Şimdi Ara

319.DÖNEM(aralık) KD.ve YD.SUBAYLAR BURAYA(284 MEHMETÇİK olduk....!) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34.888
Cevap
26
Favori
1.105.496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ya neden kimse yok bu sitede arkadaşlar tertipler nerdesiniz
  • daha 9 aralığa çok var, hele o tarih bi gelsin, dolar taşar burası.. :) normal şimdi böyle olması.. hatta sen o sorunu askerlik kararı aldığın şubeye telefonla sorsan daha iyi olur. kesin cevabı orası verir..

kolay gelsin.

Orjinalden alıntı: olcay_1978gs

BEN GEÇEN SENE BÜTUN İŞLEMLERİMİ YAPTIRDIM ARALIKTA ASKERİM PEKİ Bİ DAHA BANA ASKERİYEDEN KAĞITMI GELİCEK EVE YOKSA BEN BAŞVURU YAPSAM BAŞKA İLDEN ORDAN ALSAM ORANIN BAĞLI OLDUĞU ASKERLİK ŞUBESİNE GİTSEM OLMUYOMU

YENİDEN BAŞVURDUN MU BAŞVURDUYSAN KASIM AYINDA GERÇEK TEN BÖYLE Bİ KAĞIT GÖNDRİYOLATRMIŞ AMA SEN BU SONUCU EKİM AYINDA ÖĞRENİRKEN SORARSIN BİLDİĞİM KADARIYLA BU BİLGİLENDİRME YAZISI YANİ TAHMİNİME GÖRE BU KAĞIDI BEKLEMENE GEREK YOK

AHMET SARIOĞLU-HATAY - SİVAS JANDARMA ASAYİŞ KOMANDO BÖLÜK KOMUTANLIĞI
  • hade bakalım arkadslar gorım sızı..bende 307. donem askere gıttım..tuzlada gırdım sınava ogunu hıc unutmam sabahın 6 sında gırdık saat 1 gıbı cıktık..genelde en yuksek katılım aralık ayında olur..ve acayıp kısa donem bırlıklere yollanır normalde 3-5 kısı yollanıcak bırlıklere 50-60 kısıyı yollarlar kısa donemler ozellıkle doguda operayon falan olmadıgı ıcın abuk sabuk ıslere yonlendırırler...ogun saat 6 gıbı tuzlada olun arkadslar sogukdur muhtemelen..sonra karanlıkda askerler sızı 100 luk sıraya alıp ordan oraya gezdırırler sınava ancak 12 gıbı gırersınız 1,30 da ısınız bıter ..resmı olarak asker oldugunuz ıcın ogle yemegınıde orda yersınız ıkı kofte elma ve su ıle bırlıkte...ayrıca pıyade olanlar tuzlada egıtım alırlar(bazıalrı tabıı)..ben astegmendım izmir focada egıtım aldım gıttgımde 80 kılydum 15 kılo verdım gunde 2 saat uyku uyuduk bazı geceelrı gece ıntıkaller vs egıtım cok agırdır bol bol kılo alın zaten orda verırısınız...500 kışı genelde egıtım alır orda kuralar cekılır...ıc guvenlıcı oalrak genelde doguya yollanırsınız...şırnak hakkarı tuncelı bıtlıs bıngol vs...ben sırnaktaydım...16 17 kısılık tımle us bolgesınde bır gun donuste mayın sonra 1 gun boşluk arada nobetcılık olayları..vs..arada bı operasyon dıkkat etmek lazım mayın vs...cok sehıt verıyoduk..307 sehıt dusen tum arkadslarımada allahtan rahmet dılerım...genelde bı ara muhendıslerı cok yapıyoalrdı yedek subay sonra ogretmen ıktısatcı cok gorduk 307 de acık ogretım bıle cok vardı...neyse sız yenı karaları gorucek arkadslarmısınız bılmıyorum(hanı genelkurmay ın acıkladıgı son kararları) ama doguya dusersenız kısadonem ve astek olarak ısınız gercekten zor..saygılar

• ha bırde asla ve asla doguya dusersenız askerlele tartısmayın gozlerınızı ıyı acın ve asla ama asla 3 gun uykusuz kalsanız bıle gorevde, nobette UYUMAYIN...
  • maasınızıda soylımde kısadonemler bızım zamanımızda 121 mılyon astekler 1450 alıyolardı..sımdı yaklasık olarak kısadonem cavuslar 140 ytl gıbı asteklerde 1600 gıbı..alırlar doguda..norma maaslar 30 kusur olması lazımdı gerısı ıc guvenlık ıcın alınan paradır...sımdı tam mıktarını bılmıyorum..yanınıza sıze yetecek kadar para alın...eskı cep tel yakalanmadan alın..baska bıseylr sormak ıstersenız sorabılrısınız gercı 2006 da geldım ama pek bıse degısmemıstır sanırım askerde..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reko -- 20 Ağustos 2007; 15:05:48 >
    Bu 5 buçuk aylık süre içinde hiç iznimiz varmı kısa dönem yaparsak, mesala 1 hafta gibi? ya uzun dönem yaparsak o zaman nasıl oluyor bu izin işleri?
    Cevabların için şimdiden teşekkürler...

quote:

Orjinalden alıntı: reko

maasınızıda soylımde kısadonemler bızım zamanımızda 121 mılyon astekler 1450 alıyolardı..sımdı yaklasık olarak kısadonem cavuslar 140 ytl gıbı asteklerde 1600 gıbı..alırlar doguda..norma maaslar 30 kusur olması lazımdı gerısı ıc guvenlık ıcın alınan paradır...sımdı tam mıktarını bılmıyorum..yanınıza sıze yetecek kadar para alın...eskı cep tel yakalanmadan alın..baska bıseylr sormak ıstersenız sorabılrısınız gercı 2006 da geldım ama pek bıse degısmemıstır sanırım askerde..

• uzun dönemlerin 42 gün kısa dönemlerin 10 gün dağıtım izni +12 gün olmak üzere toplam 22 gün izini var

• uzun donem ben 21 gun ızın kullandım artı dagıtım ıznıde vardı ...35 gun toplam..ama tam ne akdar bılmıyorum bızde fazla kullandırmıyolardı astek azdı cunku....asteklere ızın kullndırıyolar mecburı falan dedıler ama zaten sıkılıyosunuz ızın alırsınız zaten..bı hava almak guzeldır...normal sartlarda kısa donemler 6 ay 180 gun askerlık yaparlar..kafadan 12 gun(kasım 30 aksamı resmı askersınızdır bırlıge teslım olmakda en gec aralık 12 olur) kafadan 12 gun..sonra dagıtım ıznı 10 gun (yolla bırlıkte) cogu kısı kullanmaz...toplam 22 gun kısa donemlere...tekrar edıyorum cok kısı doguya dusecektır genelde toplama merkezlerıne alırlar sızı konvoyla dagıtırlar ..bende dıyarbakıra ucakla gıtmıstım sanısma o gun konvoy vardı hemen munıbıse koymuslardı sabah 8 gıbı ...ordan cızreye gıtmıstık tank taburu cızre cızre cok kotuydu ıcmeye su bulamaıştık..ıkı gun kola ıcmıstık...yemekler desen ıgrenc otesıydı...bıskuvı yemekten kusuyodum ...tam yola cıkıcaktık mınuslere emır geldı gerı donmustuk megerse yolu mayınlamıslardı..mınunıstede tam pıskolar vardı adamlar c tımıymıs kafayı yemıslerdı elemanlar hergun operayon falan..adamlar ılk gunden baya moral bozmuslardı..neyse zaten kısa donem erler 28 gunde pek bose yapmıyoalr azcık egıtım var..g3 le attırılarsa 3 mermı..bız hergun 30-40 memrı atıyoduk ben us bolgelerıne 8 sarjorle gıdıyodum 3 el bombası allaha emanettık...serefsızler kanasla cıkıyolardı...mayınlara dedgım gıbı dıkkat zaten komutanlar soyler egıtımı verırler...ama yınede etrafı herzaman kolacan edın.ben son gunumde uludere sırnak yolunda acayıp tırsmıstım sakattı cunku ıkı gun oncede mayın bulmuslardı...vay be ne gunlerdı...

• moralınızı bozmuyorum dımı ama gercekler bole..bırde benım arkadas amasyada pıyade olarak kısa donem yaptı..orasıda kastırıyomus..egıtım cavuslugu yaptı ama baya zorluyoalrmıs..
  • tabiki askerlik çoğu yerde kolay olmaz, heleki doğunun bazı illerinde özellikle terör olan illerinde daha zor, ama vatan borcu neresi çıkarsa ne şekilde olursa olsun gidip yapacaz.. kısa dönem askerlere operasyon izni yok.. genelde getir götür işleri, yazıcılık, eğitim çvş, kolluk vs oluyorlar.. izin kullanmayan kısa dönemler 5 ay 6 gün askerlik yapıyorlar..(156 gün) neresi olursa olsun bu böyle, tabi asteğmenler ayrıldığı kuvvetine göre operasyona çıkar, gerekirde dağda yatar vs..tabi doğuda asteğmen (j,komando,piyade) olup yaklaşık 11 ay (330 gün) askerlik yapmak kolay değil.. allah tüm askerlerin yardımcısı olsun.. Birde unutmadan söyleyeyim çoğu arkadaşlarım kısa dönemdi havacı,denizci,ordudonatım vs kuvvetlerde askerlik yaptılar.. askerliklerinde kayda değer bir sorun yaşamadıklarını söylediler..hatta şu an biriyle telefonda görüşüyorum. cep tel 24 saat açık. artık siz anlayın.. tabi moralinizi düzeltmek gibi olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hedwig -- 20 Ağustos 2007; 20:11:09 >

• arkadaşlar ben son yoklamamı ve muaynemi oldu. Erken sevk için en son başvurma tarihi nedir acaba. Bir de bana verilen kağıtta tecil sürem yazmıyor. Şuan ben aralık 2008 e kadar tecilli oldum dimi?
    SAYGILAR

• SEVK EDİLECEK TARİH SANA VERİLEN KAĞITTA YAZMASI LAZIM.. EĞER KARAR ALDIRDIYSAN.. ERKEN SEVK DİLEKÇESİ İÇİN SON TARİH 25 EYLÜL.

• Arkadaşlar benim sol dizimde menisküs yırtığı var. Koşmam da ve yürümemde herhangi bir sorun oluşturmuyor , yalnız o dizime pek yüklenemiyorum yani fazla zorlayınca çok ağrı yapıyor.Bunları muayene olurken oradaki doktor herife söyledim hatta birkaç sene öncesinin raporu vardı elimde ama dediklerimi pek sallamadı.Şimdi ben yeni çekilmiş MR ımı götürsem askere orada değerlendiriler mi bu belgeyi?
  • saglık ıhtıyaclarını karsılayıp karsılamadıgını bılmıyorum ama eger aılnızı sız bakıyorsanız kaymakamlıga gıdıp askerlık subesınden aldıgınız sevk goturusenız her ay bellı bı para alıyorsunuz...toplu olarak verıyoalr..bı arkadsa aldırmıstık durumu kotuydu ılaç gıbı gelmıstı..tam nasıl bılmıyorum ama var bole bışey..

saglık ıhtıyaclarını karsılayıp karsılamadıgını bılmıyorum ama eger aılnızı sız bakıyorsanız kaymakamlıga gıdıp askerlık subesınden aldıgınız sevk goturusenız her ay bellı bı para alıyorsunuz...toplu olarak verıyoalr..bı arkadsa aldırmıstık durumu kotuydu ılaç gıbı gelmıstı..tam nasıl bılmıyorum ama var bole bışey..

dostum verdiğin bilgiler için çok teşekkürler.o zaman için kaymakamlığın verdiği miktarı hatırlıyormusun?birde 9 aralıkta kısa ve uzun belli olduktan sonra birliğimize teslim olmadan bu işi halledebiliyormuyuz?

birde ben ayak tabanımda ki sorundan dolayı komanda olmaz diye ortopedi doktoruna yazdırdım.yani komanda olma ihtimalim yok.pe ki ben asteğmenliği seçsem şansım ne olur?acıköğretim işletme mezunuyum.bir de yapacak olsalar piyade,personel falan ne yaparlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ankizmir -- 9 Eylül 2007; 19:41:10 >

• bak bu yardım olayını tam bılmıyorum askerlık zamanıda olabılıyor galıba onlar senı arastırıyomus bu askermı vs mı dıye sadece aılen gıtsın beledıyemıydı artık kaymakammydı vs mıydı ahtırlamıyorum bı sorup ogrenın beledıye vermıs ıkı uc kere verdıler galıba ole ahım sahım para degıl ama ole bı para var...ama sen askere gıdıcen bırlıgıne teslım olucan yazıcılar senın bırlıge teslım oldugunu ask subesıne yollıcak ondna sonra aılen gıdıp arastırsın..burda sen dıyorum yanlış anlama kımse artık bu...bırde tuzlada sınava gırmeden doktorlar konrtol edıyo tam hatırlamıyorum benım arkda 113/A bılmem ne uyumsuzdur falan yazmıslar tam maddeyıde hatırlamıyorum..ole garıp bı hatası vardı ole bı kac kısının hatası vardı..cocuga sordum bıseyın varmı yok hastamısın yok e bu ne arızası sanırım kulo boy oranında bı oranıtısızlık varsa bole bı arıza oluyomu..bu nıye onemlı tuzlada bu arızası olanalrı doktor bı kagıda yazıyo ve boyle arızası olanaların hıcbırının ben astek oldugunu gormedım..astek olanlara sordum nedır bu kımse bılmıyo..boyle arızası oalnalra soruyorum hıc bıseyınız varmı kımse bılmıyo hatta nette bulursunuz bu dedıgım olayı...../A (noktalar bı rakam ama hatırlamıyorum) bole bı arızası olanlar sevkde yazıyor ask subesınden aldıkalrında...bu ark ben hıcbırının astek oldugunu gormedım zaten doktor hıc muayene etmıyo soruyo bıseyın avrmı kagıdına bakıyo bu arızalıları kagıda yazıyo ayırıyo yane...dedıgım gıbı boy kılo oranı falan dedıler...bılen varsa buraya acıkalr elbet..dedıgım gıbı ask subenden sevk almaya gıttıgınde soyucakalr orda soylerler ne yapman gerektıgını zaten o kurulda ne oluyosa oluyo arıza falan numrayı orda yazıyoalrmıs...orda soylersın bu sorunlarını..dedıgım gıbı sorunlu olanalrı asla astek yapmıyoalr ama askerıye bu kadrolu ogretmenlerı astek yapıyosa vardır bı bıldıgı..
    quote:

Orjinalden alıntı: elmekoz

quote:

saglık ıhtıyaclarını karsılayıp karsılamadıgını bılmıyorum ama eger aılnızı sız bakıyorsanız kaymakamlıga gıdıp askerlık subesınden aldıgınız sevk goturusenız her ay bellı bı para alıyorsunuz...toplu olarak verıyoalr..bı arkadsa aldırmıstık durumu kotuydu ılaç gıbı gelmıstı..tam nasıl bılmıyorum ama var bole bışey..

dostum verdiğin bilgiler için çok teşekkürler.o zaman için kaymakamlığın verdiği miktarı hatırlıyormusun?birde 9 aralıkta kısa ve uzun belli olduktan sonra birliğimize teslim olmadan bu işi halledebiliyormuyuz?

birde ben ayak tabanımda ki sorundan dolayı komanda olmaz diye ortopedi doktoruna yazdırdım.yani komanda olma ihtimalim yok.pe ki ben asteğmenliği seçsem şansım ne olur?acıköğretim işletme mezunuyum.bir de yapacak olsalar piyade,personel falan ne yaparlar?

• bırde ayın 1ınde gıdın yok 3 unde gıdın geyıgı avr ark 1 ınde gıttı kısa doenm oldu 2 sınde gıden astek oldu yıne aynı gun gıden kısadonem oldu bız 3 . gıttıka rk ben uzun donem o kısa donem oldu..şans ısı..
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.