Şimdi Ara

2si1: 'Enerji Dolu' Teknoloji ve Oyun programı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
1
Favori
1.573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • konsolların donanımları muhakkak pclerden farklı değil fakat işletim sistemi ile donanım arası müthiş uyum kullanıcıları konsollara çekiyor sanırım.

  • Mesut bey, öncelikle video için teşekkürler yine eğlenceli baştan sona sıkılmadan izlediğimiz bir program olmuş. Fakat ben birşeye takıldım. Kullanıcıların akıllı telefonlarında browserları kullanmadığını bu yüzden de websitelerin mobil uygulamalar yaptığından bahsetmişsiniz. Sizin gelecek için mobil uygulama yapma çalışmanız varmıdır. iPadimizde, iphonemuzda, android telefonlarımızda DH uygulaması görecek miyiz?
  • makinacılara laf yok :D

  • edit



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi - The Stig - -- 6 Mayıs 2020; 13:5:32 >
  • Sondaki video da amaç ?

  • Güzel bölümdü. Teşekkürler.

  • devam beyler devam

  • Bakalım mesut bey ps4'ün bir apu dan oluştuğunu ne zaman öğrenecek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler Hd versiyon yok mu?
    Edit:Buldum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crazyofc1 -- 6 Nisan 2013; 12:26:19 >
  • güzel bölüm

  • Bir teknoloji sitesi olduğu halde,görüntü ve ses kalitesi kötü.Bunun nedeni nedir?Çok zor olmasa gerek 1080p video çekip koymak.Bu kalitede izleyince içim daralıyor gerçekten.

    Bunun dışında mükemmelsiniz çok teşekkür ediyorum sohbetiniz ile bizi mutlu ettiğiniz için.En yakın zamanda görüntü de düzelirse tadınıza doyum olmaz..

  • Mesut Bey,

    Uçan yusufçuğu üreten firmanın (Festo) daha önce kanat çırparak uçan robot kuşu vardı ya, onun TED videosu var. Seyirci kitlesinin önünde uçuruyor kuşu. Sunucunun telaffuzu çok komik ama.

    http://www.ted.com/talks/lang/tr/a_robot_that_flies_like_a_bird.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isosonsuz -- 6 Nisan 2013; 14:04:29 >
  • bu hafta nedense pek rağbet olmamış
  • @cocoloccomaya
    http://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-AMD_PS4_APU_Piyasanin_En_iyisidir-35069.htm

    konsol donanimlarini hic bir zaman pc de aynisini olusturamazsin cunku bu bilesenler konsollarin ihtiyaclarina gore ozel olarak tasarlanirlar.x86 mimarisinin baz alinmasinin sebebi Cell in kodlanmasinin cok zor oldugundan su an en bilindik ve kodlanmasi en kolay olan mimari yapi oldugu icin secildi.Su an bi cok islemci x86-64 tabanlidir yani bu demek degildir ki bu islemci gucsuz.Alin yukarida verdigim link de gelistiricisi AMD soylemis iste kardesim.Ne yapalim,hadi ordan mi diyelim?

    Arti olarak su an herkes bu konsollarin donanimlarindan bi haber.Guclu veya gucsuz olucagini hic birimiz soyleyemeyiz.Konsol firmalarina yakin oyun firmalari,cihazlarin gercekden guclu olduklarini belirtiyorlar.

    Bir 30fps haberinde hurra konsollarin ne oldugunu bilmeden al assagi etmeye calisiyoruz.Ben ne MS un ne de Sony nin oyuncularin karsisina basit konsollarla cikacaklarini hic sanmiyorum ve bu adamlar piyasadaki oyunlarin gorsel kalitesine cikardiklari cihazla oyle veya boyle yon veren kisiler olacaklardir.





  • Hala konsol donanımları ile PC donanımlarını karşılaştırıp, kendince bir ölçüt oluşturanlar var. Bunların başında da Cevat Yerli ve Mesut bey geliyor.

    Şimdi gelelim, neden oyun konsollarına, özellikle de Playstation' a çok amaçlı bilgisayarlardan daha kaliteli oyunlar üretiliyor. Umarım bu yazdıklarımı Mesut bey görür de, bir faydası olur.

    Teknoseyir de Levent Pekcan' ın bir sözü vardı.

    ”Birden çok android telefon ve android donanımı olduğu için, android telefonlara benchmark testi yapılıyor. Fakat Iphone’ a benchmark testi yapan adama gülerler. Sen davayı anlamamışsın derler.

    Aynı söz konsollara bire bir uyuyor. Konsol donanımları, benchmark testiyle ve o donanım bileşenlerinin teknik değerlerine bakarak, asla ve asla universal mimarili PC ile karşılaştırılmamalı

    Çünkü konsollar da donanım ve işletim sistemi sabittir. İşletim sistemi ile donanım ahenk içinde çalışır ve ona üretilen uygulama ve oyunlarda o donanımı ve yazılımı tam anlamıyla sömürecek şekilde üretilir ve birbiriyle ahenk içinde çalışırlar. Tıpki IOS platformunda olduğu gibi, donanım bileşenleri – işletim sistemi – oyunlar ve uygulamaların kusursuz uyumluluğu gibi

    O yüzden konsollar' ın gücünü tahmin etmek için, aynı donanımı PC ye takıp benchmark testi yapan adama gülerler. Sen davayı anlamamışsın derler.

    PC ile Konsolu benchmark testiyle karşılaştırmak,
    Sabit donanım ve yazılım olan Iphone ile binlerce donanım ve universal yazılım olan android telefonları benchmark testiyle karşılaştırmak gibi saçma bir şeydir.

    Bence, Cevat Yerli gibi açıklamalar yapan Mesut bey ve BSC ekibi, bu tür karşılaştırmalarla çok büyük hata yapıyor. Çünkü kendileri de biliyor ki, bu tür karşılaştırmalar gerçeği yansıtmıyor. Gerçeği yansıtmadığı gibi playstation seven binlerce üyeyi, BSC ve DH dan uzaklaştırıyor. Ben ciddi anlamda BSC den soğudum. Birde bilmedikleri bir şey var, konsol kullanıcıları asla ve asla grafiği ve fps yi kafaya takmazlar. Gözü rahatsız etmeyecek optimum grafik olduğu sürece ve yeterli bir fps olduğu sürece, konsol oyuncuları oyunlarda başka kriterleri ön planda tutarlar. Bu kriterler de imzam da açıkça yazıyor.

    ---

    Playstation' ı herkes tamamen PC mimarisine geçti zannetti, sadece işlemci PC mimarisine döndü. X86 veya X64 işlemci kullanıldı. Playstation' ının dizayn ve üretim aşamasında ki kendi mimarisi halen kendine özel bir mimari,
    Asla ve asla bir PC gibi iç yapıya sahip değil, PC ye takılan onlarca donanım parçası, playstation da sadece bir yonga içinde, yüksek kararlılık ve hızla çalışan bir mimaride üretiliyor. Hepsi biriyle en yüksek hızda, ahenk içinde çalışacak şekilde düşünülüp üretiliyor. Birde bunu hızlı çalışan ve yüksek kararlılıkta faaliyet gösteren sabit bir yazılım ile destekledi mi, ortaya eşsiz konsol mimarisi ve ona yapılan muhteşem oyunlar çıkıyor. Playstation 1-2-3 bugüne kadar bu şekilde üretildi. Playstation 4 de o özel konsol mimarisinden tek fark, oyun yapımcılarının programlamasını kolaylaştırmak için işlemcinin x86 veya X64 e dönmesi

    Böyle bir durumda bile o işlemci standart PC işlemcilerinden çok farklı bir mimariye sahip, AMD bu işlemciyi playstation' a has bir mimariyle üretti. GPU ve CPU hepsi bir yonganın içinde, vs.

    Yani konsolların yine kendine has, düşük donanım bileşenlerinden büyük işler çıkaran o muhteşem mimarisi devam ediyor. Tek fark işlemcinin X86 veya X64 e dönmesi
    -

    PS4 ün iyi bir cihaz olacağı konusunda hiç şüphem yok,

    Çünkü, Sony Playstation 3 ü ürettiğinde

    1-) Online dünya ve online multiplayer oyunlar hakkın da en ufak bir tecrübesi yoktu.
    2-) Online oyun mağazası hakkında en ufak bir tecrübesi yoktu.
    3-) Açık dünya oyunlar hakkında en ufak bir tecrübesi yoktu.
    4-) Oyunlarda network yapısı ve sesli iletişim (rosschat) hakkında en ufak bir tecrübesi yoktu.
    5-) X86 işlemciyle ilgili bir tecrübesi yoktu.

    2006 dan bu yana, bunca tecrübeyle dolan Sony, Playstation 4 ü tasarlarken şunları gördü ve düzeltti.

    1-) Online dünyada daha iyi işler çıkarmak ve network yapısını geliştirmek için gaikayı satın aldı.
    2-) Online multiplayer oyunlar da ve açık dünya oyunların da, son derece gerekli olan RAM için, oyun yapımcılarına alın size 8GB DDR5 RAM dedi.
    3-) Oyunlarda sesli iletişim yerine, alın size görüntülü iletişim, istersen de arkadaşın oyununu gör ve müdahale et, istersen oynadığın oyunun anlık videosunu sosyal medyada paylaş, vs.
    4-) Playstation 3 ün işlemcisine oyun programlamak zor diyen oyun yapımcılarına, alın size X86 işlemci dedi.

    Yani demek istediğim, Sony playstation 3 de ki eksiklerini görüp, playstation 4 de bu eksiklere yer vermeyerek, kusursuz bir konsol yaptı. Şimdilik görünen bu, umarım bu sunum da vaat ettiklerinin fazlası olur, eksiği olmaz. Ama hala konsol donanımlarını benchmark testi yapanlara çok gülüyorum.


    -

    Sony yeni playstation da, programlanması kolay olsun diye playstation' ın, sadece ve sadece işlemcisini PC işlemcisine yakın bir işlemci seçti. Geriye kalan her şey, Playstation' ın kendine has eşsiz mimarisine sahip

    Bu yüzden playstation, oyun dünyasında number one olmaya ve oyun piyasasına yön veren lider makine olmaya devam edecek.

    iki üç tane full HD oyun oynayacağım diye bilgisayar donanımlarına, bıkmadan yüksek paralar harcayan insanlar, bir gün hatalarının farkına varacaklar ve pişman olacaklar.

    Çünkü;

    PC' nin donanım bileşenlerine vereceğiniz parayı, bir konsol alıp 10 sene boyunca oyunlara verseniz. Türkçe oyun ve Türkiye de oyunculuk uçar gider. Dünya da ki büyük oyun stüdyoları ve dağıtımcıları, Türkçe dil desteğini standart yaparlar. Bizde böylece, bir oyun çıkmadan daha bir sene öncesinden, Türkçe olacak mı acaba, lütfen Türkçe gelsin diye yalvarmaktan kurtuluruz. Bugün bir Alman, bir Amerikalı, bir Rus, bir Fransız, hatta bir Yunan bile, acaba benim dilim var mı yok mu diye şüpheye düşmeden, gönül rahatlığıyla oyununu alıp oynuyorsa, bu ülkenin oyuncularının orijinal oyun almasından kaynaklı bir durumdur. Ülke olarak oyun firmalarına ne ekersen onu biçersin.

    Diyeceğim şudur, madem bu hobi yüzünden bir yerleri zengin ediyoruz. Bu Nvdia, Intel, AMD, ATI, Kingston, Corsair, HI-Level, Sandisk, WD, Seagate, Logitech, Microsoft, Razer, vs. olmasın. Olacaksa oyun firmaları olsun.

    500TL ye bir ekran kartı almak yerine, 4 tane güncel playstation oyunu veya bu oyunları bir sene geriden takip ederek, 7 tane playsation oyunu veya iki sene geriden takip ederek 14 tane PS3 oyunu almayı tercih ederim.

    Ben bu şekilde oyun ihtiyacımı karşılıyorum. Bir playstation oyununun online multiplayer modunu oynamaya kararlıysam. Oyunu çıktığı zaman alırım. Ama online moduna girmeyi pek düşünmüyorsam, 1 sene sonra veya 2 sene sonra ucuzlayınca alırım. Oyununa göre değişiyor.


    --

    Zaten, bir çok işimizi halletmek için illaki bir veya bir kaç bilgisayar alıp, donanım firmalarına para kazandırıyoruz. Birde, biraz daha kaplama kalitesi iyi oyun oynayayım diye son model donanım parçalarına yüksek meblağlar ödeyip ve bunu konsoldan daha iyi kaplama kalitesine sahip olayım diye 3-5 senede bir tekrarlayıp, zaten yeterince para kazandırdığımız bu donanım firmalarını zengin etmenin anlamı yok.

    Zaten, günlük işlerimiz için bilgisayar alıp bu şirketlere yeterince para kazandırıyoruz. Bence paramızı daha güçlü donanım bileşenleri yerine, orijinal oyunlara vermemiz daha mantıklı

    Not: Yukarıda bir paragraf da android - ios karşılaştırması yapmış gibi algılanacak bir kaç şey yazdım ama şunu belirtmek isterim, kesinlikle bir iphone fanı falan değilim. Android i daha çok severim. Ben sadece konsolla pc arasındaki farkı açıklamak için bu karşılaştırmaya değinmek zorunda kaldım.
    Android fanı arkadaşlar bu yorumundan beni yanlış yargılayıp -1 vermesinler. Sizde biliyorsunuz benim karşılaştırma amacım tamamen başka amaçlı, fanlık falan değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virtual Reality -- 6 Nisan 2013; 15:35:30 >




  • Ben yazmaktan bıktım. Video oynatıcısını değiştirseniz veya düzeltseniz.

    izleyemiyorum...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheBladeRunner


    birader senin bana yazmış olduğun mesaj biraz komik benim söylediğim şeyi ya tam okumadın yada anlayamadın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilker_xxx


    eline koluna,fikrine sağlık keşke şuraya yorum yazanların 3te1'i kendi fikirlerini şuraya yazsada bizde adam gibi tartışabilsek..
    ondan bundan duyduğu sözlere kanıp fikir sahibi olan insanlara kalkmış burda laf ve meram anlatmaya çalışıyoruz..

    bazı yancılarda - ve + vererek kendi egolarını tatmin peşinde.. ama bilmiyorlarki bizim derdimiz millete doğruyu öğretebilmek.. isteyen istediği kadar - veya + versin..

    fakat yazdıklarınızı anlayanların sayısı eminim 10'da 2 hadi bilemedim 3'dür ne yazık ki!




  • Aslında, sevgili BSC ekibi ve Mesut bey' e suç bulmuyorum. Çünkü özel bir mimarinin ne olduğunu, teknolojinin ne olduğunu, exc. oyunun nasıl yapıldığını bilmiyorlar, en ufak fikirleri yok, Çünkü konsolla oyun oynayacak vakitleri yok. Tüm oyun incelemelerini, bütün gün önünde vakit geçirdikleri PC den oynayıp değerlendiriyorlar. Akşam eve gidince konsolda oyun oynadıkları falanda pek sanmıyorum. Çünkü meslek icabı gün içinde yeterince oyun oynadıkları için, karanlık bir odada 100 ekran üstü bir tv de, 5+1 ses sisteminde, oyunun içine girerek ve yayıla yayıla konsol exc. oyunlarını oynamanın nasıl bir duygu olduğu hakkında en ufak fikirleri yoktur diye düşünüyorum. Tabi ara sıra konsol oyunlarını inceleme yapmak için ofis ortamında oynuyorlar ama bu bir oyuncuyu ne derece oyunun içine sürükler o tartışılır. Çünkü oyun incelemesi için oyun oynamak insanın oyuna odaklanmasını zorlaştırır ve aldığı keyifi büyük ölçüde düşürür. Hatta oyundan nefret etmesine nede olur. O yüzden konsollar ve onun oyunları hakkında değerlendirmeleri, saf hardcore bir oyuncu kadar objektif olmaz olamaz. Mesela ben bir oyunu bir amaç için oynamadığımda çok keyif alırım ama trophy için oynadığımda bana hiç keyif vermez. Çünkü bir amaç için oynuyorumdur. Onlarda meslek icabı ekmek parası için oyun oynuyorlar. Akşam eve gidince 100 ekran üstü bir tvde, psn arkadaşları ile konuşarak oyun oynadıklarını hiç sanmıyorum. Çünkü gün içinde oyunlarla haşır neşir oldukları için sıkılıyorlar. Hatta kendileri dışında PSN arkadaşları bile yoktur diye tahmin ediyorum. O sebepten, oyun yazarlarının konsollar hakkında, doğru bir değerlendirme yapacak deneyimi gün içinde yaşadıklarını zannetmiyorum.

    Konsollarla ilgili doğru değerlendirmeyi ancak ve ancak hardcore oyuncular yapabilir. Çünkü akşam işten, okuldan eve gidince ve hafta sonlarını konsolun başında geçirirler. Konsolların güzelliğini oynadıkça yaşarsınız ve anlarsınız.




  • Forever Ps4 Mesut Çeviği Severim Yapma Mesut
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.