Şimdi Ara

3. YILA KALMAK HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
2.588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben 98liyim geçen yıl 2016 ygs ye girdim netlerim çok iyi olmasına rağmen 25 bin geldi zaten geçen yıl bu sıralamalarda yığılma vardı haliyle moralim çok bozuldu lys yi bıraktım ve mezuna kaldım.Zaten olay burda başlıyor bu yıl okul yoktu ve ygs ye geçen yıldan çok daha iyi çalıştım en çok güvendiğim derste fendi faket ygs de mattan başladım matta en kolay soruları bile heycandan çok yavaş takılarak çözdüm mattan sonra diğer dersler kolay olmasına rağmen batırdım ve şu an sonucumu 45-50 bin civarı bekliyorum geçen yıl 25 bini beğenmeyen ben bu yıl 25 bin gelse öpüp başıma koyacağım çok acayip depresyona girdim arkadaşlar düşünün ilk yıl çalışmıyorsunuz adam akıllı sınav kolay diye 25 bin yapıyorsunuz 2. yıl hayvan gibi çalışıp sınavda heyecan yapıp üstüne çişim geldi trollemiyorum ya da bahane aramıyorum cidden çişim geldi + heyecan batırdım sınavı.Geçen yıl fen yapamazdım 25 net felan yapardım 30 u zor görürdüm ygsde 34-6 yapmıştım bu yıl 37-38 fen yapıyordum sınavda matematikte moral kalmayınca 35-5 fen yaptım geçen yıl hiç çalışmayıp bu yıl o kadar fene abanıp 1 soru fark olması insanı üzüyor neyse açıkcası moral felan kalmadı çevremdeki herkes de iyi yapan insanlar sınavdada 120-140 arası yapmışlar onları görünce moralim iyice alt üst oldu çünkü o insanlarla denemelerde aynı netleri yapıyordum bazılarını geçiyordum bile ama onlar sınavda heycanını kontrol etmişler işte.Neyse asıl meseleye geliyorum benim hedefim tıptı lisede de inek biriydim zaten büyük bir şehirde iyi bir anodolu lisesindeydim diploma notumda 93 ben şimdi 60 bine girsemde lys çalışcağım yapcak bir şey yok tamamen asılabilir miyim lysye bu moralle bilmiyorum ama çalışmaya uğraşıyorum ama 20-30 binden bile 10-15 bin civarına çekmek için lysye asılıp şansa bırakmayacak adam akıllı netler yapmak lazım ki benim en iyi gelcek sonuç 40 bin açıkcası eğer olmazsa yine 3.yılı düşünüyorum ama ailem bu konuda acayip katı 2.yıla zor ikna ettim ve çevremde 3.yılı söylesem destekleyecek kimse yok lysye girmeden bunu konuşmak yanlış ama ben idealim ve hedefim için 3. yıla kalıp çalışmayı göze alabilecek ve insanların yorumlarını takacak biri değilim ama ailemi ikna etmek çok zor bu konuda size 3.yıla kalıp 20 yaşında hazırlanmak imkansız mıdır insanlar üniversiteye gidip beğenmeyip yarısında tekrar hazırlanıyor bence imkansız bir şey değil çalıştıkça tabi 3.yıla kalınca onda da iyi yapcam diye bir kesinlik yok ama bir şans daha istiyorum açıkcası sizin fikriniz nedir 3.yıl hakkında bunları merak ediyorum

• Mümkün değil okuyamam bunu. Noktalama işaretlerini kullan lütfen

1-2, hatta 3 yıl kaybetmeyi çok umursamayın. Üniversiteye girince en az 1 yıl uzuyor zaten, hatta bazıları saldıkça salıyor dersleri. Erken mezun olmanın çok ehemmiyeti olmadığını farkediyorsunuz.
  • Hocam bende şimdi okuyunca fark ettim baya kötü yazmışım ama foruma bile yeni kayıt oldum bu konuda fikir almak için gerçi insanların fikrini takmıyorum diyip fikir sormak biraz ironi ama açıkcası hızlı yazayım derken baya kötü yazmışım, bende öyle düşünüyorum ama işte ailem çok katı bu konuda ve çevrem

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gugklusaat -- 21 Mart 2017; 23:28:37 >
  • Bende lysden sonra sıralamaya bakıp olmazsa kalmayı düşünüyorum ki bu ygs puanıyla hedeflerime çok uzağım zaten ama lys de çalışmamak olmaz 3.yıla kalsakta lazım olcak sıkıntı zaten 3.yıla kalırsam bıkmak,yorulmak değil sadece 3.yıl konusunda ailemi nasıl ikna edeceğim onlarında bu yıl geçen yıldan kötü yapınca güvenleri azaldı ve mezuna kalmaya kötü bakıyorlar tek sıkıntım bu ama sanırım bunu da yazın lys açıklandıktan sonraki dönemde düşünüp halletmeye çalışmalıyım şu an 3.yıl olursa ailemi nasıl ikna edeceğimi düşünmek için erken ve saçma sanırım
    MEZUNA KALMAK VE KOSKOCA 1 YIL
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hepsini okuyamayız kardeş bu ne

97 liyim 2.mezun senem çok sıkıntı çekmedim calisirken ama ygsde arkamdaki hasta cocuk yüzüne tüm sınavım yandı.normalden 40 net aşağı yaptım.annem falan 3.seneyede kalsan sana sıkıntı çıkarmayız ama geç oluyor artık falan diyor.haklılar bu sistem için 1 sene daha vermeye değmez.seneye ne olucak yine bişeyleri değiştirecekler.belki yine sıkıntı yaşayacaksın bunun garantisi yok.1 seneni heba etmektense gir bir üniversiteye adam gibi çalış yatay geçişle istediğin yere geçersin(mühendislik falan düşünüyorsan) çok ciddiyim seneye bile ne olacağı belli olmaz.bence kalma boşuna.
    hocam onu bende biliyorum yine kötü yapma ihtimalim var ama kötü gelirse sonuç lys ile beraber istemeyerek zorla bir üniversiteye gitceğime 3.yıla kalmak daha cazip geliyor ve ygs-lys çalışmaktan nefret eden biri değilim 3.yıla kalsamda çalışırım ama hayatta hiçbir şey belli olmuyor bu yıl en kötü 20 k diyordum teğet bile geçmedi o yüzden benimde kafam karışık
  • cityofstars hocam çok haklısın bende şu an artık çalışabildiğim kadar lys çalışıp eğer istediğim yere çekemezsem 3.yılı ailemle paylaşmayı düşünüyorum, dershaneye gider misin diye soran arkadaş kardeşim valla onu kalırsam eğer düşünürüm ama bu yıl dershanenin çok yararını görmedim bazı hocalara kötüydü bile diyebilirim mezun olduğum anadolu lisesinin ne kadar iyi olduğunu anladım hatta
  • soncuma37 hocam haklısın hiç belli olmuyor ama az çok üniversite sınavını değiştirselerde tamamen köklü değiştiremiyolar ki bence köklü değiştireceklerse gelcek sene en geç haziran-temmuza açıklamaları lazım çünkü 2000liler ona göre ygs-lys kascak yazın neyse ama dediğin doğru 3.yılda ne olcağı belli değil dediğim gibi lys ye abanıp ki hala boşuna bilgisayarda boş vakit geçiyorum ondan sonra ayrıntılı düşünmek lazım umarım seninde lys istediğin gibi geçer

35 e 5 fen yaptığına göre 50k gelmez emin ol ayrıca yök atlası incele ne çekişler var zaten lise temelin varmış.

Ygs netlerini tam yazarsan daha iyi yorum alabilirsin.

• hocam teşekkür ederim buldum, haklısın yavaş yavaş başladım zaten lys ye artık ciddi ciddi gitmeyi düşünerek çalışmam gerekiyor zaten mezunum okula zamanım gitmiyor bu mezun işi salgın hastalık gibi insana çekici geliyor ve onu düşününce ygsyi kötü yaptığı aklına gelince çalışamıyor. Ygs için de en kötü sonuca hazırladım kendimi eğer lysden sonra olmazsa ama düşüneceğim 3.yılı neyse iyi geceler
  • hocam puan 390 civarı geliyor o da ygs-2 de 2016 55 bin, 2014 32 bin diyor bu ikisi arası gelse 35-50 arası bir ihtimal yanlış hatırladıysam bir kaç soru 50-70 yani kısacası kendimi en kötü sonuca hazırladım geçen yılki çöküşü yaşamamak için ygs netleri yazdıkça moralim bozuluyor o yüzden yazasım yok puanı yazdım :D, iyi geceler
    bro aynen lysden sonra bakcaz ve eğer olurda kalırsam aile baskısı baya olcak ama eğer kötü gelirse ilerki yıllarda aklıma gelip pişman olcağıma kalmayı düşünürüm sanırım ama tabi bunlar temmuzda düşünülecek şeyler sana da iyi çalışmalar
  • Aga tıpı nerde kazandığın farkeder mi senin için bilmiyorum da abansan lysye kazanabilirsin 3. Yılı şimdi düşünme hala kazanma şansın var ama seneye dr ygsden düşük yapma ihtimalin var biliyosun sen de ygs çalıştıkça gelişen bi şey değil

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.