Şimdi Ara

329. DÖNEM(AĞUSTOS 2009) KD. ve YD. SUBAY ADAYLARI BURAYA (1465. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29.481
Cevap
14
Favori
1.399.967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 14631464146514661467
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • amcalar dedeler birşey sorcam bizim sınavlar 1-2-3 nisanda ben 2 nisanda gircem sabah 8 de orda ol dedi askerlik şubesi, ama 8 de değil 10 gibi orda olsam sınava alınır mıyım? sınav ve mülakat günde kaç kez yapılıyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: csimurat

amcalar dedeler birşey sorcam bizim sınavlar 1-2-3 nisanda ben 2 nisanda gircem sabah 8 de orda ol dedi askerlik şubesi, ama 8 de değil 10 gibi orda olsam sınava alınır mıyım? sınav ve mülakat günde kaç kez yapılıyor?

şimdi duyacakların seni şok edebilir 10 da gidersen muhtemelen 10000. sırada falan olursun en geç sabah 4 te orada olman lazım ilk gün için son gün git sıra beklemezsin fazla :DDDDDDDDDDDDDDDDDdddd
  • peki sınav ve mülakat gün içinde bikaçkez mi yapılıyor?
  • quote:

peki sınav ve mülakat gün içinde bikaçkez mi yapılıyor?

defalarca kere yapılıyor bazı yerler 100 lü paketler halinde yapıyor bazı yerler 500 lü .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blue_Knight

quote:

Orijinalden alıntı: ramcofb

vay be günlerdir kimse bir şey yazmamış.
    asker öğretmenler bari siz arada sırada girin yazın. daha bitmedi malum

2.5 ay be tertibim sonra sadece maaş bu arada 2 ayda elimize 7 bin tl para geçecek

hoca 2 ayda nasıl elimize 7 bin tl geçecek onu anlamadım doğrusu
    benim maaş 1720. ve sadece 3,5 aylık maaş alacağız. (nisan, mayıs ve haziranda tam, temmuzda yarım) şimdi hesapladım 6 bin tl geçecek.

çünkü temmuzda yarım maaş alacağız, eylülde hemen hemen 1,5 aylık maaş almıştık.

neyse bitiyor ya. ama hala belli değil seminer döneminde istanbula döneceğim. bilmiyorum biraz daha burda kalsam bir şey olmaz. nasıl olsa alıştık artık
    neyse hoca. biz gene batıdayız, burda çalışan kadrolu ve sözleşmelilere ne demeli, adamların hiç umudu yok yahu:) sittin sene burda kalma tehlikesi var.

(ki ben sınıf öğretmeniyim, batman merkezde kadrolu olsaydım bana verdikleri 12 puanla belki 9 sene sonra ancak istanbula gelirdim) yuh be 9 sene boru değil:) şafak zifiri karanlık ağa

• şimdi

haziran maaşı 1750

temmuz maaşı 1750

1 ağustosta yarım maaş alacağız ama teğmen maaşı olacak o 1000 tl birde harıcah verecekler bize 750 olmuş o gene 1750

ağustos 15 de öğretmenlikten 1.5 maaş alacağız o da 2000 tl (biz önce mmaş alıp sonra çalışıyoruz ya)

1750+1750+1750+2000= 7250 tl eylül ayındada maaş artı ekders artı eğitim hazırlık ödeneği var onu katmıyorum

zorunlu hizmet affı geliyor diyolar 2010 kısmet çıkarsa iyi olacak benim için tertip

• ya hesap iyi de evdeki hesap çarşıya uymaz derler. yarım maaşımız hayatta 1000 tl olmaz. ve 500-600 tl gibi para da ödediğimiz oyak aidatı. e bodroda bak ayda kaç ödediğine . temmuz-ağustos gibi alırsın.
    neyse gerçekten para önemli değil, bitsin yeter. millet eve geleli 3 ay oluyor bizim daha eve gitmemize 3 ay var
    amma paragözsün hoca
  • hayatın gerçekleri tertip normalde yarım maaşımız 1000 tl değil tabi son maaşı biz teğmen statüsünde alıyoruz o da aylık 2000 tl o yüzden 1000 tl oluyor geçen senekilere sorabilirsin valla seni bilmeme benim ihtiyacım var
  • dedeler 12 nisan da bizde askeriz şimdi bu verdikleri izin kağıdı ve sarı zarfı 12 nisanda yanımızda birliğe mi götürecez, sarı zarfın üstüne hiç bişe yazmadılar yoksa askerlik şubesine uğrayıp mı götürcez kafam karıştı
  • quote:

hayatın gerçekleri tertip normalde yarım maaşımız 1000 tl değil tabi son maaşı biz teğmen statüsünde alıyoruz o da aylık 2000 tl o yüzden 1000 tl oluyor geçen senekilere sorabilirsin valla seni bilmeme benim ihtiyacım var

şuan herhangi rütbemiz yok. yedek subayız. yani seferberlik ve savaş hallerinde asteğmen olur orduya katılırız.
    asker öğretmen yönetmeliğinde, "asteğmen rütbesiyle terhis edilir" deniyor. istersen bir bak. sonra 250 tl havaya uçmasın:)

o dediğin asteğmenler çin geçerli, onlar teğmen oluyor son ayda. bizde rütbe verilmiyor sadece terhis olurken (veya terhis olmadan 1 ay önce) asteğmen rütbesi veriliyor. neyse sen asker öğretmen yönetmeliğine bak şiddetle ihtiyacın var

• quote:

dedeler 12 nisan da bizde askeriz şimdi bu verdikleri izin kağıdı ve sarı zarfı 12 nisanda yanımızda birliğe mi götürecez, sarı zarfın üstüne hiç bişe yazmadılar yoksa askerlik şubesine uğrayıp mı götürcez kafam karıştı

o izin kağıdını askeri birliğe katılana kadar yanında tut. o senin izinli olduğunu gösterir.
    zarfın üstüne bir şey yazmaları gerekmez, çünkü daha nereye düştüğün belli değil, internetten öğrendikten sonra direkt oraya katılırsın dostum:) şube ile işiniz yok
  • okusam ne olacak bu şafaktan sonra anlaşılır nasılsa son ay
  • quote:

okusam ne olacak bu şafaktan sonra anlaşılır nasılsa son ay

şafak sayıyor musun yoksa
  • "329. Dönem Sınıflandırma Ekranı" çalışması gerçekten çok güzel olmuş. Sizden sonra askere gideceklere (benim gibi) yardımcı olacaktır. Keşke hangi bölüm mezunu olduğunuzuda ekleseymişsiniz bilgiler arasına ;)
    Şimdi o sütunda eklense doldurulur mu acaba :P
  • Vay be askerlikde bitti torun torbada askerliğini bitirecek yakında :)
    329 KSD
  • quote:

Orijinalden alıntı: kararsiztosba

"329. Dönem Sınıflandırma Ekranı" çalışması gerçekten çok güzel olmuş. Sizden sonra askere gideceklere (benim gibi) yardımcı olacaktır. Keşke hangi bölüm mezunu olduğunuzuda ekleseymişsiniz bilgiler arasına ;)

yazıyordu bölümler şu saatten sonra kimse yazmaz hatırlamak istemiyolar çünkü
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tigris07

Vay be askerlikde bitti torun torbada askerliğini bitirecek yakında :)
    329 KSD

torunlarda bitiriyor doğru söylüyorsun neresi olacak açıklandı açıklanıyor derken biteli 3 ay olmuş :)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kararsiztosba

"329. Dönem Sınıflandırma Ekranı" çalışması gerçekten çok güzel olmuş. Sizden sonra askere gideceklere (benim gibi) yardımcı olacaktır. Keşke hangi bölüm mezunu olduğunuzuda ekleseymişsiniz bilgiler arasına ;)

yazıyordu bölümler şu saatten sonra kimse yazmaz hatırlamak istemiyolar çünkü

yazıyo muydu, şimdi niye yok?
  • hiç bir fikrim yok açıkçası
  • Teğmen olma muhabbeti olmuş; meslek kurası çeken 329. dönemler 1 mayısta teğmen oluyorlar herkesten önce yani, çünkü acemilikleri sadece 18 gün.
  • 
Sayfa: önceki 14631464146514661467
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.