Şimdi Ara

3 Tb hdd

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 3 tb hdd almayı düşünüyorum araştırdığım kadarı ile 2 tb den yukarısı için uefi bios şartmış bu doğrumu ?
    Benim anakart sata 2 gigabyte ep45.

• quote:

Orijinalden alıntı: raver

Arkadaşlar 3 tb hdd almayı düşünüyorum araştırdığım kadarı ile 2 tb den yukarısı için uefi bios şartmış bu doğrumu ?

Gigabyte ep45 demişnisinz ama çok çeşitli ep45 var.

Tam model adı verirseniz daha iyi olur.

UEFI Bios ile 3TB arasında pek bir bağlantı kuramadım sizden duydum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: raver

Arkadaşlar 3 tb hdd almayı düşünüyorum araştırdığım kadarı ile 2 tb den yukarısı için uefi bios şartmış bu doğrumu ?

Şöyle oluyor. Bu kısıtlamalar iki türlü ama mantığı aynı. Disk üzerindeki cluster boyutu eğer 512kb ise 2TB'dan fazla HDD tanınmıyor çünkü hesaplama sisteminde son sectör 4,294,967,295 adetle sınırlı o da 2TB'a denk geliyor. Eğer cluster boyutu 1024kb ise bu 4TB'a kadar destekler demek oluyor kısacası. NTFS dosya sistemini herkes bilir. Bunda da aynı şekilde (2 üzeri 32)-1 clusterla sınırlı olan ntfs de yine 2TB'da sonlanıyor. Yani bu harddisklerin okunmasını engelleyenler anakartlar vs. değil kullanılan dosyalama sistemleri oluyor. 64bitlik bir işletim sistemi ile(win7, win8 vb.) bios uefi modunda çalıştığında bu hesaplama metodu değişiyor. Bu uefi denilen olayın desteklediği GUID Bölümleme Tablosu sayesinde bu 2TB'lık limit ne kadara çıkıyor dersiniz? Cevap: 9.4ZB(Zettabyte). Yani kimsenin evinde göremeyeceği bir depolama alanı. İşin uygulamasına geldiğimizde bios mode seçeneği var mı ona bakmak gerekiyor başlangıçta. Bios mode; Bios-Legacy-Uefi tarzında birkaç seçenekte olabilir veya bunlardan hiçbirini seçmeye izin vermez. Bu bilgiler ışında önce bir biosu kurcalayın. Uefi mode varsa istediğin kadar terrabyte'lık sabit diski alın...

• Tecrübe ile sabit 2 tb üzerinde asil yedi bioslar sapitiyor bende ASROC ex 4 var sadece 2.0 bios ile HDD lerimi bölmeden kullanabiliyorum bir üst biosu yüklersen ve HDD 500 lük parçalara ayirmazsam PC acilmiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gigabyte 990fxaud5 mesela benımkınde var bu anakartlarda oluyo bu özellık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NewsTR -- 25 Ocak 2013; 18:09:45 >
  • depolama amaçlı mı kullanacaksınız ?
  • Bu devirde sistem diski olarak mekanik yapılı disk kullanmak mantıklı değil bence. Depolama amaçlı kullanacak iseniz, 3TB dahili Diskler ile deneme şansım olmadı ama güncel bir anakartın böyle bir sorun çıkaracağını düşünmüyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    WD 4 TB Harici Disk - 1200 TL
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.