Şimdi Ara

308 1.6 BlueHdi EAT6 mı yoksa Leon TDI DSG mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
0
Favori
23.883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Evet aslında Allure+Premium paket daha iyi. Comfort paketin içeriğindense Premium paketin içeriği benim daha çok ilgimi çekiyor. Anladığım kadarıyla bazı ilanlarda gördüğüm normal park sensörlerinin yanındaki daha büyük ve derin halde bulunan sensörler bulunuyorsa bu araç premium paket oluyor, doğru mudur?

Şöyle Allure+Premium paket, 20.000-30.000 km arası, 85.000 TL'ye, açık renk döşemeli ve istediğim renklerde bir 308 denk gelir umarım alacağım zaman.
  • icemy kullanıcısına yanıt
    Active alma ihtimalim düşük aslında fakat eğer olur da Active alırsam kesinlikle cam tavanlı ve geri görüş kameralı alırım.

Bu arada cam tavan Allure'da standart değil, Allure+Comfort pakette standart. Doğru mu biliyorum?
  • golf 308 desen golf diyebilirim lakin leon 308 dersen 308 derim, leon 308 den çok daha ucuz bir araç değil ki, motor şanzıman ve doluluk olarak gayet iyi olan bir 308 i pahalı bulalım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ec.dmn kullanıcısına yanıt
    Evet.Bluhdi Allure da cam tavan geri görüş kamerası yok.Aktive den fazlalığı park yağmur far sensörleri,led far,cam çıtaları,17",koltuk kumaşı aklıma gelenler

Comfortta cam tavan,anahtarsız giriş çalıştırma geri görüş geliyor

Yanlız 308 de 17" bana konforsuz gelmişti.16 daha konforlu,hızlı,tüketimi az

Lakin 17" golf 16" 308 dende bariz konforlu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • icemy kullanıcısına yanıt
    Evet okuduğum kadarıyla 308'in süspansiyonları sertmiş fakat kendi aracımcan sert süspansiyona alışım. Benim DS3'üm 16" olmasına rağmen fazlasıyla sert bir araç ve bu beni çok nadir rahatsız ediyor. 308'in DS3'ten daha yumuşak olacağını tahmin ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ec.dmn

Evet aslında Allure+Premium paket daha iyi. Comfort paketin içeriğindense Premium paketin içeriği benim daha çok ilgimi çekiyor. Anladığım kadarıyla bazı ilanlarda gördüğüm normal park sensörlerinin yanındaki daha büyük ve derin halde bulunan sensörler bulunuyorsa bu araç premium paket oluyor, doğru mudur?

Şöyle Allure+Premium paket, 20.000-30.000 km arası, 85.000 TL'ye, açık renk döşemeli ve istediğim renklerde bir 308 denk gelir umarım alacağım zaman.

Ever kör nokta sensörleri ön-arka park sensöründen ayrı daha dışta ve biraz daha büyük. Ekranda +olarak Navi tuşu da var.

Önce aracı test edin, hoşunuza gider ve iç mekana ısınırsanız ilanlara daha iyi bakarsınız.

• İlk mesajda koyduğum ilanlardaki Leonlar neredeyse 10 bin tl daha uygun Allure 308'e göre. Lakin 308 karşısında Leon ne kadar donanım sunuyor orası da tartışılır.
  • Panthér kullanıcısına yanıt
    Mutlaka test edeceğim, yorumlarınız ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
    Doğrudur.C segmentinin daha iyi konforu vardır

• 308 bluehdi eat6 active cam tavan geri görüş olan modele sahibim. Kesinlikle tavsiye ederim. Allure olursa tabiki daha iyi olur fakat active olacaksa da cam tavanlı olsun derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

quote:

Leon TDI-DSG test ettiğimde beğenmiştim fakat 308'i henüz test edemedim. En iyisi gidip 308'i de test etmek olacak sanırım, doğru diyorsunuz.

İlk mesajda 3 tane 308 ilanı vermişsiniz, hepsi de ALLURE+ COMFORT ama ilanda benzer fiyata ALLURE+PREMİUM(comfort'a ek olarak) da var, daha dolu bir araçtır. Eğer 308 kovalayacaksanız Allure+premium bakın(farkı anlamak için Ön-arka tamponda kör nokta var, aktif Cruise Control, Acil durum fren, navigasyon, otomatik park, renkli bilgi ekranı, trafik tabelası tanıma vs. gibi özellikler).

Hocam 1 serisi joy plus ile full 308 gt line
    karşılaştırılırsa sizin yorumunuz ne olurdu?

O aradaki oyuncaklar 1 serisini ne denli tartmakta iki araca da sahip olduğunuz için sormaktayım teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dukkha

quote:

quote:

Leon TDI-DSG test ettiğimde beğenmiştim fakat 308'i henüz test edemedim. En iyisi gidip 308'i de test etmek olacak sanırım, doğru diyorsunuz.

İlk mesajda 3 tane 308 ilanı vermişsiniz, hepsi de ALLURE+ COMFORT ama ilanda benzer fiyata ALLURE+PREMİUM(comfort'a ek olarak) da var, daha dolu bir araçtır. Eğer 308 kovalayacaksanız Allure+premium bakın(farkı anlamak için Ön-arka tamponda kör nokta var, aktif Cruise Control, Acil durum fren, navigasyon, otomatik park, renkli bilgi ekranı, trafik tabelası tanıma vs. gibi özellikler).

O aradaki oyuncaklar 1 serisini ne denli tartmakta iki araca da sahip olduğunuz için sormaktayım teşekkürler.

308 GT-Line yok? GTİ var ve 1.6 270bg, onunla da 1.5 136bg kıyas olmaz.

Pek karşılaştırma taraftarı değilim, farklı durumları var. Ama basit olarak küçük yorum yapsam;

1.5 136bg ZF8 ile karşılaştırma yapılabilecek aşağı yukarı eşitlikte; 1.2 130bg EAT6 var. Her ne kadar EAT6 iyi olsa da ZF8 kadar olamıyor ve 1.2 motor performansı zayıf kalıyor. Allure+Premium sadece donanımda bir miktar üstünlük sağlar. Marka konusuna girmeyelim ve onu es geçelim.

308 Allure+Premium paket BMW1 JoyPlus'a göre daha dolu, ACC/kör nokta/aktif fren/park edebilme/navi/anahtarsız giriş-çıkış vs. gibi göz dolduran donanımları var ama BMW1 joyPlus "bu donanımlara sahip olmasa da" ZF8/sürüş modları/ekran ve menülerdeki detay/marka ve premium algısı vs. gibi diğer yönlerden ve sürüş keyfi/kalite algısı/ayrıntıları bakımından daha çok mutlu edici ve daha çok sahip olunma isteği getiriyor. O yüzden de daha fazla para vermenize rağmen daha az donanım almanız "bir noktadan sonra" o kadar da önem taşımıyor.

Yani en dolusunu alsan da gönlündeki araç olmayınca keyifli kullanım olmuyor. Kişini kendine uygun aracı bulması ve mutlu kullanması için; Doğru araç seçimi çok önemli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panthér -- 3 Kasım 2017; 1:53:17 >

• Kendinizi bile bile doğuş'a mahkum etmeyin. 308 alın. Hem yakıt derdiniz olmaz, hem de güzel, motoru şanzımanı sorunsuz bir aracınız olur.

• 308, Ama makyajlı kasa alınmalı. güncel araç tasarımı gerçekten çok silik duruyor, kaç defa yeltendim ama
    kendime kabul ettiremedim, Allure bile çok kaba/basit bir görsele sahipken diğerleri tamamen leş.
    Tasarım anlayışı göreceli ama, 3008 ile başlayan ön ızgara vetasarımıın gelecek makyajlı 308 de çok çok
    albenili durduğu kanısındayım, güncel kasa gerçekten aracı hakettiği değerden daha silik gösteriyor.
  • Panthér kullanıcısına yanıt
    Var GT line nasıl yok?

En son kasa idi. İki arkadaş birlkte aldık. İkimizde de sorunlar çıktı. 400km deyken ön süspansiyonlar değişti. Arkadaş aracı showroomdan aşldı hemen benzinliğe gitti kapılar açılmadı elektronik beyin değişti. Araç düz vitesti debryaj takılı kaldı debriyaj takımı değişti. Tavandan ses geliyordu caö tavan komple söküldü takıldı ses gitmedi. Aracın servis lambası olur olmaz yanıyordu çözülemedi vs. En son o övülen ekran rengi soğuklarda değişiyordu sattım.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Pek karşılaştırma taraftarı değilim, farklı durumları var. Ama basit olarak küçük yorum yapsam;

1.5 136bg ZF8 ile karşılaştırma yapılabilecek aşağı yukarı eşitlikte; 1.2 130bg EAT6 var. Her ne kadar EAT6 iyi olsa da ZF8 kadar olamıyor ve 1.2 motor performansı zayıf kalıyor. Allure+Premium sadece donanımda bir miktar üstünlük sağlar. Marka konusuna girmeyelim ve onu es geçelim.

308 Allure+Premium paket BMW1 JoyPlus'a göre daha dolu, ACC/kör nokta/aktif fren/park edebilme/navi/anahtarsız giriş-çıkış vs. gibi göz dolduran donanımları var ama BMW1 joyPlus "bu donanımlara sahip olmasa da" ZF8/sürüş modları/ekran ve menülerdeki detay/marka ve premium algısı vs. gibi diğer yönlerden ve sürüş keyfi/kalite algısı/ayrıntıları bakımından daha çok mutlu edici ve daha çok sahip olunma isteği getiriyor. O yüzden de daha fazla para vermenize rağmen daha az donanım almanız "bir noktadan sonra" o kadar da önem taşımıyor.

Yani en dolusunu alsan da gönlündeki araç olmayınca keyifli kullanım olmuyor. Kişini kendine uygun aracı bulması ve mutlu kullanması için; Doğru araç seçimi çok önemli.

Dizel olacak araçlar hocam belirtmeyi unutmuşum.308 makyajlandı ve artık gt line seçeneği sunulacak araçlar sıfır alınacak.

Alınca 5 yıl binilecek gerek değer kaybı gerek kalite,sorunsuzluk beni 1 serisine itmekte. Sizin yorumunuzda önemli benim için çok sağolun.

• 2016 model tdı-dsg leona sahibim. Sorularınızı yanıtlayabilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: BiggestNiko

Var GT line nasıl yok?

Göremedim ben, gösterebilirmisin?

308 1.6 BlueHdi EAT6 mı yoksa Leon TDI DSG mi?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Dizel olacak araçlar hocam belirtmeyi unutmuşum.308 makyajlandı ve artık gt line seçeneği sunulacak araçlar sıfır alınacak.

Alınca 5 yıl binilecek gerek değer kaybı gerek kalite,sorunsuzluk beni 1 serisine itmekte. Sizin yorumunuzda önemli benim için çok sağolun.

Şu anda GT Line olmadığına ve görüp kullanamadığıma göre! karşılaştıma yapmam mümkün değil. Mevcut satışta olmayan/sunulmayan bir araç için fikir beyan etmem doğru değil. Yeni makyajlı kasa ile gelince ancak o zaman durumuna bakılabilir.

Ama 2. el kaygısı var ise o zaman düşünmek gereksiz. Gerçi 5 seneye neler olur neler? Bilinmez! O da ayrı mesele...

Marka/kalite/algı/sürüş keyfi vs. yi bir kenara bırakırsak -bana göre- 1.6 BlueHDI hem donanım hemde performans olarak 116d JoyPlus'dan den üstün. 2. elde değer kaybı olarak düşünürsek BMW1 almak daha mantıklı olur, her ne kadar Pugeot motor/şanzıman/donanım olarak kendini geliştirmiş olsa da, millet olarak marka algısını aşamamış olduğumuz göz önünde bulundurulur ise...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panthér -- 3 Kasım 2017; 10:44:12 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.