Şimdi Ara

2k 144hz şu bu (SS'siz) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
3
Favori
2.481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

    En iyisi yüksek Hz'li monitördür. Pahalıdır da. Hedef küçültmezseniz çıkmaza düşersiniz. G-Sync'in iyi olduğunu falan düşünmeye başlarsınız yukarıdaki şahıs gibi. G-Sync'in gecikmeyi arttıran bir şey olduğunu anlattım. IPS vasattır da dedim. Vasatlıkla mutlu olunmaz mı? Aha ben: size Nexus 7'den yazıyorum ama bir saniye olsun ekran hızlı veya çok net diye düşünmüyorum. Renkler bulanık çıkıyor, gayet net. Yazın ise muhteşem - siz şimdi gidip GSync 2K 165Hz monitörünüzde benim gibi kitap mı okuyacaksınız? Gayet tabii ki değil.

    Bende note 3 den yazıyorum, bilgisayarım bile yok 4-5 aydır.



    Toplayacağım yakında işte, sizin model öneriniz var mı yoksa pg27vq önereceğiniz modellerden daha mı iyi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Monitörün çok doğru bir tercih.
  • BlancpaiN kullanıcısına yanıt
    TN panel 2000. IPS ve VA paneller ise 2300'den kapı açıyor. GSync olması şart değil, fast sync de gayet yeterli. 0 yırtılma ve 144Hz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • katiliyorum nvidia kullaniyorsaniz fast sync ayarini denemelisiniz.ben 3dmark gibi testler de yaptim vsync kapali ile arasinda performans farki yok.hem 60'a sabitlemez hem yirtilma olmaz ve bunu bedava veriyor adamlar bu yuzden inanmasi biraz zor geliyor kullaniciya o zaman gsync ne diye?gsync de hardware olup sistemi yormayan cinsidir belki bilemiyorum.fast sync islemciyi sistemi yoruyor mu diye denemedim ama oyle bir sey olsa 3dmark testlerinde ortaya cikmasi gerekirdi.

    3dmark demisken timespy testi 2k bir test aslinda ama 1080p'de olcekleyip gosteriyor.simdi dogal 2k cozunurlukte timespy yapinca 1080p'deki o kumlu gibi goruntu gitti cam gibi oldu ama puanda bir degisim olmadi ne islemci ne gpu.

    amd kullaniyorsaniz enchanced sync ne ayakmis bir bakin bu da ayni sey olabilir fast sync ile ama kullanmadim ne tip kart ister nasil olur bilmiyorum.
  • GSync hiç bir şekilde monitörün yenileme aralığında frame cap yapmaz. Gelen ne ise gösterir. fast Sync ise biraz daha FreeSync gibi, frame cap yapıyor. Çok önemli değil tabi. 65fps yerine 62fps'e kitliyor, sistem 75fps basacak duruma gelince anında 72'ye çıkıyor 60Hz'de. 144Hz'de ne gelirse basıyor neredeyse. 1-2fps az oluyor ama yırtılmasız, akıcı bir görüntü oluyor. Monitörün yenilemesine görüntüyü uyduruyor. 60Hz'de yırtılmayı önlüyor, muazzam bir şey düşük yenileme hızlarında. Yüksek yenilemede ve yüksek fps'te de G-Sync ihtiyacını ortadan kaldırıyor, çünkü görüntü zaten akıyor. 144Hz+Fast Sync gerçekten güzel bir deneyim sunuyor. Evet, bir G-Sync değil belki ama aradaki farkı anlamak için de insanüstü yeteneklere sahip olmak lazım. 1-2ms'lik farkı görüyorum diyen ya yalan söylüyordur ya da gördüğünü düşünüyordur ama sadece algılıyordur. Görmek ile algılamak arasında bir fark var. Gördüğünüz şeyi seçmiş oluyorsunuz, algıladığınız şeyi görmüş, seçmiş olmuyorsunuz. 100Hz/100fps'ten sonra zaten değişimlerin %90'ını fark etmiyor insan. Anca ani bir şey olacak o zaman.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0E2A3DE6D -- 6 Ocak 2018; 12:18:9 >




  • peki hocam 2k isini karistirmiyorum 144+fast sync kullaniyoruz kartimiz da 1060 1070 filan ve ayari da dayamamamisiz 80 100 fps aliyoruz.bu durumda bir kaybimiz var mi guzel bir sey midir?2k'yi niye karistirmiyorum cunku her oyun her ayarda 1060 gibi bir kartla 80 100 fps alinmiyor witcher 3 mesela.bf3'te ise 80 115 oluyor ultra 2xaa.bu tip oyunlar daha onemli bizim icin akici olmasi acisindan.bu soylediklerinizden bir hisse cikarmaya calisiyorum da o yuzden anlasilir slogan gibi bir sey bulmaya calisiyorum.online fps oynanacaksa gsync'e para vermek yerine iyi ekran karti alip yuksek fps fastsync ve 144 hz monitor almak daha iyidir mesela?pek slogan gibi olmadi ama fastsync+144+1060 ve uzeri bak keyfine diyelim.
  • GSync'e benden fazladan para çıkmaz. Fast sync gayet yeterli. Oyundan oyuna değişmekle birlikte yüksek fps, and yüksek hz güzel oluyor. Strateji oyunları için ise çözünürlük daha önemli. 30fps de olsa rahatsız etmez ama birimleri göreceğim, seçeceğim diye zoom yapıp durmak sıkıntı olur. Hızlı oynanışı olan oyunlarda 1080p+yüksek hz+fps daha önemli. Yarış oyunları istisna olabilir, ivme olayı var orada, biraz işi karıştırıyor.



    Son üçlü bence güzel. GSync yerine bir üst model ekran kartı, daha fazla ram(?) veya ssd gibi bir şey yapmak daha olumlu etki yapar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • zaten vazgeçtim hocam...
  • Freesync pek de kare saniye sınırı koymuyor, ne yazık ki Nvidia hayranları bu konuda yanılıyor. LFC özelliğinin tersi kutupta çalıştığını varsayıyorsunuz. Katsayı sistemi üst uçta yok. Tersine Nvidia'da mevcut. Daha, "144Hz'e ulaştığında G-Sync gibi sorun yaşayan bir tane FreeSync monitör gösterin" desem gösteremezsiniz; çünkü öyle bir sorunu yok FreeSync'in - dikey eşitlemesizken FreeSync rahatlıkla monitör sınırına yaklaşıp, bu sınırı tepkimesizce aşabiliyor.
    FastSync atlama yaratır G-Sync ile. O yüzden kapatılıyor. G-Sync de tek başına FreeSync'ten yavaş çalışıyor.
  • dun biraz arastirdim vsync kapali input lag eklemiyormus, fast sync 9-15ms ekliyormus, gsync 20-25ms ekliyormus vsync 90ms ekliyormus freesync'e bakmadim ama illa ki o da ekliyor.1080p 144hz'de 144 fps'yi asabilirsiniz bazi oyunlarda ama 2k'da hicbir aaa oyunda 144'u asamayacaginiz icin 1080 ti bile olsa 80-90 fps aliyorsunuz witcher 3'te.o yuzden ben surucuden kapattim vsync'i.yirtilma da olmuyor 144'e kadar yani sorunu kokunden cozdum o sync mi bu sync mi benim icin anlam ifade etmiyor artik.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.