Merhaba, Ekran kartı ve monitör hariç belirttiğim fiyatlara İntel işlemcili kasa toplamak istiyorum. Eski bilgisayarımda RX480 256bit 8GB ekran kartı var. Onu yeni bilgisayarımda kullanıcam. |
30-35.000TL'ye İntel kasa tavsiyesi rica edicem.
-
-
Merhaba, sistemi ney için kullanacaksınız. Hangi amaçlar için lazım. (Oyun, Render, İş istasyonu vb)
Bu tarz bilgileri verebilirsiniz. Ona göre daha rahat yardımcı olunabilir.
Belirttiğiniz fiyat aralığı çok yüksek, bu fiyat aralığındaki alacağınız sistem için RX480 o sistemde çok komik duracaktır.
Tabi yine ne için kullanım amacı olduğunuz bunu belirleyecektir.
İntel tercih sebebinizi de neden olduğunu söylerseniz ona göre yardımcı olabiliriz. ( Kullanacağınız programlar mı keyfi bir sebep mi vb)
-
Oyun çok fazla oynamıyorum ama daha sonra RTX 3080-3090 gibi bir ekran kartı koyucam kasaya. Hepsi bir anda biraz fazla maliyetli oluyor.
Pc kullanım amacım ağırlıklı olarak browser kullanıyorum ama öyle bir kaç sayfa değil. Aynı anda firefox da 15 20 sekme, chrome da 15 20 sekme açık kalıyor. Buda biraz yavaşlamaya sebep oluyor o sebeple kasayı iyi toplamak istiyorum. Birde Custom sıvı soğutma da eklemek istiyorum bu sıvı soğutmalar sanırım daha sessiz ve verimli çalışıyormuş.
İntel tercih etmemin sebebi 20 küsür senedir İntel kullanıyorum. Daha verimli olduğuna inandığım için bunu tercih ediyorum.
RX480 ekran kartınıda RTX alana kadar G-SYNC monitörde kullanmayı düşünüyorum. Bu sorun olur mu bilmiyorum.
-
Arkadaşlar İntel diye belirttiğimden sanırım kimseden tavsiye alamadım henüz. Çok mühim değil AMD işlemcili de olabilir. İstediğim aslında bol bol browser sayfasını açtığımda sorun yaşamamak ve 4K görüntü. Film ve zaman zaman oyun oynarken sorun yaşamayayım ve görüntü kalitesi fazlası ile yetsin. Belirttiğim rakama takılmadan bir tavsiye gelirse sevinirim. AMD sistemler daha ucuza geleceği için ekran kartınıda kasayla birlikte alabilirim.
-
Merhaba,
Amd Sistem;
https://www.sinerji.gen.tr/Pc-Toplama/Config/1AMXZ5M1
Ramler değiştirilebilir
İntel sistem;
https://www.sinerji.gen.tr/Pc-Toplama/Config/UQJLPGQF
Ramler yine değiştirebilir.
-
quote:
Orijinalden alıntı: StamP0fRadiationMerhaba,
Amd Sistem;
https://www.sinerji.gen.tr/Pc-Toplama/Config/1AMXZ5M1
Ramler değiştirilebilir
İntel sistem;
https://www.sinerji.gen.tr/Pc-Toplama/Config/UQJLPGQF
Ramler yine değiştirebilir.
Çok teşekkür ederim ilgilendiğin için. Bu iki sistem için AMD ekran kartı kullanabilir miyim?
Aşağıda ki ekran kartını inceliyordum. Çok fazla oyun oynamıycağım için G-SYNC yerine böyle bir ekran kartı alıp maliyetten kısmayı düşündüm. Uyum sorunu gibi birşeyle karşılaşır mıyım?
www.vatanbilgisayar.comASUS RADEON TUF RX 6900 XT GAMING OC 16GB GDDR6 256Bit AMD Ekran Kartı fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'dahttps://www.vatanbilgisayar.com/asus-radeon-tuf-rx-6900-xt-gaming-oc-16gb-gddr6-256bit-amd-ekran-karti.html
-
Bahsettiğiniz kullanım senaryosuna 10700, 11700, 5800X gibi işlemciler fazlasıyla yeter. 30-40 table tıkayamasınız. 10-12 bine hallolur. -
Yok hocam almışken iyi birşey toplıyım istiyorum. Verdiğini tavsiyelerde anakartlar 5800Mhz destekliyor mesela, bu rakam en fazla koyulabilecek RAM demek mi? Mesela bulabilirsem 5333 4 tane RAM koysam anakart sınırını aşmış mı olucak?
-
-
Bu çok daha iyi olur hocam İ9 11900k ile. Bu sistemde Z590 anakart önermişsin bu chipsetin Maxsimus XIII HERO modeline bakmıştım dün. 2 katı fiyata satılıyor teknik olarak ne fark varda bu kadar fiyat farkı var aralarında? HERO koysam bu sisteme mesela daha iyi olur mu sizce.
-
Almışken iyi bir şey alayım diyorsunuz da dediğim ürünlerin kötü veya ortalama olduğunu falan mı düşündünüz
İnsanlar bütçeniz bu kadar diye oldukça premium parçalar öneriyor. Ben size gerçekçi bir senaryo çıkardım. Sorduğunuz sorularsan konuya hakim olmadığınız aşikar. Paranızı çöpe atmayın.
Hatta kaba olarak yazıyorum.
Ryzen 5800X
Msi X570 Tomahawk
Corsair RM850
2x16GB 3600 CL16
Arctic Liquid Freezer 280MM
Corsair 4000D Airflow
Keyfinize göre ek depolama ve ekran kartı. Bu dizilim bile FAZLA.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmettsezis -- 20 Ağustos 2021; 2:40:17 > -
Dediğiniz anakart A+, tuf ise B+ bir anakart.Bundan dolayı fiyat farkı çok fakat performansa bir etkisi olmaz. Gaming gecesine bakmayı unutmayın güzel bir z590 anakart çıkabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-93B72EA89 -- 20 Ağustos 2021; 2:57:5 > -
Arkadaşlar, adam 15 sekme firefox için 35.000 liraya ekran kartı hariç sistem topluyor, siz de ciddi ciddi öneri mi veriyorsunuz allah aşkına bırakın ya.
15 sekme firefox'a 35 bin lira veren adam burdaki herşeyi ezbere bilir zaten. İnsan aklıyla dalga geçmeyin vakit çalmayın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Anarsist_ -- 20 Ağustos 2021; 2:59:34 > -
Hocam merhabalar. Araba almaya çıkıp almışken en iyisini alayım deyip tır almazsınız. Bu da aynı şekilde. Monitörü en iyisinden alın, koltuğunu masasını klavyesini en iyisinden alın ama kasaya gerek yok. Eğer konu ciddiyse dediğimi iyice düşünün. 5600x veya i5 işlemcili bir kasa alın, konfor ekipmanlarını en lüksünden alın illa harcayacağım para diyorsanız.
-
quote:
Orijinalden alıntı: _Anarsist_Arkadaşlar, adam 15 sekme firefox için 35.000 liraya ekran kartı hariç sistem topluyor, siz de ciddi ciddi öneri mi veriyorsunuz allah aşkına bırakın ya.
15 sekme firefox'a 35 bin lira veren adam burdaki herşeyi ezbere bilir zaten. İnsan aklıyla dalga geçmeyin vakit çalmayın.
Arkadaş sen neden konuyu böyle farklı yerlere çekiyorsun? benim işim gereği belirttiğim gibi 2 farklı browserda sürekli 20 30 sekme açık oluyor. 20 30 sekme açmış olmak donanımdan anlamayı gerektirir mi? Bilgim olsa neden buraya böyle bir konu açayım? 5 sene önce buradan bir arkadaşın önerisiyle PC topladım hala kullanıyorum. Normal bir kullanıcıya bu pc en az 5 sene daha yeter ancak işlerim dolayısıyla yeni ve daha güçlü bir bilgisayara ihtiyaç duyduğumdan konu açtım. Araştırdığım bir kaç parçayıda arkadaşların önerdiği parçalarla kıyasladım hepsi bu. Donanım bilgim yok gerçekten. 1 haftadır sürekli PC toplama videoları izliyorum tüm bilgim bu kadar. :(
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-8834C9771Hocam merhabalar. Araba almaya çıkıp almışken en iyisini alayım deyip tır almazsınız. Bu da aynı şekilde. Monitörü en iyisinden alın, koltuğunu masasını klavyesini en iyisinden alın ama kasaya gerek yok. Eğer konu ciddiyse dediğimi iyice düşünün. 5600x veya i5 işlemcili bir kasa alın, konfor ekipmanlarını en lüksünden alın illa harcayacağım para diyorsanız.
Arkadaşım güzel demişsin de benim Klavyem, koltuğum, masam hepsi zaten kendi konforuma göre yaptırdığım ve aldığım şeyler. Sadece monitörüm değişecek onunda fiyatı 15.000TL tutuyor hepsini bir arada almaya bütçem yetmediği için Önce benim görüşüme göre en önemli olan "kasa" toplayıp sonra da monitör almak. Konunun böyle farklı yerlere çekilmesi ve alaycı tavırları gerektirecek ne istedim? 8.000 10.000TL ye pc toplamak isteyenlerde sorun yok 30.000TL üzeri toplayınca mı alay konusu oluyoruz? :(
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-93B72EA89Dediğiniz anakart A+, tuf ise B+ bir anakart.Bundan dolayı fiyat farkı çok fakat performansa bir etkisi olmaz. Gaming gecesine bakmayı unutmayın güzel bir z590 anakart çıkabilir.
Tamam hocam sağolasın performansa etkisi yoksa gereksiz olur. Gamin gecesi dediğin nedir onu anlamadım?
-
quote:
Orijinalden alıntı: ahmettsezis
Almışken iyi bir şey alayım diyorsunuz da dediğim ürünlerin kötü veya ortalama olduğunu falan mı düşündünüz
İnsanlar bütçeniz bu kadar diye oldukça premium parçalar öneriyor. Ben size gerçekçi bir senaryo çıkardım. Sorduğunuz sorularsan konuya hakim olmadığınız aşikar. Paranızı çöpe atmayın.
Hatta kaba olarak yazıyorum.
Ryzen 5800X
Msi X570 Tomahawk
Corsair RM850
2x16GB 3600 CL16
Arctic Liquid Freezer 280MM
Corsair 4000D Airflow
Keyfinize göre ek depolama ve ekran kartı. Bu dizilim bile FAZLA.Evet arkadaşım konuya gerçekten hakim değilim. 1 haftadır PC toplama videolarını izliyorum ve oradan gördüğüm parçalar ile burada önerilenleri karşılaştırıp hangisi daha iyi anlamaya çalışıyorum. Önerdiğiniz sistem kötü ya da ortalama diye düşünmedim. Önerdiklerinizide tek tek bakıyorum yani boşa uğraştırmıyorum kimseyi. :(
-
Tavsiye edeyim. https://forum.donanimhaber.com/satilik-intel-xeon-e5-2699-v3-18-cekirdek-islemci-128-gb-ram-mining-icin-kullanilabilir--147842791
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Arkadaşlar, adam 15 sekme firefox için 35.000 liraya ekran kartı hariç sistem topluyor, siz de ciddi ciddi öneri mi veriyorsunuz allah aşkına bırakın ya. 15 sekme firefox'a 35 bin lira veren adam burdaki herşeyi ezbere bilir zaten. İnsan aklıyla dalga geçmeyin vakit çalmayın. |
Benzer içerikler
- rx 7600 alınır mı
- dled nedir
- hotfix nedir
- gürcistan media markt
- oyun için amd mi intel mi
- 256 tb ssd
- mediatek helio g85
- fsr 3.1
- lga 1851
- atx 3.0 nedir
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X