Şimdi Ara

30k dolaylarında DDR5 oyun-iş sistemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Resimdeki sistemi başka bir mecrada önerdiler.

Ağırlıklı olarak mühendislik analiz yazılımları ve 3D modeller ile uğraşıyorum. Aynı anda bir çok işlemi hızlı yapmam gerekiyor. Beraberinde oyun da oynuyorum fakat ultra ayarlarda yüksek fps gibi bir isteğim de yok. 1080p dolaylarında oynansa işimi görüyor.

Bu yüzden işlemci ağırlıklı DDR5 bir sistem kurguluyordum. Resimdeki sistemin sinerjisi nasıldır bilen arkadaşlar yorum yapabilir mi? Bütçem 20-30k arasında.

Teşekkürler

Sevgiler saygılar

• Kulanacağınız program/programları bi yazın.

• ProtaStructure

Naviswork

Autocad

Sap2000

Solidworks

Tekla

Özünde 3D modelleme + Matematiksel analiz yapıyorum ama işin 3D tarafı da çok elzem değil aslında.

Prota tarzı statik analiz programlarında 40 dakikaları buluyor analizin tamamlanması. Ciddi vakit kaybettiriyor. Analiz yapılırken alttan çizime devam ediyorum. Bir yandan chrome açık naviste 40000m2 5-6 farklı yapının olduğu fabrikaların 3D modelleri açık vs vs. Bu yüzden işlemci ağırlıklı yazdım. Şuan ryzen 3500x işlemci ve 1660 ekran kartım var. Oyun performansı bir tık artsa yetecek. İşlem tarafı zayıf

• Anlaşıldı. Size kas gücü lazım .Yukarda işlemci,soğutucu,anakart, en ucuz hali ile 14500 TL tutuyor.

Ryzen 7900, stock wraith spire ile kullanılabiliyor.

AMD Ryzen 9 7900 On İki Çekirdek 3.70 GHz İşlemci Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe (akakce.com) 10830 tl.

Gigabyte B650M DS3H AMD AM5 DDR5 Micro ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe (akakce.com) 4149.

14979 TL.

• Amd devam et diyorsun yani. Oyun dışında işin varsa intel kullan diyenler oldu. İntel K serisi işlemciler OC içinmiş bana yaramaz bilmem o işleri zaten ama bilemedim.

Aynı sistemi anakart işlemci bu şekilde yapsak daha verimli mi olur sizce?

• K serisi evet overclock için ama sizin onunla uğraşmanız gereksiz .Zaten o zaman, o işlemciyi hiç soğutamazsınız.

7900, 12 saf çekirdek ile, 13600KF den güçlü bi işlemci.Ama bi 13700K ,7900 den de güçlü. Yani modele göre değişiyor. Markaya göre yönlendirilmez,yani.

Ryzen 7900 ün bi avantajı da ,full yükte,86 watt civarı;

13600KF ise ,

160 watt civarı ,elektrik çeker.

7900 ün soğuk çalışabilmesinde, bu az watt tüketiminin etkisi çok büyük.

Tıklayın,netleşir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 25 Mayıs 2023; 5:4:33 >

• ben de benzer bir mantikla (3D render aliyoruz pcde) kas gucu lazim diye 7900 duz versiyonu aldim asiri memnunum stok sogutucuyla bile isinmiyor hic. Anakarta da cok para dokmenize gerek yok bence

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • canozturk21 kullanıcısına yanıt

Stok soğutucu için, doğrudan bi kullanıcıdan yorum gelmesi ,ziyadesi ile kafi.30k dolaylarında DDR5 oyun-iş sistemi 

• k olmayan 13700/F e de bakabilirsin

ayrıca sotucu almazsın

B760 yongalı anakartla

Intel Core i7 13700F 5.20 Ghz 16 Çekirdek 30MB 1700p 10nm İşlemci, BX8071513700F (sinerji.gen.tr)

13700 (8+8/24)

• Tamamdır sistemi bu şekilde güncelliyorum. Kendi soğutucusu ile geliyormuş wrath prism ne ola ki diyordum :)

Anakartı da söylediğiniz anakart olarak değiştirince fiyat farkı da çıkmıyor. Bu şekilde tamam mıyız :)? Alalım mı

• ACİHADAKGÜN A kullanıcısına yanıt

bende msi b650-p pro wifi var memnunum hocam ona da bakabilirsiniz.

Tam isabet,alabilirsiniz.

Vatanda peşin fiatına taksitle de alabilirsiniz.

30k dolaylarında DDR5 oyun-iş sistemiwww.vatanbilgisayar.com
    GIGABYTE B650M DS3H AMD B650 Soket AM5 DDR5 6400MHz (OC) M.2 Anakart fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
    https://www.vatanbilgisayar.com/gigabyte-b650m-ds3h-1-0-amd-b650-soket-am5-ddr5-6400mhz-oc-m-2-anakart.html

İşlemcide de indirim var. Kaçırmayın.O da peşin fiatına,hem de.250 tl de ,daha ucuz.30k dolaylarında DDR5 oyun-iş sistemi 

30k dolaylarında DDR5 oyun-iş sistemiwww.vatanbilgisayar.com
    AMD Ryzen™9 7900 Soket AM5 3.7GHz 64MB 65W 5nm İşlemci fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
    https://www.vatanbilgisayar.com/amd-ryzen-9-7900-soket-am5-3-7ghz-64mb-65w-5nm-islemci.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 25 Mayıs 2023; 13:1:28 >

• Yurtdışı fiyatı 126$ . Parçaların tamamını amerika amazondan arkadaşın evine yollayacağım. Önümüzdeki ay gelirken getirsin.

Yorumlarınız için tekrar tekrar teşekkürler

Rica ederim . Güçlü/sağlam parçalarla topladınız.30k dolaylarında DDR5 oyun-iş sistemi 

• Hocam ekran kartını da rx 6700 xt mi yapsak :)

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

6700xt daha güçlüdür.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.