müteahhit sıva altı tesisatı döşemiş fakat bir yanlışlık var 30 m2 lik salona 3/8 * 1/4 tesisat döşemiş. bu m2' yi doyuracak klimayı daikin ve mitsubishide 14.000 btu klimalarda buldum fakat bunların da fiyatları uçuk. Bu tesisata 1/2 çıkışlı düz bir klima takılsa çalışırmı ? Çalışırsa ilerde ne gibi problemler olabilir?
Sevgiler.
aynı sorun bende de vardı. Ya 9000 btu'luk normal klima alcaksın, ki 30 m2ye az gelir. Ya da 12000 btu'luk inverter.
Ben arçelik 12062 aldım. Dün takıldı. İyi ve yeterli. Yalnız bende bir sorun çıktı. Takıldıktan 3-4 saat sonra kapandı klima ve açamıyorum şu anda. Elektriksel bi sorun var anlaşılan. Yarın yeniden gelecek servis.
quote:
Orijinalden alıntı: pdk54
Arkadaşlar merhaba;
müteahhit sıva altı tesisatı döşemiş fakat bir yanlışlık var 30 m2 lik salona 3/8 * 1/4 tesisat döşemiş. bu m2' yi doyuracak klimayı daikin ve mitsubishide 14.000 btu klimalarda buldum fakat bunların da fiyatları uçuk. Bu tesisata 1/2 çıkışlı düz bir klima takılsa çalışırmı ? Çalışırsa ilerde ne gibi problemler olabilir?
Sevgiler.
ZIBRO japon serisi 18 lik inverter S 1753 1/4-3/8 calisiyor. Turkiye de tek model.4000 TL lere alabilirsiniz veya Pan.Ethera 15. Oda ayni capli boru ile calisir 3500 TL lerde. Birde Zibro ne gelecek seriler var 75xx serisi 7550 serisi ayni capta calisiyor. 3000 TL lerde olacak. Klasik 12 lik takarsiniz ama kompresor vs. Problem olursa garantiye sokmazlar. Zaten 12likte yetersiz kalir. Klasik seri 18 lik sart
Bana verilen bilgi 1/4 3/8e normal 9000lik takılabileceği. Ya da inverter 12.000. Ve garantili takıyor servis. Yarın gelecekler bakalım, bendeki sorun neymiş, buraya yazarım.
sağolun. Fakat o fiyatlara klima almaıy düşünmüyorum. 12.000 inverterda yeterli gelmez gibi ve inverter özelliğinin işe yarayacağını düşünmüyorum. düz klima gibi çalışır. herhalde tesisatı kırdırıp 1/2 tesisat döşetecem.
quote:
Orijinalden alıntı: pdk54
sağolun. Fakat o fiyatlara klima almaıy düşünmüyorum. 12.000 inverterda yeterli gelmez gibi ve inverter özelliğinin işe yarayacağını düşünmüyorum. düz klima gibi çalışır. herhalde tesisatı kırdırıp 1/2 tesisat döşetecem.