Şimdi Ara

3000tl Sistem Önerisi Yapabilir misiniz? (3D çizim/Oyun)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

3000tl sını geçmeden bir sistem önerisi yaparsanız çok memnun olurum.

Bilgisayarda 3d Max(kullanılacak ve render alınacak), AutoCAD tarzı çizim programları kullanılacaktır.
    Ayrıca bilgisayarın oyunları iyi bir düzeyde oynatması gerekiyor.

Bugün Vatan Computer a gittim. Orada ki arkadaş bana bir sistem hazırladı. Aşağıdaki gibi. Bu sistemi de yorumlarsanız sevinirim.

+Monitör önerisi yaparsanız sevinirim. Ben bu monitörü uygun gördüm ama benim kriterlerime göre hangisi daha iyidir bilemiyorum. Monitör 23" i olursa iyi olur. Siz değerli abilerim yardımcı olurlarsa çok mutlu olurum.

İlgilenenlerden Allah razı olsun.

• Exocoetidae kullanıcısına yanıt
    Çizim ve render varsa rami en az 16gb yapmalısın ayrıca i7 tercihi yerinde ama 3ds max animation render alıcaksan i7nin daha üst segmentlerine bakmanı öneririm hocam
    Msi h97 gaming 3 anakart
    İ7 4790 işlemci
    Zalman z3 plus 600w kasa
    Crucial 8 gb tek slot ram
    1 tb wd blue hdd
    Msi gtx 970 100me ekran kartı
    2893,42 lira ediyor işlmciye soğutucuda eklerseniz 3000 lira eder
    Sizin yazdığınız ssd sorunlu seri
    Kasa çok kaliteli değil ve anakart düşük bir model

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • @aytug25 verdiği sisteme ek olarak ekran kartının 4gb modelini amazondan getirtebilirsin, 4gb olanı kargo+vergi dahil 800 TL'ye geliyor. SSD çizim için sana bir şey kazandırmaz onun yerine ram 16gb yaparsan daha rahat edersin. Ayrıca soğutucu cooler master 212 evo amazonda 100 TL ekran kartı ile birlikte sipariş verebilirsin.
  • aytug25 kullanıcısına yanıt
    çizim ve render diyor hocam 8gb ram, o render işlemlerinde tıkar pcyi. minimum 16
  • profesyonel rendercıysan bunu alman gerek, biraz önce üst segment dediğim i7 çizim ve render

http://www.vatanbilgisayar.com/intel-core-i7-4960x-soket-2011-36ghz-15mb-onbellek-islemci.html
  • tabi bütçenin de 7000 filen olması gerekli :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: grekko23

profesyonel rendercıysan bunu alman gerek, biraz önce üst segment dediğim i7 çizim ve render

http://www.vatanbilgisayar.com/intel-core-i7-4960x-soket-2011-36ghz-15mb-onbellek-islemci.html

Profesyonel değilim hocam. Daha yeniyim. O aşırıya kaçar.

Dolar da her şeyi alt üst etti. Sanırım yaz bitimine kadar bekleyeceğim.

render sisteme koyduğu anakarta bak adamın koyduğu sorunlu ssd ve saçma kasayı bir yana bırakıyorum vatana böyle bir iş emanet edilmez zaten

render sisteminde olması gerekenler

i7 veya üzeri işlemci tabi stok soğutucu yetmeyecektir

uzun süreli açık kalacağı için kaliteli bir anakart (sistemin kararlılığı için önemli)

daha kaliteli bir Ssd

xigmatek gibi kalitesiz olmayan bir güç kaynağı

16gb ram (tercihen yüksek mhz etkisi olabilir)

2 ci elde düz soket 2011 (v3 olmayan) sistem bulunabilir belki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 2 Temmuz 2015; 2:03:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ApeXiRubbEr

@aytug25 verdiği sisteme ek olarak ekran kartının 4gb modelini amazondan getirtebilirsin, 4gb olanı kargo+vergi dahil 800 TL'ye geliyor. SSD çizim için sana bir şey kazandırmaz onun yerine ram 16gb yaparsan daha rahat edersin. Ayrıca soğutucu cooler master 212 evo amazonda 100 TL ekran kartı ile birlikte sipariş verebilirsin.

Amazondan değil de, kardeşim şuan yurt dışında gelirken getirme durumları nasıl olur ki acaba biliyor musuz?
  • 16gb ram almalısın.
  • S.a kolay gelsin

Öncelikde 3dmax ne seviyede kullandığın önemli yada yeni yada orta segment de bir kullanıcı isen 3bin tl lik bir bilgisayar seni paklar lakin ben üst düzey kullanıyorum ve render alırken çok beklemek istemiyorum diyorsan sadece quadro 4000 ekran kartı alırsın onun ortalama fiyatı sadece 3bin tl idir.

Gelelim sistemine

i7 4790 yerine i7 4790k al hem OC edition hemde arada 90 tl gibi bir fark var

Gtx 960 yazmasının sebebi Cuda core sayısından ve memory clock speed dolayı arkadaş tercih edip koymuş şahsımca (ama imkan varsa gtx 970 alabilirsin )

Başlangıç için Ram 8gb yeterli 1600 hz yerine 1866hz ve üzeri bir ram seçmek senin yararına olur.

SSD uygun diye seçtin sanırım iyi ama sana yetmicek bir ssd.

Altta bir sistem topladım ve seni baya tatmin edicek bir sistem ilerde bir 8 gb ram daha ekleyip yoluna devam edebilirsin.

Fiyat 3600tl çıktı ama ufak bir indirimle 3500tl doğru çekersin sanırım vatan bilgisayarda

Bence biraz daha zorlayıp bu tarz bir sistem almanda fayda var. Saygılar..

• Yurtdışında ki fiyatlara bakmak lazım, amazondan kardeşinin adresine vergisiz gönderim varsa 970 düşünebilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.