Şimdi Ara

32 GB iPad sorun yaşatır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Özellikle evdeki bilgisayar kullanımını azaltmak, mobiliteyi arttırmak ve nadir de olsa dışarıda not alma vs. gibi şeyleri yapmak için bir iPad almak istiyorum. Yani tarayıcıda kullanılacak, sosyal medya uygulamalarında kullanılacak, youtube-netflix gibi platformlarda izlemeler yapılacak. Oyun indirilmeyecek, cihazı uzun yıllar kullanmak istediğim için en fazla cloud gaming yayıldıktan sonra bu amaçla kullanabilirim ama depolaması yok.

Bu şartlar altında 32 GB iPad 8. nesil sorun yaşatır mı diye sormak istedim. PT eğitim indirimli Logitech kalemli paketi almayı düşünüyordum. Fiyat farkını verip 128 GB modele çıkmaya gerek var mıdır? Keşke 8. nesilde de 64 GB base model olsaymış. Aslında hem tasarımıyla, hem depolama opsiyonlarıyla, hem fiyatıyla, S-Pen ile gelişiyle Samsung Tab S6 Lite da oldukça mantıklı geliyor zaten Android kullandığım için de. Genel kullanımda üzer mi onu da danışmak istedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr John H. Watson -- 8 Şubat 2021; 2:36:48 >

• Belirttiğin gibi kullanacaksan cevabı sen vermişsin zaten gerek yok. Ama ipad gelince onu yükle bunu yükle derken yetmeyeceğini göreceksin. Sonra pişman olmamak için 128 gb öneririm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nopasstr kullanıcısına yanıt

Evet hocam onu yükle bunu yükle bunu yükle noktasında yeterli gelip gelmeyeceğini merak ediyorum. Mesela şu anki 64 GB hafızalı Android cihazımda uygulamalar ve uygulama verileri yani resim,video,ses, önbellek vs. hariç olarak 33 GB yer kaplıyor. Ama birçoğu sistem uygulamaları. Bu durum iPad'lerde nasıldır bilmiyorum, ön yüklü uygulamalar ve sistem için ayrılan depolama sonrası hafıza yeter mi bilmiyorum.

128 GB noktasında da 4000'e çıktıktan sonra 5200'e de çıkıp Air 4 64 GB almak mantıklı geliyor  Bugüne kadar her teknoloji alışverişimde üste doğru gittim ama bu kez 32 GB yetersiz gibi düşünürsem S6 Lite alternatifini değerlendirmeye alacağım.

• telefonda 64 gb kullanıyordum. fazla geliyordu.
    32 gb kullanmaya başadım. yetmedi pişman oldum.
    ipad 64 gb aşağısı kesinlikle tavsiye etmem

• hocam 128 alın sherlockla beraber kullanırsınız  

• MertayKardes kullanıcısına yanıt

Onda iPad Pro var hocam 1 TB olandan   Şaka bir yana 3-5 tane "iPad'imde ne var"  temalı video izledim, tüm sosyal medya uygulamaları, görüntülü görüşme uygulamaları, video izleme platformları ve gerekli gereksiz ulaşım, market, bankacılık vs. uygulamaları kurulduktan sonra cihazın 20 GB kapasitesi ancak doluyor. Yani foto-video depolamadıktan sonra sıkıntı yok gibi. En azından kafadan yarısına ulaşabileceğimi düşünsem 128 GB alırdım ama 20 GB tüketip max. ihtiyacımın da en fazla 10-15 GB olduğunu düşününce ya 32 yetmezse diyip 128'in depolamasını boş arazi olarak kullanmak istemiyorum. Spotify listelerine de tablette ihtiyacım yok, çok çok seyahatten önce Netflixte 5-10 saatlik offline içerik tutarım o da en fazla 2-3 GB yer kaplıyor zaten. Bu nedenle 32 GB modele bir şans vermeye karar verdim  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr John H. Watson -- 9 Şubat 2021; 3:36:35 >

• 2-3 yıldan fazla elinde tutma niyetin varsa 128'e yönel. Bugün 6.5 gb tutan sistem ilerde 10 olabilir, bugün 1gb olan uygulama 2 olabilir. 2-3 sene idare etsin yeter diyorsan 32 devam et derim ben.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    dual 1 gb mı yoksa 1,25 gb mı?
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam Online büyük 5 oyun yüklesen tutacağı yer 10 GB bunun harici de iPad uygulamaları büyük felan değil ipad in kamerası hem iyi olmadığı için hem de cep telefonu gibi elinin altında sürekli olmadığı için hiç foto çekmiyorsun

Eğri oturup doğru konuşmak gerekirse 128 GB gereksiz olur
  • 128 gb öneririm nacizane
  • Dr John H. Watson kullanıcısına yanıt

hocam bende de 64lük air3 var ortalama 38-40 gb boş kalıyor can sıkıntısından film yüklersem bitiyor o da tamamen keyfi yani. 32gb lik iphone’da da 10 gb boş yaklaşık. kesinlikle yetmez diye bir şey yok tamamen sizin ayarlamanıza bağlı. deneyin 32lik ipad i olmazsa satıp model yükseltirsiniz zaten apple ın 2. eli çok hızlıdır. hayırlı olsun şimdiden  

• İmkan varsa 128 kesinlikle. Ama imkan yoksa yapacak bir şey yok.

• Hocam yorumları çok okuyamadım ama 32gb hemen doluyor. İmoviede bir video yapıyorum hiç yer kalmıyor neredeyse. İos garip bir işletim sistemi hafıza konusunda özellikle, imovie den dosyaları siliyorum ama bir yerlerde gizli gizli saklıyor kendi içinde komple kaldırmak zorunda kalıyorum 2dir. Televizyon film izlemek için surf yapmak için 32 gb alınır ama birwz multimedya yağıyım6 deyince hemen şişiyor. Uzun vadede kullanım için 128 daha iyi olacaktır.

• Dostum ben 32 aldım senin gibi bir şey yüklemem diyordum lakin tablet 1 ay sonra yetersiz alandan kasmaya başladı. Ben de 800tl vermemek için sürekli şunu indir bunu sil diye kendime baskı yaptım. En sonunda dayanamayıp satarak 128e geçtim. İyi ki fiyat farkını vermişim ileride satarsam 800tl farkla tekrar satabileceğim.
  • anecdote A kullanıcısına yanıt

Hocam selamlar. Tam olarak neler yüklediniz de yetersiz alan sıkıntısı verdi? Yukarılarda dediğim gibi birkaç inceleme izledim ve benim kullandığım uygulamalar sonrası sıkıntısı çıkması imkansız gibi. App bakımından tarayıcı, mail, sosyal medya uygulamaları, netflix-youtube, spotify, alışveriş ve market uygulamalarından fazlasını kullanmayacağım. Herhangi başka bir Apple cihazı kullanmadığım için video-fotoğrafı da bu cihazdan çekmeyeceğim için bu gibi medyaları da depolamayağım. 128 GB alsam oyun da oynamadığım için bu depolamayı doldurabileceğim tek kullanım şekli önüme çıkan her netflix-youtube içeriğini indirmek olur, onu da neden yapayım durduk yere  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr John H. Watson -- 13 Şubat 2021; 17:48:10 >
    Office uygulamaları ve temel şeyler kurdum. Ios da işketim sistemi sen sildiğini sansan bile uygulamaların ön belleğini silmiyor. Ben de kendimi kandırıp lıgitech kalem +32gb aldım fakat sonra tableti satıp 128 olanı aldım. Şu sıralarda da ipad air a geçmeyi düşünüyorum.

Bende de ihtiyacım olmadığını düşünerek 128 GB iPad'e o parayı verene kadar birebir kullanımı etkileyecek ekran formatı, tasarımı, type C portu vs. için 1000 TL daha fark verip iPad Air alırım gibi bir düşünce var hocam. E madem aldık Pencil 2 ve Magic Keyboard almamak olmaz yoluna girip fiyatı katlamaktan korkuyorum  Aslında benim cihazı notebook alternatifi olarak kullanmak, kalemini aktif kullanmak gibi bir isteğim de yok, sadece büyük ekranlı telefon olarak kullanmak istiyorum. Böyle bakınca Tab S6 Lite gibi alternatifler varken iPad'e çıkmak da mantıksız belki ama tablet konusunda tereddütsüz bir üstünlüğü olduğunu biliyorum iPad'in. Yine de bu önbellek olayının kullanımda ne gibi bir etkisinin olduğunu araştıracağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr John H. Watson -- 13 Şubat 2021; 18:47:28 >
    Bence eğer telefonun android ise ve ios a geçmem diyorsan ipad e yönelme. Ipad ile iphone arasındaki iletişim ve senkronize çok iyi fakat android telefonunu ipad adam yerine koymaz :) ben samsung ya da huawei telefon kullansam tab s ya da matepad alırdım gerisi senin bileceğin iş

Daha önce tablet de kullanmadığım için senkronizasyonun nasıl bir artısı olacağını da kestiremiyorum hocam. Dediğim gibi tableti bir şeyler izlemek, tarayıcı kullanmak ve seyahatlerde kullanmak için alacağım. Öğrencilik de bitti, not almakla ilgili başka bir ihtiyacım da yok dolayısıyla bu bakımdan da herhangi bir senkronizasyona ihtiyacım yok. Telefonda iPhone kullanım alışkanlıklarıma çok ters olduğu için geçemiyorum, doğal olarak uzun ömürlülüğünden yararlanamıyorum bari tabletini kullanayım diyerek iPad düşünmüştüm. Bilgisayarda da işim gereği Windows kullanmak zorundayım, dolayısıyla ekosistem noktasında hiçbir şeye bir bağlılığım yok.

Keyfiniz bilir. Office uygulamalarını kullanıyorsanız office programlarına appstore üzerinden aylık 16₺ ye abone olabiliyorsunuz. Hem office uygulamalarını tablet bilgisayar fark etmeneden kullanabiliyor hem de 1tb onedrive alanından faydalanabiliyorsunuz. Aklınızda bulunsun. Ben kullanıyorum.
  • arkadaşlar bir şeyi atlamış. ipad üzerinde gelen safari, masaüstü safari. Yani macbooktaki safari neyse, ipaddeki safari de o. Durum böyle olunca birçok uygulamayı yüklemeye gerek kalmıyor. Mesela bankacılık işlemlerini, alışveriş sitelerinden sipariş vermeyi, internette gezinmeyi, instagram hariç sosyal medya ihtiyaçlarını, mail gönderip almayı safariden halledebilirsiniz. Safari çok yetenekli.

Öte yandan bende mal uyguması olarak gmail,video uygulaması olarak youtube, netflix, amazon prime , not alma uygulaması olarak notability, web tarayıcısı olarak chrome, office ile ilgili microsoft 365 (word-excel ), pages ve numbers, okuma uygulaması olarak turkcell dergilik ile kobo yüklü. Bankacılık, alışveriş vs gibi diğer ihtiyaçlar için uygulama yüklemiyorum, safari üzerinden kullanıyorum.

Sonuç olarak 32 gb yeterli geliyor bana.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.