Şimdi Ara

343. DÖNEM (ARALIK 2011) KD. ve YD. SUBAY ADAYLARI (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.289
Cevap
14
Favori
558.383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: MR.METAL

Ben de kasaturayı hazırladım, iyice keskinleştirdim. Aralığa tam yetişir diye kafamıda kazıttım. Hergün 200 şınav, 200 mekik çekiyorum nisan ayından beri. Bilgisayar Mühendisi olmama rağmen mezuniyet belgelerimi vermeyeceğim, uzun dönem komando yapacaklar beni allah kısmet ederse. Kasaturamla teslim olsam sorun olur mu, ya da içeri alınmama, el konulma gibi bir sorun olurmu acaba, beyliktir çok kıymetlidir bu konu önemli!

Bilader, eyw, güzel macera arıyorsun kendine de. Dediğin kadarıyla, 4 yıllık bil. mühendisi isen, mühendislerin çoğunu 12 ay asteğmen alıyorlar zaten. Komando olmak istediğini belirtirsin. Fiziğinede güveniyorsan, 15 ay gidip cefa çekeceğine, maaş alıp, omuzunda rütbe taşıyıp, belki de tim komutanı olup ta 12 ay asteğmen olarak askerliğini yaparsın.

• Sevgilli has torunlarım, sorularınız varsa buyrun. Gerçi Kasım sonu daha da hararetlenirsiniz ama yine de soru varsa cevaplarız.
  • Bu arada tim komutanı onbaşı olur. Astekler takım komutanı olur. Ornegin ben 3.mng 2. Tim komutaniydim:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Galatas

Bu arada tim komutanı onbaşı olur. Astekler takım komutanı olur. Ornegin ben 3.mng 2. Tim komutaniydim:)

-2803 sayılı jandarma teşkilat,görev ve yetkilerine göre j.gen.k'lığının ve genelkurmay başkanlığının emriyle içişleri bakanlığının düzenlemesine göre j.tmk.7-39 a'da belirtilen üsteğmen rütbesinde olması gereken subaydır.kadrosunda;tabanca,piyade tüfeği,gece görüş gözlüğü,subay el dürbünü,keskin nişancıdürbünü bulunmaktadır.timin bir numarası ve 1. unsur komutanıdır.
    ama genelde jandarmada bulunan rütbeli eksikliğinden dolayı asteğmen olur.arazideki en yalnız adamdır.- ALINTIDIR.

Kastettiğim durum buydu. Yine de yanlışım varsa düzelt üstad.
  • ilk giderken tel götürelim mi? sırf askerlik için panasonic gd55 alacağım
  • götürdüğün telefonu teslim edeceğinden götürmüş olduğun cihazın sana hiç bir faydası olmayacaktır.malum acemilikte çarşı da yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scorpinco -- 21 Eylül 2011; 0:47:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bluestrategy

quote:

Bu arada tim komutanı onbaşı olur. Astekler takım komutanı olur. Ornegin ben 3.mng 2. Tim komutaniydim:)

-2803 sayılı jandarma teşkilat,görev ve yetkilerine göre j.gen.k'lığının ve genelkurmay başkanlığının emriyle içişleri bakanlığının düzenlemesine göre j.tmk.7-39 a'da belirtilen üsteğmen rütbesinde olması gereken subaydır.kadrosunda;tabanca,piyade tüfeği,gece görüş gözlüğü,subay el dürbünü,keskin nişancıdürbünü bulunmaktadır.timin bir numarası ve 1. unsur komutanıdır.
    ama genelde jandarmada bulunan rütbeli eksikliğinden dolayı asteğmen olur.arazideki en yalnız adamdır.- ALINTIDIR.

Kastettiğim durum buydu. Yine de yanlışım varsa düzelt üstad.

Kardesim bahsettigin gorev tımı. Bir de bölük tmk ve k1 ve k2 olur. Bunlarda rütbeliler tk kom olur. Jandarma daha farklı oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: kulak_kiri

ilk giderken tel götürelim mi? sırf askerlik için panasonic gd55 alacağım

Telefon konusunda acele etmeyin. Yasaların dısında bir de askerlerin kendi kanunları var. :) Gideceğiniz yerde nasıl karşılanır belli olmaz. Askerde uzun donemlerin kurallari gecerli. Kendi aralarinda bile telefon kullanmanin bekleme suresi vardir.yani hiyerarsi var. Ve cogu zaman posetlerin kullanmasi yasaktir. Ama herseyin caresi vardir.:) (bkz. Kafayi kullanmak) Bana kalırsa telefon falan götürmeyin. Çok lazım olursa ustalıkta ortamı biraz koklayin, bir care bulursunuz. Poşet dedeleriniz size yardımcı olur ve size kendi telefonunu bile bırakabilir.
  • ee o zmn yemin edene kadr çarşı yok, tel de birlikteki ankesörlüden başka çare yok , hatunla nasıl konuşacam ozmn desene acemilikte mıçtım.

birde bi sorum daha var: kilodan dolayı hava değişimini almamam için ne yapmam lazım, ben zamanında gidip zamanında dönmek istiyorum hava değişimi verirlerse daha büyük mıçtım.boy 174. kilo 103
  • quote:

ee o zmn yemin edene kadr çarşı yok, tel de birlikteki ankesörlüden başka çare yok , hatunla nasıl konuşacam ozmn desene acemilikte mıçtım.

birde bi sorum daha var: kilodan dolayı hava değişimini almamam için ne yapmam lazım, ben zamanında gidip zamanında dönmek istiyorum hava değişimi verirlerse daha büyük mıçtım.boy 174. kilo 103

Kardeş askere gidiyorsun, rahat olmayı bekleme zaten. Biraz dişini sıkacaksın..
  • quote:

ee o zmn yemin edene kadr çarşı yok, tel de birlikteki ankesörlüden başka çare yok , hatunla nasıl konuşacam ozmn desene acemilikte mıçtım.

Merak etme, bir ay sonunda filinta gibi olursun. Kalp rahatsızlığı olan kilolu bir arkadas vardı. Obezitenin ve kalp rahatsızlığının tedavisinde askerliğin bir "alternatif tip" olduğunu gördük. Ama yine de dikkat et. Bunalirsan falan hemen söyle seni kenara ayırırlar. Kısa donem asker tekmil verip adam gibi selam verip esas durusta durabiliyorsa sorun yok. Acemide size bebek gibi davranacaklar merak etmeyin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ya genel olarak sporda sorunum yok kilo yönünden koşarım felan ama beni tartıya çıkarırlarsa ve boy kilo sınırda hadi git bi askeri hastaneye demezlerse sorun yok.
  • Arkadaşlar yedeksubay.tk ya da giriş yapmayı ihmal etmeyelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xnax -- 5 Aralık 2011; 15:13:14 >
  • quote:

quote:

Merak etme, bir ay sonunda filinta gibi olursun. Kalp rahatsızlığı olan kilolu bir arkadas vardı. Obezitenin ve kalp rahatsızlığının tedavisinde askerliğin bir "alternatif tip" olduğunu gördük. Ama yine de dikkat et. Bunalirsan falan hemen söyle seni kenara ayırırlar. Kısa donem asker tekmil verip adam gibi selam verip esas durusta durabiliyorsa sorun yok. Acemide size bebek gibi davranacaklar merak etmeyin.

acemilik her yerde rahattır diyerekten genelleme yapmayalım bize yakın bi birlikte 28 gün boyunca 3 pantolon değiştiren ksd lere şahit oldum eğitimleri ağırdı

• quote:

Orijinalden alıntı: gosphe11

quote:

quote:

acemilik her yerde rahattır diyerekten genelleme yapmayalım bize yakın bi birlikte 28 gün boyunca 3 pantolon değiştiren ksd lere şahit oldum eğitimleri ağırdı

Kardesim rahat demedim. Kim olursa olsun o uygun adımlar atılacak. Sadece saglık yönünden çekineceklerini belirttim.( Zor acemilik için bkz. 28. Mknz. P. Tugayı) yemin etmeden asker olmadığınız için sorumlulukları var.

• Arkadaşlar kısa dönemler için dağıtım izni kaç gün acemilik bitiminde ?
  • k.d. oldun mu izin ne kadar kullandırıyorlar birde izin kullanmazsak toplam kaç gün sürcek askerliğimiz kimizi 5 ay 5 gün diyorda. Malum düğünümüz var :)
  • bende merak ediyorum izin kullanmazsak ne zmn dönecez mayıs 18 mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: uniwalker

k.d. oldun mu izin ne kadar kullandırıyorlar birde izin kullanmazsak toplam kaç gün sürcek askerliğimiz kimizi 5 ay 5 gün diyorda. Malum düğünümüz var :)

12 günü zorunlu olmak üzere 24 gün izniniz oluyor.tam tamına 5 ay 5 gün sürüyor.aralıkta giderseniz alacağınız yol iznine göre çıkışınız 16-17-18 mayıs tarihlerinden biri oluyor..
  • quote:

bende merak ediyorum izin kullanmazsak ne zmn dönecez mayıs 18 mi ?

alacağınız yol iznine göre 16-17-18 mayıs tarihlerinden biri olur çıkışınız..
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.