Şimdi Ara

2TB harddisk tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Kullanımı günlük işler, oyun, film vs olacak. Fiyat limitim 600TL
    WD tavsiye ediliyor ama 600TL altında 7200rpm yok. 5400rpm oyunlarda yetersiz kalır düşünüyorum.
    Bulabildiğim uygun diskler "Toshiba P300 2TB", "Seagate Barracuda 2TB". İkisi için de gürültü çalıştıkları şeklinde şikayetler var.

• Seagate 2TB 64MB ST2000DM001 serisini kullanıyorum baya oldu gayet memnunum, bu seri sanırım artık yok ama buna bakabilirsin;

inventus
    SEAGATE ST2000DM006 Barracuda 2TB 64MB 7200rpm SATA 6.0Gb/s Dahili sabitdisk - inventus
    https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=8170
  • Seagate'in desktop disklerinin bozulma oranları diğer markalardan daha yüksek. Skyhawk ve ya Ironwolf modelleri olmayacaksa Seagate önermem. DM serisi kesinlikle önermem, iki yıl içinde iki adet 3TB DM serisi disk bozuldu.

Yıllarca 7200rpm disk kullandıktan sonra Skyhawk ve Ironwolf 5900rpm disklerden de kullanmaya başladım. 5900rpm diskler tek büyük boyutlu dosya okumalarında biraz yavaş kalsalar da normal kullanımda hissedilir bir fark olmadığını gözlemledim. WD'nin tüm modelleri Seagate'lerden yavaş o yüzden hız isteniyorsa WD'nin doğru seçim olacağını sanmıyorum. Seagate Desktop, Ironwolf, Skyhawk gayet sessiz çalışıyorlar fakat bu sessizlik diskleri kasaya monte etmemem ve sert köpükler üzerine yerleştirmemle alakalı olabilir.
  • 2012 den beri seagate barracuda 1TB kullanıyorum. Sıkıntım olmadı. Toshiba P300 e önce yönelmiştim ama webde ses sorunu için konular videolar var. Bundan vazgeçtim. Seagate barracuda 2tb aldım. Kampanyalarla 100TL nin altına geldi. Redditteki konularda 200 - 200 gibi hızlar veriyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    WD HDD Tavsiyesi
    4 yıl önce açıldı
    sata ssd önerisi
    geçen yıl açıldı
    HDD/SSD DİSK ÖNERİSİ
    2 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.