Şimdi Ara

316d ve 318d (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
1.992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: ugurozer

quote:

Orijinalden alıntı: Space-Dye Vest

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

3.20i efficient dynamics edition kasımda geliyor... motor 1 serisindeki 1600 cc 170 bg 250 nm torkluk motor. isimlendirme 318i olarak değil, 320i efficent dynamics edition olarak yapılacak... tahminim 136 bg'lik model 8.5 sn 0-100 süresi vermesinden kaynaklı olarak, bu motorun 8 saniyenin altında(7.9-7.8 gibi) bir 0-100 vereceğini tahmin ediyorum... yakıt tüketimlerinde 136 bg'lik motora göre çok bariz bir fark gözükmüyor. 316 alacaklar benim gibi bu versiyonu mutlaka beklemeliler... fiyat farkı 316'ya göre 8000 - 10.000 tl aralığında olacağını tahmin ediyorum...

136 hp 8,5 sn mi veriyor? 9,5 falan olmasın o? ancak yeni motorlar 8,5 civarına iner...

136 bg'lik versiyonun fabrika verisi 9.2 sn belirtilmiş olmasına rağmen; aşağıdaki linkte görüleceği üzere ortalama 8.5 sn 0-100 hızlanma verisi hesaplanmış, bu hesapla 170 bg'lik versiyonun çok rahat 8 sn. altı sürelere imza atabileceğini düşünüyorum...

http://www.youtube.com/watch?v=4ds0yjAL8y8

youtube deki videolara bakarsanız yanılırsınız, eğer öyle olsa fabrika göğsünü gere gere 8,5 olarak açıklardı veriyi merak etmeyin...

Yanılacak bir durum yok, video tamamen 0-100 hızlanma verisini ve fren performansını ölçmek için gerekli donanımla hazırlanmış bir video, alelade bir video değil...

eywallah hocam eywallah, bmw kendi ürettiği aracı yanlış ölçmüş bizim otohaber ekibi, external bir aparatla doğru ölçmüş tamam haklısınız....

BMW F30'larda eco, comfort, sport modu var biliyorsun... Bu modlar biliyorsun aracın performans değerlerini doğrudan etkiliyor... Büyük ihtimal fabrika testleri eco veya comfort modunda yapılmış olmalı ki böyle bir sonuç ortaya çıkmış, söz konusu test ise sport modunda gerçekleşmiş...

Sonuç olarak BMW 8 ileri şanzımanı ile ciddi bir aktarım başarısı gösteriyor... yeni turbo motorlarda verimlilik ve performans konusunda sınıf lideri...

İşin ticari boyutuna bakarsak çok doğaldır ki 136 bg'lik versiyona 9.2 sn değer belirtmeleri, 8.5 sn belirtmiş olsalar daha üstün motorları nasıl satacaklar...

Bu durumu fabrika yakıt tüketim oranları gibi düşünün, nasıl hiçbir araçta bu değerler tutturulmaz, bu oranlar hep daha yüksek çıkar... burada da fabrika verileriyle benzeşmeyen bir durum var...

Biliyorum ancak o modlar tapa gaz hızlanmalarda hiçbir fark göstermezler, o modların amacı normal sürüş esnasında (pedal belirli bir oranda basıldığında) ivmeyi düşürmesi erken vites değiştirmesi ve aracı genelde düşük devirlerde yüksek viteslerde tutması içindir, tapa gaz yapıldığında araç hangi modda olursa olsun red line gelir ve sonra vites değişir, acil bir sollama ihtiyacınızda eco modu açık olsa araç maksimum hızlanma gerçekleştirmediği için sizi zora düşürme riskini göze alacak şekilde programlanmaz, hangi modda olursanız olun dip gaz yapıldığında araç en yüksek performans sergiler, hatta alternatörden güç dahi kesilerek bu kayıp çekişe aktarılır...

Dostum bu konu uzur gider, Senin de haklı olduğun hususlar var mutlaka.. Bu arada araç sportline'da sport modu değil, sportline versiyona özgü sport + (sport plus) modunda bu denemeleri yapmışlar... Bu modda araştırdığım kadarıyla aracın performasına etki edebilecek tüm donanımlar devre dışı bırakılıyor... Bu modun da bu sonucun ortaya çıkmasında etkisi olabileceğini düşünüyorum...

Bunun için yapılması gereken Modernline ve luxuryline 316i ile sport modunda (bu araçlarda sport plus modu yok) 0-100 denemeleri ile sportline versiyondaki sport + modunun karşılaştırılması ve performansa etki edip etmediğinin test edilmesi gerekiyor...

Sonuç olarak ben aracı test ettiğim için aracı gidişini gördüğüm için az çok bu sonuçların videonun da etkisiyle çok da imkansız olmadığını düşünüyorum... Bununla birlikte bu testin full depo olarak yapıldığını belirtiyor test editörü...

Ayrıca 320d'nin 0-100 fabrika verisi 7.4 sn olmasına test ölçümlerinde 7.85 ile daha kötü bir sonuç elde etmişler...

• 3.16d cikmiş almanya sitesinde 116 beygir
    2200 eur fiyat farkı war benzinli 3.16 ya gore

kimi arkadaslar bunun 2.0 motor oldugunu soyluyor ama bence 116 beygir 2.0 motor olmaz guncel bmwde hemde fiyatı dusuk 3.20D ye gore 4 bin kusur eur dusuk
    m paket dahil 3.16D konfot tekno paketler 41 bın eur a konfirgatorle yaptım:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aykutasil

3.16d cikmiş almanya sitesinde 116 beygir

kimi arkadaslar bunun 2.0 motor oldugunu soyluyor ama bence 116 beygir 2.0 motor olmaz guncel bmwde hemde fiyatı dusuk 3.20D ye gore 4 bin kusur eur dusuk

Almanya sitesinden mi yaptiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: atom239

quote:

Orijinalden alıntı: Aykutasil

3.16d cikmiş almanya sitesinde 116 beygir

Almanya sitesinden mi yaptiniz?

evet
  • 316i 170-180PS civarı olsa daha çok satar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

316i 170-180PS civarı olsa daha çok satar.

Hocam zaten ayni motorun 170bg versiyonu 320i efficent dynamics olarak almanyada satiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atom239 -- 11 Ocak 2013; 17:07:05 >
  • Bmw 3.16sina niye 20 motor koyacak

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.