Şimdi Ara

3000 TL Video Render - Modelleme - Tasarım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar başlıktada belirttiğim gibi , Kız arkadaşımın 3000 TL limiti var ve onu tasarım konusunda sıkıntıya uğratmayacak ve MAC ' in yerini tutacak kasa toparlamaya dusunuyoruz .

Ekran kartı olarak pny fx serisi düşünüyoruz (Yada herhangi bir tavsiyeniz)(Kız arkadaşım o.c crossfire falan fıstık uğraşamaz onuda goz onune alalım),

intel ya da amd Fark etmez HAngisi Daha iyi performans verirse ve uğraştırmassa Poligonlarda sıkıntı çektirmesse olur :)

• GIGABYTE GA-X58A-UD3R DDR3
    INTEL Core i7 950 3.06GHZ 8MB
    KINGSTON HyperX XMP 6GB (2*3) DDR3 1600MHZ CL9
    PNY Quadro FX 3800 1GB DDR3 256 Bit
    SAMSUNG 500GB 16MB SATA II Spinpoint (HD502HJ) (Raid 0) X2
    SAMSUNG 1TB 32MB SATA II Spinpoint (HD103SJ) (Depo)
    LG GH22NS50 22X DVD-RW SATA
    XILENCE BLUESTORM (09AGL.BBL), 600W, 80+, e-Sata, USB, Ses, Mavi Işıklı Kasa

http://www.eksenbilgisayar.com

SSD de alinabilir raid yerine.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiqhWoltage -- 31 Ekim 2010; 15:44:38 >
  • Çok teşekkür ederim ,

İleride bu sisteme güzel bir led ekranda alınacak tabi şımdıkıyle idare edılınebılır.

Maya ' da modelleme yaparken sizce bu sistem Yetermi ? yoksa Artar bile mi dersiniz :)
  • yeter fx3800 giriş seviyesinde birisi için çok fazla bi kart gtx460 la girin devreye para kazandıkça quadro fx lere cıkarsınız.
    kasa içinde fulltower kasalara bakın akasa infiniti coolermaster haf x gibi
    sisteme raid0 yapın arkadaşın tavsiyesi gibi
    cpu cooler alın inventusdan qelid 60tl ye
  • Cevabınız için teşekkür ederim,

Aslında bizde ilk başta gtx460 dusunuyorduk cunku bende kendı toplayacagım kasama alacagım bu kartı , lakin bu karta verılecek parayla fx580 alınsa ozaman daha iyi olmazmı , ileride bu kart satılıp yerinde üst seviye fxler alınabilir sanırım...
  • fx580 den daha verimli gtx460 inno3d alın 330tl ye işinizi görür boş kart değil kasayı güzel seçim yapın ama full tower olsun en az akasa infiniti
  • İllaki ınno3d markalı mı olmalıki acaba dostum modelleme için ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TurboCharger -- 31 Ekim 2010; 21:14:56 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hayır eksende su an msi cyclone gtx460 350 lira olması lazım onu alın ucuz olsun diye diyorum
    hiç duyulmamış marka olması kötü gibi bi hissiyat uyandırmasın bu arada
  • Anladım ,

Esasında Kendi kasama gygabyte ın gtx460 ını dusunuyordum o.c olan . Madem bu tarz bı sıstem ıcın bu kart gıder dıyorsanız kız arkadasıma da aynısından alalım.. gerçi ben amd sistem topluyorum limit kısıtlı bende...
  • 1090t
    msi 870a-g54
    gelid işlemci sogutucusu
    ve az ram masrafı amd daha mantıklı yani
  • @sandburn

Arkadasım eğer çok poligonlu profesyonel işlerle uğraşılıyorsa quadro fx dışında kart almanız size ciddi sıkıntılar yaratır. Gtx460 belli bir yere kadar yeterli gelir bunun dışında quadro fx ler tamamen bu işler için üretilmiş kartlardır. Driverından tutunda gpu'suna kadar.

İşlemci renderda önemlidir ve renderlar çok çekirdekli işlemcilerle iyi performans verirler. 1055t daha ucuz çözüm olabilir ancak renderingte intelin hyperthreadin teknolojisi (sanal çekirdek muhabbeti) sayesinde geçilmez konumda. Ancak bu farklar abartılacak kadar yok 1090t ile i7 950 arasında (genelde %10'dan az fark). X58 platformu şu an için hertürlü en üst platform ve 3x2gb belleklerle iyi performans alınır uzun yıllar bu sistemden.
    Ancak gtx460 ile sıkıntı yaşanır. Çünkü kart bu işlere göre dizayn edilmemiş (burda tabi belirleyici faktör ne yoğunlukta poligonla çaliştiği)

• Hi-Woltage arkadaşım bilgilerin için çok teşekkür ederiz ,

FX580 alıp ileriki dönemlerde yani kız arkadaşım iş hayatında tam atılınca artık bir üst seviye ekran kartı alır . Ki kendisi kesinlikle oyun oynamaz birşey yapmaz sadece bu işi yapar pc üzerinden , ki MacPro ya alternatıf ucuz yollu bir makina toplama hevesindeyiz . Yada imkan dahilinde fx1800 alınacak ve bu sisteme led ( renkleri iyi vermesi için ) Bir ekran alınacak .

Bu bağlamda Full Tower kasa önerirmisiniz , yani olmalımı yoksa mid tower güzel soğutmalı bir kasa ile sıkıntı yaşanırmı ?

Sonuç olarak 3000TL'ye ekran kartını bir düşük yapıp LED monitörlü bi sistem önerebilirmisiniz . Ki bu sayede sanırım maliyet azalacak işlemcide artırılabilinecek?

Çok sağolun ilgilendiğiniz için.
  • Up...
  • MSI 870A-G54, Amd 870, Soket AM3, DDR3-2000, Anakart -- 165tl
    AMD Phenom II X6 1055T, 2.8GHz, TurboCore 3.3GHz, Soket AM3, 6 Core, İşlemci -- 360tl
    PNY Quadro FX 1800, 768MB, Ekran Kartı -- 890tl
    KINGSTON HyperX (KHX1600C9D3K2/4G), 4 GB Dual KIT (2x2GB) DDR3-1600MHz -- 170tl
    AKASA ZEN AK-ZEN600N-BK, 600W -- 165tl
    SAMSUNG Spinpoint (HD103SJ -- 105tl

Toplam : 1855tl buraya kadar .http://www.eksenbilgisayar.com

Monitör :http://www.sanalmarketim.com/urun/3051e19a2f67d74eed7b17724e4c4b84/SAMSUNG-BX2350-23#34;-2ms-Full-HD-DVI-HDMI-Genis-Siyah-Led-Monitor

SSD :http://www.teknobiyotik.com/depolama/ssd/ocz-agility-2-60gb-sata-ii-super-hizli-ssd.html

+ dvd rw ve işlemci soğutucu alınabilir.

• GIGABYTE GA-X58A-UD3R DDR3 yerine ASUS P7P55D Deluxe DDR3 1600 3xPCI-Ex 16 GLan,Raid
    INTEL Core i7 950 3.06GHZ 8MB
    KINGSTON HyperX XMP 6GB (2*3) DDR3 1600MHZ CL9
    PNY Quadro FX 3800 1GB DDR3 256 Bit - Yerine Asus GTX460 directcu
    SAMSUNG 500GB 16MB SATA II Spinpoint (HD502HJ) (Raid 0) X2
    SAMSUNG 1TB 32MB SATA II Spinpoint (HD103SJ) (depo)
    LG GH22NS50 22X dvd-RW SATA
    XileNCE BLUESTORM (09AGL.BBL), 600W, 80+, e-Sata, USB, Ses, Mavi Işıklı Kasa

+LG 21.5" E2240S-PN GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR
    +Creative t3130 ses sistemi
    +Logitech kablosuz mouse klavye seti...

Bir tanıdık satıcı arkadaş 2200 tlye bu sistemi verecek... Sayın arkadaşlarım ilk post'a istinaden yazdım ama . Bu anakart' bu işlemcıyle uyumlu degıl dıye bılıyorum bir bakabılırmısınız
  • ASUS P7P55D Deluxe 1156 soket anakart 1366 soket işlemciyi nasıl takıcan hocam ona :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: mckhan

ASUS P7P55D Deluxe 1156 soket anakart 1366 soket işlemciyi nasıl takıcan hocam ona :)

burası türkiye dostum ben aynı sistemi toplayıp 1055t takcam ona :)

şaka bir yana yukarda da yazdığım üzere , ilk tavsiye edilen anakartı alacagız gıgabyte olan . . . son durum budur ... varmı bir ekleme çıkarma :)
  • asus ekran kartına 400 lira gibi bi değer vericekseniz alın yoksa 370 liraya gigabyte gtx460 var çift fanlı onu alın
    kasayı full tower alıp ayrı psu alabilirsiniz ve işlemci sogutucusu alın render işlemci ghz i önemli sizin için stok fanla aşırı ısı sorunları yaşarsınız

gözümden kaçmadıysa başka bişey yok değişicek
  • quote:

Orijinalden alıntı: mckhan

asus ekran kartına 400 lira gibi bi değer vericekseniz alın yoksa 370 liraya gigabyte gtx460 var çift fanlı onu alın
    kasayı full tower alıp ayrı psu alabilirsiniz ve işlemci sogutucusu alın render işlemci ghz i önemli sizin için stok fanla aşırı ısı sorunları yaşarsınız

gözümden kaçmadıysa başka bişey yok değişicek

Full tower gerçekten çok büyük kaçar dediğim gibi kız arkadaşıma alıyoruz .

Ekran kartı dedıgınız fıyattan olacak zaten...

ki gigabyte stoklarında yokmuş...

Sağolun var olun bi sıkıntı çıkarsa basınızı agrıtırım tekrardan.

İyi akşamlar...
  • işlemci olarak neden AMD PHENOM II X6 1075T önerilmemiş ?

mckhan'ın kombinasyonuda çok güzel.Sizin bütçenize de çok uygun.

Bu sayede bir soru yöneltmek istiyorum : AMD dual RAM sistemini desteklediği için 1075T'ye 4x2 dual ram (yani 6 GB RAM) takılabilir mi ? Yoksa mümkün değil veya gereksiz mi olur ?

Ekran Kartı olarak 6870 , monitör olarakta ya ISP panel alın (dijital sanat ile uğraşılacak ise ISP panel en iyisi) (DELL veya view sonic) ya da SAMSUNG XL2370 (LED aydınlatmalı LCD'dir,lütfen iyi araştırın,sonra arkadaşınızın gözlerini ağrıtmasın.)

Ayrıca diyelim ki buradaki öneriler sayesinde bir fikiriniz oluştu.Hemen acele edip sipariş vermeyin.Bu iş için özellikle Monitör forumuna uğrayıp çok sayıda görüş,öneri alın.ISP monitör diyorum ısrarla.Çünkü arkadaşınız saatlerce tasarım yapacak.

Hatta grafikerler.net ve grafikerler.org adreslerindeki grafikerlere de danışın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MİY1988 -- 8 Kasım 2010; 17:08:01 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.