Şimdi Ara

3-4-3 takıma fayda sağlar!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu takım Alex zamanındaki Daum'un sistemi olan 3-4-3 ü tekrar denese eminim daha faydalı ve etkili futbol oynar.

Sağ ve sol bekler gereksiz şekilde defansta kalarak hücuma yardım etmiyor ve haliyle ileri sağ sol açık oyuncular defansa yardım etmek zorunda kalıyor. Bu yüzden Fenerbahçe ataklarda etkisiz kalıyor. Son maçları çok dikkatli izledim ve değerlendirmelerime göre Moussa Sow gereğinden fazla defansa gelip yardım ediyor keza Lens de öyle. Kimsenin ciğeri dayanmaz buna git gel yapa yapa. Yabancı liglerdeki maçların daha keyifli gelmesinin nedeni adamlarda bir sistem olmasıdır. Herkesin yeri belli, Türkiye ligi gibi dağınık oynamıyor herkes.

Beşiktaş'ın futbolunun göze hoş gelmesinin sebebi sistemli oynaması. Herkes yerinde oynuyor haddini ve disiplinini bilerek oynuyor. Çoğu Beşiktaşlıların sevmediği Tosic bile göze batmıyor. Neden? Çünkü ortada bir sistem var. Beşiktaş şuan için 4-2-3-1 sistemini iyi uyguluyor ancak bu sistem Fenerbahçe'ye uymaz çünkü kaç yıldır bu sistemde oynuyoruz yapamıyoruz diretmeye gerek yok.

3-5-2 yerine 3-4-3 sistemi olmalı çünkü çift forvet takımı gereksiz yavaşlatıyor ve takım savunmada eksik kalıyor. Sağ ve Sol bek zaten gereksiz şekilde kendini yoruyor ileri git gel yapa yapa. Fenerbahçenin yıllardır bek konusunda sıkıntısı vardı. Gökhan ve Caner varken de bu sefer yorulma problemleri oluyordu. Geride çakılı stoper olarak Skrtel kalmalı. Kontra atak olursa Kjaer ortasahaya desteğe gelebilir. Ancak genellikle defansta çakılı kalmalı bu 3 kişi. Ortasahanın sağ ve solu daima bu bölgede kalacak ancak top rakipteyken defansa yardım edebilirler onun dışında zaten geride kalmaları gereksiz.

İleri 3 lü daima ileride kalmalı. Bu takımın ilacı ofansif futbol. Zaten 3 stoper var koy ofansif oynat çatır çatır oynar bu takım. İlerde baskı kurmak zorundayız. Farkındaysanız bütün maçlarda top rakipteyken hep geriye yaslanıyoruz. Ortasahada pres yapamıyoruz ancak rakip takımlar nedense hep bizim defansımıza kadar geliyor top almak için. Bunun sebebi rakibe o baskıyı veremediğimiz için rahat davranmaları. Futbol korkak oynanmaz, kaldı ki korkaklık bir durum yok zaten sistem kuvvetli.

• Daum zamanı ne zaman 3-4-3 oynadık hiç hatırlamıyorum.Ya 4-4-1-1 oynuyorduk ya da 4-3-1-2 oynuyorduk baklava orta saha
    Ersun Yanal zamanında 4-3-3 ile 3-4-3 arası geçişli bir sitem vardı.Bunun içinde en az 1 bekin çok iyi olması lazım.O dönemde de Caner Avrupanın en formda sol beklerindendi ve hücuma çok katkı veriyordu.Topal stoperlerin arasına geçip savunmayı 3lüyordu,Caner ve Gökhan tüm kanadı idare ediyorlardı.Sow-Emenike-Kuyt çok uyumluydu,3lü sürekli yer değiştiriyordu birbirlerine yardım ediyorlardı.Gol lazım olunca Webo giriyordu 4-2-4 falan oluyordu taktik
  • 3-4-3 mü

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İzole Bant kullanıcısına yanıt
    Conte'nin sistemine bakmanı öneririm. Beklerin iyi olması falan bunlar edebiyat. 4-2-3-1 ile 3-4-3 te kanat oyuncuları ile beklerin arasındaki mesafe neredeyse aynı. Sadece defanstan ortasaha kademesine geliyorlar. Zaten defansta 3 kişi var.
  • 3 lü defansın önemli noktası yol geçen hanı olan ortasaha değildir.

Çift taraflı ortasaha lazım ...Valbuena atak - Alper adım hatası yapanboş gezen oyuncu

Souza ve Topal olabilir . Topalı çok defansif dersen defansa atarsın

Souza -Transfer olabilir.

Sizde V.Persie varken forvet arkası olarak oynatmanız lazım 4-4-1-1 yada 4-2-3-1 gibi.
  • Pererinanı 3-5-2 sinin sağ kanttaki wan der wieli Lensten iyidi
  • forvette van persie mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    4-3-3 ve 4-2-3-1 farkı ne ?
    3 yıl önce açıldı
    25.000'e kadar 2. el veya 0 araç
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • çok yanlış bi değerlendirme yapıp hatalı tespitler yapmışsın. Sorun dizilişle hiç alakası yok. Sorun oyun mantalitesinde.

5-3-2 de oynasan 2-3-3-2 de oyansan 4-5-1 de oynasan olay nasıl hücüm yapacağın ve nasıl savunma yapacağınla alakalı.

son sezon değerlendirmesi yapalım. bizim oyundaki hücüm planımız rakibi üzerine çek hızlı paslarla az kişiyle sonuca git.

kim bu az kişi,

sağ açık, sol açık, santrafor ve merkez orta sahadan 1 tanesi, zaman zamanda ön liberoların 1 tanesi.

sistem bu olduğu zaman lens sow rvp ve alper hızlı hücümla atak çıkmaya çalışıyolardı.

topu 3. bölgede kaptırırlarsa savunma dizilimine geri geçmek için hemen hemen arkaya doğru 30 mt geri koşmak zorunda kalıyolardı.

3-4-3 3-5-2 gibi taktiklerde set hücümü yaparsın. yani takım 10 kişiyle birlikte karşı sahaya yerleşir. bekler açığa açıklar ceza sahasına kayar. topu kaptırıncada ani presle kapar kendi oyununu devam ettirirsin.
    bu sistemin handikapı nedir ?

stoperlerin hızlı değilse arkaya atılan uzun toplar kalene çok tehlikeli atak haline gelir. şenol güneş bu yüzden 2 senedir hızlı stoper diye ağlayıp duruyor.

diğer büyük takımlara bakarsan sadece set hücümü yapmazlar. aynı zamanda tüm takımla birlikte topun arkasına geçer savunma yapar.

juventus örneğinde mesela takım halinde savunmadaki dizilişi 5-3-2 hücum yaparkende 3-4-3 şeklinde yapıyolar.

yani aradaki geçiş oyununu çok iyi yapman lazım.

Bu işi türkiyede tek ve en iyi yapabilen takım başakşehir.

Oyun planını doğru ayarlarsan hem bekler açık gibi oynar kimsede metrelerce geriye koşmak zorunda kalmaz.

Bide şu var bizde bu set hücümü ve takım savunmasını aynı anda yapabilecek fiziksel kapasiteye ulaştıracak hoca sayısı az.

Aykut kocaman aslında bu oyunu oynatmaya çalışan türkiyedeki 2 hocadan 1 tanesi. diğeride abdullah avcı.

Abdullah avcı çok iyi başardı bunu. Ama aykut geçmiş fener kariyerinde dengeleyememişti. Konya'da da oyuncu kalitesi bu 2 oyunu aynı anda oynacak seviyede değildi. Savunma ağırlıklı kaldılar o yüzden.

dizilişlerin hiç bir önemi yok kısaca.

• alper valbuena ne hocam rakip yol yapar o orta sahayı
  • Konuyu görünce kadro yapasım geldi.. Geçen sene Ludwig i kaçırmasaydık keşke bak yine kederlendim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.