Şimdi Ara

3.YIL İSTİYORUM AMA MÜTHİŞ BİR BASKI VAR ÜSTÜMDE (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
3
Favori
3.942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hocam bu işsiz kalma meselesine çok takmıssın ya :D bizzat kendi ailemdeki mühendislerin (biri hariç) çok size göre iyi olmayan üniversitelerden mezun ve işleri var :D
  • Aynı durumdayım senin gibi ailemi bugün ikna edebildim al karşına gerekirse ağlayana kadar konus akrabalarım cok karşı hayırlısı buymuş neden tekrar denicen senelerine yazık daha kötü yapacan diye kafayı yiyorum sizene arkadaş hayat benim hayatım ailem karar verir ona en fazla gercekten hedefin varsa kalmalısın kardesim gercekten

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uruk-Hai

Ailem de başkasının dediğine fazla takılıyor yoksa izin verecekler yani.

Hocam hırslı olursak bu lafları ağızlarına tıkarız çevredekilerin ancak ilk mezun senesinde yaptığımız hataları yaparsakta sonumuz kötü..

• Sorunum sınavla ilgili değildi sosyallikle ilgiliydi.
  • sen bilirsin elinden geleni yapmadığını düşünüyorsan kal,

çok istediğin bir bölüm varsa kal

iyi bir bölüm yoksa kal

bir aksilik çıktığı için yapmadıysan kal

saygılar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benimde çevrem öyle konuşuyor annem kalmamı istemiyor çünkü bir çok 3. ve 2.yila iyi derecelerden birakacak mezunlar olacak obp ve temel liseler sıkıntı yaratacak ve her şey sınav anindaki ruh haline bagli olacak babam 3.yila kal dese de bende 33 k dayim şartlari düşününce çok mantikli gelmedi ilerde bir gün yine hayallerim için deneyeceğim ama o bir yilim daha olmamali çünkü psikolojik olarak 2.yil boyle olduysam 3ü hiç düsunemiyorum birde.Ben muhendislik sececegim sen de bak bence o siralamalarda da iyi imkanlar var bence muhendislik ha 20k ha 50 k cok fark etmiyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 yıl için 50 yıl pişman olmaya değer mi

Ha eğer seneye de olmazsa 49 yıl en azından denedim dersin.

Ki bu demek değildir eczacılık veya 30-40k aralığında mühendislik okuyunca işsiz kalacaksın.

• Hocam işten kastın ne? Ben 33k yapsam İYTE'de mühendislik falan okurdum.

• Mf-3 33k,mf4 37k.
    İyi sıralamalı ünilerden mezun olan mühendis kuzenlerim var,onlar ilk yıllar işssiz kalabilirsin veya az maaş alırsın diyorlar.
  • Ben de mf3 17k mf4 21kdan kalmayı düşünüyorum, cidden adam gibi bölüm bulamıyorum. Ama psikolojik olarak sıkıntılı bir insanım dayanamam heralde

• İşsiz kalip kalmamak senin elinde işsiz kalacagini da sanmiyorumda maas konusuna gelirsek zaten kimse yeni mezun henuz cok tecrube kazanmamis bir muhendise direk 6 bin tl vermez ki...baskasi sadece konusur kimse seni senden cok dusunemez git kendin arastir kendi aklinin suzgecinden gecir kendi hayatinin her anina kendin yon ver

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • iyte yaz git
  • hocam o konuşan akrabalar pek bir şey bilmiyorlar . mesela ben mezuna kaldığımda da birçok yer tutuyordu ama onlar sanıyor ki ben barajı geçememişim veya hiçbir yer tutmadı kazanamadım da gitmedim vs.

çoğu bilmiyor daha iyisini yapmak için 1 yıl daha kalacağını veya gelecekte sıkıntı çekmemek için 1 , 2 yıl daha hazırlanmayı göze aldığını . üniye gitmiş olmak için gitmek pek bir anlam ifade etmiyor artık herkes üniye gidiyor zaten .

insanlar konuşur takmamak lazım sen eğer inanıyorsan yapacağına , ailende destekliyorsa veya ikna edebileceksen ve şuan yazsan gideceğin yerden memnun olmayacaksan kal bence .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reverse_Flash

hocam o konuşan akrabalar pek bir şey bilmiyorlar . mesela ben mezuna kaldığımda da birçok yer tutuyordu ama onlar sanıyor ki ben barajı geçememişim veya hiçbir yer tutmadı kazanamadım da gitmedim vs.

çoğu bilmiyor daha iyisini yapmak için 1 yıl daha kalacağını veya gelecekte sıkıntı çekmemek için 1 , 2 yıl daha hazırlanmayı göze aldığını . üniye gitmiş olmak için gitmek pek bir anlam ifade etmiyor artık herkes üniye gidiyor zaten .

insanlar konuşur takmamak lazım sen eğer inanıyorsan yapacağına , ailende destekliyorsa veya ikna edebileceksen ve şuan yazsan gideceğin yerden memnun olmayacaksan kal bence .

hocam o konuşan akrabalar pek bir şey bilmiyorlar . mesela ben mezuna kaldığımda da birçok yer tutuyordu ama onlar sanıyor ki ben barajı geçememişim veya hiçbir yer tutmadı kazanamadım da gitmedim vs.

KUDURDUM ama gram takma cidden

• Adama iyte yaz diyorsunuz da oradaki iyi bölümler de gelmeyebilir tam sınırda kalmış iyi mühendislikler için.

Bence kalmalısın, millet senin sıranla FTR yazıyor 3 yıl atanmayı bekliyor sen 2 yıl feda etmişsin çok mu

• Started From The Bottom kullanıcısına yanıt
    Diş?

• Arkadaşlar yanlış anlamayın ama olağanüstü bir durum olmadıkça istediğiniz bölümü 3 senede kazanmıyorsanız orası için yeterli zekaya sahip değilsiniz demektir. Unutmayın sizin 3 senede kazanamadığımız bölümü başkaları ilk senede kazanıyor. Ha 3. Senede başarabilir mısınız ? Evet başarabilirsiniz. Fakat o bölümü 3 yılda kazanan kaç yılda mezun olur gerisini siz hesaplayın. Herkes çok iyi bölüme gidecek diye bir kaide yok. Ne yazık ki sadece zeki veya orta İQ puanına sahip ama çok çalışkan insanlar gidebiliyor. Herkes doktor mühendis olamaz kusura bakmayın dost acı söyler. Bakın doktorluk yapabilirsiniz hadi full ezberle ama mühendislik öyle değil. Zeka isteyen bir bölümdür , çalışma hayatında sadece çok çalışmakla bir şey elde edemezsiniz mühendisliğin doğasına aykırıdır bu. Pratik zeka ve yaratıcılık ister. Dolayısıyla lütfen mühendislik yerine çok çalışmaya bağlı meslekler tercih edin. Tıp için de öyle. Kimse kendini zeka seviyesi düşük bir doktora emanet etmek istemez.

Not. Geçerli mazereti olanlar üzerine alınmasın lütfen

• quote:

Orijinalden alıntı: Started From The Bottom

Ben de mf3 17k mf4 21kdan kalmayı düşünüyorum, cidden adam gibi bölüm bulamıyorum. Ama psikolojik olarak sıkıntılı bir insanım dayanamam heralde

Tıp tutmuyorsa diş De güzel bir seçenek şahsi fikrim. Ailemde dişçi ve doktor var. Zenginlikte dişçi doktoru 2 hatta 3 e katlar. Milyon tl lik evde oturuyorlar.

Ama her dişçi de böyle değil tabii sadece dişçiliğin de parlak olduğunu hatta bazı hususlarda tıptan bile avamtajlı olabileceğini söylüyorum
    Alternatifleri iyi düşün taşın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmtayd -- 15 Temmuz 2017; 21:29:43 >
  • Hocam cujurova tipa 3. Giris 13 4.giris hatta 2 tanede 2014 2013 liseden mezunlar var yarin doktor olursan suram agriyo ne yapmak lazim diyen adam hayata karisiyor sinav zor degil elalem ne der baskisi ogrencileri bozuyo yeminle

• Hedefinize ulaşabileceğinizi gerçekten inanıyorsanız tekrar deneyebilirsiniz.Öncelikle mesleğinizi seçerken kendinizi o bölüme yakın hissetmelisiniz.İçinizde okumak istediğiniz bölüme dair bir heves olmalı.Bu durumda şapkanızı önünüze koyup gerçekte ne istediğinizi belirlemelisiniz.Gelecekte çok para kazandıran bir meslekte çalışsanız dahi o işten zevk almıyorsanız mutlu olamazsınız.Diğerlerinin ne söylediğine bakmayın.Önemli olan sizin ne istediğinizdir.Yaşayacağınız hayat sizin hayatınız bunu unutmayın.Her dakikası her saniyesi sizin tasarrufunuzda.Size baskı yapanlara durumun önemini açıklayın.Kendinize güvendiğinizi hem kendiniz hissedin hemde başkalarına hissettirin.Olumsuz düşüncelerden zihninizi arındırın ve pozitif olun.Ebeveynlerinizden ve akrabalarınızdan kendine destek olmalarını ve güvenmelerini isteyin.Herşeyden önce durumunuza mantıklı yaklaşın.Olasılık ve durum değerlendirmesi yaparak doğru sonuca kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.Enerjinizi yüksek tutun.Boş zamanlarınızda doğa yürüyüşü yapıp bir yerlere tırmanın ve avazınız çıktığı kadar bağırın.Stressden uzak durun kendinizi sevin.Ayrıca hayvan beslemiyorsanız evcil bir hayvan edinin.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.