Şimdi Ara

309gb'lık 4k Film - Bakalım Pcniz Oynatabilecek mi ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
122
Cevap
7
Favori
23.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çalıştırsa nolur çalıştırmasa nolur. 300 gb film indirip izleyecek halimiz yokya. Zaten 4k filmler için h265 codec çıktı ve bazı ekran kartlarında donanımsal destek var. 4k yaygınlaşana kadar en kötü karta bile gelir bu destek.
  • gtx 960 aldım şu an 8 k vidyo oynatabilen tek kart 960
  • aterikasedi kullanıcısına yanıt
    Yeni çıkacak 4k filmerde o boyutta olmayacak sıkıştırılmış olacak,son çıkan ultra hd 4k bluray disklerde öyle bir boyut yok,millete boşyere aa 300gb diye indirtmeye gerek yok,bişey biliyoruz da konuşuyoruz,amacım polimik filan değil bu arada,umarım alınmassın.
    100 gblık olacak 3 katmanlı diskler bile,en çok 100 gb sınır.

Ultra HD Blu-ray will use primarily double-layer 66GB discs (though 100GB triple-layer discs are part of the spec) and will be capable of delivering up to 108Mbps of data. To put this in perspective, consider that Netflix’s 4K Ultra HD streams are delivered at about 16Mbps and represent an average of 14GB of total data for two hours of entertainment.

Ultra HD Blu-ray discs will be encoded using the relatively new HEVC (also known as H.265) codec. The Blu-ray disc association says encoding and disc authoring tools are currently being used experimentally by technicians in Hollywood.
    k:http://www.digitaltrends.com/home-theater/ultra-hd-blu-ray-specs-dates-and-titles/

• Herkes video oynatma işini işlemciye ekran kartına bağlamış tamam onlarında bir payı vardır ama en buyuk pay harddisk tedir yukarıdakı vidonun 2 saat olduğunu varsayım o zaman saniyede 155mb saniye veri okuması gerekir bu yüzdende ssd si iyi olanlar (500-550 veya 400-450 mb sn ) çok rahat izleyebilirler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Slayt diyorlarda bu sıkıştırma yapılmamış bir 4k

ekran kartınızın veri yolu genişliği,belleklerin dual kit veya quad kit olması,işlemcinin gpu ya darboğaz yapmaması önemli

ve ssd olmadan izleyemezsiniz zaten.(hangi ssd yeterlidir muamma)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sıkıştırılmamış formatta. o ndenle boyle buyuk boyuta sahip.

ben AVC fullhd filmi de Raw hale dondurunce 100gb oluyor zaten..

tüm olay bitrate degerinde.
    yani saniyedeki data. yani ham 100mbit/sn lik fullhdyi calıstırmayan pc niz ham 100mbit/sn lik 4K yı da çalıştırmaz.

H264 ile fullHD filmler 10mbit/sn( iyi kalite mkv) iyi sonuclar verdigine göre,
    4Kda 4 kat çözüünürlük oldugu icin
    40mbit/sn mkv olur,
    H265 daha basarılık bir sıkıtırma sunarsa bu da 20mbit civarı olur diye uyduruktan bi tahmin yapiyim. yani zorlamaz bizim orta ve üstü aletleri.

bu arada neden 4K demişler anlamıs degilim
    12**x7** = 1 milyon piksel
    1920x1080 = 2 milyon piksel
    3840 x2160 = 8 milyon piksel.. neden 4K adı verilmiş anlamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 5 Eylül 2015; 22:33:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: redoracle

Yeni çıkacak 4k filmerde o boyutta olmayacak sıkıştırılmış olacak,son çıkan ultra hd 4k bluray disklerde öyle bir boyut yok,millete boşyere aa 300gb diye indirtmeye gerek yok,bişey biliyoruz da konuşuyoruz,amacım polimik filan değil bu arada,umarım alınmassın.
    100 gblık olacak 3 katmanlı diskler bile,en çok 100 gb sınır.

Ultra HD Blu-ray will use primarily double-layer 66GB discs (though 100GB triple-layer discs are part of the spec) and will be capable of delivering up to 108Mbps of data. To put this in perspective, consider that Netflix’s 4K Ultra HD streams are delivered at about 16Mbps and represent an average of 14GB of total data for two hours of entertainment.

Ultra HD Blu-ray discs will be encoded using the relatively new HEVC (also known as H.265) codec. The Blu-ray disc association says encoding and disc authoring tools are currently being used experimentally by technicians in Hollywood.
    k:http://www.digitaltrends.com/home-theater/ultra-hd-blu-ray-specs-dates-and-titles/

Ben kımseye zorla ındırın demıyorum kı.Benım gıbı meraklı olan , bu tarz yenılıklere hevesı olan ındırır , ızler, kurcalar.Mılletın keyfıne kalmıs.Ben sadece normal 4k vıdeolardan farklı oldugunu soyluyorum aksını ıddıa eden arkadaslara.Senın de soyledıgın gıbı son haberlere gore 4k bluray fılmler 60-100 gb arası ve ortalama 100mbps degerınde olacak.Yanı bu vıdeo onlardan farklı bı yapıya ve kalıteye sahıp.SSD'siz çalışmaz dıyen arkadaslara da hak verıyorum.Bu fılm digital gosterım yapılan sınemalarda kendı harddiskiyle birlikte oynatılıyor.O da nasıl bır harddisktir bilemem.

• film 52 dakka ise 3120 saniye yapar, 309 gb lık bi filmde saniye başına 99 mb gibi bir okuma hızı gerektirir, mekanik disklerin büyük bi kısmı bu hızlara ya ucu ucuna yetişir ya yetişemez
  • Var mı deneyen ?
    adı gibi limtsiz ama LİMİTLİ internetim olduğu için her ayın 5 olmadan adı gibi adil olmayan 75 gb kota takılıyorum yoksa hemen indiridim
  • Soru "internetiniz indirebilecek mi" olmalıydı
  • Torrentten indirmeyi başlattım. Merak ettim doğrusu.
  • redoracle R kullanıcısına yanıt
    H264, 20 MBPS, 8 BİT ( VİDEO BERBAT )

ÜSTELİK 300 MB ÇOK KISA.

ÜSTELİK O VİDEOYA BAKMADIM AMA 4K'DAN UPSCALE OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM..
  • 2k 4k mini cekimler var..
    xxx de
    aradaki fark ne?
  • yine çok bilmişler basmış konuyu adam paylaşmış yoruma açmış konuyu işine gelen indirir test eder gelmeyende susar cahil cahil yorumlar yapmaz. biriside youtubeden indirdiği 2000kbps'lik 4k-8k videolar ile bu arkadaşın paylaştığı 100mb/s'lik videoyu karşılaştırmış. Youtubeden isterseniz 20k video indirin videonun çözünürlüğü belirlemez kalitesini bitratesi belirler. Yani youtubedeki 4k videolar gerçek 1080p blurayların kalitesinin yanına ulaşamaz. g3258+750ti ile sonylg 4k demoları indirip test ettim 10 bit olanları falan maalesef slayt şeklinde izletiyor. ama fx8350+hd7970 ile sıkıntısız oynatıyordum o videoları.

http://demo-uhd3d.com/fiche.php?cat=uhd&id=22

• Filmin 20gblık versiyonunu bulup indirdim torrentten.Mkv formatında.Bit oranı yazmıyor.48dk süresi var.Görüntü fena değil fakat monitorden pek birşey anlaşılmıyor.Akşam 4k tvde deneyeceğim.
    Merhaba.
    Bu konu acıldıgı zaman dikkatimi cekmişti. Birgun denemek maksadı ile favorilere eklemiştim incelemek bugune kısmetmiş. Akk kotası dolunca, bende konu sahibi arkadastan indirme linkini rica ettim ve 46 saatte anca indirebildim.
    Gelelim filmin ozelliklerine; malum yerden inince kendi codec programı ile birlikte geliyor. 48:22 dakikalık bir belgesel tarzı film hazırlamıslar. Filmin 4k mkv formatından daha etkileyici kısmı SES olarak karsımıza cıkıyor. Her ne kadar ssd de cok belli olmasada daha hızlı bir diskten oynattıgınız zaman sesin gercek derinligi ortaya cıkıyor.
    Ses kartım asus phoebus tan beklenmeyen bir performans cıktı diyebilirim.
    Goruntuyu bir turlu 21:9 ayarlayamadıgım icin kenarladaki siyahlıklara mecburen katlandık. Monitorum 34'' dell 3415W bu arada.
    Konuya mekanik harddisklerin yetersiz gelecegi ongorusunu yazan arkadaslar haklı cıktı. En az ssd olmak uzere daha hızlı disklerde denemek lazım. Asagıda ekleyecegim resimler ne demek istedigimi daha acık bir bicimde anlatacaktır sanırım.
    Kullandıgım diskler 950 pro, 850pro ve WD Green serisi disklerdir.
    Konuda arkadasların sıkca ekran kartı ile alakalı gorus belirtmelerine ragmen ekran kartına binen bir yuk olmuyor. Belkide tam olarak 4k calıstıramadıgım icin olabilir. Fakat guncel bir i5 işlemcisi olan sistemi, full cpu kullandıracagından emin olabilirsiniz.
    Bu mesaja eklenen görseller:

309gb'lık 4k Film - Bakalım Pcniz Oynatabilecek mi ? 309gb'lık 4k Film - Bakalım Pcniz Oynatabilecek mi ? 309gb'lık 4k Film - Bakalım Pcniz Oynatabilecek mi ? 309gb'lık 4k Film - Bakalım Pcniz Oynatabilecek mi ? 309gb'lık 4k Film - Bakalım Pcniz Oynatabilecek mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: xdeliruzgar

Merhaba.
    Bu konu acıldıgı zaman dikkatimi cekmişti. Birgun denemek maksadı ile favorilere eklemiştim incelemek bugune kısmetmiş. Akk kotası dolunca, bende konu sahibi arkadastan indirme linkini rica ettim ve 46 saatte anca indirebildim.
    Gelelim filmin ozelliklerine; malum yerden inince kendi codec programı ile birlikte geliyor. 48:22 dakikalık bir belgesel tarzı film hazırlamıslar. Filmin 4k mkv formatından daha etkileyici kısmı SES olarak karsımıza cıkıyor. Her ne kadar ssd de cok belli olmasada daha hızlı bir diskten oynattıgınız zaman sesin gercek derinligi ortaya cıkıyor.
    Ses kartım asus phoebus tan beklenmeyen bir performans cıktı diyebilirim.
    Goruntuyu bir turlu 21:9 ayarlayamadıgım icin kenarladaki siyahlıklara mecburen katlandık. Monitorum 34'' dell 3415W bu arada.
    Konuya mekanik harddisklerin yetersiz gelecegi ongorusunu yazan arkadaslar haklı cıktı. En az ssd olmak uzere daha hızlı disklerde denemek lazım. Asagıda ekleyecegim resimler ne demek istedigimi daha acık bir bicimde anlatacaktır sanırım.
    Kullandıgım diskler 950 pro, 850pro ve WD Green serisi disklerdir.
    Konuda arkadasların sıkca ekran kartı ile alakalı gorus belirtmelerine ragmen ekran kartına binen bir yuk olmuyor. Belkide tam olarak 4k calıstıramadıgım icin olabilir. Fakat guncel bir i5 işlemcisi olan sistemi, full cpu kullandıracagından emin olabilirsiniz.
    Bu mesaja eklenen görseller:

309gb'lık 4k Film - Bakalım Pcniz Oynatabilecek mi ? 309gb'lık 4k Film - Bakalım Pcniz Oynatabilecek mi ? 309gb'lık 4k Film - Bakalım Pcniz Oynatabilecek mi ? 309gb'lık 4k Film - Bakalım Pcniz Oynatabilecek mi ? 309gb'lık 4k Film - Bakalım Pcniz Oynatabilecek mi ?

Videoyu indiren ilk arkadaş olarak sizi tebrik ediyorum.Video h265 ile mi kodlanmıştı hatırlamıyorum.Eğer öyleyse h265'i sadece gtx950 açıyor.Onun dışında ekran kartı h265 desteklemiyor.Haliyle yük tamamen işlemciye biniyor.Ben filmin 20gblık versiyonunu denedim.Görüntü güzeldi .Sistem pek kasmadı .Tabi orjinal dosyanın yerini tutmaz.

Eğer meraklı olan arkadaşlar varsa bu tarzda iki farklı dosya daha buldum.Nasa'nın paylaştığı 4k videolar.

NASA Goddard Media Studios
    Thermonuclear Art - The Sun in Ultra-High Definition (4K)
    -------------------------------------------------------------------------------

Files:
    SDO_UHD_30mins.mov

Format:
    Video: Apple ProRes 422 at 1.1Gbps
    234GB for 30m 24s
    3840x2160 @ 59.94 fps

Audio: AAC at 160kbps
    Info: 2 channels, 48KHz

NASA Goddard Media Studios
    Synthesis - NASA Data Visualizations in Ultra-HD (4K)
    -------------------------------------------------------------------------------

NOTE: The NFO file in the torrent incorrectly labels this video as
    'Thermonuclear Art - The Sun in Ultra-High Definition'

Files:
    Synthesis_NASA_data_Vis_UHD.mov

Format:
    Video: Apple ProRes 422 at 1.6Gbps
    197GB for 17m 45s
    3840x2160 @ 59.94 fps

Audio: PCM at 1,411kbps
    Info: 2 channels, 44.1KHz

Dosyaları indirmek isteyenler kickass torrentten indirebilir.

• Su an dahili ekran kartli en Kotu islemciyi ALSANIZ bile acar ama burada sorun harddiskten kaynaklaniyor.o kadar hizli okuyamiyor dosyayi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yossi Kohen

Su an dahili ekran kartli en Kotu islemciyi ALSANIZ bile acar ama burada sorun harddiskten kaynaklaniyor.o kadar hizli okuyamiyor dosyayi.

Hevc kodlu olduğu için açamaz.Hevc desteği gtx950,gtx960 ve sonrasında var.İşlemciler tek başına baş edemez kolay kolay.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.