ktm'ye girmeden birliğine direktde gidebilir.veya uçakla van'a geçip van ktm'yede katılabilir.ne kadar az ktm'ye girerse o kadar iyi çünkü.
eskiden kdler direkt ustabirliğine gönderiliyordu acemi eğitimini ustabirliğinde alıyodu yemin töreninden sonra yine aynı yerde kalınıyodu. ama 339dan itibaren bu değişti. onlarda artık 15 ay askerlik yapanlar gibi önce acemi birliğine sonra usta birliğine gönderiliyor. bu yüzden hela nöbeti de olabilir koğuş nöbeti de olabilir. imkanınız varsa ziyaretine gidin, ihtiyaçları varsa onları götürün. yanlız ziyaretin bitişi adama çok pis koyuyor, sen kışlaya o dışarı, boynum kopuyodu ardından bakmaktan.:)
Atarsa 154 Akseki! Başka yok.
quote:
Orijinalden alıntı: ilkerbb
ktm'ye girmeden birliğine direktde gidebilir.veya uçakla van'a geçip van ktm'yede katılabilir.ne kadar az ktm'ye girerse o kadar iyi çünkü.
van ktmden tatvana az kisi gittigi icin ktmde uzun kaliniyormus komutanlari kesinlikle yalnz gidemezsiniz demis bide ktmlere telefon sokulabilir mi? yada 10. mot py tugayna? nasildir orasi? rahat demis komutnlari ama?
ktm'de telefonları almayabilirlerde kullandırmazlar. birliğinde kesinlikle yasaktır.gitsin bir ortamı görsün ona göre hareket eder..
yemin torenine giderken ozellikle goturmem gereken birsey var mi onun aklina gelmems olabilr zaten 12sinde teslim oldu 26sinda yemin toreni var ve bidaha yanina gidemeyiz tatvana ?
quote:
Orijinalden alıntı: goasker
yemin torenine giderken ozellikle goturmem gereken birsey var mi onun aklina gelmems olabilr zaten 12sinde teslim oldu 26sinda yemin toreni var ve bidaha yanina gidemeyiz tatvana ?
fotoğraf makinesi
31 Hatay !
339. kd ankara
26 ağustosta yemin ettikten sonra kaç gün dağıtım izni var biliyormusunuz.İlk önce 1 hafta dediler sonra 2 güne düştü,şimdi ise 1 gün deniyor.kimseden sağlıklı bir bilgi alamadık.Bilen,duyan varmı acaba?
kısa bir araştırma:
İsterseniz yeminden sonra 7 günlük dağıtım iznini kullanabilirsiniz ama bu süre askerlik süresi içerisinde değildir.Yani askerliğiniz 7 gün uzar.
quote:
Orijinalden alıntı: webislander
kısa bir araştırma:
İsterseniz yeminden sonra 7 günlük dağıtım iznini kullanabilirsiniz ama bu süre askerlik süresi içerisinde değildir.Yani askerliğiniz 7 gün uzar.
Bizim şu anda acemilik yaptığımız yer Balıkesir,usta birliğimiz ise Tekirdağ Çorlu.Normal şartlarda herhangi bir dağıtım izini falan kullanılması istenmez ise usta birliğine gitmek için ne kadar bir süre veriyorlar.
1 gün.
Yemin töreni olduğu gün öğlen 12 gibi işiniz biter. Birlikten ayrılırsınız.
Ertesi gün saat 12ye kadar dağıtım birliğinizde olmanız gerekmektedir.
Bilgi için teşekkürler. Fakat çok kısa bir süreymiş,km ile alakalımı acaba izin süresinin uzunluğu.yoksa her yer için 1 günmü.
küçükyalıdaki asteğmenler 26sında yemin edecek. 20 gün ara izinleri var. en geç 15 eylülde birliklere teslim olmak zorundalar.
Beyler sülüs dağıtımları başladı mı?Dağıtımlar Kütüke baglı olarakmı değişiyor yoksa ikametgah ettiğimiz yere göremi?
quote:
Orijinalden alıntı: bedi-bedr
Beyler sülüs dağıtımları başladı mı?Dağıtımlar Kütüke baglı olarakmı değişiyor yoksa ikametgah ettiğimiz yere göremi?
sen uzun dönemle mi karıştırdın acaba burayı?
quote:
Orijinalden alıntı: Rádèøή
quote:
Orijinalden alıntı: brt87
Arkadaslar, ben nisanlimin hesabindan yaziyorum suan, bu gece tuvalet nobeti vermisler, mumkun mu bu ya?!
Öyle bişey yok ya. İlk defa duyuyorum. Üst devreler nişanlını yiyor olabilriler. İnşallah tutmamışlardır öyle bi nöbet çünkü yok öyle bişey :)
Gidip gitmemene gelince bana kalırsa kesinlikle git.
Bu arada görüşlerde saat olmazdı bizde ya. Ailem geliyordu akşama kadar yanlarında takılıyodum.
Sen gittikçe nişanlın eğitimlerden fln yırtar.
dostum nasıl ve nerede askerlik yaptın sen ya?
Ankara - keçikıran'da askerliğimi yaptım ben tuvalet nöbeti muntazam olarak sabah akşam olurdu.. hatta millet tuvaletçi olmak için dövüşüyordu birbirleriyle.. sabah eğitim , iştima vs.. yok.. akşam ise nöbet vs.. hakgetire.. günde 6 sefer yıkıyorsun tuvaleti sadece.. kebap iş :)
ama biz kısa dönem olduğumuz için komutanlar bize yaptırmıyordu.. genelde uyuşturucu fln kullanan (sivilde) beyinleri ölmüş olan uzun dönem askerler vardı onlara verirlerdi nöbeti.. hem çok ortalarda görünmesin, hemde yeri belli olsun diye :))
quote:
Orijinalden alıntı: umutheyo
quote:
Orijinalden alıntı: Rádèøή
quote:
Orijinalden alıntı: brt87
Arkadaslar, ben nisanlimin hesabindan yaziyorum suan, bu gece tuvalet nobeti vermisler, mumkun mu bu ya?!
Öyle bişey yok ya. İlk defa duyuyorum. Üst devreler nişanlını yiyor olabilriler. İnşallah tutmamışlardır öyle bi nöbet çünkü yok öyle bişey :)
Gidip gitmemene gelince bana kalırsa kesinlikle git.
Bu arada görüşlerde saat olmazdı bizde ya. Ailem geliyordu akşama kadar yanlarında takılıyodum.
Sen gittikçe nişanlın eğitimlerden fln yırtar.
dostum nasıl ve nerede askerlik yaptın sen ya?
Ankara - keçikıran'da askerliğimi yaptım ben tuvalet nöbeti muntazam olarak sabah akşam olurdu.. hatta millet tuvaletçi olmak için dövüşüyordu birbirleriyle.. sabah eğitim , iştima vs.. yok.. akşam ise nöbet vs.. hakgetire.. günde 6 sefer yıkıyorsun tuvaleti sadece.. kebap iş :)
ama biz kısa dönem olduğumuz için komutanlar bize yaptırmıyordu.. genelde uyuşturucu fln kullanan (sivilde) beyinleri ölmüş olan uzun dönem askerler vardı onlara verirlerdi nöbeti.. hem çok ortalarda görünmesin, hemde yeri belli olsun diye :))
Acemiliğimi Ankara Polatlı Topçu ve Füze Okulu'nda yaptım...
Öyle bi saçmalık bizde yoktu!
quote:
Orijinalden alıntı: colnago061
Bilgi için teşekkürler. Fakat çok kısa bir süreymiş,km ile alakalımı acaba izin süresinin uzunluğu.yoksa her yer için 1 günmü.
0-800 km 1 gün. 801-1600 km 2 gün. 1600+ 3 gün...
1600 + olan yerler genelde Türkiyenin bir ucundan bir ucu oluyor :)
Vay Vay Vay!
337. KD olarak Ankara'da yaptım askerliğimi. Zaman ne kadar çabuk geçiyor.
En unutamadığım Ankaranın o feci soğuğuydu. 341 torunlar şimdi sıcaktan yanacak, ocak 17 gelinceye kadarda soğuğunda tir tir titreyeceklerdir. Allah yardımcıları olsun.
Ankaranın çok enteresan bir havası var, sabah 6 da ayaz çeker donarsın, öğle sıcaktan yanarsın, akşam gene ayaz çeker üşürsün. Çöl gibi.
Hiç unutmam, uygun adımda marş söyleyerek tören yürüyüşü yapıyoruz. Sırtımız sırılsıklam sucuk gibi ter. Dışarsı -5 derece. Hastalanmadan kurtulduk ya. Allaha şükür.
341'lere hayırlı tezkereler, zaman çabuk geçiyor.
Nişanlısının arkadaşının yanına gitme durumu olan varsa muhakkak gitsin, mecbur gönderiyorlar, eğitimden yırtar en azından.