Şimdi Ara

341. DÖNEM (AĞUSTOS 2011) KD. ve YD. SUBAY ADAYLARI (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.052
Cevap
10
Favori
605.118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: 11sinann

quote:

Orijinalden alıntı: justify34

quote:

ertelemeyi durdurabilirsin ama alınacak kadar kilo verdinmi ?

tam veremedim ama yaklaşık 3 ay var verebilirim muhtemelen ama süreç nasıl işleyecek yine askeri hastaneyemi gönderecekler beni

eger alınacak kadar verdıysen durumu izah edersin ancak oyle olur. o zamana kadar verırım demekle olmaz.
    zaten bayagı verdıysen bozarlar ertelemeyi

valla hocam çizelgeye göre en fazla 111 kg kadar alınabiliyorum şu an 124 kg yum :(
    üç ayda 12 kg falan versem yetiyor benim anlamadığım askerden gelen arkadaşlarım 120 kg adamlar vardi diyorlar onlar nasıl alınıyor aklım almadı

• onların boyları uzundur bak şimdi asagıdaki çizilgeyi kontorl et. o alınanların muhtemelen boyları uzundur. az biraz kilo olursada AA. A grubu arızalı damgasıyla askere alınır. ( yani biraz kilo fazlası var veya biraz kilo alması gerek ama askerlik yapabilir demek.)

Boy (cm) Ağırlık Üst Sınırı (kg) Ağırlık Alt Sınırı (kg)
    164 72 51
    165 72 52
    166 72 52
    167 73 53
    168 73 54
    169 74 54
    170 75 55
    171 76 56
    172 77 56
    173 78 57
    174 79 58
    175 80 58
    176 81 59
    177 81 60
    178 82 60
    179 83 61
    180 84 62
    181 85 62
    182 86 63
    183 87 64
    184 88 64
    185 89 65
    186 90 66
    187 91 66
    188 92 67
    189 93 68
    190 94 69
    191 95 70
    192 96 70
    193 97 71
    194 98 72
    195 99 72
    196 100 73
    197 101 74
    198 102 75
    199 103 75
    200 104 76
    201 105 77
    202 106 78
    203 107 78
    204 108 79
    205 109 80
    206 110 81
    207 111 81
    208 112 82
    209 114 83
    210 115 84"

• benim boy 180 cm doktor 50 kg fazla var yazmıştı sağlık kurulu 1 yıl erteleme verdi. doktor 115 kg falan olursan alırım demişti ama doğrumudur bilemem bi şansımı deneycem sanırım ağustos celbi haziran sonuna kadar başvuru yapabiliyor haziran ortasına kadar sıkı bir diyet yapıp duruma göre başvuru yapacaz artık
  • AA.A Grubu arızalı olarak alınırsın bende çok zayıf oldugum için alınmıyodm fakat son anda AA.A Grubu arızalı olarak alındım yani askerlik yapabilirim. sen bence biran önce spor yap az ye koştur allah koştur kilo ver askelere alın. Askerlik her gencimizin hakkı bu arada helal olsun bazıları çürük almak için orasını burasını yırtıyo sen gitmek için uğraşıyorsun. Allah gönlüne göre versin
  • quote:

AA.A Grubu arızalı olarak alınırsın bende çok zayıf oldugum için alınmıyodm fakat son anda AA.A Grubu arızalı olarak alındım yani askerlik yapabilirim. sen bence biran önce spor yap az ye koştur allah koştur kilo ver askelere alın. Askerlik her gencimizin hakkı bu arada helal olsun bazıları çürük almak için orasını burasını yırtıyo sen gitmek için uğraşıyorsun. Allah gönlüne göre versin

eyvallah dostum bu arada ilgilendiğin için teşekkürler
  • quote:

quote:

AA.A Grubu arızalı olarak alınırsın bende çok zayıf oldugum için alınmıyodm fakat son anda AA.A Grubu arızalı olarak alındım yani askerlik yapabilirim. sen bence biran önce spor yap az ye koştur allah koştur kilo ver askelere alın. Askerlik her gencimizin hakkı bu arada helal olsun bazıları çürük almak için orasını burasını yırtıyo sen gitmek için uğraşıyorsun. Allah gönlüne göre versin

eyvallah dostum bu arada ilgilendiğin için teşekkürler

ben teşekkür ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: genelkurmay89

quote:

Orijinalden alıntı: AESAES

quote:

quote:

hadı arkadaslar gelınde bız gıdelım 339.dönem olarak sizleri bekliyoruz...ben şu an askerliğimi iskenderun deniz er eğitim alayında yapmaktayım...acemiliğimde usta birliğimde çok şükür çok rahatım.su an alayın içindeki internet cafeden yazıyorum :) usta birliğimde kantinci oldum.nisan döneminde gelmenin en büyük avantajı yazın rütbelilerin hepsi izinde oluyor ve bir uzun dönem görücez ve bir kısa dönem görücez.bulunduguğum yer er eğitim alayı oldugundan sadece acemiler burda bulunuyor ve acemilik süreleri 28 gün gün uzun dönemlerin,kısa dönemlerin ( agustos celp'i için) 18 gün olucak..kısacası 24 mayısta gelecek uzun celp 22 haziranda gidecek ve 12 agustosa kadar alayda kimseler olmıyacak...tek dezavantajımız sıcak olucak burda.....
    askerlik için fazla çekinceniz olmasın ünv mezunu olmanınız avantajını burda göreceksiniz.yeterki uzun dönemlere kendinizi ezdirmeyin ve belli bir mesafede diyalkog kurun ne çok samimi olun nede selamsız olun...unutmayın ki herhangi bir vukuat durumda siz mahkemeye yedek subay statüsünde çıkıyorsunuz bütün erbaşlar,uzman çavuşlar astsubay cavustan kıdemli astsubay başcavusa kadar hepsi bunun bilincinde ve size yaklaşımları öyle...ama kesinlikle astsubaylara bu gücünüzden dolayıda terbiyesizlik yapmayın....

askerlik boyunca herzaman kendinize ufak hedefler koyun o zaman daha cabuk gecıyor zaman...acemiliğin bitimi,100e düşmek , illere düşmek , memleketinin plakasına gelmek gibi....şimdiden hepinize kolay gelsin agustos ayında görüşmek üzere...... :)

ilerleyen tarihlerde yaşadığım diğer tecrübeleri sizlerle paylaşırım..

size bir soru sormak istiyorum...

bende aöf son sınıf maliye bölümü öğrencisiyim...

mezun olduktan sonra yedek subay olarak askerlik yapma imkanım varmı yoksa bu yedek subaylık sadece doktor vb meslekteki arkadaşlar içinmi geçerli ?
    ayrıca ydk subaylık sınavında herkesin kısa dönem yapmak için soruları boş geçtiği doğrumu ?
    diyelim sınavı geçtik sağlık konusunda askeriye çok mu titiz? (astsubaylık sınavlarına(astsubaylık myo) girmişliğim var ve sol gözümdeki 0,75 hipermetroptan dolayı elendim)
    diyelim bunları geçtik temelli olarak askeriyede subay olarak kalabiliyormuyuz(askerlik bitince asteklikten teğmenliğe geçip öylece rütbe alabiliyormuyuz) bunun için herhangi bir sınav varmı ??
    ha birde bizi ne olarak alırlar askeriyeye büro elamanı gibimi yoksa belli bir yerin sorumluluğumu yoksa direk bizi dağa mı sürerler ?
    bu sorularımı cevaplarsanız çok sevinirim çocukluğumdan beri askeriyeye girmek istedim ama bir türlü olmadı birde böyle bir şansım varsa denemek isterim...

dostum oncelıkle sunu belırtıyım askerıye ıhtıyacı oldugu kadar yedek subay alımı alıyor..bunların cogunluga muhendıs adaylardan secıyor ama ısletme ıktısat gıbı sozel bolumlerden aldıgıda olmustur.umutlarını yıkmak ıstemem ama acıkogretım mezunu olup yedek subay olan su ana kadar kımseyı duymadım ama burası askerıye fazma mantık aramak yersız olur.

eger kı yedek subay olursan 3 ay egıtım alıyorsun ordan da gorev alacagın bırlıge gıdıyorsun.....acemılıgın bıttıkten sonra muhtemelen alacagın gorev takım astegmenı olursun ve tegmen ve ustegmeenden sonra bolukten sorumlu komutan olursun..işinin coğu büroda gecer acıkcası......

umarım hersey hakkında hayırlısı olur....yolun acık olsun dostum

verdiğiniz cevap için teşekkür ederim...

birde sormak istediğim devamlı olarak askeri personel olarak kalabiliyormuyuz...
    örneğin kazandım sınavı eğitim aldım asteğmen olarak askerliğimi yapıyorum
    askerliğimin bitmesine yakın kadrolu personel olabilmem için herhangi bir sınav açılıyormu...
    asteğmenlik yapanlara böyle bir hak tanınıyormu tanınıyorsa şartları nelerdir ???

tekrar teşekkür ederim....

hayırlı teskereler dilerim...

dostum astegöem olursan zaten askerlıgının son ayı tegmen rutbesı alıyorsun..egerkı teskere bırakmak ıstersen askerıyenın kadrolu elemanı oluyorsun ve gorevıne tegmen daha sonra ustegmem yuzbası bınbası gıbı rutbeler alarak yukselıyorsun zamanla...

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

hadı arkadaslar gelınde bız gıdelım 339.dönem olarak sizleri bekliyoruz...ben şu an askerliğimi iskenderun deniz er eğitim alayında yapmaktayım...acemiliğimde usta birliğimde çok şükür çok rahatım.su an alayın içindeki internet cafeden yazıyorum :) usta birliğimde kantinci oldum.nisan döneminde gelmenin en büyük avantajı yazın rütbelilerin hepsi izinde oluyor ve bir uzun dönem görücez ve bir kısa dönem görücez.bulunduguğum yer er eğitim alayı oldugundan sadece acemiler burda bulunuyor ve acemilik süreleri 28 gün gün uzun dönemlerin,kısa dönemlerin ( agustos celp'i için) 18 gün olucak..kısacası 24 mayısta gelecek uzun celp 22 haziranda gidecek ve 12 agustosa kadar alayda kimseler olmıyacak...tek dezavantajımız sıcak olucak burda.....
    askerlik için fazla çekinceniz olmasın ünv mezunu olmanınız avantajını burda göreceksiniz.yeterki uzun dönemlere kendinizi ezdirmeyin ve belli bir mesafede diyalkog kurun ne çok samimi olun nede selamsız olun...unutmayın ki herhangi bir vukuat durumda siz mahkemeye yedek subay statüsünde çıkıyorsunuz bütün erbaşlar,uzman çavuşlar astsubay cavustan kıdemli astsubay başcavusa kadar hepsi bunun bilincinde ve size yaklaşımları öyle...ama kesinlikle astsubaylara bu gücünüzden dolayıda terbiyesizlik yapmayın....

askerlik boyunca herzaman kendinize ufak hedefler koyun o zaman daha cabuk gecıyor zaman...acemiliğin bitimi,100e düşmek , illere düşmek , memleketinin plakasına gelmek gibi....şimdiden hepinize kolay gelsin agustos ayında görüşmek üzere...... :)

mezun olduktan sonra yedek subay olarak askerlik yapma imkanım varmı yoksa bu yedek subaylık sadece doktor vb meslekteki arkadaşlar içinmi geçerli ?
    ayrıca ydk subaylık sınavında herkesin kısa dönem yapmak için soruları boş geçtiği doğrumu ?
    diyelim sınavı geçtik sağlık konusunda askeriye çok mu titiz? (astsubaylık sınavlarına(astsubaylık myo) girmişliğim var ve sol gözümdeki 0,75 hipermetroptan dolayı elendim)
    diyelim bunları geçtik temelli olarak askeriyede subay olarak kalabiliyormuyuz(askerlik bitince asteklikten teğmenliğe geçip öylece rütbe alabiliyormuyuz) bunun için herhangi bir sınav varmı ??
    ha birde bizi ne olarak alırlar askeriyeye büro elamanı gibimi yoksa belli bir yerin sorumluluğumu yoksa direk bizi dağa mı sürerler ?
    bu sorularımı cevaplarsanız çok sevinirim çocukluğumdan beri askeriyeye girmek istedim ama bir türlü olmadı birde böyle bir şansım varsa denemek isterim...

dostum oncelıkle sunu belırtıyım askerıye ıhtıyacı oldugu kadar yedek subay alımı alıyor..bunların cogunluga muhendıs adaylardan secıyor ama ısletme ıktısat gıbı sozel bolumlerden aldıgıda olmustur.umutlarını yıkmak ıstemem ama acıkogretım mezunu olup yedek subay olan su ana kadar kımseyı duymadım ama burası askerıye fazma mantık aramak yersız olur.

eger kı yedek subay olursan 3 ay egıtım alıyorsun ordan da gorev alacagın bırlıge gıdıyorsun.....acemılıgın bıttıkten sonra muhtemelen alacagın gorev takım astegmenı olursun ve tegmen ve ustegmeenden sonra bolukten sorumlu komutan olursun..işinin coğu büroda gecer acıkcası......

birde sormak istediğim devamlı olarak askeri personel olarak kalabiliyormuyuz...
    askerliğimin bitmesine yakın kadrolu personel olabilmem için herhangi bir sınav açılıyormu...
    asteğmenlik yapanlara böyle bir hak tanınıyormu tanınıyorsa şartları nelerdir ???

dostum astegöem olursan zaten askerlıgının son ayı tegmen rutbesı alıyorsun..egerkı teskere bırakmak ıstersen askerıyenın kadrolu elemanı oluyorsun ve gorevıne tegmen daha sonra ustegmem yuzbası bınbası gıbı rutbeler alarak yukselıyorsun zamanla...

cevaplarınız için çok teşekkür ederim...

• haydi 341 lerrrrrrrrrr
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Yedek subay askerlerin tezkere bırakma hakkı sözleşmeli subaylık geldiğinden beri kaldırıldı.

Yani asteğmen olarak başlayıp teğmen olarak biten yedek subaylık görevi sonrasında eğer kişi isterse sözleşmeli subaylık sınavlarına katılabilir herkes gibi,
    bunun haricinde başka şekilde asker olarak görevine devam etmek mümkün değil.

• 25 şubat tek ders sınavı ile mezun oldum
    17 mayıs itibari ile yabancı şubeye gidip (kütüğü il dışında olanlar için) işlemlerimi 1 buçuk saat içinde hallettim. tabi erken gitmenin avantajı ve evraklarımın tam olması önemli (4 tane vesikalık resim 4 adet diploma fotokopisi ve aslı)
    ordaki işlemleri kısaca anlatayım..
    sağlık formu dolduruyosunuz (hastalık geçirdinzmi gözler sağlam mı işitmede sorunlar yaşıyomusunuz v.s)
    eğer öss ye girmeden önce tecil işlemi yaptırıp muaayene olmadıysanız o gün muayene oluyosunuz (formalite gibi bişey sadece şortunuzla kalıp boyunuzu kilonuzu ölçüp sağlığınızla ilgili sorular soruluyo ve uygunsanız askerliğe elverişlidir mührünüz dosyaya vuruluyor )
    daha sonra kadın ordan burdan baya bi çıktı alıp belgeleri çoğaltınca size ataçlayıp geri veriyor ve asteğmen ve komtana imzalatıyosunuz.. bu işlemden sonra enson durum belgesi veriliyor ve 31 temmuza kadar tekrar aynı yere gidip heralde sarı zarf alınıyor, şu anda beklemedeyiz..

• Selam arkadaşlar ben de erken sevk dilekçesi verip ağustosa gitmek isteyenlerdenim. Maltepe askerlik şubesinde işlem yaptıran var mı aranızda ? Eğer varsa, muayene için kartala gönderip göndermediklerini soracaktım.Bende glokom olduğu için zaten askeri hastaneye gidicem bi de kartalda sıra beklemek istemiyorum :)
  • Yedek Subay lık hakkında soruları olan varsa cevaplayabilirim .339. dönem Asteğmen adayıyım 35 gün sonra Asteğmen olacağız..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orjinal Adam -- 19 Mayıs 2011; 13:51:16 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: EcheLoN_

başka bir dönemin topicinde gördüm, askeriye de haki renk boxer don yasaklanmış mı ? birisi beyaz uzun iç don giyiliyor artık demiş..

ayrıca diğer topiclerde yazıldığı gibi bişey götürmeyin askerde veriliyor zaten laflarına pek güvenmeyin, çok kalitesiz şeyler olabilir, polatlıda aseri malzeme satanlarda gördüm, içlikler, kalitesiz iplikten yapılma, kali,teli yün, içlikler ve çamaşırlar alın

ben kapalı yeşil aldım acaba o yasakmıdır

abi ben haki don giyiuorum şuan, denizcilerin farklıymış sadece bildiğim kadarıyla

• quote:

benim boy 180 cm doktor 50 kg fazla var yazmıştı sağlık kurulu 1 yıl erteleme verdi. doktor 115 kg falan olursan alırım demişti ama doğrumudur bilemem bi şansımı deneycem sanırım ağustos celbi haziran sonuna kadar başvuru yapabiliyor haziran ortasına kadar sıkı bir diyet yapıp duruma göre başvuru yapacaz artık

bizim katılış muayenesinde boy + 31 olanlar gönderildi askerden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yedeksubaytk -- 19 Mayıs 2011; 18:34:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yedeksubaytk

quote:

benim boy 180 cm doktor 50 kg fazla var yazmıştı sağlık kurulu 1 yıl erteleme verdi. doktor 115 kg falan olursan alırım demişti ama doğrumudur bilemem bi şansımı deneycem sanırım ağustos celbi haziran sonuna kadar başvuru yapabiliyor haziran ortasına kadar sıkı bir diyet yapıp duruma göre başvuru yapacaz artık

bizim katılış muayenesinde boy + 31 olanlar gönderildi askerden

tam anlayamadım askeremi alındılar yoksa askere alınmadılarmı :)
  • Merhaba.
    Şimdi bazı yorumlarınızı okudum banada yardımcı olabileceğinizi düşündüm.
    Ben şuan Yüksek lisans yapıyorum lisans bölümüm ekonomi nasipse onumuzdeki ay bitecek.Ağutosta askere gitmeyı dusunuyorum ama aslını sölemek gerekirse kısa dönem yapmak ıstıyorum.Aldıgım bılgılere gore agustosta basvuru sayısı az olacagı ıcın buyuk ıhtımal uzun donem cıkarmıs bı bılgınız varmı bu konuda aralıkta gıtmemı sölediler daha garantı olurmus en cok basvurular hangı donemde oluyor? Agustosta basvursam uzun donem cıkma ıhtımalı dahamı yuksek ? Ne yapmalıyım sızce?
    Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: runvila

Merhaba.
    Şimdi bazı yorumlarınızı okudum banada yardımcı olabileceğinizi düşündüm.
    Ben şuan Yüksek lisans yapıyorum lisans bölümüm ekonomi nasipse onumuzdeki ay bitecek.Ağutosta askere gitmeyı dusunuyorum ama aslını sölemek gerekirse kısa dönem yapmak ıstıyorum.Aldıgım bılgılere gore agustosta basvuru sayısı az olacagı ıcın buyuk ıhtımal uzun donem cıkarmıs bı bılgınız varmı bu konuda aralıkta gıtmemı sölediler daha garantı olurmus en cok basvurular hangı donemde oluyor? Agustosta basvursam uzun donem cıkma ıhtımalı dahamı yuksek ? Ne yapmalıyım sızce?
    Saygılarımla...

Şöyle anlatayım. (Öncelikle Y.lisansım ve doktoram vardı ve kısa dönem olarak nisan celbinde askere geldim)

Nisanda benim olduğum alaya 800 kişi katıldı, Aralıkta normal şartlarda 3000 geliyorken bu sene tek tip dedikodusu yüzünden 4800 gelmiş. Ağustosta ise normal şartlarda 1500-2000 arası geliyormuş.

En az alımın olduğu celpte bile ihtiyacın fazlasını almıyorlar uzun döneme. Senin branşında da çok ihtiyaç olmuyor. İstatistiki bilgileri incelersen göreceksin. Ama elinden geliyorsa yüksek lisans diplomanı götürme, dil puanı falan verme. Ne kadar az belge o kadar iyi KISA DÖNEM için.

Ben sana verdiğim tavsiyeler doğrultusunda, orduda en çok aranan diplomalara sahipken kısa dönem yapıyorum. Bilmem Anlatabildim mi?

Kolay gele.

• 339.donem dedeniz olarak hepinize hayırlı ugurlu olsun diplamanın işe yaradıgı en onemli yere hoşgeldiniz
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.