Merhaba arkadaslar kar da Yola Cıktım. Bir yerde Pati cekerden Kaygan zemin isareti Yandı abs fault dedi Tam olarak ne arızası bu veya bu bir arıza mı Kaygan zemin isareti dedigim sey Esp isareti yanıyor.
abs sensörü olmasın
Bugün aynı şey başıma geldi. yerde 30 cm kar var. tam dimdik bir rampadan inecem yol bilgisayarı başladı ABS arızası yazmaya. sıçtık dedim. yavaşladım 1. vitese aldım gazdan ayağımı çektim yavaş yavaş indi. rampadan inince stop ettim aracı tekrar çalıştırdım yine abs arızası dedi. işyerine gittim aracı park ettim . yarım saat sonra arıza gitmişti. sebebini öğrenmek zor olmadı. Lastiklerin içine kar dolmuş ABS sensörü saçmalamış. kar eriyince normalde dönmüş. araç 2011 Fiat Albea şirket aracı. eğer kar varsa yolda ondan yapabilir diye düşnüüyorum. kar yoksa ABS sensörlerinden biridir problem
ön tekerlekler le arka tekerlekler arasında dönme farkı olduğunda abs lambası yanar. uzun süre patinaj çekerseniz ya da ön - arka tekerleklerden birisi kilitlenirse yanabilir. dyno ölçümlerini getirin aklınıza. bir süre yol aldıktan sonra abs ışığı sönüp sistem düzgün çalışmaya devam eder.
Yarın Biraz yol yapcam bakalım ısık söncek mi kardan ise sulu bir yola girdigim zaman aralarına girip erimesi lazım o zamanda sönmesi lazım isaretin. haksızmıyım bu arada arac 307 xs
quote:
Orijinalden alıntı: asii_krall
Yarın Biraz yol yapcam bakalım ısık söncek mi kardan ise sulu bir yola girdigim zaman aralarına girip erimesi lazım o zamanda sönmesi lazım isaretin. haksızmıyım bu arada arac 307 xs
korkulacak birşey yok . ancak garip bir ses gelirse korkun ve servis /sanayi'nin yolunun tutun
abs sensorlerı zamanla yapısan tozlar dısk tozu vs gıbı doğal kosullardan etkılenerek ozellığını yıtırmektedır. Umarım sorununuz bu gıbı değısım ıstıyen bır sorun deıldır. Telefondan yazdığım ıcın yazım hatarından dolayı ozur dılerım.
Sabah arabayı Yerinden Kaldırdım araba 50 nin üstüne cıkmadı fren hatası verdi ben bastıkca kendini tuttu bir kac km de snra stop ettm durdumdrm calıstrdım esp isareti sönmüstü ustanın demesine göre lastikler donunca yapar ama kafama yatmadı. Babam da el freni cekikse donmustur dedi cünkü 2 gün el freni cekik karda bekledi araba ve dedigim gibi arkadan el freni gibi tutuyordu arabayı frenler bence sorun el freni kaynaklıydı.
araba kayarsa dikkat edin anlamında işaretler çıkar bazısında esp bazısında abs faln filan takma kafana
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme