Şimdi Ara

3 seritli yolda en sag seritte sellektor yapiyorlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Birinde lange rover jip vardi icindeki lavuk yanindaki kiza hava atmaya calisti galiba anlamadim

Digeri

Ticari fiat Fiorino falandi galiba (ticarileti sevmem)

Arkadaşlar aracim yeni rodajdayim yuksek viteste gidiyorum yavaş yavas sol serit 60 la ise ben 30 la falan gidiyorum kasislerde bam gum gecmiyorum sag seritteyim adamlar hala sellektor yapiyor

Ee gec sola tabi sola istesigi gibi hemen giremiyor arac geliyor
    Kufur ediyorum bunlara sizde durum nasil

Yanlis anlasilmasin kasislere yaklasirken yavasliyorum bide kavsak varsa yavas giriyorum kavsaga duz bos yolda 30 ile gitmiyorum yani

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 3 şeritli yolun en sağında selektör yapan adamı takmaya değmez ve yaptığınız gibi küfür edilip geçilir anca.
  • Yeni nesil araçlarda artık rodaj kalmadı.

Üretim teknolojileri son 10-15 yılda artık rodajı gereklilik olmaktan çıkardı.

Aracınızı gönül rahatlığıyla rodaj yapmadan kullanabilirsiniz.
  • Artık firmalar rodajı kendileri yapıyor diye biliyorum. Fabrikadan rodajlı çıkıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Just_Playboy

Artık firmalar rodajı kendileri yapıyor diye biliyorum. Fabrikadan rodajlı çıkıyor.

O nasıl oluyor?kullanıyorlar mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • M.ERTEN kullanıcısına yanıt
    Rodaj demek parçaların birbirine alışması demek. Yeni üretim teknolojileriyle daha düşük toleranslarla parçaları üretiyorlar. Bu sayede rodaja gerek kalmıyor. Parçalar birbirine neredeyse tam oturuyor yani.

• Ozellikle temde bunlardan cok var. Bmw li range roverli moruklardan

Basimdan gecen bir olayi anlatayim. Temde orta seritten 100 110.gidiyorum sagda onumde bir corsa var yolda bos. Dikizden bakiyorum arkadan beyaz bir range geliyor yalniz sag ve emniyet seridinden makas atarak geliyor sol seritte bos ama gitmiyor

Neyse bu corsa nin arkasina gelip selektor atmaya basladi sonra emniyet seridine gecip onune kirdi ve sert bir fren yapti. Adam az kalsin kaza yapiyordu sonra uzadi gitti

Ilerde yakaladim 60li yaslarda bir moruk suruyor el kol yapmaya basladi bende ona yaptim cekti gitti. Ben o tarz insanlara (luks jipler ticariler doblocu vs.)kesinlikle yol.vermiyorum

Ama buraya sorarsan her ne olursa olsun herkese yol vermelisin buraya fazla bakma efendi gibi adam gibi isteyene ver

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bi bunlar bir de sağa girip makas atmaya çalışanlar. Ciddi kıl oluyorum. Adam gelmiş arkama yanaşıyor sağa geçiyor baktım makas atacak basıyorum inadına mal gibi kamyonların arkasında fren yapıyorlar.

• Önün dolu olsa bile hızını 110'a kitlemiş otobüslerin selektörü beni çıldırtıyor.
    Önüm açık olsa zaten ben uzarım, orta şeritten trafiğin hızına göre gidiyoruz. Ama beyfendinin hızı kesilecek ya bütün yol onun hakkı.
  • En sağ şeritte olsada trafiğin akış hızını bozacak yavaşlıkta gitmemeniz gerekiyor. Otoyollarda bu hız sınırı tabela ile belirtilir o hız sınırın altında seyrediyorsanız dörtlü ikazı açarak arıza şeridine girerek gitmeniz gerekir bunun adı zorunlu haldir. Bölünmüş yollarda sanırım 40 km idi minimum hız.
  • ~Furkan61~ ~ kullanıcısına yanıt
    Rodaj var. Kullanım kitapçıklarında da belirten markalar var. Durur halle çalışma stresi bir değil. Üst düzey spor araçlar hariç, motordaki tüm hareketli parçalar, üretim bandında maruz kalmadıkları sıcaklık, sarsıntı ve kuvvete, yolda maruz kalıyor.

• Nasıl olsa sağ şerit diye 50-60 km hızla giderseniz yersiniz sellektör yada birisi biçer

• Rodaj yapıyorum diye 30'la gitmeye gerek yok.

Mümkün olduğunca yüksek vites düşük devir kullanıp, yasal hız limitlerine uymanız yeterlidir.
    Motora zarar verecek olan şey düzlüğü bulunca dip gaz yapmak, gereksiz yere yüksek devir çevirmektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hassey

Yeni nesil araçlarda artık rodaj kalmadı.

Üretim teknolojileri son 10-15 yılda artık rodajı gereklilik olmaktan çıkardı.

Aracınızı gönül rahatlığıyla rodaj yapmadan kullanabilirsiniz.

Rodaj denen şey bitmez, motor sağlığı için her sıfır araçta uygulanmalı.

• Konuyu "abi yeni arabalarda rodaja gerek yok yaa" diyenler basmıştır diye girmiştim.

Burdalarmış beni hiç şaşırtmadılar.
  • hassey kullanıcısına yanıt
    rodaj her zaman vardır. olacak da. zaten ilk 1000km deki yakıt ve performans ile sonrakinde olan fark bunu kanıtlar. hatta lastik de bile 500km civarı rodaj vardır.
  • Ara sıra bana da selektör yapıyorlar,inadına daha da yavaşlayıp,kolumu camdan çıkartıp sola geç işareti yapıyorum...
  • hassey kullanıcısına yanıt
    Sizin bitti dediğiniz şey motor açma mıhabbeti. Millet tofaşla e5 e çıkıp gazlardı.

• 30 la da gidilmez ki arkadaş

• lojistisyen kullanıcısına yanıt
    3 seritli yolda en sag seritte sellektor yapiyorlar

Aynen. İ20’nin kullanma kılavuzundan.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.