Şimdi Ara

307 1.4 Comfort Yakıt!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yaw bizde 2006 model yeni yüzlü 1.4 307 var...Araç ii hoşta 300 lira yakıyo...Servise gittik kilometre yaptıkça yakıt sarfiyatı azalır falan dediler,bide 10.000 bakımıdan sonra azalıcak dediler...Sanki dizel araba kullanıyozz,ilk defa böle bişi duyuyom!!!Adamlar bizimle kafa mı buluyo yoksa bunun bi dogruluk payı var mı arkadaşlar..Görüşlerinizi bekliyom!!!

• OKADAR YAKMAMASI LAZIM ZİRA BENDE DE 1,6 HDI VAR ŞEHİR İÇİ 5,5 ŞEHİR DIŞI 3,7-4 LT ARASI YAKIYOR. KULLANANLA İLGİLİ OLABİLİR. 300 LİRA KAÇ LT TEKEBÜL EDİYOR ONU YAZARSAN DAHA İYİ ANLAYABİLİRİZ. BU ARADA PEUGEOTTA 10.000 BAKIMI YOKTUR. DİZELDE 15 BİN BENZİNLİDE 20 BİN BAKIMI VARDIR.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shorin

OKADAR YAKMAMASI LAZIM ZİRA BENDE DE 1,6 HDI VAR ŞEHİR İÇİ 5,5 ŞEHİR DIŞI 3,7-4 LT ARASI YAKIYOR. KULLANANLA İLGİLİ OLABİLİR. 300 LİRA KAÇ LT TEKEBÜL EDİYOR ONU YAZARSAN DAHA İYİ ANLAYABİLİRİZ. BU ARADA PEUGEOTTA 10.000 BAKIMI YOKTUR. DİZELDE 15 BİN BENZİNLİDE 20 BİN BAKIMI VARDIR.
    0 araclar 5000 km ye kadar biraz fazla yakarlar . Bu motorun araaca alışması gibi birşeydir.
    5000 km de sonra o 30 ykr nin altına düşer merak etme.
  • quote:

OKADAR YAKMAMASI LAZIM ZİRA BENDE DE 1,6 HDI VAR ŞEHİR İÇİ 5,5 ŞEHİR DIŞI 3,7-4 LT ARASI YAKIYOR. KULLANANLA İLGİLİ OLABİLİR. 300 LİRA KAÇ LT TEKEBÜL EDİYOR ONU YAZARSAN DAHA İYİ ANLAYABİLİRİZ. BU ARADA PEUGEOTTA 10.000 BAKIMI YOKTUR. DİZELDE 15 BİN BENZİNLİDE 20 BİN BAKIMI VARDIR.
    arkadaşın bahsettiği 1.4 90hp benzinli..ama 11lt gibi oluyor tüketim çok fazla.. tüketimin zamanla düşmesi gibi birşey pratikte ne yaşadım ne de duydum.. sürekli dur kalklı trafikte belki yakar ama karma olarak mümkün deil ..
  • quote:

ben söyliyim

30 YKR = 10 lt / 100 km

dizelinde ilk bakımı 7500 de oluyomuş ayrıca

bi topic var 1.5 aylık 407 diye orda yazmışlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: alper83

ben söyliyim

30 YKR = 10 lt / 100 km

Alıntıları Göster
    O tüketim normal değil 5000-10000km arasında araba kullanıldıkça tüketim düşer yavaş yavaş ama benim arabamın fabrika verisi şehiriçi 9lt ilk depoda 9.1lt yaktı genelde şehiriçi kullandım ama 1.4 araba için 11lt çok fazla
  • quote:

Orijinalden alıntı: alper83

ben söyliyim

30 YKR = 10 lt / 100 km

Alıntıları Göster
    KİM DİYOR BAKIM PERİYOTLŞARINI?... BEN DAHA YENİ ALDIM ARABANIN KM DEĞERİ GERİYE DOĞRU SAYIYOR ZATEN EN SONUNDA KM TAMAMLANDIGINDA SENİ UYARIYOR... DİZEL 15 BİN BENZİNLİ 20 BİN AYRICA SERVİSEDE SORABİLİRSİN. 2 AYLIK BİR ARAÇ SAHİBİ OLARAK BU KONUDA FAZLACA TİTİZİM... KİM DEMİŞSE SENİ YANILTMIŞ YADA BİLMİYOR. BEN 307DEN BAHSEDİYORUM.

SAYGILAR

quote:

Orjinalden alıntı: alper83

ben söyliyim

30 YKR = 10 lt / 100 km

• quote:

KİM DİYOR BAKIM PERİYOTLŞARINI?... BEN DAHA YENİ ALDIM ARABANIN KM DEĞERİ GERİYE DOĞRU SAYIYOR ZATEN EN SONUNDA KM TAMAMLANDIGINDA SENİ UYARIYOR... DİZEL 15 BİN BENZİNLİ 20 BİN AYRICA SERVİSEDE SORABİLİRSİN. 2 AYLIK BİR ARAÇ SAHİBİ OLARAK BU KONUDA FAZLACA TİTİZİM... KİM DEMİŞSE SENİ YANILTMIŞ YADA BİLMİYOR. BEN 307DEN BAHSEDİYORUM.

SAYGILAR

quote:

ben söyliyim

30 YKR = 10 lt / 100 km

Alıntıları Göster
    Ya aslında ilk bakım 15.000 dediler ama biz aracı 7500de götürcez bu yakıt işi yüzünden..hava filitresini..yag filitresini değiştircekler,bakıcaz artkk...
    Yoksa satcaz arabayıı..çok canımızı sıkıyoo..Peki bu aracın 2.eli ne eder..fikri olan var mıı???Araç 2006 model yeni yüzlü 307 1.4 comfort,daha 5000 km'de metalik siyah,sunrooflu,Alaşım jant'ta var!!!

• quote:

Orijinalden alıntı: Sal2003

Ya aslında ilk bakım 15.000 dediler ama biz aracı 7500de götürcez bu yakıt işi yüzünden..hava filitresini..yag filitresini değiştircekler,bakıcaz artkk...
    Yoksa satcaz arabayıı..çok canımızı sıkıyoo..Peki bu aracın 2.eli ne eder..fikri olan var mıı???Araç 2006 model yeni yüzlü 307 1.4 comfort,daha 5000 km'de metalik siyah,sunrooflu,Alaşım jant'ta var!!!

Alıntıları Göster
    Arkada$ım ke$ke arabayı almadan önce biraz ara$tırsaydın 307 nin sorunlu bi araba oldugu cogu kimse tarafından biliniyo herkeste aynı sorunlar olmayabilir ama 307 nin geneli sorunlu bend ilk ba$larda 307 almayı planlıyodum fakat arkada$ım 1.6 benzinli $ehir icinde 350 lira yaktıgını söyleyince vazgectim dier sorunlarıda cabası.

• quote:

Orijinalden alıntı: g0xe

Arkada$ım ke$ke arabayı almadan önce biraz ara$tırsaydın 307 nin sorunlu bi araba oldugu cogu kimse tarafından biliniyo herkeste aynı sorunlar olmayabilir ama 307 nin geneli sorunlu bend ilk ba$larda 307 almayı planlıyodum fakat arkada$ım 1.6 benzinli $ehir icinde 350 lira yaktıgını söyleyince vazgectim dier sorunlarıda cabası.

Alıntıları Göster
    yaw bırakın şu pejo yu benim amcamda vardı 307 daha sıfır aldıgı ilk hafta beyni bozuldu 2 ayda zor tamir ettiler ve 2 sene sürdü her ay düzenli araba bozuldu her ayın en az 3 gününü sevisde geçirdi araba ben böyle lanet bi araba görmedim 2 arkadaşımda daha vardı ikiside ön camın köşeşinden su aldı içine bide amcamın arabada motorda bi ugultu sesi vardı o sesi 2 sene boyunca bulamadılar araba öylece satıldı.arkadasın arabasına gelince eger çok gazlayıp sürmediysen 300 çok yakmış keşke 1.6 alsaydınız eminim daha az yakardı

• quote:

Alıntıları Göster
    Ya aslında biz toyotadan şaşmayız ama..şirkete 3 tane araba alınca dizel 307,bayide çok güzel duruyodu böle sunrooflu,siyah metalik,alajım jantlı falan görünce..gaza geldik aldıkk işte,baya indirimlide olduu 4 tane araç alınca...ama şimdi bin pişmanım yaww..keşke bunuda dizel alaydımm!!!şimdi satsak ne ederki acepp???onu merak ediyomm...

• quote:

Ya aslında biz toyotadan şaşmayız ama..şirkete 3 tane araba alınca dizel 307,bayide çok güzel duruyodu böle sunrooflu,siyah metalik,alajım jantlı falan görünce..gaza geldik aldıkk işte,baya indirimlide olduu 4 tane araç alınca...ama şimdi bin pişmanım yaww..keşke bunuda dizel alaydımm!!!şimdi satsak ne ederki acepp???onu merak ediyomm...

Alıntıları Göster
    yeni yüz 307 de sorunların büyük bir kısmı giderilmiştir diye düşünüyorum ama sanırım giderilmemiş.arkadaşım allah sabir versin.

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Sal2003

aldıgın fiyattan enaz 3milyar sil ve ilan ver...bakalım satabilecekmisin?

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: g0xe

Adam ne sormuş, sen ne söylemişsin? Sorunlu dediler diye 307 alamadığın için içine oturmuş herhalde

1.4 90Bg comfort fabrika verisine göre şehir içi 8.7 yakar
    efendi kullanırsan 9 litreyi geçmezsin
    ben şehir içinde 9 u hiç geçmedim, arada çevre yolunada girdiğim oluyor ve ortalamam 8 litre

11 Litre yakman için, ya arabayı sürekli yüksek devirde kullanıyorsun (yol bilgisayarına bak arada), ya da arabayı sürekli 5 kişi (yada 6 kişi) çok sıkışık dur-kalk şehir içi trafikte kullanıyorsundur

sen en iyisi lastik havalarını kontrol ettir

• quote:

Orijinalden alıntı: TikaMasala

quote:

Orjinalden alıntı: g0xe

Adam ne sormuş, sen ne söylemişsin? Sorunlu dediler diye 307 alamadığın için içine oturmuş herhalde

1.4 90Bg comfort fabrika verisine göre şehir içi 8.7 yakar
    efendi kullanırsan 9 litreyi geçmezsin
    ben şehir içinde 9 u hiç geçmedim, arada çevre yolunada girdiğim oluyor ve ortalamam 8 litre

11 Litre yakman için, ya arabayı sürekli yüksek devirde kullanıyorsun (yol bilgisayarına bak arada), ya da arabayı sürekli 5 kişi (yada 6 kişi) çok sıkışık dur-kalk şehir içi trafikte kullanıyorsundur

sen en iyisi lastik havalarını kontrol ettir

Alıntıları Göster
    Öle devirli yada arabada 4-5 kişi varken kualanmıyomki!!Neyse artık şuu bakımı bi daha yaptırayımda..olmadıı dizeliyle bayide takasa gitmeyii düşünüyomm,yada elden satmayıı..!

• quote:

Öle devirli yada arabada 4-5 kişi varken kualanmıyomki!!Neyse artık şuu bakımı bi daha yaptırayımda..olmadıı dizeliyle bayide takasa gitmeyii düşünüyomm,yada elden satmayıı..!

Alıntıları Göster
    walla arkadasım benm focusda ilk 1000 km civarında öyle yedi öldürdü beni direk kısaca ama zamanla harbiden azalıo
  • quote:

Orijinalden alıntı: HeaDMasH

walla arkadasım benm focusda ilk 1000 km civarında öyle yedi öldürdü beni direk kısaca ama zamanla harbiden azalıo

Alıntıları Göster
    sen yol bilgisayarına baka baka kullan arabayı
    bir gözün km göstergesine bakarken
    diğer gözünlede yol bilgisayarına bak kısa süreli

eğer araba hızlandıktan sonra hala ayağın gazda basılı duruyorsa, boşu boşuna arabanın ivmesini arttırmaya çalışmak için gaz verirsin (yüksek hızla giderken), bu da yakıt tüketimini arttırır.

• quote:

SAYGILAR

quote:

ben söyliyim

30 YKR = 10 lt / 100 km

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Shorin

SAYGILAR

quote:

ben söyliyim

30 YKR = 10 lt / 100 km

407 kullanıyorum. O geriye doğru sayımı ilk bakım için ayarlamamışlar nedense. Benimkinde 20 000 den sayıyor geriye. ilk bakım garanti kapsamında oluyor. Bir nevi hediye ve erken çağırıyorlar servise. Telefon ile de bildirdiler. 7500 ya da 6 ay dendi ilk bakım için. Daha önce tempra kullanıyordum onun bakım süreleri 10 000 km idi. İlk bakım için 1500 de çağırmışlardı ve ücretsiz yapılmıştı. İlk bakımlar biraz erken oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: TikaMasala

sen yol bilgisayarına baka baka kullan arabayı
    bir gözün km göstergesine bakarken
    diğer gözünlede yol bilgisayarına bak kısa süreli

eğer araba hızlandıktan sonra hala ayağın gazda basılı duruyorsa, boşu boşuna arabanın ivmesini arttırmaya çalışmak için gaz verirsin (yüksek hızla giderken), bu da yakıt tüketimini arttırır.

Alıntıları Göster
    Km artınca aracın yakıt sarfiyatının düşmesi acaba gerçkten aracın açıldığı için mi? Yoksa bizim arabanın çok yakmasına alışıp takmadığımız için mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: uykusuz

Km artınca aracın yakıt sarfiyatının düşmesi acaba gerçkten aracın açıldığı için mi? Yoksa bizim arabanın çok yakmasına alışıp takmadığımız için mi?

Alıntıları Göster
    Ya bunun normali 210 bin lira yakmaşıymış galiba...yanii ortalama 7.5l/100km..şu bakımlardan sonrada düşmezse yandık valaaa

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.