Şimdi Ara

327. DÖNEM(Nisan 2009) DH KD. ve YD. SB. ADAYLARI (535 KRAL EFSANE MEHMETÇİK) (217. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19.552
Cevap
22
Favori
1.101.786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 215216217218219
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: fiore45

quote:

Orjinalden alıntı: nec_o

SELAM BEYLER; ACİL BİR SORUM VAR ACABA BEN ZARFI ALMAYA GİTMEZSEM ASKERLİĞİM YİNE TECİL OLUR MU YOKSA ASKER KAÇAĞI MI OLURUM PZT. GÜNÜ BİR İŞ GÖRÜŞMESİ VAR ONUN İÇİN NE YAPACAĞIMI ŞAŞIRDIM DAHA SARI ZARFI ALMADIM,ZARFI ALMAYINCA GALİBA ASKERLİK TECİL TARİHİNE KADAR ERTELİNİYO BENİM TECİL TARİHİM 30.11.2010

Daha önce tartışıldı bu herkesden farklı cevaplar geldi benim görüşüm zarfı almaz isen hiçbirşey olmayacaktır. Eğer tecilin bittiyse ki seninki bitmemiş o zaman bakaya kalırsın. Senin için sorun yok

cevap yazdığın için tşk arkadaşım ama lütfen bu konuyu bilen biri kesin bri cevap verebilir mi pzt. günü durum netleşecek iş durumu

• KARDES BENI EKLEMEMISSIN...

ÇAĞAN TUNÇ
    İKAMET: MERSİN
    DOGUM: MERSIN
    HACETTEPE JEOLOJI MUH. (L)
    ODTU DENİZ JEOLOJİSİ (YL)
  • quote:

quote:

quote:

SELAM BEYLER; ACİL BİR SORUM VAR ACABA BEN ZARFI ALMAYA GİTMEZSEM ASKERLİĞİM YİNE TECİL OLUR MU YOKSA ASKER KAÇAĞI MI OLURUM PZT. GÜNÜ BİR İŞ GÖRÜŞMESİ VAR ONUN İÇİN NE YAPACAĞIMI ŞAŞIRDIM DAHA SARI ZARFI ALMADIM,ZARFI ALMAYINCA GALİBA ASKERLİK TECİL TARİHİNE KADAR ERTELİNİYO BENİM TECİL TARİHİM 30.11.2010

Daha önce tartışıldı bu herkesden farklı cevaplar geldi benim görüşüm zarfı almaz isen hiçbirşey olmayacaktır. Eğer tecilin bittiyse ki seninki bitmemiş o zaman bakaya kalırsın. Senin için sorun yok

cevap yazdığın için tşk arkadaşım ama lütfen bu konuyu bilen biri kesin bri cevap verebilir mi pzt. günü durum netleşecek iş durumu

Neco kardeşim bu maddeyi oku kendin anladığını yaparsın aramızda yetkili biri varmı ki asalda falan çalışan bildiğim kadarıyla yok sonuçta herkes görüş bildiriyor burda senin için en iyisi asal şubeni ara sor.

SEVKE TABİ OLANLARDAN; YASAL BİR NEDENLE ERTELEMESİ YAPILANLAR HARİÇ, 31 MART 2009 GÜNÜ MESAİ BİTİMİNE KADAR ASKERLİK ŞUBELERİNDEN SEVK EVRAKINI ALAMAYANLAR İLE SEVK EVRAKINI ALDIKLARI HALDE, 03 NİSAN 2009 GÜNÜ MESAİ BİTİMİNE KADAR TEST VE MÜLAKAT MERKEZİNE KATILMAYANLAR, BAKAYA İŞLEMİNE TABİ TUTULARAK MAHKEMEYE VERİLECEKLERDİR

Senin YASAL BIR NEDENLE ERTELEMEN VAR ZATEN onun için kendini sıkmana gerek yok.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Neco kardeşim bu maddeyi oku kendin anladığını yaparsın aramızda yetkili biri varmı ki asalda falan çalışan bildiğim kadarıyla yok sonuçta herkes görüş bildiriyor burda senin için en iyisi asal şubeni ara sor.

SEVKE TABİ OLANLARDAN; YASAL BİR NEDENLE ERTELEMESİ YAPILANLAR HARİÇ, 31 MART 2009 GÜNÜ MESAİ BİTİMİNE KADAR ASKERLİK ŞUBELERİNDEN SEVK EVRAKINI ALAMAYANLAR İLE SEVK EVRAKINI ALDIKLARI HALDE, 03 NİSAN 2009 GÜNÜ MESAİ BİTİMİNE KADAR TEST VE MÜLAKAT MERKEZİNE KATILMAYANLAR, BAKAYA İŞLEMİNE TABİ TUTULARAK MAHKEMEYE VERİLECEKLERDİR

Senin YASAL BIR NEDENLE ERTELEMEN VAR ZATEN onun için kendini sıkmana gerek yok.

teşekkürler arkadaşım

• quote:

Orjinalden alıntı: Rebelboy_84

tabiki de dünyanın en büyük komutanını yabana atmıyoruz.sadece cuma günü olması sebebiyle böyle bir cümle kurmak istedim.insanların fiziksel olarak nasıl ayakta kaldığını vurguladım.savaşın stratejisini kesinlikle MUSTAFA KEMAL ATATÜRK kurmuştur.......

Yabana atmıyoruz derken siz kimsiniz?
  • aşkın kardeş nerelerdesin kaç tane eleman bilgi yazdı
  • Arkadaşlar neden birbirinizin görüşüne saygı duymuyorsunuzki kimine göre bu büyük zaferin kahramanı Atatürk kimine göre de imanlı askerlerimizdir bu bir görüş meselesidir
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: hildor

bir tartışma yaratmak amacında değilim herkesin inancına görüşüne saygım var ancak böyle bir zaferde sürekli iman vurgusunun yapılması o küçük yarımadadaki askeri dehayı özellikle mustafa kemal in emir almamasına ragmen birliginin yerini değiştirmesi ve savaşın kaderini değiştirmesi gibi gerçekleri göz ardı etmemize neden oluyor diye düşünüyorum. İnanmak insana güç verir muhakkak. Ancak gerçekleri de göz ardı etmeyelim lütfen

Büyük komutanı kimse göz ardı edemez hildor kardeşim bence bu düşünceni değiştir ama türk milleti M. Kemalden öncede büyük zaferler kazanmıştır bu türklerin imanından kaynaklanıyor diye düşünüyorum. bugün aynı savaş olsa iman ve vatan sevgisiyle üstesinden geliriz evelallah

hildor arkadaşıma ve fiore45 arkadaşıma da katılıyorum. Şöyleki; inanmak her konuda başarmanın yarısıdır. Zira hak yolunda hayırlı işler düşünen kulların, Allah yar ve yardımcısı olmuştur herzaman. Fakat gerek kutsal kitabımızda gerek se birçok Hadiste değinildiği gibi, iman ve Allah'a güven Tevekkül olarak nitelenmektedir.

Neticede Yaradan biz kullarına rehber olması amacıyla gönderdiği kitabında, kullarına bahşettiği ve kendisinden bir zerre olarak nitelediği "aklı" kullanmak suretiyle doğruyu ve yanlışı bulmamızı emretmiştir. İnsanlar kendi üstlerine düşen görevleri, ilim ve tecrübenin kılavuzluğunda yerine getirdikten sonra, kayıtsız ve şartsız olarak inandıkları Yaradan'a dua ederler. Tevekkül budur. Yoksa bütün gün secde üzerinde dua eden, dünya işlerinden kendini soyutlayan, vatanımızı diğer tüm yurtdaşlarının yaşamına uygun hale getirmek yerine gece gündüz Allah'a dua edenler, dini kullanarak sorululuklarından kaçan kimselerdir. Unutmayın ki Kuran-ı Kerim bizim bir toplum içerisinde düzgün yaşamaktan sorumlu olduğumuzu söyler.

Bunu neden anlatıyorum, savaş meydanlarında zaferler, imanın olduğu kadar başarılı savaş tekniklerinin de neticesinde kazanılmıştır. Zaten sırf bu yüzden Peygamber Efendimiz kafirlerle giriştiği savaşlarda orduların komutasını en iyi hatiplere, en çok dua edenlere değil; savaş sanatını en iyi icra eden yürekli, kararlı ve kılıcının ehli olanlara vermiştir. O dönemlerde de insanlar cenk meydanına çıkmadan dua eder, namaz kılarmış.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün askeri dehasını küçümseyip, bütün başarıyı imanlı askerlere mal edenler, her nedense dinimizin yayılmasında büyük önem taşıyan din savaşlarını ve o konuda Peygamber Efendimzin söylediklerini araştırmazlar. İman ve ibadetin başarıya giden yoldaki önemi tartışılmaz tabiki. Fakat Allah bizi secdeye yatıp kalkan kuklalar olarak değil, aksine kendinden bir parça olarak verdiği akıl ile çalışıp öğrenen kullar olarak yaratmıştır.

Kaldı ki, asker olduğumuz dönemde ibadetlerimizi hakkıyla yerine getirmek en tabi hakkımız. Ancak öncelikli görevimiz bu vatan uğruna şehit olanlardan aldığımız emaneti korumaktır. Bu görev sınırda nöbet tutan er kadar, orduevinde muhasebeyi tutan yedek subayındır. Askerlik böyle birşeydir.

Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cenngiz -- 13 Mart 2009; 20:23:48 >

• quote:

Orjinalden alıntı: midyek

quote:

Orjinalden alıntı: Rebelboy_84

tabiki de dünyanın en büyük komutanını yabana atmıyoruz.sadece cuma günü olması sebebiyle böyle bir cümle kurmak istedim.insanların fiziksel olarak nasıl ayakta kaldığını vurguladım.savaşın stratejisini kesinlikle MUSTAFA KEMAL ATATÜRK kurmuştur.......

Yabana atmıyoruz derken siz kimsiniz?

yabana hiç kimse atamaz demeyi kastetdim.olayı daha fazla büyütmeye gerek yok.cümlenin sonunu okumadan yorum yapmayalım lütfennnnnnn...
  • quote:

Orjinalden alıntı: xayahan

İSTANBUL'DA İKAMET EDEN DEVRELERİMİZİN LİSTESİ. İSMİ LİSTEDE OLAN ARKADAŞLAR LÜTFEN BULUŞMAYLA İLGİLİ DÜŞÜNCELERİNİZİ YAZINIZ.

Aknyldz Aşkın YILDIZ
    Rebelboy_84 Murat KOPGİR
    Y.Erkan Yusuf Erkan YILMAZER
    eyupsultan Eyüp AKÇAKOCA
    tortus Cihan KOÇAK
    emreyener Emre YENER
    scream61 Emre TİRGİL
    Hazırasker Eren SAĞANAK
    hildor Akın KIR
    arnavut_serif Şerif DEMİRYÜREK
    bruzai Ender ORAL
    yiğidolar58 Ahmet KARA
    samalop İsmail SAZAK
    kefren58 Taner ÖZDEMİR
    yusufuludag63  Yusuf ULUDAĞ
    airgop Onur KULAAT
    xayahan Kayahan KESKİN
    astra-Elegance  Sinan GÜNDÜZ
    crissserce Mehmet SERÇE
    SİNANCA Sinan AKBABA
    mustafaction Mustafa SAĞER
    cetin_aslan61 Çetin ASLAN
    erenkral Eren KRAL
    byjest Fatih KAPAN
    egemenc Şanal Egemen CANTİMUR
    uametin Metin KASAR
    mohendis Nihat HAMZAÇEBİ
    coolkartalforever Umut SAY
    snr_silencer Fatih TEPEKÖY
    baronturk Coşar BOR
    cide37 Serkan SEZGİN
    balaban702 Sercan YILDIRIM
    MaJeS Servet C. NAKİPOĞLU
    okankondul Okan KONDUL
    fatih9276 Fatih ŞAHİN
    ancelotti Kamil ACIGÖZ
    kassap Serkan GÜL
    siptorfatih S.Fatih AKTAŞ
    akalistanbul Ali AKOĞLU
    zinnat6161 Emrah DEMİR
    serhat_t Serhat TUNCER
    balaban702 Hayrullah YÜCEL
    volvol Volkan ÇEVİK
    armi Armağan ÖZMEN
    cnRsnl Çınar ERSANLI
    cenngiz Cengiz TÜTENYURD
    Razorback Can Galip NEMUTLU
    ramttt Orçun Kadir ÖNÜT
    RHA Reha ARISOY
    fasterfast Fatih GÜNDÜZ
    ugur648 Uğur AKAR
    serromacher  Sermet YANARDAĞ
    emocak Emrah ÇAKICI
    skytorrent84 Eyüp Göksel ÇAKAR
    vogue Erdem TURGAN
    lionpaw Ertuğrul TOPRAK
    balaban702 Mucit BULUT
    sirenk Sertunç CESEROĞLU
    ala5tor Cemal ATEŞ
    engin45 Engin GÜVEN
    orkunsenturk Orkun ŞENTÜRK
    snoed Mustafa TAHTACI
    HeXeR Serkan GÖKÇE

Kardeşim bana uyar geçen defa da buluşma için kendimi ayarlamıştım ama diğer arkadaşlar ilgi göstermedi maalesef. Ne kadar çok katılım olursa aramızdaki paylaşım o denli yararlı olur düşüncesindeyim. Umarım bu sefer ki buluşmaya tertiplerimiz katılım sağlar.

• hadi gelin hadi torunlarım beniimmm heyecanla sizleri bekliyoruz artıkk
    şafak 64 atarsaaa
  • quote:

Orjinalden alıntı: okko

hadi gelin hadi torunlarım beniimmm heyecanla sizleri bekliyoruz artıkk
    şafak 64 atarsaaa

orkuncum fzala bekleme gelmiyoz
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: ala5tor

quote:

22 MART PAZARI BULUŞMA GÜNÜ OLARAK DÜŞÜNÜYORUZ.
    İSTANBUL'DA OTURAN ARKADAŞLARIN MAZERETSİZ BİR ŞEKİLDE KATILMALARI ÖNEMLE RİCA OLUNUR.
    KONUYLA İLGİLİ DUYGU VE DÜŞÜNCELERİNİZİ BELİRTİNİZ
    .

Değerli Forum Arkadaşlarım;
    Birbirlerimizi tanımak, kaynaşmak adına katılımın olacağını tahmin ediyorum. İnşallah bi aksilik çıkmazsa ben geleceğim.
    Saygılarımla;
    Cemal

arkadaşlar ben hala çalışıyorum. beylikdüzünde bir magazadayım o yuzden bu tür etkinliklere katılamıyorum. mağaza oldugu icin pazar günü de iş var. buluşma ayarlanabilinirse buraya fotograf da koyarsanız süper olur. ayrıca istanbulda oturan arkadaşlardan birbirine yakın olanlar haberleşelim sınava beraber gitmeye çalışalım. 31 mart gecesinden tuzlaya gitmeyi düşünüyorum. eger araç ayarlayabilirsem beylikdüzü civarından başka bir arkadaşı da alabilirim. aracı olan varsa ona eşlik edebilirim. yardımlaşalım tertipler.

Dostum nerede çalışıyorsun? Bende Beylikdüzü'nde oturuyorum. Muhtemelen 1 Nisan'da gideceğim sınava ama henüz netleştirebilmiş değilim Tuzla'ya gidiş olayını.

• Arkadaşlar gördüğüm kadarıyla bir çoğunuz çok stresli.sivildeki son günlerinizi dışarda gezerek ve daha az foruma takılarak geçirmenizi tavsiye ederim.eninde sonunda gidicez ve gelicez.bir çoğumuz kısa dönem olucaz ve sadece 6 ay vatanımız için sevdiklerimizi geride bırakıcaz. Bence bu kadar stres yapmayın. Allah hepimizin hakkında hayırlısını versin.
  • quote:

[b]22 MART PAZARI BULUŞMA GÜNÜ OLARAK DÜŞÜNÜYORUZ.
    İSTANBUL'DA OTURAN ARKADAŞLARIN MAZERETSİZ BİR ŞEKİLDE KATILMALARI ÖNEMLE RİCA OLUNUR.
    KONUYLA İLGİLİ DUYGU VE DÜŞÜNCELERİNİZİ BELİRTİNİZ
    .

bu sefer gelmeyi çok isterim.pazar günü bile calışan biri olarak bu buluşmaya katılmayı arzu ediyorum.yalnız şunuda belirtmek isterimki malum istanbul iki yaka, ikametleri baz alarak konuşursak nerde yoğunluk varsa buluşma o yakada düzenlenmeli.tabi bu benim kişisel görüşüm.
  • İSTANBUL-AVRUPA YAKASINDA OTURANLAR, 1 NİSAN'DA TUZLA'DA SINAVA GİRİYORUZ

Ad Soyad ----------------------------------------İkamet ------------------Araç durumu

1-Eren Sağanak----------- (Hazırasker) -------Bayrampaşa ------>>>Aracı var
    2-Mustafa Sağer-----------(mustafaction)------Fatih ------------->>> Aracı yok
    3-Serhat Tuncer---------- (serhat_t)-----------Bayrampaşa ------>>>Aracı yok

4-Eyüp Akçakoca----------(eyupsultan)--------Eyüp------------->>>>Aracı yok
    5-Yusuf Erkan Yılmazer---(Y.Erkan)------------Beylikdüzü------->>>>Aracı yok
  • Haftaya Pazar aksilik olmazsa gelmeyi isterim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cenngiz

quote:

quote:

bir tartışma yaratmak amacında değilim herkesin inancına görüşüne saygım var ancak böyle bir zaferde sürekli iman vurgusunun yapılması o küçük yarımadadaki askeri dehayı özellikle mustafa kemal in emir almamasına ragmen birliginin yerini değiştirmesi ve savaşın kaderini değiştirmesi gibi gerçekleri göz ardı etmemize neden oluyor diye düşünüyorum. İnanmak insana güç verir muhakkak. Ancak gerçekleri de göz ardı etmeyelim lütfen

Büyük komutanı kimse göz ardı edemez hildor kardeşim bence bu düşünceni değiştir ama türk milleti M. Kemalden öncede büyük zaferler kazanmıştır bu türklerin imanından kaynaklanıyor diye düşünüyorum. bugün aynı savaş olsa iman ve vatan sevgisiyle üstesinden geliriz evelallah

hildor arkadaşıma ve fiore45 arkadaşıma da katılıyorum. Şöyleki; inanmak her konuda başarmanın yarısıdır. Zira hak yolunda hayırlı işler düşünen kulların, Allah yar ve yardımcısı olmuştur herzaman. Fakat gerek kutsal kitabımızda gerek se birçok Hadiste değinildiği gibi, iman ve Allah'a güven Tevekkül olarak nitelenmektedir.

Neticede Yaradan biz kullarına rehber olması amacıyla gönderdiği kitabında, kullarına bahşettiği ve kendisinden bir zerre olarak nitelediği "aklı" kullanmak suretiyle doğruyu ve yanlışı bulmamızı emretmiştir. İnsanlar kendi üstlerine düşen görevleri, ilim ve tecrübenin kılavuzluğunda yerine getirdikten sonra, kayıtsız ve şartsız olarak inandıkları Yaradan'a dua ederler. Tevekkül budur. Yoksa bütün gün secde üzerinde dua eden, dünya işlerinden kendini soyutlayan, vatanımızı diğer tüm yurtdaşlarının yaşamına uygun hale getirmek yerine gece gündüz Allah'a dua edenler, dini kullanarak sorululuklarından kaçan kimselerdir. Unutmayın ki Kuran-ı Kerim bizim bir toplum içerisinde düzgün yaşamaktan sorumlu olduğumuzu söyler.

Bunu neden anlatıyorum, savaş meydanlarında zaferler, imanın olduğu kadar başarılı savaş tekniklerinin de neticesinde kazanılmıştır. Zaten sırf bu yüzden Peygamber Efendimiz kafirlerle giriştiği savaşlarda orduların komutasını en iyi hatiplere, en çok dua edenlere değil; savaş sanatını en iyi icra eden yürekli, kararlı ve kılıcının ehli olanlara vermiştir. O dönemlerde de insanlar cenk meydanına çıkmadan dua eder, namaz kılarmış.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün askeri dehasını küçümseyip, bütün başarıyı imanlı askerlere mal edenler, her nedense dinimizin yayılmasında büyük önem taşıyan din savaşlarını ve o konuda Peygamber Efendimzin söylediklerini araştırmazlar. İman ve ibadetin başarıya giden yoldaki önemi tartışılmaz tabiki. Fakat Allah bizi secdeye yatıp kalkan kuklalar olarak değil, aksine kendinden bir parça olarak verdiği akıl ile çalışıp öğrenen kullar olarak yaratmıştır.

Kaldı ki, asker olduğumuz dönemde ibadetlerimizi hakkıyla yerine getirmek en tabi hakkımız. Ancak öncelikli görevimiz bu vatan uğruna şehit olanlardan aldığımız emaneti korumaktır. Bu görev sınırda nöbet tutan er kadar, orduevinde muhasebeyi tutan yedek subayındır. Askerlik böyle birşeydir.

Saygılar

Saygılar bütünüyle katılıyorum.

• ARKADAŞLAR BOŞVERİN BU MUHABBETLERİ BU VATAN İÇİN HERKESİN DEDESİ SAVAŞTI ÖNEMLİ OLAN BİRLİK KİM BU VATAN İÇİN KANINI DÖKTÜYSE ALLAH HEPSİNDEN RAZI OLSUN
  • arkadaşlar hazırlığa başladınız mı yoksa hazırlandınız mı? bavul olayı ne alemde? postal tabanı ve saat dışında çok önemli olan ince tavsiyeler neler?

bu arada sınav yerleri bile belli olmuş ben daha gitmedim onun için... pazartesiye kaldı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi castorpollux -- 13 Mart 2009; 21:27:30 >
  • 
Sayfa: önceki 215216217218219
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.