Şimdi Ara

3/4 uydulu 32 daireli (Next hariç) Uydu Santrali Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

3 veya tercihen 4 uydu girişli, 32 daire için çıkışlı uydu santrali önerebilir misiniz ?

Uyducu Next marka önerdi ama benim gözümde Next ürünleri piyasada yaygın olan ekonomik ve orta altı kalitede ürünler. Eğer Next, uydu santralleri konusunda sorun çıkarmayan bir kaliteye sahip değilse (mesela Dreambox gibi diseqc seçen cihazlarda sorun çıkartmıyorsa) o zaman Next de önerebilirsiniz ama değilse bir sefer alınacağı için daha üst kalite cihaz almayı düşünüyorum.

Ayrıca genel bir uydu montajından farklı olarak, uydu santrali montajında özel birşeye dikkat edilmesi gerekir mi ? Tabi ki işi uyducu yapacak ama benim amacım işi biraz da benim öğrenmem, bu sayede yapılan işi denetleyebilirim. Mesela belirli durumlarda yükseltici kullanılması gerekir mi, mesafeye bağlı olarak belli kablo türü kullanılması gerekir mi ?

Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

• merhaba

oncelıkle tecrubelı profesyonel bır ekıp kurmalı

resımdekı gb 100 cmlık orjınal garantılı gessat canak en ıyısı

next sanrallerde orta ust segmenttır 3 sene garantilidir cok ariza yapmaz belki adaptoru bozulur oda 30tl yani bas agritmaz

lnbler normal lnbden farklidir yuksek alcak bantlar vardir uzman kisiler takmalıdır

kablolarda normal - yarı bakır karısık - dıye ayrılır

mesafede onemlı 15 katlı bır bınada vasat kablo kullanamazsın

sınyal yukseltıcıye gerek kalmaz profılınde kadıkoy yazıyor yerınde kesf yapabılırız

0534 4067225

KOŞUYOLU MEDİPOL HASTANESI HEADEND UYGULAMASI KURULUMUMUZ

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=618572321588676&set=pcb.618572464921995&type=1&theater
     3/4 uydulu 32 daireli (Next hariç) Uydu Santrali Önerisi 3/4 uydulu 32 daireli (Next hariç) Uydu Santrali Önerisi 3/4 uydulu 32 daireli (Next hariç) Uydu Santrali Önerisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihmc -- 16 Eylül 2014; 1:53:50 >

• signore kullanıcısına yanıt
    Merhaba;

Çok kaliteli bir santral düşünüyor iseniz Spaun öneririm....Fakat Türkiyede Next'ten şaşmayın...Olası bir arızada (Ki kolay kolay olmaz) en hızlı çözüme ulaşacağınız bir bayi ağı var...

++ Bağlantılarda kullanılacak F konnektörlerin mutlaka "sıkmalı" tip olmasına dikkat edin..... Piyasada digitürk konnektörü diyede geçer....

++ Kablo, Rg6 - U6 / Cu+Cu olursa çok iyi olur.... Tamami ile bakır iletkenlere sahip olan bu kabloyu mutlaka tercih edin....

++ 32 daire dediğinize göre sanırım her katta 4 daire bulunuyor. Bu halde bina 8 katlı dersek, aşağı yukarı 30 metre yükseklik olacaktır.... Santral çıkışından en alt daireye kadar inecek kabloların her 5 metrede bir ağırlığının alınmasınıda mutlaka sağlayın.... Bu şekilde kablonun ilerleyen zamanlardaki deformasyonunu önlemiş olursunuz... Bu kablolar bina dışından çekilecekse mutlaka geniş bir kablo kanalının içinden geçirilmelidir.... Kablolar güneşe direkt maruz kalmamalı...

aklıma gelen bunlar :) takıldığınız bir nokta olursa yardımcı olmaya çalışırım....

• @fatihmc

Detaylı cevabınız için teşekkür ederim. Aslında kendi dairemde biraz fazla odada uydu bağlantım var, kendime sistem yaptırırken apartmana faydam olsun diye santral koyduracağım. Yoksa parasını tüm apartmanın ödeyeceği ve yüksek verimli beklentisi olacak bir durumumuz yok. Medipol Hastanesi bana son derece yakın, hatta penceremden görüyorum ama oradaki sistem bize göre fazla profesyonel gözüküyor.

@janjarre

Aslında apartmanda 15 daire var ve bazıları uydu dahi istemeyecek ama 32 çıkışlı olsa dörtte biri bana lazım zaten :) Benim dairem en üst katta olduğu için bana yakın, zaten kablolarım da santralin konacağı yerde hazır.

F konnektörleri ben kendim de sıkmalı yapıyorum. Buna mutlaka dikkat edeceğim.

Benim dairemde RG6-U4 kablo kullanıldı ama zaten mesafeler az, sorun olacağını sanmıyorum. Artık diğer daireler kendileri bilirler :)

İlave sorularım olarak (çanak ve LNB ile ilgili).

1. Ben şu an oturduğum dairede 2 çanak ile 4 uydu izliyorum. Acaba santral olacak yeni yerde her uyduya ayrı çanak mı yaptırsam ? Zaman içinde LNB'lerde kayma olsun istemem

2. LNB seçiminde özel birşeye dikkat edilmesi gerekir mi ? Next'in en ucuz ürünlerini kullanmak istemiyorum, helen Spaun ile Next Diseqc'lerin farkını gördükten sonra. Dreambox 800HD cihazım sürekli kanal bulunamadı hatası verirdi, Spaun diseqc'lerden sonra hiç hata almadım.

3. Genelde 3 uydu için santraller var ve her uydu için 2 giriş gözüküyor. Santral olunca normal LNB'den farklı LNB'ler mi kullanılması gerekiyor ?

4. Öncelik tabi benim dairem. Acaba santral kullanmanın sinyal kalitesinde ve şiddetinde olumsuz bir etkisi olur mu ? Başkalarına yardım edeyim derken kendim sorun yaşamak istemem.

5. Next'in 3 uydulu modellerini gördüm. Next'in 4 uydulu modelleri var mıdır ?

6. Santral olacak diye büyük çanak almaya gerek var mı ? Astra 19.2 için 90 cm. çanak yeter mi acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 15 Eylül 2014; 22:29:45 >

• signore kullanıcısına yanıt
    Şu şekilde yanıtlayım :)

1. Ben şu an oturduğum dairede 2 çanak ile 4 uydu izliyorum. Acaba santral olacak yeni yerde her uyduya ayrı çanak mı yaptırsam ? Zaman içinde LNB'lerde kayma olsun istemem

C: Özellikle santral sistemlerinde Sinyallerin net alınabilmesi için her uyduya ayrı bir çanak kurmak gerekiyor.LNB yapısı gereği bu şarttır...

2. LNB seçiminde özel birşeye dikkat edilmesi gerekir mi ? Next'in en ucuz ürünlerini kullanmak istemiyorum, helen Spaun ile Next Diseqc'lerin farkını gördükten sonra. Dreambox 800HD cihazım sürekli kanal bulunamadı hatası verirdi, Spaun diseqc'lerden sonra hiç hata almadım.

C: Multiswıch Santraller, Dıseq ler gibi istikrarsız çalışmaz....Her ne kadar amaçları aynı gibi gözüksede yapı itibari ile M.S santrallerin görevi daha fazla ve amacıda farklıdır...Dolayısı ile Dıseq swıchde yaşadığınız hiç bir problemi Multiswıch santralde yaşamazsınız. (Dreambox örneği gibi)

Spaun çok özel bir markadır. Hatta, Spaun= Porche dersek abartmış olmayız.... Rakibide ancak Ferrari olabilir.... Ve malesef Ferrari, bizim gibi son tüketiciye ürün imal etmiyor. Lnb seçiminde gürültü oranı (db) düşük ürünler seçilmelidir. Her ne kadar etiket değerlerinde tüm markaların db oranları düşük yazsada, üretiminde kullanılan düşük kaliteli elektronik parçalar zamanla lnb lerin performansınıda düşürmektedir.... Bu yüzden İnverto veya mti gibi kaliteli ürünlerden şaşmamak gerekir....

3. Genelde 3 uydu için santraller var ve her uydu için 2 giriş gözüküyor. Santral olunca normal LNB'den farklı LNB'ler mi kullanılması gerekiyor ?

C: Her uydu için 4 giriş olur... LH+LV+HH+HV Yani, alt bant horizantal + alt bant vertikal + üst band horizantal + üst bant vertikal... Tüm bu girişler bağlandığı zaman uydudaki tüm kanalları izlersiniz....Eğer izleyeceğiniz kanallar belli bir polarizasyonda ise sadece o polarizsayondaki girişleri kullanırsınız.... Tabi zleyeceğiniz kanal sayısıda kısıtlanır....Santrallerde kullanılan LNB ler 4 çıkışlı quadro lnb lerdir... Bu lnb ler her band için santrale ayrı frekans iletirler. Yani LH+LV+HH+HV diye... Her ne kadar özel LNB desekte fiyat olarak normal 4 çıkışlı bir lnb den daha ucuzdur :))

4. Öncelik tabi benim dairem. Acaba santral kullanmanın sinyal kalitesinde ve şiddetinde olumsuz bir etkisi olur mu ? Başkalarına yardım edeyim derken kendim sorun yaşamak istemem.

C: Kaliteli ürünler ile kurulan bir sistemde öyle aman aman hissedilir bir kayıp yaşamazsınız....Tabiki bireysel bir çanak sistemi benim her zaman vazgeçilmez tercihimdir.....

5. Next'in 3 uydulu modellerini gördüm. Next'in 4 uydulu modelleri var mıdır ?

C: Var tabiki....

6. Santral olacak diye büyük çanak almaya gerek var mı ? Astra 19.2 için 90 cm. çanak yeter mi acaba ?

C: Santral demek quadro lnb kullanılması demektir...quadro lnb ler sinyali iyi toplayabilmek için büyük çapta çanağa ihtiyaç duyarlar... "İyi bir santral sisteminde" en az 120 Cm çanak kullanılmalıdır. Daha yükseği, mesela 150 Cm gereklimidir diye tartışabiliriz ama 120 Cm den aşağısı tartışmaya kapalıdır....

Sn @signore;

"Kısa mesafelerde kablo kalitesi önemli değildir" diye bende zamanında yanlış bir varsayıma düşmüştüm :)) Tabi daha sonra elektriğin olduğu her yerde "kabloda kalitenin çok önemli olduğunu" tecrübelerimle idrak ettiğimide belirteyim....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi janjarre -- 16 Eylül 2014; 14:02:55 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tek antende 5 uydu :))
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.