Şimdi Ara

3 saat ders çalıştım, çalışmaz olaydım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün ilk defa bu kadar uzun süre ders çalıştım. Hedefim günde çalışma saatimi 9'a çıkarmaktı öyle düşünüyordum ama şimdi tereddütteyim. Başım çok ağrıyor şuanda. İlk defa bukadar uzun süre çalıştığım için mi oldu bilmiyorum. Sizde de öyle oluyor mu ? Bide çalışma saatimi nasıl artırabilirim? Bu arada forumu uzun süredir ziyaretçi olarak takip ediyordum az önce üye oldum.
    Yardımcı olursanız sevinirim..

• Yardımcı olabilecek yok mu ?
  • alışkın değilseniz o kadar zorlamayın. 1 saatle başlayın. zaten kendiniz alışınca saatleriniz artar. illa şart koşmayın yok 4 saat yok 5 saat diye
  • zamanla olcak ayrica kendini kasma 9 saat calisamadim diye ben 1 sene boyunca dedim ama hep 3 5

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: XExecuteX

alışkın değilseniz o kadar zorlamayın. 1 saatle başlayın. zaten kendiniz alışınca saatleriniz artar. illa şart koşmayın yok 4 saat yok 5 saat diye

Seneye 12. sınıfım ve bugüne kadar hiç çalışmadım. Çok konu eksiğim var o yüzden endişeleniyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: NaRinAamir

quote:

alışkın değilseniz o kadar zorlamayın. 1 saatle başlayın. zaten kendiniz alışınca saatleriniz artar. illa şart koşmayın yok 4 saat yok 5 saat diye

Seneye 12. sınıfım ve bugüne kadar hiç çalışmadım. Çok konu eksiğim var o yüzden endişeleniyorum..

şimdiden bu kadar sıkarsanız kendinizi ilerde sıkılıp bırakma ihtimaliniz çok yüksek. günlük 1-1.5 saat yeterli bence..
  • quote:

quote:

quote:

şimdiden bu kadar sıkarsanız kendinizi ilerde sıkılıp bırakma ihtimaliniz çok yüksek. günlük 1-1.5 saat yeterli bence..

Şimdilik bu kadar yeterli ama dediğiniz gibi artırmalıyım gittikçe.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Bugün ilk defa bu kadar uzun süre ders çalıştım. Hedefim günde çalışma saatimi 9'a çıkarmaktı öyle düşünüyordum ama şimdi tereddütteyim. Başım çok ağrıyor şuanda. İlk defa bukadar uzun süre çalıştığım için mi oldu bilmiyorum. Sizde de öyle oluyor mu ? Bide çalışma saatimi nasıl artırabilirim? Bu arada forumu uzun süredir ziyaretçi olarak takip ediyordum az önce üye oldum.

dostum ilk zamanlar uzun sure ders çalışma.dersib başında 30 dakıka kalabılıyorsan okadar kal.biraz ara ver sonra gene çalışmaya başla.tek seferde 3 saat ders çalışmak çok çok zor.okullarda 45 dakıka ders 10 dakıka tenefusu boşa yapmıyorlar.insan zihni 45 dakıka falan bir noktaya odaklanabilirmiş.45dkdan sonrası beyin başka şeyler düşünebilir.yavaş yavaş çalışma surenı artırırsın.9 ay gibi süren var.yazın ders çalışırsan zaten konuları yetiştirirsin.yetişmez diye endişelenme.

• ben 20 dk çalışıyorum başım ağrıyor uyuma isteği geliyor başım dönüyor ben de 12 ye geçtim ben eskiden çalışmayı seviyordum şuan 20 dk bile zor çalışıyorum o yüzden salı günü nörolojiye gitcem zaten durmadan başımda dönüyor
  • Sınava son gün çalışan ayfadan değil misiniz yoksa? 3 saat nedir ki bize
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hukukcu Polis

quote:

Bugün ilk defa bu kadar uzun süre ders çalıştım. Hedefim günde çalışma saatimi 9'a çıkarmaktı öyle düşünüyordum ama şimdi tereddütteyim. Başım çok ağrıyor şuanda. İlk defa bukadar uzun süre çalıştığım için mi oldu bilmiyorum. Sizde de öyle oluyor mu ? Bide çalışma saatimi nasıl artırabilirim? Bu arada forumu uzun süredir ziyaretçi olarak takip ediyordum az önce üye oldum.

dostum ilk zamanlar uzun sure ders çalışma.dersib başında 30 dakıka kalabılıyorsan okadar kal.biraz ara ver sonra gene çalışmaya başla.tek seferde 3 saat ders çalışmak çok çok zor.okullarda 45 dakıka ders 10 dakıka tenefusu boşa yapmıyorlar.insan zihni 45 dakıka falan bir noktaya odaklanabilirmiş.45dkdan sonrası beyin başka şeyler düşünebilir.yavaş yavaş çalışma surenı artırırsın.9 ay gibi süren var.yazın ders çalışırsan zaten konuları yetiştirirsin.yetişmez diye endişelenme.

Öyle ama şöyle bi durum var ben eşit ağırlıkçıyım. Türkçem çok iyi tarihe coğrafyaya da çalışsam yaparım ama matematikten hiçbişey bilmiyorum. Bir kaç ay önce antrenmanlarla matematik 1 kitabını aldım şuan sonlardayım Daha matematikte YGS konularına geçmedim bile. Millet ygs'yi bitirdi lys'ye çalışıyo.. Dediğin gibi yapıcam 45 dk çalışıp 10'ar dk ara vericem.

• quote:

Orijinalden alıntı: huzi123

ben 20 dk çalışıyorum başım ağrıyor uyuma isteği geliyor başım dönüyor ben de 12 ye geçtim ben eskiden çalışmayı seviyordum şuan 20 dk bile zor çalışıyorum o yüzden salı günü nörolojiye gitcem zaten durmadan başımda dönüyor

Eskiden çalışmayı seviyormuşsun. Şimdi çalışamamandaki sebep nedir sadece baş ağrısı mı ?
  • hocam ant. Mat bendede var 5 gundeyım sen sonlara gelmısın bı temel yaptımı yararı oldumu ne gıbı yararları oldu soylersen ?

• quote:

quote:

ben 20 dk çalışıyorum başım ağrıyor uyuma isteği geliyor başım dönüyor ben de 12 ye geçtim ben eskiden çalışmayı seviyordum şuan 20 dk bile zor çalışıyorum o yüzden salı günü nörolojiye gitcem zaten durmadan başımda dönüyor

Eskiden çalışmayı seviyormuşsun. Şimdi çalışamamandaki sebep nedir sadece baş ağrısı mı ?

Şuan öyle görünüyor.Kitap karıştırmak okumak zevkli geliyor.İçimde hep öyle his olmuştur.Böyle bir oda dolusu kitabımın olup onları hepsini okumak istemişimdir. Ama Şimdi Daha doğrusu gündüzleri 20 dk çalışsam hemen başım ağrıyor ama şu aralar ilaç da kullanıyodum belki ondan da olabilir yani ama gece çalışırken fazla birşey olmuyor gece çalışmayıda seviyorum tabi uyku bastırmassa

• quote:

Orijinalden alıntı: abidin45

hocam ant. Mat bendede var 5 gundeyım sen sonlara gelmısın bı temel yaptımı yararı oldumu ne gıbı yararları oldu soylersen ?

Kesinlikle çok yararı var. Abartısız söylüyorum ben toplama çıkarma yapamayan bir öğrenciydim. O kitaba başladıktan sonra normal kaynaklardaki soruların hepsini doğru çözemesemde en azından üzerinde kalem oynatabildim. Tavsiyem şudur o kitabı bitir bir soruyu bile boş bırakma 2.sinide bitir ondan sonra zor kaynaklara geç. Yararı olacaktır ;) Benimde son 3 günüm kaldı üslü sayılarda biraz takıldım onada antrenmanlarla mat. sitesinden bakıcam videolarına.
  • quote:

hocam ant. Mat bendede var 5 gundeyım sen sonlara gelmısın bı temel yaptımı yararı oldumu ne gıbı yararları oldu soylersen ?

o sadece temel atmana yarar.o kıtabı bıtırıp netlerinin 15-20 olmasını bekleme.üstüne ygs konularını falan çöz basit kıtaplardan sonra orta seviye kıtaplara geçersin.
  • ben hem ant. Mat cozup hemde mat konusu kascam hocam . Yazın ygs mat ygs geo turkce dıl bılgısı ve lys mat yarılamam lazım...

• quote:

quote:

quote:

Şuan öyle görünüyor.Kitap karıştırmak okumak zevkli geliyor.İçimde hep öyle his olmuştur.Böyle bir oda dolusu kitabımın olup onları hepsini okumak istemişimdir. Ama Şimdi Daha doğrusu gündüzleri 20 dk çalışsam hemen başım ağrıyor ama şu aralar ilaç da kullanıyodum belki ondan da olabilir yani ama gece çalışırken fazla birşey olmuyor gece çalışmayıda seviyorum tabi uyku bastırmassa

Arkadaşım, bence sen bi doktora görün. Bende dün 3 saat çalıştım diye hala başım ağrıyor.
    Geceleri çalışmak kesinlikle daha verimli olur bende öyle yapmayı düşünüyorum. Bi kere seni rahatsız edecek, gürültü çıkaracak kimse olmaz. Uyku içinde kahve filan içersin..

• quote:

ben hem ant. Mat cozup hemde mat konusu kascam hocam . Yazın ygs mat ygs geo turkce dıl bılgısı ve lys mat yarılamam lazım...

Bence Ygs mat'ı bitirmeden Lys mat'a geçme. Hocalarım hep derdi bana zaten Ygs matı bilmeden lys'yi yapamazsınız anlayamazsınız. Türkçem iyi benim konu fln yok sadece test çözücem. Coğrafya tarihe çalışmam lazım. Geometride çok sorunum var hiç anlayamıyorum bi tek bildiğim şey zaten üçgenin iç açılarının toplamı :D :D Bu 3 ay içinde konuları bitirmemiz lazım ki hem rahatlıkla test çözebilelim hem de lys'ye geçelim biran önce. İnş dediğimiz gibi yaparız kardeşim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hukukcu Polis

quote:

o sadece temel atmana yarar.o kıtabı bıtırıp netlerinin 15-20 olmasını bekleme.üstüne ygs konularını falan çöz basit kıtaplardan sonra orta seviye kıtaplara geçersin.

Katılıyorum. Bende bu 2 kitabı bitirip biran önce zor kaynaklara başlamak istiyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.