Şimdi Ara

3 matematik sorum var acil bakarmısınız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu soruda -0.sonsuz belirsizliği buluyorum, en sonunda bulduğum sonucu bir daha - ile çarpmam gerekmezmi aslında? yani cevabın 3 olması gerekmez mi?http://i.hizliresim.com/glJRpR.jpg

Bu soruda C ve D şıklarını anlamadım, cevap D:http://i.hizliresim.com/QXoG0k.jpg

Bu soruda da 5. yargıyı anlamadım:http://i.hizliresim.com/aqbRvz.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beistrich -- 14 Haziran 2014; 15:04:33 >

• Yukarı.
  • Yokmu bi el atıcak
  • 2. Soru d sikki mi cunku o aralikta artan oldugu icin 1/2 nin degerinin daha buyuk olmasi lazim
    3 soruda zaten turevinin grafigi verilmis. F turev 0 eksili bir deger oluyor. F 2 mertebeden 3 un degerini ise teget cizerek buluyoruz o da 0 oluyor. 0da eksili bir seyden buyuk olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2.sorunda 6 ile 8 aralığında f'x - olduğu için fx azalan yani tanım kümesinde ki sayılar büyüdükce değer azalıyor mesela 6 dan 8 e doğru tanım kümesinde ki sayı büyümüş ama fonksiyon azalan olduğu için değer azalır ve f6>f8 olur aynı şey d şıkkı için de geçerli orada da fonksiyon artan ve tanım kümesi elemanı büyüdükce değer de büyüyecek f1/2>f-1/2 olacak

• 3.soru da f' den f'' e geçerken o noktada ki fonksiyonun eğimine bakarsın mesela f'x fonksiyonunun x=3 noktasında ki değeri 0 dır yani f''3=0 ve f'0 zaten - değerli.

• ilk soruda (x-1/x).(sinax/cosax) yaz sonra o ifadeyi de (sinax/x).(x-1/cosax) yaz, sinx/x a ve x yerine sıfır yazdığında 0-1/cos0 dan -1 gelir yani a.(-1)=3 a=-3

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    acil bi sorunum var yardım.
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 2.'yi anladım, fonksiyon artan ise tanım kümesindeki değeri büyük olan daha büyük, azalan ise değeri büyük olan daha küçük.
    3. soruyu tam anlamadım, 3 noktasındaki eğimi nasıl 0 buldunuzhttp://sketchtoy.com/ buradan gösterebilirmisiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beistrich -- 14 Haziran 2014; 15:22:48 >
  • Yukarı.
  • hocam o noktadan fonksiyona teğet çiziyorsun ve onun kordinat sistemiyle yaptığı acının tanjantına bakıyorsun yani 3 noktasında fonksiyona teğet çizdiğimizde x eksenine paralel olur yani açı 0 ve tanjant da 0 olur. veya -1 noktasından teğet çekin x ekseni ile geniş açı yapar ve tan - olur bunun gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: IRONCLAD

hocam o noktadan fonksiyona teğet çiziyorsun ve onun kordinat sistemiyle yaptığı acının tanjantına bakıyorsun yani 3 noktasında fonksiyona teğet çizdiğimizde x eksenine paralel olur yani açı 0 ve tanjant da 0 olur. veya -1 noktasından teğet çekin x ekseni ile geniş açı yapar ve tan - olur bunun gibi.

-1 deki eğim yani f"(-1)= -1 mi mesela? -3 teki eğim de -3/2 yani f"(-3)= -3/2 mi ? Sanırım dediğin bu anladım bildiğim bişeymiş
    Çok teşekkür ettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beistrich -- 14 Haziran 2014; 21:04:15 >
  • Beistrich kullanıcısına yanıt
    aynen öyle hocam, değerler fonksiyonu bilmeden bilemeyiz ama işaretler dediğin gibi zaten sende onu kast ettin heralde. Sınavda başarılar hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: IRONCLAD

aynen öyle hocam, değerler fonksiyonu bilmeden bilemeyiz ama işaretler dediğin gibi zaten sende onu kast ettin heralde. Sınavda başarılar hocam

3. soruya göre söyledim değerlerini yani bilebiliriz? Teşekkürler, sen de gireceksen sana da başarılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beistrich -- 14 Haziran 2014; 21:36:16 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.