen kısa dönem mi yaptın?

ewt. halen askerim :)

• geçen yıl bu zamanlar sizin gibileri bekliyorduk askerlik bitecek diye 339 ks dönem yaptım tuzla piyade iyidir kısa dönemler için ama uzun dönem ast adayları için allah yardımcıları olsun yardıracaksınız tavsan tepe bol bol zaten teslim olanlardan 400 kişi çıvarı ısparta dag komandoya yollanacak ne edin yapım komando olmayın yanarsınız walla allah yardımcınız olsunn hayırlı teskereler ben sosyal tesislerinde yaptım askerligimi heryerine girip çıktıgımız için piyade okulunun diyecegim bunlar

Orijinalden alıntı: bj

quote:

Orijinalden alıntı: coğrafyacı26

Arkadaşlar bana da polatlı adestim gözetleme subaylığı çıktı, ne iş yapar bunlar, eğitimde anamızın ağlayacağını biliyorum ama usta birliğinde olsun rahat ederler mi?

Bir sorun daha var, birkaç sayfa önce sormuştum, foruma yeni giren üyeler için yeniden sorayım: Ben ileri derecede hiperhidrozis hastasıyım, yani el ve ayaklarımda çok aşırı derecede terleme var. ve gözlerim 1.75 derece miyop. polatlıda alet edevatla uğraşacağız malum, bu da başımı oldukça belaya sokacak... polatlıda revire çıksam sınıfımın değiştirilmesi ya da yedek subaylıktan kısa dönemliğe geçiş gibi bir şey olabilir mi? ya da bazı eğitimler için muafiyet raporu tarzı bir şey olabilir mi?

29 yaşındayım, fen edebiyat mezunuyum, mühendis falan değilim, sınavda belki geri hizmetle ilgili bir yer (personel sınıfı falan) gelir diye yedek subaylık yazdım, soruların yarısını yaptım, sonuç ortada.

Daha önce yardımcı olan arkadaşlara çok çok teşekkür ederim, foruma yeni giren arkadaşlarında yardımlarını bekliyorum, inanın çok önemli benim için bu. keşke tam sağlam olsaydım da bunlara gerek kalmasaydı...

Allah'ın izni ile bişey olmaz, Asteğmen olacaksın, biton askerin olacak, laptapın önünde cep telefonun cebinde olacak. Üstüne iyi sayılabilecek bir maaş ödenecek vs. vs.

gözetleme subaylığı'nı ilk defa duydum ama yine füzelerle ilgili bir durumdur. mesafe ölçücü filan olabilir.

slm.. dostum şimdi senin durumuna ben düştüm. ADESETİM/GÖZETLEME SUBAYI POLATLI..
    bilgi verebilir misin biraz

• quote:

Orijinalden alıntı: sirius_26

quote:

Orijinalden alıntı: coğrafyacı26

Arkadaşlar bana da polatlı adestim gözetleme subaylığı çıktı, ne iş yapar bunlar, eğitimde anamızın ağlayacağını biliyorum ama usta birliğinde olsun rahat ederler mi?

Bir sorun daha var, birkaç sayfa önce sormuştum, foruma yeni giren üyeler için yeniden sorayım: Ben ileri derecede hiperhidrozis hastasıyım, yani el ve ayaklarımda çok aşırı derecede terleme var. ve gözlerim 1.75 derece miyop. polatlıda alet edevatla uğraşacağız malum, bu da başımı oldukça belaya sokacak... polatlıda revire çıksam sınıfımın değiştirilmesi ya da yedek subaylıktan kısa dönemliğe geçiş gibi bir şey olabilir mi? ya da bazı eğitimler için muafiyet raporu tarzı bir şey olabilir mi?

29 yaşındayım, fen edebiyat mezunuyum, mühendis falan değilim, sınavda belki geri hizmetle ilgili bir yer (personel sınıfı falan) gelir diye yedek subaylık yazdım, soruların yarısını yaptım, sonuç ortada.

Daha önce yardımcı olan arkadaşlara çok çok teşekkür ederim, foruma yeni giren arkadaşlarında yardımlarını bekliyorum, inanın çok önemli benim için bu. keşke tam sağlam olsaydım da bunlara gerek kalmasaydı...

dostum bende orada yaptım bir coğrafyacı olarak:) yapacağınız iş ,ileri gözetleme. Siz düşmanı gözleyecek,yerini haritada işaretleyecek ve geri de ki topçu birliklerine koordinatları ileteceksiniz.Topçu birlikleri de sizin vereceğiniz koordinatlara ateş desteğinde bulunacak. 18 gün acemilik eğitimi alacaksınız.ayın sonunda büyük olasılıkla yemin töreni olacak,2-3 gün evci iznine çıkarsınız,izinden döndükten sonra kitaplarla haşır neşir olacaksınız.Dersler baya sıkıcıdır,dönem sonunda sınavlar olur,kuralar çekilir ve kurada çektiğiniz yerlere gidersiniz.

hocam siz gözetleme sunayı olarak mı yaptınız?

• Askerlik dediğin hayatın içindeki çok kısa bir zaman dilimi, oradayken hiç geçmez gibi gelir, dönünce de hiç gitmemiş gibi olur insan onca çekilen sıkıntı dert keder rüya gibi gelir.
    Bazen insan özlemiyor diyorum aynı ortamı tekrar görebilmek için 1-2 günlüğüne tekrar asker olabilirim diyorum, rüyasını bile görüyorum bazen, uyanınca aklım karışıyor çok şükür rüyaymış diyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bj -- 11 Ağustos 2012; 2:36:23 >
  • Vay be 4 aydan fazla olmuş bu topiğe girmeyeli ve şafak olmuş 35..İstanbulda rahat bir askerlik yapıyorum açıkcası darısı sıkıntı yaşayan arkadaşların başına..35 gün sonra evdeyim,bazen inanması zor geliyor gerçektende (:

Askerden sonra askerlikle ilgili fikirlerimi yazmayı düşünüyorum , şu an yazamam çünkü halen askerim,başımız yanmasın

Orijinalden alıntı: Sehzade86

Vaybe torunlar bile yedi askerliği. Ben 35-40 saydığım zamanlarda siz gelmiştiniz askere.

Zaman çabuk geçiyor tertip, bugün 347'ler bot bağlıyor. Biz dedeydik, herhalde mezar taşı filan olduk. Poşetten mezar taşı olmaz ama :P
    Safak:İzmir
  • Kardeş nöbetten düşme mecburiyetten oluyor ben merkez karakol askeriyim 91/2 ler gdince merkezde bi ben kaldım bide aşçı war başka asker yok :)) yeni tertipler gelene kadar bizim kuleyi komandolar çeviriyo zaten yeni tertipler gelince bana ktm yolu gözükür :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Utkuhan

Ne haber arkadaşar şafak 34

yuhh adammı öldürdün ya
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.