Şimdi Ara

32 BIT İşletim Sistemlerinde Belleğin Eksik Görünmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaşlar aslında hepimiz bu konuya vaakıfızdır. Fazla uzatmadan bunun nedeninin bellek adreslemeden kaynaklandığını biliyorum. Bir çok forumda hararetli tartışmaları geçmiş. Çözümün sadece 64 BIT işletim sistemi yüklemen olduğunu söyleyenler çoğunlukta. Ancak bir forumda ;

quote:

Bilgisayarım --> Özellikler --> Gelişmiş --> Başlangıç ve Kurtarma --> Düzenle
    Buraya gelip "Windows XP Professional" satırının sonuna Ipae komutunu ekle ve bilgisayarı yeniden başlatın

Bu şekilde bir yaptırımın 4 GB ram i Windowsun görebileceğini anlatmış. Mantıken baktığınız zaman işletim sistemi ve donanımların ram in bir kısmını kendine ayırdığını düşünürsek bunu engellemenin bir yolu olduğu kanısına varıyorum. Ancak bunun BIOS dan bellek adresleme seçeneklerinden yapılacağınıda aklıma getirince kafam karışıyor. Bu konuda tecrübe edinen arkadaşların görüşlerini çok detaylı bir şekilde dinlemek isterim. Hepinize çok teşekkür ederim. Sağolun.

Saygılarımla
    Emin ÖZTÜRK

• quote:

Orjinalden alıntı: teknoemin

Merhaba,

Arkadaşlar aslında hepimiz bu konuya vaakıfızdır. Fazla uzatmadan bunun nedeninin bellek adreslemeden kaynaklandığını biliyorum. Bir çok forumda hararetli tartışmaları geçmiş. Çözümün sadece 64 BIT işletim sistemi yüklemen olduğunu söyleyenler çoğunlukta. Ancak bir forumda ;

quote:

Bilgisayarım --> Özellikler --> Gelişmiş --> Başlangıç ve Kurtarma --> Düzenle
    Buraya gelip "Windows XP Professional" satırının sonuna Ipae komutunu ekle ve bilgisayarı yeniden başlatın

Bu şekilde bir yaptırımın 4 GB ram i Windowsun görebileceğini anlatmış. Mantıken baktığınız zaman işletim sistemi ve donanımların ram in bir kısmını kendine ayırdığını düşünürsek bunu engellemenin bir yolu olduğu kanısına varıyorum. Ancak bunun BIOS dan bellek adresleme seçeneklerinden yapılacağınıda aklıma getirince kafam karışıyor. Bu konuda tecrübe edinen arkadaşların görüşlerini çok detaylı bir şekilde dinlemek isterim. Hepinize çok teşekkür ederim. Sağolun.

Saygılarımla
    Emin ÖZTÜRK

Valla hocam şunu iyi biliyorum vistanın hangiversiyonu olursa olsun x64 veya x86 sp1 yüklenmeden 4 gb ram i görmez

Bilmukabele

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tommy_gunn -- 15 Şubat 2009; 22:20:44 >

• @tommy_gunn değerli yorumun için çok teşekkür ederim. Yeni bir sistem topluyorum ve acilen bir sonuca ulaşmam gerekiyor. Sistemde 8 gb ram kullanacağım için en makul yolun peşindeyim. Diğer arkadaşlarımızında yorumlarını paylaşması dileği ile...

Saygılarımla
    Emin ÖZTÜRK
  • Merhaba.
    Ben 4Gb ram kullanıyorum. @tommy_gunn arkadaşımızında dediği gibi vista da sp1 yüklenmeyince 64 bit de olsa 3,5 gb den fazlasını görmüo. Şahsen benim öyle oldu vista 64 bit olmasına rağmen 3,5 gb olarak görüyordu.

Uzun süre 32 bit xp sp3 kullandım oda 3,25 gb olarak gördü.

Şu anda ise 32 bit Windows 7 Beta(BUild 7000) kullanıyorum. Bilgisayar özelliklerine bakıldığında 32 bit olmasına rağmen 4 gb nin hepsini görüyor fakat kullanmıyor. Görev yöneticisinden baktığımda da 3326 Mb olarak gözüküyor.

Yani 32 bit işletim sisteminde 3,3 gb den falasın kullamak mümkün değil gibi şu anda.( Galiba 1. mesajınızda ki yöntemde sadece ram i 4 gb olarak görür fakat tam olarak kullanamaz)

Eğer 8 gb ram kullanıcaksanız kesinlikle Vista 64 bit sp1 kullanmalısınz.

Tabi şunuda unutmamak lazm birçok yazılım (oyun,program vs...) 64 bit ile tam uyumlu çalışmamaktadır. Bunun için bende 32 bit kullanıyorum

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .AnasoN. -- 16 Şubat 2009; 0:02:03 >

• 32bit adreslemesi 3.5gbtan yukarısına adresleme yapmıyor.
    görse bile kullanamn imkansız geri kalanı ekran kartına kullandırıyor diye biliyorum.
  • Cevaplar için teşekkür ederim hemen ediniyorum Windows Vista 32 bit sp1 ultimate serisini.
  • Sanırım cevapları yanlış anladın.
    32 bit işletim sistemi senin bırak 8GBı, 4GB RAMini bile kullanamaz.
    Sadece sistemde takılı olan RAM miktarını algılar, aynı everest'in yaptığı gibi.

Bu yüzden 8GB kullanacaksan 64 bit işletim sistemi şart.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: burakoruc

Merhaba.
    Ben 4Gb ram kullanıyorum. @tommy_gunn arkadaşımızında dediği gibi vista da sp1 yüklenmeyince 64 bit de olsa 3,5 gb den fazlasını görmüo. Şahsen benim öyle oldu vista 64 bit olmasına rağmen 3,5 gb olarak görüyordu.

Uzun süre 32 bit xp sp3 kullandım oda 3,25 gb olarak gördü.

Şu anda ise 32 bit Windows 7 Beta(BUild 7000) kullanıyorum. Bilgisayar özelliklerine bakıldığında 32 bit olmasına rağmen 4 gb nin hepsini görüyor fakat kullanmıyor. Görev yöneticisinden baktığımda da 3326 Mb olarak gözüküyor.

Yani 32 bit işletim sisteminde 3,3 gb den falasın kullamak mümkün değil gibi şu anda.( Galiba 1. mesajınızda ki yöntemde sadece ram i 4 gb olarak görür fakat tam olarak kullanamaz)

Eğer 8 gb ram kullanıcaksanız kesinlikle Vista 64 bit sp1 kullanmalısınz.

Tabi şunuda unutmamak lazm birçok yazılım (oyun,program vs...) 64 bit ile tam uyumlu çalışmamaktadır. Bunun için bende 32 bit kullanıyorum

Saygılar.

evet ya yanlış anladınz yada yanlış yazdınız.
    Bence Vista Ultimate 64 Bit edinin. Tabi sp1 yüklemeyi unutmayın.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.