Ryzen 5 3600X. Zotac 3060 Ti Twin Edge. Gigabyte B459M S2H v2. G.Skill 2x8 3600MHz CL18 RAM. Gigabyte 240GB SSD. 1TB WD Blue HDD. Sharkoon 650W 80+ PSU. Arkadaşlar sistemim bu daha yeni topladım ancak oyunlarda girdikten sonra 10 dk sonra falan donup kalıyor reset atmak zorunda kalıyorum, driverlar güncel hepsini yeni kurdum. Her oyunda aynısı oluyor oyun ile alakalı bir problem değil ancak ne yapacağımı şaşırdım. Bir de ekran kartının normalde yanda RGB ışıkları var bende o ışıklar yanmıyor ve Zotac'ın firestorm uygulamasında spectra bölümü var. RGB ışık ayarları oradan yapılıyor. Bende orası inaktif yani gri şekilde gözükmekte. Lütfen yardım edin. |
3060 Ti sistemde oyunlar 10 dk sonra donuyor

-
-
Ramlerinizden bir slot söküp single channel olarak deneyin,bios güncellemesi yaptınız mı ? Ekran kartının tüm besleme kabloları takılı mı? -
Rami tek slot olarak denedim mavi ekran hatası verdi ramleri test etme programıyla test ettim ramlerde bir sorun yok. Bios güncel ekran kartı 6 pinli onlar da takılı durumda.
-
Oyun içinde ısı durumunu kontrol ettiniz mi ? Sorun besleme ya da ısı kaynakli olabilir, psunuz yeni mi? -
Isılar çok düşük, psu da yeni tüm sistemi yeni aldım.
-
quote:
Orijinalden alıntı: arcura26Rami tek slot olarak denedim mavi ekran hatası verdi ramleri test etme programıyla test ettim ramlerde bir sorun yok. Bios güncel ekran kartı 6 pinli onlar da takılı durumda.
tek slotta mavi ekran vermez makinalar. sıkıntıyı kendin söylemissin.
-
quote:
Orijinalden alıntı: arcura26Rami tek slot olarak denedim mavi ekran hatası verdi ramleri test etme programıyla test ettim ramlerde bir sorun yok. Bios güncel ekran kartı 6 pinli onlar da takılı durumda.
Ramleri takılıyken sökmediyseniz mavi ekran almamalısınız.
-
Arkadaşlar sanırım psu modelim yetmiyormuş.Bir arkadaşın yazdığı yazıyı paylaşayım "Sizdeki PSU modeline baktım 12 Volt kanalından 42 Amper verebiliyor, Yaklaşık 500 Watt civarı güç verebiliyor sizdeki sorunun kaynağı bu olabilir. Sizin sisteminiz için 650 Watt yeterli gelir ama güç kaynağınız bu gücü üretebiliyor mu ben sanmıyorum." Bilgisi olan varsa psu lar konusunda bakabilir mi bu sistem için bu psu sıkıntı mı yaratır?
-
o arkadas birseyler derken toplam gucu o kadar amenna da senin ekran kartin 200w max güc cekebiliyor 65w islemci toplamda 500w yeterde artar bile... ramleri tek tek deneyin. gene hata cikarsa ramlerden birinde sorun var demektir.
-
Ekran kartınızda bir sıkıntı yoksa, topladığınız sistem parçalarına göre konuşuyorum o sisteme o güç kaynağı olmamış. Kimse pek önemsemiyor ama güç kaynakları da sistemde alınırken kaliteli marka ve modellerden seçilmeli.
Ekran kartınızın psu'dan gelen güç kablolarını çıkartıp yeniden sağlam şekilde oturtun. Boşta aynı güç kablolarından varsa onları ekran kartınıza takıp tekrar deneyin.
Bir de imkanınız varsa başka bir psu ile de deneme yapın. Ben güç kaynağından şüpheleniyorum açıkçası.
Kolay gelsin.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X