Şimdi Ara

3 Tane basit dörtgen sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Konuya yeni başladığım için sorular basit gelebilir buyrun çözenlere şimdiden teşekkürler
    Edit: Diğer 7 soru çözüldü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HollyPeders -- 30 Aralık 2012; 14:15:41 >

• UPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP
  • uppppppppppppppppppp
  • ilk soru:EK ile KF üçgenlerde orta taban olduklarından 5 ve 8 gelirler EF yi de 10 vermiş=23

3.soru:B ile Eyi birleştir hocam deltoid olduğundan B açısı açıortay olur(deltoidte ikizkenar üçgenlerin tepe açıları açıortay olur).Dediğim yaptıktan sonra büyük üçgene bak hocam şeklin tamamına bakınca da üçgende açıortay teoremini göreceksin AB/AE=BC/EC

4.soru:A ile Cyi birleştir hocam bu bir deltoid olduğundan DB 2 eş parçaya ayrılır ve AC ile DB dik kesişir yani 3e 3 oldu.Deltoid 2 tan ikizkenar üçgenden oluştuğundan bizim çizdiğimiz AC açıortay oldu(15 e 15) ve taban tabana 2 tane 12-75-90 üçgeni oluştu bu dediklerimi yapınca.15-75-90 üçgeninde de hipotenüse ait yükseklik hipotenüsün 4 te biridir bu nedenle hipotenüsler 12 glir oradan da taban çarpı yükseklik=alan

5.soru:bunu 2 farklı şekilde çözebilirsin(ilkinde köklü gelebilir o yüzden 2 çözümü de yazayım aklıma gelen) 1.si:A yı dışarı uzatıp B den dik indirirsin.İndiğin ABD üçgeninin AD kenarına ait yükseklik olduğundan alanı vermişler zaten(alnı 12 vermişler çakışık üçgenler eş olduğundan alanları 6 ya 6 paylaşırlar) direk yüksekliği de buluruz oradan da 2 tane pisagorla işi bitiririz.2.çözüm:BAD açısına alfa dersek BAD üçgeninin alanını sinüslü alan teoreminden yazarsak sinalfayı buluruz.Sinalfyı bulunca herhangi bir dik üçgen çizeriz aklımızdan ve orada bir açıya alfa deriz pisagordan diğer kenarı buluruz ve diğer kenarı da cos alfayı bulmakta kullanırız ve bulduğumuz cosalfayı da ABD üçgeninde cos teoremi yaparak kullanırsak x i buluruz

7.soru:AB yi ortalayacak şekilde bir nokta seç hocam(o noktaya K de) E ve F yi de K ile birleştir ve şimdi şekle dikkatli bak EK ve FK bulundukları üçgenlerin orta tabanları oldular.Orta taban tabana paraleldir bu nedenle EKF açısı da 90 derece oldu paralellikten.EK orta tabandan 6,FK orta tabandan 8 ve açımız da 90 derece pisagordan 10

9.soru:çözümü 5. soru ile aynı

10.soru:6gende EN uzun kenar a olsun.EN uzun köşegen 2a olur(AE gibi mesela).Ardışık 2 kenar arasındaki köşegen de akök3 olur(AC gibi).Bu dediklerimden 6geninin 1 kenarı gelecek.Bir kenarını bulduktan sonra AFE açısı 90 derece olduğundan pisagor yapacaksın AE 2a idi EF a idi o şekilde diğer dik kenarı bulacaksın taralı üçgenler de zaten eş üçgenler dikkatle bakarsan

2.soru:Bu soruyu da 7.yi çözdüğümüz gibi çözeceksin hocam

paralelkenarlı alanlara çizmeden anlatmak zor diye el atmadımbu kadar,iyi çalışmalar hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: itrysohard

ilk soru:EK ile KF üçgenlerde orta taban olduklarından 5 ve 8 gelirler EF yi de 10 vermiş=23

3.soru:B ile Eyi birleştir hocam deltoid olduğundan B açısı açıortay olur(deltoidte ikizkenar üçgenlerin tepe açıları açıortay olur).Dediğim yaptıktan sonra büyük üçgene bak hocam şeklin tamamına bakınca da üçgende açıortay teoremini göreceksin AB/AE=BC/EC

4.soru:A ile Cyi birleştir hocam bu bir deltoid olduğundan DB 2 eş parçaya ayrılır ve AC ile DB dik kesişir yani 3e 3 oldu.Deltoid 2 tan ikizkenar üçgenden oluştuğundan bizim çizdiğimiz AC açıortay oldu(15 e 15) ve taban tabana 2 tane 12-75-90 üçgeni oluştu bu dediklerimi yapınca.15-75-90 üçgeninde de hipotenüse ait yükseklik hipotenüsün 4 te biridir bu nedenle hipotenüsler 12 glir oradan da taban çarpı yükseklik=alan

5.soru:bunu 2 farklı şekilde çözebilirsin(ilkinde köklü gelebilir o yüzden 2 çözümü de yazayım aklıma gelen) 1.si:A yı dışarı uzatıp B den dik indirirsin.İndiğin ABD üçgeninin AD kenarına ait yükseklik olduğundan alanı vermişler zaten(alnı 12 vermişler çakışık üçgenler eş olduğundan alanları 6 ya 6 paylaşırlar) direk yüksekliği de buluruz oradan da 2 tane pisagorla işi bitiririz.2.çözüm:BAD açısına alfa dersek BAD üçgeninin alanını sinüslü alan teoreminden yazarsak sinalfayı buluruz.Sinalfyı bulunca herhangi bir dik üçgen çizeriz aklımızdan ve orada bir açıya alfa deriz pisagordan diğer kenarı buluruz ve diğer kenarı da cos alfayı bulmakta kullanırız ve bulduğumuz cosalfayı da ABD üçgeninde cos teoremi yaparak kullanırsak x i buluruz

7.soru:AB yi ortalayacak şekilde bir nokta seç hocam(o noktaya K de) E ve F yi de K ile birleştir ve şimdi şekle dikkatli bak EK ve FK bulundukları üçgenlerin orta tabanları oldular.Orta taban tabana paraleldir bu nedenle EKF açısı da 90 derece oldu paralellikten.EK orta tabandan 6,FK orta tabandan 8 ve açımız da 90 derece pisagordan 10

9.soru:çözümü 5. soru ile aynı

10.soru:6gende EN uzun kenar a olsun.EN uzun köşegen 2a olur(AE gibi mesela).Ardışık 2 kenar arasındaki köşegen de akök3 olur(AC gibi).Bu dediklerimden 6geninin 1 kenarı gelecek.Bir kenarını bulduktan sonra AFE açısı 90 derece olduğundan pisagor yapacaksın AE 2a idi EF a idi o şekilde diğer dik kenarı bulacaksın taralı üçgenler de zaten eş üçgenler dikkatle bakarsan

2.soru:Bu soruyu da 7.yi çözdüğümüz gibi çözeceksin hocam

paralelkenarlı alanlara çizmeden anlatmak zor diye el atmadımbu kadar,iyi çalışmalar hocam

Hocam çok teşekkür ederim Allah razı olsun ama son sorudaki çözümünüzü ben tam anlamadım

• +++++++++++++++++++
  • hocam çok özür dilerim ben 8geni 6gen olarak algılamışım daha yeni fark ettim acı gerçeği şimdi 8gen olduğunu düşünüp soruya el atacam şimdi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    birkaç tane mat sorusu
    13 yıl önce açıldı
    1 tane basınç sorusu
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 30 dk uğraştım keşke paint yerine kağıtta uğraşsaydım sonuç:çözemedim hocam bu da resmi

eminim ki zor bir soru değil çözen olmazsa sakin kafayla tekrar baktığımda çözeceğimi biliyorum hocam

• +++++++++++++++++
  • quote:

Orijinalden alıntı: itrysohard

30 dk uğraştım keşke paint yerine kağıtta uğraşsaydım sonuç:çözemedim hocam bu da resmi

eminim ki zor bir soru değil çözen olmazsa sakin kafayla tekrar baktığımda çözeceğimi biliyorum hocam

Tamam hocam çok teşekkür ederim

• +++++++++++++++
  • +++++++++++++++++
  •  3 Tane basit dörtgen sorusu

bu kadar hocam azmin zaferi

8gen üzerinde açıları yerleştirdim oradan içleri taralı olan üçgenler eş üçgenler.Benim kalın boyayla etrafını taradığım üçgenlerse benzer üçgenler ve benzerlik oranı kök2 bu nedenle hipotenüslerine k ve kök2 dedim oradan k 6kök2 geldi.Bizim alanını bulacağımız üçgenlerin hipotenüsü böylece 12 gelmiş oldu kenarlarını kullanarak pisagor yaptık ve a kare çarpı(2+kök2)nin 36 ya eşit olduğunu bulduk,sağ en üsttede de taralı 2 üçgenin alanları toplamını yazmıştım az çnce bulduğum değeri(36) kök2 ile çarpınca soru bitti

• +++++++++++++++++++++++
  • ++++++++++++++++++
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.