Selam Arkadaşlar, Çalıştığım firmada 3 Boyutlu Yazıcılarla uğraşıyoruz. Bu kapsamda kısa bir yazı ve yazıcı almak isteyenlere önayak olmak istedim.
3 boyutlu yazıcılar meraklı ve hayal gücü sınırsız herkes için fikirlerini sonuca dönüştürmeye yarayan bir araçtır. Bu sayede tasarladığınız veya internetten indirdiğiniz herhangi bir modeli baskı haline dönüştürmeniz mümkündür. Fikirlerin 3D modellere dönüştürmesine olanak sağlayan tasarım programları (sketchup-Fusion360-Solidworks-Zbrush) üretmek isteyen zihinler için oldukça faydalı olacaktır. (Araştır-Kurgula-Tasarla-Üret)
Tasarım veya Model işini halledenler için bir de yazıcı gerekiyor. Yazıcılarda tavsiye olarak bireysel kullanıcılar için demonte halde satılan f/p ürünü olan Creality modelleri tercih edilebilir. Daha kallavi model yazıcılar için bakınız
Tasarım yaptık yada model bulduk. .stl veya .obj formatındaki dosyamızı Cura yazılımı bilgisayarımıza indirip cihaz modeli vs. seçtik sonra program içine atıp kolay ayarları kullanarak baskınızı alabilirsiniz.
Anlattıklarım oldukça basitçe haliydi. Bu konu altında kullananlar ve merak edenler beraber mesajlaşıp topluluğu oluşturabiliriz.
Herkese iyi forumlar.
Baskı Örnekleri:
çok güzel bende yeni başladım üretime ilk dtg sonra uv yaptım şimdi de 3d makine üretimine başladım