Şimdi Ara

3 yıllık dota oyuncusu olarak...?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
1.852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 3 yıllık dota oyuncusuyum. Dota'dan aldığım zevki birtek Cs1.6 clan turnuvalarındaki o çekişmeden almışımdır. Yani Cs1.6 ve Dota benim hayatımın oyunlarıdır. Sayısız rehberler, mekanik tartışmalara girmişimdir. Stats, lvl kasmışımdır. Vs. vs. Şu sıralarda Turkdota'da takılmaktayım. Fakat MH ( mapHack ) olayı iyice abarttı. Çığrından çıktı. Hon Acc.'um var ama Hon'un oynanış tarzını ve grafik motorunu sevmedim. Boşa para verdiğimi düşünüyorum. Bir de LoL'u deneyeyim dedim? Dota ile arasındaki farklar neler? HoN dota ile birebir aynı diyebilirz? LoL'de böyle mi? Geçmemi önerir misiniz? Oynayanların yaş ortalaması kaçtır? Çok fazla türk var mı? Hile yapılır mı? Vs vs...

Teşekkürler...

• silindi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mumurta34 -- 16 Mayıs 2020; 18:10:15 >
  • Çabuk sinirlenen, çabuk gerilen biriysen DotA'dan daha çok gerileceksin -ki sadece bu oyunu oynamamak için geçerli bir sebep- ama genel olarak eğlencelidir, güzeldir. Ben de DotA'yı bırakıp başladım LoL'e, arkadaşlarımın hepsini DotA'dan kopartıp LoL'e geçtik. Senin soğuma sebebinle aynı sebepten bırakmıştık biz de, mh probleminden kelli. Artık haftada iki kere o da bazen oynuyoruz DotA'yı.

Bence ne buraya istediğin soruları bir bir detaylı yanıtlayacak arkadaşları yor, ne de okuyarak kendini yor. Oyunu internetten indirip ya da daha kolayı bir kafeden deneyip beğenip beğenmediğine kendin karar ver. Çünkü bizim de aramızda LoL'u tutmayıp DotA'da kalan arkadaşlarımız oldu. Kimisi beğeniyor, kimisi beğenmiyor. Sen sensin ben de benim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicholai Hel -- 7 Temmuz 2011; 23:41:51 >

Zekânı test etmek için buraya tıkla.
  • LoL biraz daha farklı. Temel mantık aynı ama ekstra özellikler var ki bu oyuna "orijinal klon" havası katıyor.

Türk var ama o kadar da "aşırı" değil. Yaş ortalamasını maalesef çıkaramıyorsun ama DotA'nın bu halinden yüksektir diye düşünmekteyim. Hile falan da sıkıntın olmasın ama en büyük sorun şu ki;

Son 1 haftadır Avrupa sunucuları çökük vaziyette, problemler yaşayabilirsin.
  • Biz 4 arkadaş olarak dota'yı bırakıp geçtik LOL'e. Zaman içinde çevremizdeki dota oyuncuları bizden duya duya teker teker geçtiler LOL'e. Heralde bizimle birlikte bi 15 kişi daha dota'dan LOL'e geçmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mumurta34 -- 16 Mayıs 2020; 18:9:27 >
    Daha Fazla Göster
  • dota 2 yide bekleyebilirsin
  • Bende 1,5 yıllık dotA oyuncusuydum LoL'e yeni başladım hiç zorluk çekmedim adaptasyonda.Ama 1-2 fark var tabiki.Mesela burda dotA'daki gibi aşırı derecede kasıp oyunu götüremiyosun.İstediğin kadar kas,takımın kötüyse inan hiçbişey yapamıyosun.Takım yüzünden kaç kere çıldırdığım oldu.Ama takım harika olunca,sende direk takıma adapte oluyosun.İşte oyunun zevkine o an varıyosun.Ama yinede sen oynamadan burda söylediklerimi pek anlayamassın.
    O yüzden son sözüm bi indir dene hocam.
  • Ben de 2-3 yıllık bir dota geçmişimden sonra geçtim lol'a.İlk başlarda değişik gelmişti pek hoşuma gitmedi tabi bunda itemler ve heroları dotadan sonra tekrar öğrenmek neyin ne olduğunu çözmek filan sıktı biraz sırf değişiklik için oynuyordum fakat bir süre sonra aynı dotadaki gibi oyun mantığını ve herolar ile itemleri çözmeye başladıktan sonra bırakamadım yaklaşık 5-6 aydır dota oynamadım.Bugune kadar hiç bir online oyuna para vermedim fakat lol da para ile hero, skin vb şeyleri açmak için para ödedim.

Hile olayına gelirsek server tabanlı olduğu için mh gibi şeyler bu oyunda yok.

Origin: RQ7_ErdeM

PSN: berserkmonkee

BattleTag: BerserkMonk#1867
  • 4 yıllık dota oyuncusu olarak kesinlikle geçmeni öneririm. Strateji ve derinliği dota'dan daha yüksek bir oyun daha çok takım oyununa dayanıyor. Jungle olayı süper işliyor dota'daki gibi çok nadir değil her maçta ortalama 1 jungler oluyor. Mekanik konusunda biraz eksik lol dota'dan, deny özelliği bulunmamakta maalesef,kulelere para ile alınan scroll'lar ile TP olmakta yok lol'de. Dota'dan fazlalık olarak summoner spell denilen her kişinin 2 tane seçtiği büyüler var, heal,exhaust(yavaşlatma) ve flash(ışınlanma) gibi. Drake takıma toplamda 975 altın veren bi yaratık, blue(mana golem) ve red buff(lizard elder)'lar olarak ekstra yaratıklar bulunuyor. Haritada rune çıkma gibi bir durum yok, bütün eşyalarını base'deki tek bir marketten alıyorsun. Tavsiye edilen item'lar gösteriliyor aynı zamanda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: o.Ka

Arkadaşlar 3 yıllık dota oyuncusuyum. Dota'dan aldığım zevki birtek Cs1.6 clan turnuvalarındaki o çekişmeden almışımdır. Yani Cs1.6 ve Dota benim hayatımın oyunlarıdır. Sayısız rehberler, mekanik tartışmalara girmişimdir. Stats, lvl kasmışımdır. Vs. vs. Şu sıralarda Turkdota'da takılmaktayım. Fakat MH ( mapHack ) olayı iyice abarttı. Çığrından çıktı. Hon Acc.'um var ama Hon'un oynanış tarzını ve grafik motorunu sevmedim. Boşa para verdiğimi düşünüyorum. Bir de LoL'u deneyeyim dedim? Dota ile arasındaki farklar neler? HoN dota ile birebir aynı diyebilirz? LoL'de böyle mi? Geçmemi önerir misiniz? Oynayanların yaş ortalaması kaçtır? Çok fazla türk var mı? Hile yapılır mı? Vs vs...

Teşekkürler...

7 senelik dota oyuncusuyum fakat mh beni de pes ettirdi lol çok harika geldi dota'dan sonra ki anime seven birisiyim karakterler ve efektler o yönde olduğu için hemen sardı ve işte 6 aydır lol oynuyorum fazla zorluk çekmedim yani hile falan yok sen rahat ol sadece girişte problem var o kadar

• quote:

Orijinalden alıntı: rrainmaker

4 yıllık dota oyuncusu olarak kesinlikle geçmeni öneririm. Strateji ve derinliği dota'dan daha yüksek bir oyun daha çok takım oyununa dayanıyor. Jungle olayı süper işliyor dota'daki gibi çok nadir değil her maçta ortalama 1 jungler oluyor. Mekanik konusunda biraz eksik lol dota'dan, deny özelliği bulunmamakta maalesef,kulelere para ile alınan scroll'lar ile TP olmakta yok lol'de. Dota'dan fazlalık olarak summoner spell denilen her kişinin 2 tane seçtiği büyüler var, heal,exhaust(yavaşlatma) ve flash(ışınlanma) gibi. Drake takıma toplamda 975 altın veren bi yaratık, blue(mana golem) ve red buff(lizard elder)'lar olarak ekstra yaratıklar bulunuyor. Haritada rune çıkma gibi bir durum yok, bütün eşyalarını base'deki tek bir marketten alıyorsun. Tavsiye edilen item'lar gösteriliyor aynı zamanda.

190 olmasın o

• quote:

Orijinalden alıntı: Aragonit.

quote:

4 yıllık dota oyuncusu olarak kesinlikle geçmeni öneririm. Strateji ve derinliği dota'dan daha yüksek bir oyun daha çok takım oyununa dayanıyor. Jungle olayı süper işliyor dota'daki gibi çok nadir değil her maçta ortalama 1 jungler oluyor. Mekanik konusunda biraz eksik lol dota'dan, deny özelliği bulunmamakta maalesef,kulelere para ile alınan scroll'lar ile TP olmakta yok lol'de. Dota'dan fazlalık olarak summoner spell denilen her kişinin 2 tane seçtiği büyüler var, heal,exhaust(yavaşlatma) ve flash(ışınlanma) gibi. Drake takıma toplamda 975 altın veren bi yaratık, blue(mana golem) ve red buff(lizard elder)'lar olarak ekstra yaratıklar bulunuyor. Haritada rune çıkma gibi bir durum yok, bütün eşyalarını base'deki tek bir marketten alıyorsun. Tavsiye edilen item'lar gösteriliyor aynı zamanda.

190 olmasın o

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yadigâr -- 8 Temmuz 2011; 3:28:35 >

Nick: oda312

• quote:

Orijinalden alıntı: Aragonit.

quote:

190 olmasın o

takıma toplamda

• dotadan farklarını kısaca yazayım

-her championın(hero) 5 skill i vardır. bir tanesi 1 lvldan beri açık olan ve skill point verilmeyen heroya özel pasif skilldir
    -bunların dışında yine skill point vermediğin uzun cooldownlara sahip herkesin kullanabildiği summoner speller vardır(heal,mana doldurma,teleport,blink gibi)
    -base atarken koşmak zorunda değilsin. base dönmek için herkesde bir skill vardır 8 sn channeling yaptıktan sonra(dmg yemessen) base gitmiş olursun.tabi lane dönmek için teleport yoksa koşuyosun tekrardan.
    -shop için tek bir npc var ve itemler özelliklerine göre katagorilere ayrılmış ayrıca kompleks itemler şema olarak gösterilmiş ve her champion için hazırlanmış önerilen item kısmı var yani "ne kascam ben şimdi" gibi ortada kalmıyosun
    -dotadaki gibi jungle da ayrı bir shop da yoktur.
    -ölünce senden para gitmez fakat kill alan para kazanır
    -haritanın belli yerlerinde çalılar vardır. bu çalılara girenler görünmez olur onları görmek için senin de çalıya girmen gerekir.
    -roshan gibi bir boss vardır bu boss tüm takıma statları artıran bir buff verir late game için kullanılır buna ilave birde ufak dragon boss u vardır. mid gamede kesilebilir takıma bir miktar gold sağlar.
    -jungle da belirli bufflar veren yaratıklar vardır (mana regen gibi)
    -skill dmgleri dotadaki gibi her zaman aynı kalmaz. skill dmgi artıran "ability power" diye bir olay vardır.bazı karakterlerin skilleri belli bir oran ile ability powerdan ekstra dmg kazanır.
    -2 tip defans stat ı vardır: armor ve magic resist.armor fiziksel vuruşlardan aldığın dmg i azaltır magic resist magic dmg i azaltır
    -dotadaki kadar çok aktif özelliği olan item yoktur.4-5 tane item var bunlar da ihtiyacı olan championlar dışında fazla kullanılmaz.

belkide atladığım birçok şey var fakat şunu söylemeliyim bende dota oyuncusuydum arkadaşımın tavsiyesi ile lol ü denedim ve çok sevdim. başlarda dotadan olan tecrübem ile oyun kolay geliyodu bedavadan teleport falan ölünce para da gitmiyodu fakat sonradan anladım fikir olarak dotadan alınmış fakat çok çok daha ilerisine gidilmiş diye düşünüyorum lol hakkında. "ben çok deli dota oynardım bu oyun ne ki" gibi yaklaşmamanı öneririm oynayınca anlayacaksın çok büyük farklar var

• Ayrıca int, str, dex yerine Ability Power ve Attack Damage kullanılır. Mesela int herosune ap kasarsın str veya dex olana ad kasarsın.
    Oyundaki karakterleri dengelemeye çalışıyorlar ve her ay bazı herolar güçleniyor yada güçsüzleştiriliyor.
    Ekleme yapayım LoL'de oyun daha çok takım çalışması olur. Mesela lanedeki herolar arkadaşlarına yardım etmek için onun rakiplerine ani gank yapabilir. Bu takım çalışması mesela ama niye 2 vs 1 geliyorsunuz dememelisin. Arkadaş vardı Dota oyuncusu yine 1 vs 1 gelin filan demişti yani LoL'de kesinlikle 1 vs 1 yoktur. Takım oyunu vardır tek olma hiç bir zaman.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black Burn -- 8 Temmuz 2011; 4:23:28 >
  • bash skilli ve itemi yok yani basher kavramı yok lolde aynı şekilde ağır derecede miss çekmekte yok sadece 2-3 şampiyonda mevcut onlarında çözümü var.mageler oyun sonu etkisiz kalmaz çünkü ability itemleri skillerin hasarını etkiler ve mageler oyundan kopmaz.

Orijinalden alıntı: Black Burn

Ayrıca int, str, dex yerine Ability Power ve Attack Damage kullanılır. Mesela int herosune ap kasarsın str veya dex olana ad kasarsın.
    Oyundaki karakterleri dengelemeye çalışıyorlar ve her ay bazı herolar güçleniyor yada güçsüzleştiriliyor.
    Ekleme yapayım LoL'de oyun daha çok takım çalışması olur. Mesela lanedeki herolar arkadaşlarına yardım etmek için onun rakiplerine ani gank yapabilir. Bu takım çalışması mesela ama niye 2 vs 1 geliyorsunuz dememelisin. Arkadaş vardı Dota oyuncusu yine 1 vs 1 gelin filan demişti yani LoL'de kesinlikle 1 vs 1 yoktur. Takım oyunu vardır tek olma hiç bir zaman.

dota da hiç 1v1 gel diyen görmedım ha su oluyor oyun 70 dk yı gecıyor millet sıkılıyor bazen 1v1 oluyor ama en fazla 2 kere roshan önunde oda zaten

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.