BENIM MERAK ETTIGIM BIR KONU VAR ..BEN SUAN XP 32BIT KULLANIYORUM AMA VISTA 64BIT ULTIMATE E GECMEK ISTIYORUM VEYA 32BIT ULTIMATE E ... ARALARINDA KI FARKLAR NEDIR ACABA ?? NEGIBI ARTILARI VE EKSILERI OLUR YARDIM EDEBILIRMISINIZ HANGISINI TAVSIYE EDERSINIZ? 4GB RAM IM VAR SUANDA 4GORMESI ICIN 64BIT ISTIYORUM ANCAK OLUMSUZ OLARAK YONLERI NELERDIR VE 64BIT ILE 32BIT ISLETIM SISTEMI ARALARINDAKI FARK NEDIR_??
32bit li os ler sadece 2gb ram i calistirir, vede c2q ( core 2 quad ) islemcileri dogru durus calistiramiorlar, 64 bit i tavsie ederim.
64bit işletim sisteminde 64bit program kullanabiliyorsun. Ayrıca 32bit programlarıda..
Şöyle birşey var. Eğer sen 64bit program kullanıyorsan, misal; (ağır bi yazılım) xxx .x64 programı.. Bu programın 32bit versiyonuda mevcut. Sen bunu 32bitte kullanırsan yaptığın işlemler 32bit genişliğinde işlenir. Ama aynı programın 64bit versiyonunu 64bit sistemde kullanırsan.. işlemleri 2 kat daha hızlı gerçekleştirebilirsin. Bak sadece o programda..
Herkes sanıyorki 64bit kurunca bilgisayarım çok hızlı olacak.. Yok öyle birşey sadece programlarda geçerli, işlemlerde..geçerli. Ayrıca gidip 64 bit vista kurup, 32bit programlar kullanacaksanız yine anlamsız. Üstüne birde sorunlar yaşarsınız.
Kısa ve öz olarak 64bit program kullanılmayacaksa 64bit işletim sisteminin hiçbir esprisi yok. 4gb ram olayına gelince.. 3.25gb olarak çalışır , gerisi yatar.. Son tavsiyem kurun , deneyin kendiniz karar verin..
acıklama gayet yeterlı olmus daha tam karar veremedım cok tesekkurler...
JANT! a katılmıyorum.
Vista 32 bit ile 64 arasında bariz fark var bizzat tecrübe ettim.Cidden 64 bit daha hızlı ve stabil. Ha oyunlarda ve 32 bit programlarda fazla bi fark yok ama işletim sistemi daha hızlı ve sorunsuz. Ayrıca 64 bit işlemci ile 32 bit işletim sistemi kullanmak saçmalık.
Yine katılmadığım nokta 64 bit program kullanmasa bile 64 bite geçmeli herkes.Zira 4 gb rami 32 bite göre çok daha verimli kullanıyor.Bizzat benchmarklar ile test ettim. Herkese tavsiyem sistemlerini yedekleyip formatı çakıp 64 bit ultimate'e geçmeleri.Bizzat orjinal 32 bit lisansım varken ben geçtim ve hiç pişman değilim.Hiç bi driver oyun vs sorunu da yaşamadım herşey güzel.
Asıl ayıp olan hala 32 bit işletim sistemlerinin piyasada olması ve 64 bit programların gelişmemesi bence...
Sonuç olarak 64 bitin 32'ye göre eksisi yok artısı var.
quote:
Orjinalden alıntı: thermalshock
JANT! a katılmıyorum.
Vista 32 bit ile 64 arasında bariz fark var bizzat tecrübe ettim.Cidden 64 bit daha hızlı ve stabil.(1) Ha oyunlarda ve 32 bit programlarda fazla bi fark yok ama işletim sistemi daha hızlı ve sorunsuz.(2) Ayrıca 64 bit işlemci ile 32 bit işletim sistemi kullanmak saçmalık.(3)
Yine katılmadığım nokta 64 bit program kullanmasa bile 64 bite geçmeli herkes.Zira 4 gb rami 32 bite göre çok daha verimli kullanıyor.Bizzat benchmarklar ile test ettim. Herkese tavsiyem sistemlerini yedekleyip formatı çakıp 64 bit ultimate'e geçmeleri.Bizzat orjinal 32 bit lisansım varken ben geçtim ve hiç pişman değilim.Hiç bi driver oyun vs sorunu da yaşamadım herşey güzel.
Asıl ayıp olan hala 32 bit işletim sistemlerinin piyasada olması ve 64 bit programların gelişmemesi bence...
Sonuç olarak 64 bitin 32'ye göre eksisi yok artısı var.
Kaç senedir şu forumda takılıyorum, kaç senedir Teknik yardımda takılıyorum,, kimlere mesaj attım, kimlerin mesajını okudum.. Ama bu yönde yorumu ilk senden okudum
Katıldığım noktalar şunlar ki, 64bit programların gelişmesi.. Katılmadıklarım;
1- O sana öyle gelmiş. 64bit kullanmanın heyecanı, 64bit kullanmak... sürekli hızlı olacağını düşünmek.. bu düşünceyi sana getirmiş. Hiçbir fark yok. Kaç kere kullandım.. 2- Oyun ve programlar.. fark yok. Peki "işletim sistemi " dediğin nedir ? Program yok, oyun yok peki işletim sistemini oluşturan, hızlı kılan nedir? 3- Yahu adam 64bit program kullanmıyorsa niye 64 bit kursun?
64bit in tek artısı, 64bit yazılımlardaki performans farkıdır. Bunun harici performans farkı yoktur.
Söylediklerinizin yanlış olduğunu birde şöyle açıklayayım, biliyor musun bilmem ama VİSTA 64BİT işletim sistemi 32bitte destekler ve içerisinde PROGRAM FİLES (X86) diye bir klasör oluşturur. Kurulan 32bit programlar buradadır ve 32BİT GENİŞLİĞİNDE ÇALIŞIR. Sen 64bit kurmazsan , herşeyi 32bite kurarsan ne anlamı kaldı?
En basitinden programların açılması bile 32 bite göre daha hızlı.Bi kere kaç gb olursa olsun rami daha iyi kullandığı ortada bunu inkar etmek olmaz.4 gb ramden full faydalanmak varken niye 2 gb performansında ve hatta daha bile kötü olabilen 3gb kullanayım?
Sen diyosunki program ve oyun kullanmıyosan gerek yok, e peki işletim sistemini yani bilgisayarı çalıştıracak en temel programı programdan saymıyo musun? Bi ton servis ve küçük araç var vista'da ve bunların 64 bit olarak çalışması hiç bi performans farkı yaratmıyor öyle mi??
quote:
"Sen diyosunki program ve oyun kullanmıyosan gerek yok"
ben böyle birşey demedim. Ben 64bit program kullanmayacaksan gerek yok dedim ve sende oyunda ve programda fark yok dedin. bunun üzerine bende ee niye kursun o zaman dedim?
2 gb performansında 3 gb ? O nasıl oluyor? 4 gb takacağım, tamam 32bit 3.25 görecek.. Senin söylediğine göre bu 3.25gb , 2gb gibi hatta daha kötü öylemi? Peki hocam sen büyüksün.
Tamam ben 64 bite göre konuşuyorum.Oyun ve program kullanmıyosa bilgisayar kullanmıyodur zaten. Ben havadan sıkmıyorum tamamen tecrübelerime göre konuşuyorum. 2gb'dan 4gb' geçtim hiç bi fark görmedim(3,5gb görmesine rağmen).Hatta ram hızını test ettim ve düşüş oldu. Şu an ise 4 gb'dan faydalandığını hissediyorum.Eskiden oyuna giriş çıkışlarda olan kasmalar olmuyor.
Ayrıca son paragrafımda sorduğum soruya cevap alamadım??
Bir ton servis dediğin nedir?
Saysana bana, ona göre cevap vereyim. Ama ordan burdan bakma, kendi bildiklerini yaz. Ayrıca mesajlarınıda tartışma havasında yazma, sadece görüş bildiriyoruz .
Denetim Masası'ndan hizmetlere bakarsan görürsün.Tartışma havasında yazdığım yok alındıysan devam etmeyelim...
quote:
Orjinalden alıntı: thermalshock
Denetim Masası'ndan hizmetlere bakarsan görürsün.Tartışma havasında yazdığım yok alındıysan devam etmeyelim...
Ben biliyorum zaten neyin ne olduğunu. Bu konudan çık, gördüğün Vista kurulum konusu bana ait. Vista'nın her inceliğini biliyorum ben.
Sistem açılışında da PERFORMANS ile ilgili, etki edebilecek birkaç program çalışıyor. Bunlar Windows Defender , Sidebar vb. yazılımlar ki saysan 5-6 taneden yukarı çıkmaz. Dikkatini çekerim sadece performansı etkileyecek diyorum. Sen 2 koddan oluşan sistem açılış işlemini , milisaniyeleri hesaba katıyorsan bilemem.
Gelelim karşılaştırmaya. 32bit sidebar ile 64bit sidebar'ın açılış sıralarındaki süre için windows 64 kurmaya değer mi? Fark fark olsa eyvallah, taş çatlasın 2ms olacaktır.. Hadi 5 olsun.
O zaman 64bit 30sn de açılıyorda 32bit 1dk da mı açılıyor? Allah Allah, 20kere kurup kaldırdım, neler neler yaptım ben bu farkı göremedim? Birtek sen mi gördün?
Ayrıca 64 bit kurup pişman olup kaldıran ne adamlar gördüm teknik yardımda. Sen? "32 bit kurdum, kahrolsun , 64 bit kursaydım keşke " diye konu açan gördün mü?
Hadi onu geçtim, benim tanıdığım bir sürü kişi var. yahu adam her yönden bilgisayar kullanıyor, ayrıca üst düzey overclocker, adam diyorki" niye 64bit kurayım? " bu seviye adam bunu diyor sen niye kuruyorsun? Bana saysana kullandığın programları?
Bi messenger, opera kullanmak ile bilgisayar ı kullandığını mı sanıyorsun? Daha ne diyeyim, yazacak çok şey var, ama gereksiz yere yazıyorum. Herneyse, uzatmayalım. İyi forumlar.
Bu arada yorumlarımın tamamı sana değil, yanlış anlama genel olarak..
Birincisi ben işletim sisteminin açılış hızından bahsetmedim sen şimdi çıkardın bunu.Kalkı ki eskiden 32 bit home varken şuan ultimate var ve ikisi arasında fark var.Bu yüzden açılış süreleri de farklı olacaktır.Tam karşılaştırma yapamam. Birazcık gözlem yeteneği olan biri 64 bit sistemin 32 bite göre daha seri ve stabil olduğunu görebilir.Sen göremediysen bilemicem..
Overclockla 64-32 bitin ne alakası var.Her overclock yapan çok mu iyi anlıyor bu işlerden? Bu tamamen programlamayla alakalı bi olay.En doğru yorumu profesyonel olarak program yazan insanlar yapar ve hepsi 64 bite kendilerini hazırlıyor.
Gerçekten gereksiz yere yazıyosun.64 bitin avantajlarını inkar edip 32 biti savunman çok komik.Kendin diyosun 64 bitte 32 bit program çalışır diye sonra ne gerek var kurmasına diyorsun..Bu kafaya göre 16 bitten 32 bite geçmeye de gerek yoktu şuan kadar zaten.Ama nası olduysa artık 16 bit yok ortalıkta. Bundan iki sene önce olsa bende derdim 64 bit için beklemek lazım diye ama şuan herşey sorunsuz.Fazla 64 bit program yok diye 32 bitte takılı kalacak değil herkes..
Ayrıca adam 4gb ramim var demiş.Doğru dürüst kullanamadıktan sonra bi halta yaramıyor o ram.4 gb ramle 64 bit kullanılır bu kadar basit boşuna tartışmaya gerek yok.2gb ram varsa kişinin kendi keyfidir.
Benim overclock ile 32-64 ilişkisini kurduğum metni bul, sana eyvallah diyeceğim cevap vermeyeceğim birdaha. Dedim ki adam overclocker, yani bilgisayarı bilgisayar gibi kullanan profesyonel adam.
En iyi anlayan program yazan adam? Arkadaşım yazılım okuyorum. Bu kadar saçmalığı bir arada okumadım. Başka cevabım yok.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme