Şimdi Ara

30 litrelik akvaryumda kaç kılıçkuyruk beslenir?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
5.397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar alacağım akvaryum 50cm'lik olarak geçiyor diğer boyutlarını bilmiyorum ama internetteki çoğu 50cm'lik akvaryum 30 litre, bende onu göze alarak soruyorum. Eski akvaryumunda lepistes beslemiştim, sonra hepsi öldükten sonra sarı prensese geçtim ve en sonunda akvaryumu bozmuştum. Şimdide farklı bir tür olsun dedim ve hem çok büyük olmayışı hemde kuyruğu, turuncu rengi falan kılıçkuyruk istemeye başladım. 30 Litrelik bir akvaryumda kaç kılıçkuyruk rahatça yaşar? Öyle 10-20 balık koyup 1 balığa 1-1.5L su düşsün istemiyorum. Sizce kaç tane balık koyayım?

• 1 E 3d yeterli olur 2 aya yavruda alırsınız
  • Hocam peki erkek dişi ayrımı nasıl oluyor kılıçkuyrukta?
  • Akvaryum hobisinde temel balık hacim kuralı;2 ila 5 cm arasındaki balıklar için her cm başına 1,5 lt;5 ila 9 cm arasındaki balıklar için her cm başına 2 lt su hesaplanır.9 ila 13 cm arasındaki balıklar için cm başına 3 lt,14 cm'den daha büyük balıklar için ise cm başına 4 lt su hesaplanır.

Uzun kuyruklu erkek,diğeri dişi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yassyoss -- 31 Aralık 2014; 0:30:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: yassyoss

Akvaryum hobisinde temel balık hacim kuralı;2 ila 5 cm arasındaki balıklar için her cm başına 1,5 lt;5 ila 9 cm arasındaki balıklar için her cm başına 2 lt su hesaplanır.9 ila 13 cm arasındaki balıklar için cm başına 3 lt,14 cm'den daha büyük balıklar için ise cm başına 4 lt su hesaplanır.

O halde 1erkek 3 dişi alabilirim rahatça.

• quote:

Orijinalden alıntı: CoppeR.

quote:

Akvaryum hobisinde temel balık hacim kuralı;2 ila 5 cm arasındaki balıklar için her cm başına 1,5 lt;5 ila 9 cm arasındaki balıklar için her cm başına 2 lt su hesaplanır.9 ila 13 cm arasındaki balıklar için cm başına 3 lt,14 cm'den daha büyük balıklar için ise cm başına 4 lt su hesaplanır.

En ideal sayı ve erkek-dişi oranı bu akvaryum için budur.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: CoppeR.

quote:

En ideal sayı ve erkek-dişi oranı bu akvaryum için budur.

Yardımlar için teşekkürler :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Akvaryum bitkisi üretimi ss li.
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 30 litrelik akvaryumda balık beslenmez
  • Monsieur Vincent kullanıcısına yanıt
    Okyanusda Besleriz Bizde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zvezda

Okyanusda Besleriz Bizde

Dalga gecmelik bi durum değil o kadar balığa yazık günah küçücük akvaryumlarda bir suru balık bakıyorlar. Simdi 30 litrede 4 balikla basliycak 1 ay içinde onu 10a kadar çıkarır kesin

Hmm Özür Dilerim Pek Bilgim Yok Bu Konuda, Saka Yapiyosunuz Sandim
    Bende 50 lt Bi Akvaryum Yaptiriyorum İlk Defa Balik Besleyecegim Ne Tur Olucagi Hakkında Kararsiz Kaldim

• quote:

Orijinalden alıntı: Zvezda

Hmm Özür Dilerim Pek Bilgim Yok Bu Konuda, Saka Yapiyosunuz Sandim
    Bende 50 lt Bi Akvaryum Yaptiriyorum İlk Defa Balik Besleyecegim Ne Tur Olucagi Hakkında Kararsiz Kaldim

hocam şu siteden ( http://www.akvaryum.com/Tatlisu/ ) besliyceğiniz türü seçip ona göre bi akvaryum yaptırım derim yani 30-50 litre hem balık için hemde sizin için sıkıntılı olur, yavaş yavaş akvaryum olayına girince dekorasyonu için bitkiler ,ıvır zıvırlar aldıkça bu sefer o hacim sizede yetmiycek . bu sitede her tür için gerekli min. hacim yazıyor

Çok Tesekkur Ederim Hocam İnsaALLAH Yanlis Bise Yapmam

Asla öyle bir saçmalık yapmam, petshop akvaryumu değil hocam 30-40 litre akvaryumda 10-20 balık bakacak (!)
    4 balıkla başlarım, yavrum olursa normal büyüklüğe yaklaşınca akvaryuma salar sonra gider satarım zaten.
  • ilk kez akvaryum alıyorsanız biraz daha para verip en az 100 litre almanızı öneririm. Çünkü 40 - 50 litre alırsanız çok kısa zamanda akvaryumu büyütmek isteyeceksiniz ve daha da fazla masraf çıkacak. Bu nedenle en baştan 100 litre veya daha fazla almak en iyisi. Hem 100+ litre olursa ciklet türlerine de yönelebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RSnazdrovia

ilk kez akvaryum alıyorsanız biraz daha para verip en az 100 litre almanızı öneririm. Çünkü 40 - 50 litre alırsanız çok kısa zamanda akvaryumu büyütmek isteyeceksiniz ve daha da fazla masraf çıkacak. Bu nedenle en baştan 100 litre veya daha fazla almak en iyisi. Hem 100+ litre olursa ciklet türlerine de yönelebilirsiniz.

Yorum için teşekkürler, düşüneceğim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.