Şimdi Ara

300k bütçe var, çok önemli sorum var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

İşim için laptopumu yükseltmek istiyorum. Piyasadaki en iyi ekran kartı 4090. Hazır bütçem çok fazlayken yeni ekran kartının çıkmasını beklemek istiyorum, ne zaman çıkar?

4k ekran olması benim için çok önemli, lenovo 9 şu an alabileceğim en iyi laptop. Ancak 4090 çıkalı çok oldu, yenisini beklemek istiyorum.

Tahminleriniz benim için çok önemli, saygılar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

her halukarda yüksek bütçeli bir harcama yapacağından beklemen en doğru seçenek gibi duruyor ancak ;

laptop formunda 5090 ile 4090 arasında uçurum bir fark olacağı beklentisine kesinlikle girme , fark performans yönünde değil yeni oyuncaklar teknolojiler tarafında olur , ne bileyim dlss 9 çıkar , ray trace ultra çıkar (sallıyorum) ...

ama cuda çekirdekleri tarafında öyle bir sıçrama bekleme ,

çünkü gpu nun konumlandığı board alanı yine kısıtlı ve aynı hemen hemen ,

voltaj ,board alanı ,soğutma gibi unsurlar laptop tarafında bir sıçrama olmasına izin vermiyor , iyileşecek en önemli şey ram miktarı olur 24gb ram olur mesela 12 gb yerine .....beklemen şöyle avantajlı olur ,

yeni gelen AMD işlemciler çok iddialı , intel de ben varım diyor. Yapay zeka zımbırtısına odaklı yeni yeni oyuncaklar olacak gibi duruyor onlardan faydalanırsın .

Fakat ben render alayım oyun oynayayım diyorsan , şimdiden rtx 4070'li bir laptop al kenara çekil ,zira rtx 4070 oyun ve render performansında hem seni mutlu eder hem de abartı para harcamamana sebep olur .

endüstri şu anda geçiş noktasında buna denk geldin ,

arkadaşımda 4090 lı lenovo legion var , saçma sapan bir hıza sahip , lightvawe'de karmasık bir sahnenin renderını alıyor 2,5 dakika sürüyor ,aynı sahne masaüstünde 35 dk. falan. cihaz şahane , 5090 çıksa üzülür mü ,kesinlikle hayır ! Aynı sahneyi 4070'de denedik 8 dakika falan sürdü ...işler böyle işte

kafanda oyun varsa derhal ama derhal playstation 5 al .RAHAT konforlu keyifli oyun oynarsın, oyun için pc bir aldatmaca halini aldı , iş makinası kepçe ile ralli yapmaya benziyor , tamam çok yetenekli ama ne gerek var , subaru ile ralli yap mis gibi.

ne sürücü ,ne ısınma,ne uyumsuzluk uğraşmana gerek yok...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.