Şimdi Ara

3 tane sorum var . ( FOTOSENTEZ - SOLUNUM )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
1
Favori
260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 3 tane sorum var . ( FOTOSENTEZ - SOLUNUM )

1. Soruda atp ve nadph üretimi stroma sıvısı üzerinde yapılıyor buna okeyim fakat suyun fotolizi bitkinin hangi kısmında yapılıyor bunu bilmiyorum . Sadece ışığa bağımlı evrede yapıldığını biliyorum.

2.soruda fotosentez yapan bitkinin ağırlığı artmayacak mı veya solunum yapan bir bitkinin ağırlığı azalmaz mı , MEB kitabında öyle yazıyor. Derin düşününce bambaşka şeyler çıkıyor ama sizden bilgi almak istedim.

3. Soruda su miktarının sürekli artmasını nasıl doğru kabul ederiz ? Krebs döngüsünde sonuçta su harcanıyor?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Stroma sıvısı derken ışıktan bağımsızı kastediyor işte

• jenson29 J kullanıcısına yanıt
    Ben suyun tam olarak nerede fotoliz olduğunu merak etmiştim, muhtemelen granalarda ama yine de sorayım dedim.

• Tilakoit boşlukta fotoliz gerçekleşir

• jenson29 J kullanıcısına yanıt
    Grana desek de yanlış olmaz o zaman , sonuçta granalar granumlardan oluşuyor . Granumlaru da üst üste duran tilokoit zarlar oluşturuyor. Neyse diğer sorular hakkında düşünceleriniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-4EC4C0E38

Grana desek de yanlış olmaz o zaman , sonuçta granalar granumlardan oluşuyor . Granumlaru da üst üste duran tilokoit zarlar oluşturuyor. Neyse diğer sorular hakkında düşünceleriniz?
    Grana hocam, stromada glikoz üretiliyor.

• Hocam 2. soruda da ne kadar fotosentez ya da başka bir tekpime gerçekleşirşe gerçekleşsin kütle korunum kanunundan dolayı denge bozulmaz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bjorn Ironside kullanıcısına yanıt
    Ya ben de biraz öyle düşündüm de şimdi açığa falan çıkacak ya , şimdi bir enerji olduğu için onun da ağırlığı olmayacak . Demek ki çok irdelememek lazım . Hocam son soru dediğim şey doğru değil mi, ona bakar mısınız?

• 3. soruda da ETS' de su oluşuyor hocam.

• 1- Fotoliz Işığa Bağımlı Evrede granada gerçekleşir.

2- Bitki ve canlı cam fanus ile kaplı olduğundan O2 salınsa da fanusun içinde kalmaya devam edeceğinden ağırlık her iki taraf için de sabit kalır çünkü camdan dışarı çıkamaz.

3- Mitokondride 1 molekül glikozdan 6 molekül CO2 açığa çıkar. Oluşan 12 molekül H2O’dan 6 molekülü Krebs döngüsünde kullanılır, kalan 6 molekül ortama verilir. Krebs döngüsüne geri gönderilse dahi su artışı gözlenebilir doğru.
  • SirDanielDD kullanıcısına yanıt
    Atp de isiga bagimli reaksiyonlarda olmuyor muydu hocam? Yoksa unutmuş muyum..

• muradovoski kullanıcısına yanıt
    Doğrudur ETS granumlarda gerçekleşiyor, granunmlar da Işığa Bağımlı Evrede kullanılıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.