Şimdi Ara

319.DÖNEM(aralık) KD.ve YD.SUBAYLAR BURAYA(284 MEHMETÇİK olduk....!) (270. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34.888
Cevap
26
Favori
1.097.705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 268269270271272
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tertipler yabancı şubeden randevu tarihi almaya gerek varmı acaba? Ben 1 Kasımda yabancı şubeye sabahtan damlamayı düşünüyorum. Biran önce işlemleri halledeyim diyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Istihbarat -- 30 Ekim 2007; 15:51:01 >
  • Ben Ilk günün çok yoğun olacağını düşünüyorum, birde yabancı şubede işlemler bir günde bitmeyecek gibi geliyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: arif231

Tertipler yabancı şubeden randevu tarihi almaya gerek varmı acaba? Ben 1 Kasımda yabancı şubeye sabahtan damlamayı düşünüyorum. Biran önce işlemleri halledeyim diyorum.

bazi yabanci subeler, daha farkli tarihlerde basvurulari kabul ediyor olabilirler. Mesela, benim yabanci subem Antalya, bana 5 Kasima tarih verdiler.
  • Şöyle birşeyde var arkadaşlar 5 Kasımdan itibaren normal er olarak gidecek askerlerinde işlemleri olacak şubelerde. O yüzden Kasım'ın ilk günlerinde halledersek yoğunluktan bir nebze kurtulabiliriz diye düşünüyorum.
  • ya arkadaslar, tutup bu basvuruyu, 20'sinde yapsak nolur ki?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozgurtuncel

ya arkadaslar, tutup bu basvuruyu, 20'sinde yapsak nolur ki?

birşey olmaz tabikide. Neticesinde Yerli askerlik şubelerinde 30 Kasım'a kadar, Yabancı Askerlik şubelerinden 25 Kasım'a kadar işlemleri halledebiliriz. Ama randevu tarihlerinde gitmenin faydası aşırı yoğunluk olmadan önce randevu tarihi olanların işlemlerini yaparlar.
  • quote:

quote:

birşey olmaz tabikide. Neticesinde Yerli askerlik şubelerinde 30 Kasım'a kadar, Yabancı Askerlik şubelerinden 25 Kasım'a kadar işlemleri halledebiliriz. Ama randevu tarihlerinde gitmenin faydası aşırı yoğunluk olmadan önce randevu tarihi olanların işlemlerini yaparlar.

anladim arif, tesekkur ederim. Ayrica, yukarida belirtilen, askere giderken yaniniza alinacak olan urunlerin icine, bi tanede Vitamin eklemekte fayda var. Ben, Pharmaton adli bi vitamin kullaniyorum, askerde galiba kullanilacak olan en guzel vitamin o olacak.
  • Ya hayret birşey insanlar alışıyormu ne yavaş yavaş şehit vermeye. artık 1_2 askerimiz şehit olduğu zaman sadece alt yazı geçiyolar. hiç bi devlet adamımı deyim, korkak devlet adamlarımı diyim, paraya tapanmı diyim. dicek laf çok bunlara... bu kanı bozuklara bir şey dememeye başladılar nerdeyse şükür edecek şerefsizler. 1_2 tane şehit verdik diye.
  • quote:

quote:

quote:

anladim arif, tesekkur ederim. Ayrica, yukarida belirtilen, askere giderken yaniniza alinacak olan urunlerin icine, bi tanede Vitamin eklemekte fayda var. Ben, Pharmaton adli bi vitamin kullaniyorum, askerde galiba kullanilacak olan en guzel vitamin o olacak.

ağrı kesici tarz ilaç koyabiliriz dimi arkadaşlar baş ve diş ağarılarım oluyorda o an gözüm hiçbişi görmez valla

Buarada oyaktan hesap açtıran arkadaşlardan para yatıranlar olduysa hesaplarından para kesilen olmuş mu arkadaşlar.benden 3.15 ytl ekim ayı hesap işletim ücreti kesmişler.ve bunu her ay kescekler herhalde.Bu yılda 37-38 ytl eder çok para yaw.

• ben askere giderken bi kaç iç çamaşırı 1 eşofman takımı 1 2 tanede elbise ve kişisel ürünlerin dışında bir şey götürmeyi düşünmüyorum
  • Benim hazırladığım ve almayı düşündüğüm malzemeler şunlar tertipler:

CÜZDAN
    EŞOFMAN ALT ÜST
    6 TANE SİYAH BOT ÇORABI (HAVLULU)
    6 TANE İÇ ÇAMAŞIRI
    6 TANE FANİLA
    VATKA
    TERLİK
    TELEFON KONTÖR KARTI
    DENİZ ŞORTU
    DİKİŞ SETİ
    TEMİZ VE KİRLİ ÇAMAŞIR TORBASI
    ELBİSE POŞETİ
    ELBİSE ASKISI
    ÇAKI
    SİYAH BOT BAĞCIĞI
    VİTAMİN HAPI
    SES KISILMASINA KARŞI PASTİL
    PERMATİK JİLET
    TIRAŞ KÖPÜĞÜ
    TIRAŞ KOLONYASI
    DİŞ FIRÇASI
    DİŞ MACUNU
    CİLT KREMİ
    MANTAR KREMİ
    AYAK PUDRASI
    SELPAK MENDİL
    TIRNAK MAKASI
    YARA BANDI
    KOYU RENKLİ KEÇELİ KALEM
    ŞAMPUAN
    ÇENGELLİ İĞNE
    AYAKKABI BOYASI
    AYNA
    SABUN KUTUSU
    TIRAŞ KUTUSU
    BOT FIRÇASI
    KULAK PAMUĞU
    BOT PARLATICI SÜNGER
    TUVALET KAĞIDI
    ELBİSE FIRÇASI
    ADRES VE TELEFON DEFTERİ
    YEDEK ÇUVAL ŞEKLİNDE ÇANTA
    BANYO LİFİ
    BOT - ÇANTA – DOLAP KİLİDİ
    BOT KEÇESİ
    BANYO VE EL YÜZ HAVLUSU
    SİYAH PİLOT KALEM VE ORTA BOY NOT DEFTERİ

• bu arada, cep telefonu olayi nasil olacak birliklerde? sizce risk alip gotursek mi kotu bir cep telefonu?
  • çakıyı alırlarmı askeriyeye tertip?
  • valla ben götürmeyi düşünmüyorum açıkcası. Geçenlerde gazetelerde okuduk birliğe sim kart sokan askeri kuralları çiğnemek suçundan cezaya çarptırdılar. (Tabikide herşey gittiğimiz birlikteki komutanlarımıza bağlı)

Açıkcası yanımıza bol bol telefon kartı aldıktan sonra (ilk günler izdiham nedeni ile telefon kartı bulmak zor oluyormuş) pek sıkıntı çekmeyiz diye düşünüyorum. En azından ben bu şekilde telefon kartı ile idare etmeyi düşünüyorum. Askerliği riske atmanın lüzumu yok
  • quote:

Orjinalden alıntı: Z3U5

çakıyı alırlarmı askeriyeye tertip?

valla tertip bizden önce giden bir iki kişi yazmıştı orda okudum. Adamlar ufak çakı götürmenin çok faydalı olduğunu ve çok lazım olacağını söylüyorlar. Tabi bende senin gibi düşünmüyo değilim acaba sokarlarmı?
  • arkadaşım benim kendi şubem kasımın 22 sine randevu tarihi verdi fakat gelen belgede eğer yabancı subeden yaptıracaksanız 15 kasıma kadar yabancı şubenize başvurunuz diye yazıyor(sen de sanırım 25 kasıma kadar yabancı şubeye başvurabilirsiniz demişin)galiba yabancı subeden işlemlerini yaptıracak arkadaşların 15 kasıma kadar randevu tarihi almaları daha doğru olcaktır...
    quote:

Orjinalden alıntı: sail_away

tertipler bi kere daha söylemek lazım anlaşılan bu gelen bildiri herkese gelmeyebilir onun için önemli bi şey değil takmayın.1-30 kasım tarihleri arasında kimliğinizle birlikte şubenize gidin işlemlerinizi yapmak zorundalar.yabancı şube için süre sanırım 25 kasım.
  • Birde arkadaşlar bizden önce giden bir arkadaş ya bizim bu başlıkta yazmıştı yada ben başka biryerde okumuştum. Verilen malzemeler hakkında belki bir fikir sahibi olmanıza yardımcı olabilir.

Not: Yanlız verilen malzemeler birlikten birliğe değişiyor. O yüzden gideceğimiz birlikten bunları vereceklerininde garantisi yok maalesef. Mesela bazı yerlerde şort, terlik, havlu vs verilmediğini duymuştum.

quote:

Yanınızda götüreceğiniz eşyalar ; Bütün herkesin yaptığı gibi bende giderken herşeyi alıp gittim, zaten askeri malzemeler satan dükkana girdiğinizde orda sizinle ilgilenen kişi size elinde ne varsa satmaya çalışacak...Siz bu tuzağa düşmeyin sakın...Sonuçta orda herşeyi veriyolar size..Bize diş fırçamıza kadar vermişlerdi..Sadece bol bol iç çamaşırı, traş köpüğüi,,jilet(mac3 falan olmasın yer değiştirebilir) ,tırnak makası,,yeşil kazak,,içlik,,çorap(bunuda veriyolar ama fazla fazla olsun),,bot için keçe(mutlaka alın ve botu alırken 1-2 numara büyük isteyin),,eldiven(çift katlı alın),,bere (kalın olsun),,,ayak için pudra,,,sabun,,,el ve dudak kremi(sogukta çok çatlıyolar),,,kilit götürseniz bile kullandırtmıcaklardır dolaplar için (ama çanta için 1-2 tane götürün botada takarsınız belki) evet önemli olanlar bunlar...

eşofman
    spor ayakkabı
    spor çanta
    şort
    terlik
    iki çift uzun siyah kalın çorap
    iki adet battal boy diş macunu
    diş fircası
    kirli beyaz yün içlik takım
    iki adet beyaz slip don
    iki yeşil t-shirt
    postal
    kamuflaj takım
    kamuflaj parka
    havlu

sabun kutusu
    düdük
    traş cantası
    palaska
    bloknot
    bot boyası
    bot fırçası
    bot silme bezi

şeklinde bir takım eşya dağıttılar. en alttaki 8 tanesi ücreti karşılığında, üstekiler beleş. bunlar dışında ektra çorap, t-shirt,elbise askısı, elbise askısı çantası, kirli / temiz çantaları dolap düzenine göre standart olması gerektiğinden kantinden alınması gereken şeyler.

• Ben birde yanımızda nakit ne kadar para götürmek gerek diye düşünüyorum. Bankamatik falan bulamazsak, Oradan yukarıdaki ürünleri falan almaya kalkarsak.
    Birde kendi kendime arada bir gülüyorum, içinde olduğum hale bakarak. Hiç bişey bilmiyorum sadece oradan buradan duyduklarım, bişeyler yapmaya çalışıyorum.
  • Hep soruluyor ben nerede imtihana gireceğim diye,

işte size cevap arkadaşlar, orjinal asal sitesinden,

bu link'e tıklayın cevabınız alın

http://www.asal.msb.gov.tr/yedek_subay/ydsb_9.htm

Selamlarr
  • Bence bu tertipler kelimesini kullanmayalım.Çok iyi olmuyor.
    Tebligatı şubeye gittiğimiz alıcaz sanırım,neyse o bende bilmiyorum.Sonuçta bende o belgenin fotokopisini çekip işyerine verince olacağını düşünüyorum.
  • 
Sayfa: önceki 268269270271272
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.