Şimdi Ara

3 TEKERLEKLİ BİSİKLET PROJESİ - YARDIM BEKLİYORUM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bir hobi olarak değerlendirebilirsiniz değerli forum arkadaşlarım...

    Merak ettiğim ne gibi parçalara ihtiyacım olduğu ne gibi tavsiyeleriniz olduğu olacaktır 2. el al sıfır al dediğiniz parçalar şunu kullan kullanma dediğiniz bu konu hakkında bildiğiniz ve mantıkla eşleşen ne varsa sizlerden yorum olarak bekliyorum bu yazın başlarında çalışmalarına başlayacağım yorumlarınız çok önemli ve değerli şimdiden teşekkürler herkese...

    Birde sürüşü kolay pedal yumuşak olsun diye ne yapabilirim bu sisteme vites takabilirmiyim ?

    Kafamdaki sistem budur belki oturma kısmı daha basık olabilir ince bi chopper havası

     3 TEKERLEKLİ BİSİKLET PROJESİ - YARDIM BEKLİYORUM



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ucanoflu -- 8 Nisan 2015; 1:56:59 >







  • Hiç yorum gelmemiş. Ben de 3 yaşındaki oğluma bir üç tekerlekli yapmak istiyorum. Biraz chopperımsı. Siz yapabildiniz mi bisikleti?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Değişik bi deneme olmus galiba. Adam iki senedir yok ☺

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende bi heves etmistim heves olarak kaldi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende bir proje çalışması yapmıştım ama proje yapmakla bisikleti yapmak aynı şey olmadığı için kadroyu oluşturmak için bisikletçileri gezmekle çok zaman geçirdim sadece.Hatta bir firmaya mail atmıştım onu da paylaşayım yeri gelmişken.



     3 TEKERLEKLİ BİSİKLET PROJESİ - YARDIM BEKLİYORUM İnternet üzerinde çeşitli bisiklet modellerinden esinlenerek yapılan bazı çalışmalarımız.İlk model üç tekerlekli bisiklet modeli.

    Kırsal yerlede pazarların içerilerinde rastladığımız bisanın bazar modeli gibi ama o kadar yer kaplamayan bir çeşit versiyonu.

    Evvela geriden gidon olayı ile esinlendiğimiz resmi paylaşayım. Tek tekerlek üzerinde tasarlanan bu modeli üç teker üzerinde resmetmeye çalıştım.





     3 TEKERLEKLİ BİSİKLET PROJESİ - YARDIM BEKLİYORUM Paint üzerinde kaba taslak olarak fikir oluşturması için ifade etmeye çalıştığımız bu modeli yazılı olarak izah etmek gerekirse ; kadroya bağlı yüksekliği ayarlanabilen veyahut sabit koltuk şeklindeki seleye otururken ,kadro içindeki mil ile ön tekerleğe uzanan sırt bölümüne yaslanabileceğimiz için düz yolda elimizi sürmeden dahi sürebileceğimiz, Geriden gidon olması hasebiyle bisikletin arkasında yürüyerek market arabası gibi arka tutamacından yönlendirebileceğimiz bir tasarım.

    Trikeverde ismi ile bilinen yatay bisikletler gibi ön tarafta iki tekerleği bulunan modellere benzer bir bisiklet resmi üzerinde geriden gidon uygulaması ile , yatay bisikletler gibi yer kaplamadan , yatıp yadırganmadan sürülebilecek bir alternatif olabilir.



    Paint üzerinde resimler üzerinde oynamak ile operasyonel hale getirmek aynı şey değil elbette ama fikir beyan etmek amatör düzeyde kullanılabiliyor.


    Bir diğer geriden gidonlu bisiklet modellemesi şu şekilde olabilir.
     3 TEKERLEKLİ BİSİKLET PROJESİ - YARDIM BEKLİYORUM



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oruçreis0808 -- 5 Mart 2018; 12:16:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Neden vazgeçtin projeden

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Projeden vargeçmiş değilim ama yapacak usta bulamıyorum.Tam bir tane buldum diyordum o da vefat etmiş.Arkadaş iki başlık açmış diğerine yazmıştım.Bura da da vefat eden kişinin son projesini paylaşayım yine.Varsa bildiğiniz usta yaptıralım.
     3 TEKERLEKLİ BİSİKLET PROJESİ - YARDIM BEKLİYORUM

    Bisiklet yapımında özel bisiklet yapan ustaları ancak emekli zanaatkarlardan görebiliyoruz.Hali hazırda bir projeyi hayata geçirmek istesek bile geçim telaşesinden ötürü bisikletçiler sadece hazır siparişlerle ilgileniyorlar.İki sene önce vefat eden bir ustanın çalışmasını paylaşayım.Vefat haberini alınca üzüldüm , zira başka yapacak adam bulamıyorum bahsettiğim sebepten dolayı. Yapmış olduğu el yapımı bisiklet şu imiş

    chopper pedal üzerine kendine has bir tasarım yapmış rahmetli.Kimileri belkide bu bisikleti beğenmeyebilir ama şunu bilinki yaptırmek isteyipte ustasını bulmak kolay değil.Ben bir tane biliyorum diyen varsa yazsın biz de bilelim.

    Bu da başka bir model:
     3 TEKERLEKLİ BİSİKLET PROJESİ - YARDIM BEKLİYORUM
    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/131697927



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oruçreis0808 -- 16 Mart 2018; 16:4:18 >




  • mix:  3 TEKERLEKLİ BİSİKLET PROJESİ - YARDIM BEKLİYORUM

     3 TEKERLEKLİ BİSİKLET PROJESİ - YARDIM BEKLİYORUM



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oruçreis0808 -- 26 Mart 2018; 7:46:47 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.