Şimdi Ara

33 binden ilk 2 bine nasıl girilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
4
Favori
6.831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi geceler arkadaşlar ben mezunum bu sene acaba nasıl bir çalışma stratejisiyle çalışarak ve kaç saat çalışarak bu hedefi gerçekleştirebilirim? Dersaneye gidiyorum.Ayrıca bir konu hakkında bir sorum olacaktı. İnanmadan başarı olmaz diyorlar. Ben inandığımı düşünüyorum ama arzuyla inanmak farklı şeyler acaba inanıyor muyum yoksa arzu mu ediyorum? Bilgisi olan arkadaşlardan tavsiyeler bekliyorum. Benim gibi mezun arkadaşlara ve bu sene sınava girecek olanlara da başarılar dilerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HollyPeders -- 15 Eylül 2012; 2:47:43 >

• Dostum arzu marzu boş ver bunlar felsefik şeyler. İnsanın güvenip dayanması gereken duadır. Çalışarak hem de dua ederek olur bu iş. Ben de mezunum.
  • Rakibimsin benim hedefimde ilk 2k ben kesin gircem mezuna kalmadan :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: procedcal

Rakibimsin benim hedefimde ilk 2k ben kesin gircem mezuna kalmadan :D

İlk kaç bindeydiniz bu sene?
  • nasıl calısırsam kaç saatle calısmam lazım dersen bastan kaybettin burda iyi derece yapan bircok arkadas önce kendi yolunu cizmistir sonra tavsiye almıstır eminimki dedigin sey cok kolay degil 33binden 2 bin ama konu eksginin fazla olmaması lazım basta ve hızlı dusunmen gerekiyor calısmadan birsey basarmak kolay degil
  • quote:

Orijinalden alıntı: ToninoBaliardo

nasıl calısırsam kaç saatle calısmam lazım dersen bastan kaybettin burda iyi derece yapan bircok arkadas önce kendi yolunu cizmistir sonra tavsiye almıstır eminimki dedigin sey cok kolay degil 33binden 2 bin ama konu eksginin fazla olmaması lazım basta ve hızlı dusunmen gerekiyor calısmadan birsey basarmak kolay degil

Mezunum zaten konu eksiğim çok yok. Ayrıca rehber hocasıyla da görüşüyorum sadece burada kendimi geliştirecek tavsiyeler bulabilir miyim diye sordum :)
  • Benimde hedefim 39k dan 2k ya çekmek. Konu çalışıyorum şimdilik zaten fazla eksiğim olmadığı için tekrar yapıp soru çözüp geçiyorum. 25 inde dershane başlıcak zaten her dersten (sayısal desler) en az 3 soru Bankası bitirmeyi planlıyorum.

YGS için konular bittikten sonra deneme+s. Bankası şeklinde gitcem
    LYS için Mayısa kadar sürekli tekrar ve soru çözerek gitcem. Mayıstan sonra denemeler başlıcam.

Benim planım böyle örnek olabilir diye düşündüm.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • be nasıl 1milj dan ilk ilk 100 e gireceksem sende 33 binden 3 bine gireceksin
  • Moralini bozmak istemem ama 33 binden 2 bine çekmek gerçekten zor.İlk 2 bindeki insanlar özel insanlar.Bunu bilerek çalışman lazım.Onların yapamadığı sorularıda senin yapman lazım.Önceden gözlemlediğim olaylara dayanarak mezun bir öğrenci, önceki yaptığı derecenin yarısı kadar iyi bir derece yapıyor.Örneğin 30 bininci olmuş arkadaş çalışarak 15 bine girebiliyor.Her 10 mezundan 7'si bu şekilde sonuçlar alıyor.
    Senin durumuna gelirsek önünde geçeceğin çok insan var.Düzenli,disiplinli,öğrenme odaklı çalışırsan ilk 10 bine girmen olası.Tekrar belirtmek istiyorum ilk 2 bindeki öğrenciler cidden özel insanlar.Büyük hayallere kapılıp YGS'de kötü bir sonuç aldıktan sonra çalışma disiplinini kaybetme olasılığın var.Lütfen dikkat et.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bulamadımbirşey

Benimde hedefim 39k dan 2k ya çekmek. Konu çalışıyorum şimdilik zaten fazla eksiğim olmadığı için tekrar yapıp soru çözüp geçiyorum. 25 inde dershane başlıcak zaten her dersten (sayısal desler) en az 3 soru Bankası bitirmeyi planlıyorum.

YGS için konular bittikten sonra deneme+s. Bankası şeklinde gitcem
    LYS için Mayısa kadar sürekli tekrar ve soru çözerek gitcem. Mayıstan sonra denemeler başlıcam.

Benim planım böyle örnek olabilir diye düşündüm.

Ben direk lys başladım ygsde sadece fende azcık konu çalışacağım diğerleri geçen seneden halloldu zaten o yüzden senin sistemi ben de yapacağım ama ygsde özellikle çok çalışmadan daha çok lys çalışarak ygsde de başarılı olmak zorundayız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HollyPeders -- 15 Eylül 2012; 21:05:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Zero-Hour

be nasıl 1milj dan ilk ilk 100 e gireceksem sende 33 binden 3 bine gireceksin

İçimden gelerek inanmak istiyorum ama zor ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: CfgMaster

Moralini bozmak istemem ama 33 binden 2 bine çekmek gerçekten zor.İlk 2 bindeki insanlar özel insanlar.Bunu bilerek çalışman lazım.Onların yapamadığı sorularıda senin yapman lazım.Önceden gözlemlediğim olaylara dayanarak mezun bir öğrenci, önceki yaptığı derecenin yarısı kadar iyi bir derece yapıyor.Örneğin 30 bininci olmuş arkadaş çalışarak 15 bine girebiliyor.Her 10 mezundan 7'si bu şekilde sonuçlar alıyor.
    Senin durumuna gelirsek önünde geçeceğin çok insan var.Düzenli,disiplinli,öğrenme odaklı çalışırsan ilk 10 bine girmen olası.Tekrar belirtmek istiyorum ilk 2 bindeki öğrenciler cidden özel insanlar.Büyük hayallere kapılıp YGS'de kötü bir sonuç aldıktan sonra çalışma disiplinini kaybetme olasılığın var.Lütfen dikkat et.

Evet haklısın okuduğum kitaplarda da bunu aşmak için çok iyi inanmanız gerekiyor deniliyor bunu başaramadım ama başarırım inşallah. Teşekkür ederim cevabın için

• quote:

Orijinalden alıntı: HollyPeders

İyi geceler arkadaşlar ben mezunum bu sene acaba nasıl bir çalışma stratejisiyle çalışarak ve kaç saat çalışarak bu hedefi gerçekleştirebilirim? Dersaneye gidiyorum.Ayrıca bir konu hakkında bir sorum olacaktı. İnanmadan başarı olmaz diyorlar. Ben inandığımı düşünüyorum ama arzuyla inanmak farklı şeyler acaba inanıyor muyum yoksa arzu mu ediyorum? Bilgisi olan arkadaşlardan tavsiyeler bekliyorum. Benim gibi mezun arkadaşlara ve bu sene sınava girecek olanlara da başarılar dilerim

Sana yaparsın ya da yapamazsın demeyeceğim. Tek söyleyeceğim şu.

YGS-LYS denilen şey bir "standardized test" tir. Bu tür testlerde başarılı olmak %95 oranında söz konusu materyali masterlamaya bakar, yani testteki topiclere ne kadar iyi hakimsen o kadar başarılı olursun. Onun için tek yapman gereken konuları iyi öğrenmek.

Bırak 2000'e girmeyi fullenek bile elinde. Übermensch olmaya gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi :ArHaus: -- 15 Eylül 2012; 21:38:40 >

• quote:

Moralini bozmak istemem ama 33 binden 2 bine çekmek gerçekten zor.İlk 2 bindeki insanlar özel insanlar.Bunu bilerek çalışman lazım.Onların yapamadığı sorularıda senin yapman lazım.Önceden gözlemlediğim olaylara dayanarak mezun bir öğrenci, önceki yaptığı derecenin yarısı kadar iyi bir derece yapıyor.Örneğin 30 bininci olmuş arkadaş çalışarak 15 bine girebiliyor.Her 10 mezundan 7'si bu şekilde sonuçlar alıyor.

Ben 27 binden 2393.oldum 2.senemde,biraz abartmisin.hocam.özel.insanlar filan :) ben ilk 10 bini.hedeflemisken.sinavlarda biraz da sansimla.başardım yani.cok.buyutmeyin gözünüzde.

• Asla giremessin diye bir sebep yok kardeşim, buradakilere bakma yemin ederim bazıları sırf baltalamak için geliyor 1 kişi 1 kişidir diyip moral bozuyorlar o yüzden yorumları okumuyorum.

Sana diyecğeim şu kesin gireceğim diye birşey söyleme
    kesin girmek istiyorum demen yeterli olacaktır.
    Kesinlik rahatlık verir kasamassın.

Girmek istiyorum dersen çalışır yaparsın.

Benim derdimde ilk 10k en kötü 15k ;)

Başarılar.
  • Belirli bir saati, stratejisi yok bu işin bana göre, konuları çalışıp tam anlamıyla öğreneceksin, üzerine soru çözüp pekiştireceksin. Sonra da deneme çözerek bildiklerini tekrar edeceksin. Saati, sepeti, süresi, soru sayısı vs. tüm bu değişkenler senin nasıl öğrendiğine bağlı. Kimi bir haftaya yayar konuyu kimi bir günde bitirir kimi tek günde 500 soru çözer kimi günde iki test vs..konuyu öğrendikten sonra bunların hiçbir önemi yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alkan529

quote:

Ben 27 binden 2393.oldum 2.senemde,biraz abartmisin.hocam.özel.insanlar filan :) ben ilk 10 bini.hedeflemisken.sinavlarda biraz da sansimla.başardım yani.cok.buyutmeyin gözünüzde.

Selamlar,

Elde ettiğiniz sonuç çok güzel.Siz ülkedeki birçok fen lisesi öğrencisiyle kıyasıya yarışmışsınız, hatta bazılarını geçmişte olabilirsiniz.Sınavdaki ilk iki bin sırayı fen liseliler ve eş düzeyde anadolu liselerinden mezun olanlar doldurmaktadır.Bu arkadaşlar cidden özel ve matematik ya da sistematik düşünmeyi çok rahat başaran insanlardır.Sizin elde ettiğiniz sonuç ya şanstandır ya da sizinde bu konuda özel olduğunuzu gösterir.

• quote:

Orijinalden alıntı: :ArHaus:

quote:

Orijinalden alıntı: HollyPeders

İyi geceler arkadaşlar ben mezunum bu sene acaba nasıl bir çalışma stratejisiyle çalışarak ve kaç saat çalışarak bu hedefi gerçekleştirebilirim? Dersaneye gidiyorum.Ayrıca bir konu hakkında bir sorum olacaktı. İnanmadan başarı olmaz diyorlar. Ben inandığımı düşünüyorum ama arzuyla inanmak farklı şeyler acaba inanıyor muyum yoksa arzu mu ediyorum? Bilgisi olan arkadaşlardan tavsiyeler bekliyorum. Benim gibi mezun arkadaşlara ve bu sene sınava girecek olanlara da başarılar dilerim

Sana yaparsın ya da yapamazsın demeyeceğim. Tek söyleyeceğim şu.

YGS-LYS denilen şey bir "standardized test" tir. Bu tür testlerde başarılı olmak %95 oranında söz konusu materyali masterlamaya bakar, yani testteki topiclere ne kadar iyi hakimsen o kadar başarılı olursun. Onun için tek yapman gereken konuları iyi öğrenmek.

Bırak 2000'e girmeyi fullenek bile elinde. Übermensch olmaya gerek yok.

Materyali masterlamadan kastın soru bankalarından bol soru çözmek mi hocam?

• millete bak 2k nın derdinde bende 110 bin olabilir miyim diye düşünüyorum.

meslek liseli olunca hiç mat2 yok bende.

ygs den alan bir yüksek okula gitmeyi planlıyorum. 4yıllık
  • Bizim dershanede mezun bi çocuk 42 binden 65. Ye cekti. Çalışırsan, sınav günü de havan da olursan olur

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.