Bildirim
3-4-5 bir tane guzel integral
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
-
soru ve çözüm birbirinden ayrı çok güzeller. -
Sen daha güzelsin
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Tam anlayamadim hocam yukardaki bilgiye gerek yok mu
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
-
-
Anladim hocam cok sagol basit dusunmek lazimmis ben yukarda verdigine cok dalinca cikamadim isin icinden
http://sketchtoy.com/67150605
bu kuraldan geliyor. -
Soruda x eşittir pi/2 demiş onu direk dışarı alıp cosx=u dersen olur -
orta mı ileri seviye mi bu? -
quote:
Orijinalden alıntı: 4Numara
http://sketchtoy.com/67150605
bu kuraldan geliyor.
ancak biz belirsiz integral için konuşuyoruz bunu nasıl kullanacağız anlayamadım(kusura bakmayın sizi de yoruyorum ancak daha ayrıntılı anlatabilir misiniz?)
ortadaydı sanki bu soru yanlış anımsamıyorsam
Aynen bende boyle cozmustum denemede
hacılar olmadığını bende biliyorum ancak sırf meraktan soruyorum :
acaba yukarıyı verme nedeni x i integral dışınamı alın demek(sinx/cos^2x haline getirin) için yapmış ordan bişey uydurulabilir mi? yoksa ustu anlamadım -
benim anladığım x eşittir pi/2 olduğunu görmemiz gerektiği yukarıyı verme sebebi ki x eşittir pi/2 yaptığımız zamanda cosx = q dönüşümunden integral çözülüyor
bağıntı ispatı sadece.f(sinx) kısmında kafamıza göre fonk yazmasak daha iyi olur ama.sorudaki gibi bölü cosx yazınca arada pi/2 tanımsızlık yapıyor,sonsuz geliyor ve soruyu yakınsaklık kriterleri ile incelemek gerekiyor.bence öylece kalsın.soru hatalı olmuş.bir sonraki mesajda açıklamaya çalışacam
Bu mesaja eklenen görseller:
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: kartalyuvasi
soru hatalı olduğu için yapmış olduğum çözüm de hatalı oluyor maalesef.ilk çözümümde gözden kaçırdığım kısmı ve sorunun neden hatalı olduğunu açıklamaya çalıştım.
@cancanlako işte bunu demek istedim.f(sinx) e kafasına göre bütün trigonometrik şeyleri yazmamalı.bu şekli ile hatalı ve tanımsız yapan nokta gelmiş oluyor.
fonk sürekli olmayınca integral alıp sınırları yazamıyoruz hemen.o kısımları incelemek gerek
Bu mesaja eklenen görseller:
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartalyuvasi -- 17 Haziran 2016; 10:43:05 >
-
Kartal hocam 2 gr integralimiz vardı oda gitti sağolasın.d
Benzer içerikler
- tübitak ek puan ne kadar
- en iyi silgi
- doping hafıza şikayet
- antagonist hormonlar
- değişken değerlikli metaller
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X