E sim konularında herkesin bildiği üzere firmalar birkaç GSM firması ile anlaşma yapıp hangisi daha iyi çekiyorsa onunla bağlantı kuruyor. Ülkemizde bir GSM firması kurup toptan dakika SMS ve interneti 3 operatörden alıp tek numara ile 3 operatörden hangisi iyi çekiyorsa ona bağlanan hat çıkarılamaz mı? Kapsamaya önem veren denizci ,dağcı, iş insanı vs gibi kişilerin kullanıma sunulabilir. Yasal bir kısıtlamamı var. Böyle bir şeye gerek mı duyulmamış. Fikirlerinizi bekliyorum. Daha pahalı olabilir ama kapsama avantajı sayesinde müşteri çekebilir. İnternet kapsaması için e sim kullanıyorum. Evimde Turktelekom iyi çekerken şebeke ona bağlanıyor iş yerimde Turkcell iyi çekiyor şebeke ona bağlanıyor. İnternet işini çözdüm ama ne yazikki hattım Turktelekom olduğu için iş yerinde şebeke yok denecek kadar az çekiyor. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sssss5 -- 11 Mart 2025; 21:35:1 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
3 firma altyapısı tek numara mümkün mü?

-
-
Bildiğim kadarıyla bu tarz anlaşmalar büyük ölçekli yapılıyor muhtemelen sizin hedef kitleniz çok düşük kalır ayrıca bu kapsama alanı olayı çok abartılacak bir olay değil operatörler arası fark abartıldığı kadar değil detaya girmek istemiyorum ama şehir içinde kullanıcı sayısı şehir çeperlerine geldikçede ilk istasyona uzaklık fln işin içine giriyor.Farklı parametreler işin içinde ama fark son kullanıcı için hepsiniden hat alayım ondan ona geçerim seviyesinde değil.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
İnternet değil de; konuşma ve sms için telefon numarasına ihtiyaç olacak. Öncelikle telefon numaraları (prefixler) mevcut operatörlerin elinde. Hem A operatörünün prefixi olacak hem de gidip B'den konuşma yapacak; kabul ederler mi bilemiyorum.. Yok yeni prefix üzerinden hizmet vereceğim derse, BTK üzerinden apayrı bir süreci var.
Aynı ürünü (örneğin 1 adet sms olsun), Turkcell'den 2 birim paraya alıp, Vodafone'dan 1,5 birime alıp, Türk Telekom'da 1 birime aldığımızı varsayalım. Bunu (düz mantık) en az 2,5 birimden satmanız lazım ki, 0,5 birim kâr etsin işletme.
Belli bir büyüklüğe erişmek için fiyatınızı düşürmeye kalkarsanız, bu yukarıdaki operatörlerden biri sizi rakip olarak görmeye başlarsa işler değişiyor. En yakın örneği NetGsm. GSM altyapısını Turkcell üzerinden hizmet alacak şekilde planladı ve Turkcell ile anlaşma bozulunca, olan müşterilere oldu.
Bu 0,5 birim fazla maliyet ile, çağrı merkezi kurmalısınız, sim kart üretimi ve dağıtımı ağı (bayii vs.) kurmanız/anlaşmanız gerekiyor. Reklam maliyeti var.. Bunları sadece dijital kanaldan yapacağım derseniz, bu sefer de müşteri kitleniz zaten dar iken iyice daralmış oluyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X